Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Do mieszkańców Łomży!!! |
hmm te glupie phorum nie pozwala na kopiowanie adresu odnosnika ;/ dlaczego haslo zmieniac?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Do mieszkańców Łomży!!! |
Loosac - Dran ma racje. I co do ZUSu i co do mojej instalacji windowsa. 1. Ja mówiłem o spostrzeżeniach dotyczących TEGO KONKRETNEGO INSTALOWANIA SYSTEMÓW. 2. INSTALOWAŁEM Windowsa, a nie przywracałem z obrazu dysku. 3. Kodeki - nie ważne czego to efekt - dla przeciętnego użytkownika łatwiej zainstalować kodeki w windows niż w Linux Suse. A ja pytałem, bo chciałem poznać Waszą opinię na temat jakich używacie i czy jesteście zadowoleni, a nie dlatego, że nie mogę ich zainstalować. 4. Montowanie partycji - jak instalowałeś Linuxa kilka razy bądź się na tym znasz to wiesz, że są pewne sytuacje w których automatycznie partycje innych systemów nie będą zainstalowane - nie wiem, czy to jest miejsce do omawiania aspektów technicznych procesu instalowania :-) :-) :-) 5. >>>-ja sie w to nie bawie, instaluje grupami. Masz 5 mozliwosci doboru zestawu aplikacji podczas instalacji<<< No widzisz, a ja się bawię, ponieważ nie instaluję tego co mi jest nie potrzebne, lub wręcz zbędne, bo:"każdy zainstalowany program więcej to większe prawdopodobieństwo włamania do systemu, nie wspominając o miejscu na dysku" - wziąłem sobie to do serca.... 6. Pakiet Office wliczyłem w proces instalacji windowsa... 7. Gdybym nie miał samoinstalującej płytki to na pewno z 15min dłużej zajęła by mi instalacja, ale mi chodziło o to jedno konkretne instalowanie. 8. Pracuję jako programista i administrator i nie trzeba mi wszystkiego tłumaczyć - jak instalować Linuxa, czy Windowsa, ponieważ obsługuję i ten i ten system :> A ja zaczynam się tu czuć jakbym nic nie umiał :-P A ja poprostu bronię zdania, że dla zwykłego użytkownika to Windows teraz najlepszy... Za jakieś dwa, trzy lata pewnie już Linux też będzie odpowiedni, ale jeszcze nie dziś.... Jak powiedziałem kilka postów wyżej są może ze 2 "przyjazne" użytkownikowi.... ale napewno nie każdy... Pozdrawiam
|
|
He he... Jak to szybko się temat zmienia co? Z błędów na forum do pseudokibiców :-)
|
|
fanka bocianka jeśli chcesz to znam kilka ustronnych miejsc gdzie możemy razem zażywać kąpieli słonecznych. Apropo, ja też kawaler szukający żony;). Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego tygodnia
|
|
W takich miejscach nie powinno się palić i popieram autora postu, sam pale już długo ale mam na uwadze innych i jesli chce mi się palić a są obok osoby niepaląca to odchodzę dalej tak żeby nie truły się moim dymem to żaden problem, przynajmniej dla mnie pozdro
|
|
witam jest szansa na ulicy radzieckiej elektronik nazywa sie zbyszek pozdrawiam
|
|
palic umiem vwiec uczyć się niemusze a niepale bo nie i już i niezgadzam sie żeby ktoś mnie truł niech odejdzie na bok on a nie ja!!!!!!!!!! uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
dlatego on bo palenie w miwjscach publicznych jest zakazane jak to słuszznie zauważył autor a puszczanie bąków nie
|
|
do bastian no wiesz jak ja zdawałem to 9 osob oblało , tylko ja i jeszcze ktos zdalismy :P oczywiscie w tym czasie co ja pisałem
|
|
Jak to jest bo nie rozumiem. Słyszę w radiu że szpital liczy straty bo nie są wykonywane żadne operacje itp? To wychodzi na to że czy się stoi czy leży to się należy? A czy jak ja wyłącze TV z gniazda to też mam liczyć straty za prąd bo nie używam? paranoja
|
|
racja! Okupujcie swoje gabinety! Tam nie przyjmujcie! Skoro są takie duże pnoć straty to oddajcie te pieniądze z własnej kieszeni. Bo to my płacimy jak sie okazuje zawasz strajk. Pracujecie czy nie i tak ludzi na koszt narażacie. Nie szanujecie innych pracy. Elrogo
|
|
Wy palacze (niektórzy) jesteście jak pijaki. Zapytaj się pijaka: piłeś? Odpowie nie? Tak samo i wy wypieracie się tego że trujecie innych aczkolwiek doskonale zdajecie sobie z tego sprawę. Nie można tu mówić o ignoracji albo akceptacji czegoś takiego. Jest to mimo wszystko narkotyk. Tak się składa że najsłabszy z nich wszystkich. O tylko truje, truje i truje. Niech któryś z palaczy poda choć 1 argument mówiący o korzyściach zdrowotny tegoż narkotyku! Dlatego uważam że miejsca publiczne powinny być wolne od wszelkiego rodzaju trucicieli.
|
|
loosac, po pierwsze nie tlumaaczyles mi nic jeszcze wiec nie rozumiem zdania - ile razy mam Cie tlumaczyc. Zastanow sie nad soba albo zmien lekarza. Od tepych to sobie kolegow wyzywaj, ich pytaj, czy tacy sa czy nie. A prawda jest taka,ze zadna osoba nie jest na tyle praworzadna, aby ciagle przestrzegac prawa. Wejscie na czerwonym swietle dla pieszych to tez zlamanie prawa. Grozi wypadkiem itp. Wiesz co to jest wolnosc? wolnosc to jest to,ze moge sobie wyjsc i zapalic, jesli nie ograniczam w ten sposob wolnosci innego czlowieka. Ale niepalacy nie moze ograniczac wolnosci palacego. I tu sie kolko zamyka. P.S. Skad wniosek ze pale?
|
|
Dodam tylko, ze kazdy cywilizowany kraj Europy zaczyna realizowac ochronę praw niepalących. Przoduje Finlandia, w ktorej papierosy beda niedlugo calkowicie zdelegalizowane. My, niepalacy nie bedziemy placic za g... w ktore sami sie wplataliscie, ze wzgledu na mlodziencza glupote.
|
|
hahahaha, no i mimo nie wiem ilu problemow, ludzie beda kombinowac jak konie pod gorke, ale M$ najlepszy jest :P I kto tu sie meczy? Wspolczuje...
|
|
Dodam jeszcze jedną rzecz. Miałem nadzieję, że rozpoczęcie tego tematu przyniesie rozsądną dyskusję, zwłaszcza, na to, że palacze wykażą się w końcu zrozumieniem i zrozumieją, że nie chodzi o atakowanie ich wolności do szkodzenia sobie, a o wolnośc ludzi niepalących. Z jednym wyjatkiem, zawiodłem się bardzo. W większości poza swoim egoizmem i czubkiem papierosa nie widzicie nic. Liczyłem, że zrozumiecie, że innym może to przeszkadzać. Dostałem zdziecinniałe odpowiedzi zadufanych w sobie ludzi, którzy nie potrafia pojąć, że ktokolwiek może im o cokolwiek zwrócić uwagę! Liczyłem, że palacze zrozumieją prostą i logiczną argumentację: 1) szkodzenie zdrowiu innych -zwłaszcza bez wyraźnej ich zgody jest złe. 2) łamanie prawa jest złe. No ale czego ja naiwny mogłem sie spodziewać po zadufanych w sobie palaczach. Do was nic nie dociera, bo w każdym poście który napisałem, z 50 zdań, odebraliście tylko jedno. (wniosek? 20% zrozumienia z czytanego tekstu.) Z góry przepraszam te wyjątki, które szanują zdrowie i samopoczucie innych (np. Hanes). Którzy wiedzą, że ich wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka -człowieka niepalącego i chcącego być zdrowym, chcącego oddychać powietrzem a nie waszym gryzącym i drażniącym dymem. Jak już wspomniałem -Konstutycja RP gwarantuje niepalącym oddychanie powietrzem wolnym od dymu papierosowego. Możecie się jeżyć, ale naciski są nawet z UE. Prędzej czy później wejdą jeszcze większe restrykcje wobec palaczy. Nie wiem, chyba pozostanie wam wyjechac do Kazachstanu. Jest was coraz mniej. W końcu świat dojrzał. Sami zaczeliscie te wojne. To wasza wina. Nikt was nie zmuszał i nie zmusza do palenia. To wy zmuszacie nas do palenia biernego.
|
|
Dzieki za poparcie, ale chodzi o dwa zasadnicze argumenty: 1) szkodzenie zdrowiu innych -zwłaszcza bez wyraźnej ich zgody jest złe. 2) łamanie prawa jest złe. Wydawałyby się oczywiste. No widać nie dla wszystkich. Tylko sami powiedzcie co to za ludzie i jaka jest ich inteligencja, skoro oczywistyczh rzeczy nie rozumieja. z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
techno ****.
|
|
a ja coś o konopnickiej slyszałam.
|
|
zgadzam się z tobą brzeczyszczykiewicz jednak mówisz o dysleksji rozwojowej Trudności w czytaniu i pisaniu objęte tą nazwą mogą występować u dziecka w trzech formach- w postaci izolowanej, np. tylko w postaci trudnosci z nauczeniem się poprawnej pisowni, lub jako zrspół dwóch lub nawet trzech form zabużeń: dysgrafia-trudność w opanowaniu pożądanego poziomu graficznego pisma; dysleksja-specyficzne trudności w nauce czytania którym często toważyszą trudnośći w pisaniu dysortografia-specyficzne trudności z opanowaniem poprawnej posowni (nie tylko błędy ortograficzne) Acha mam średnią 5.0 w tym roku ale wszystko poszło by na marne ponieważ groziła mi 3 z polskiego bo robię błendy i naprawdę mi uwież że gdybym tylko mógł bym ich nie robić to bym nie robił bo dla mnie ocena jest ważna a jednak nie mogę przestać ------------------------------------------------------------------------------------------------ przepraszam za ortografy
|
|
Wiele razy patrze na rozne reklamy itp i patrze...ul. Marii Curie Skłodowskiej... i sie motam...bo nie wiem gdzie taka ulica jest? i wlasciwie kto to jest ta Maria Curie... Skłodowska-Curie to wiem...ale Maria Curie? mnie sie wydaje, ze byla z Polski... :) a Wam? pozdrawiam
|
|
Brzeczyszczykiewicz to zwykłe porównanie :) Pifpaf
|
|
jest !!! przykłady są w linku poniżej :) Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
"Autor: zly_czlowiek (---.elomza.pl) Data: 19-06-07 16:02 "dalej narzekajcie,że w Łomży nic się nie dzieje, siedzcie w domu i liczcie grosz do grosza." moze ludzi nie interesuje to samo co Ciebie?" a co ciebie interesuje?? dziewczyna ma racje, szkoda grosza, malo tego byscie chcieli by wam dawac jeszcze!!! taka mentalnosc lomzynska niestety!! Pifpaf
|
|
Karolinko Adall żartował :) Łomża to "dziura" i nie ma u nas takich lokalów jak w W-wie... W małym miasteczku takie miejsce siałoby dużo sprzeciwu,plotek i niechęci.. Pozdro
|
|
Autor: MasaViV Hihihihi..... brawo za spostrzegawczość !!!!!! Poza tym podzielam niestety zdanie mojego przedmówcy MasaViV. Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
niestety?? Ja tam sie ciesze, ze u nas pedały nie mogą jawnie paradowac za raczke po ulicach.
|
|
Dajcie spokoj, naprawde. Kibol, jak mozesz wogole cos takiego napisac? W moim przypadku nie ma nawet mowy o tolerancji, bo tolerancja jest dla innosci. A homoseksualizm to nie jest innosc. Rodzisz sie i masz orientacje taka, jaka masz. I nie powinno sie takich ludzi wytykac palcami, bo to sa wlasnie normalni ludzie. Jedynie co ich ode mnie- a mnie od nich rozni to wlasnie orientacja seksualna. Homoseksualizm to przeciez nie choroba.
|
|
W łomży to taki lokal zaraz został by spalony przez mohery :) A to przykład co geje wyprawiają i się dziwią dlaczego nas nie lubicie. Gejowska prowokacja?: "Madonna płacząca spermą" http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=376197
|
|
Polecam przeczytać sobie to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm#Konkluzja Nic mnie nie obchodzi co oni tam sobie robią w domu... czy się kochają, czy nie.... Ich sprawa... Ale jeżeli homoseksualiści będą chcieli adoptować dziecko to mówię stanowcze: NIE !!!! NIE !!!! NIE !!!! I JESZCZE RAZ NIE !!!! I zrobiłbym wszystko, żeby nie adoptowali.
|
|
jedno i drugie ze szczególnym naciskiem na rozwijanie swoich pasji a te można ciekawie wykorzystać przy prezentacjach. Ile osób? Heh niewiele. Zdecydowanie większość spoza jako że tematyka ogólnopolska. Pomimo że niewiele osób odwiedza te forum na Linuksie wielu z nich jest bardzo znanych. Liczę na te właśnie osoby. Poza tym mam wielu znajomych żyjących w kręgu Linuksa którzy z pewnością się na to piszą.
|
|
no Ja tez tak mam ale cos nie tak bo mnie wogle chyba nie slysza a ja innych tez ledno slysze ;/ a na jakim osiedlu mieszkasz?
|
|
niunia z tymi znajomosciami to troche przesadzasz... jak ktos chce to prace znajdzie zwlaszcza w okresie letnim a jak sie dobrze przez lato zaprezentuje to zostanie i na zime. a jesli chodzi o ten market to zadna to wina kauflanda. to raczej nasze wladze i drobni sprzedawcy. boja sie bo w koncu pojawi sie silna konkurencja. lomza jest malym miastem nie ma praktycznie turystow bo nie ma po co tu przyjzdzac a ceny w sklepach sa bardzo wysokie wlasnie dlatego ze nie ma marketu. we wszystkich sklepach narzucaja sobie wysokie ceny bo wiedza ze ludzie kupia bo nie maja gdzie pojsc. jak postawia markety to dopiero im sie cieplo zrobi. oprocz naszych wladz i handlowcow jest jeszcze kosciol ktory tez robi wszystko zeby markety nie powstaly. kolo ambroziaka mial jakis byc i poki co ksiadz sie nie zgadza bo jak mozna zaslonic tak piekny kosciol... paranoja...
|
|
Witaj. Znalazłam w necie Twoją wypowiedź na forum. Jestem ze Szczecina i muszę jechać do Londynu, ale mam do zabrania dwa kotki. Czy Twoja oferta jest aktualna i czy byłbyś skłonny nas zabrać, oczywiście odpłatnie? Proszę Cię o pilną odpowiedź, bo mam poważny kłopot z tymi kotkami, a nie mogę ich tu zostawić. Pozdrawiam Anna
|
|
a po kij ci namierzac motocyklistow co ci z tego ze namierza a masz na nich cos wiec po jakiego wala zakladasz ten temat, moze sama zazdroscisz ze nie masz motoru albo masz jakies kompleksy z tego powodu ________________________________ ETD Łomża ________________________________ ...ahhhhh ten admin... ...Szkoda ze nie ma tu admina...
|
|
w tym Płocku niedaleko Łomży ??
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |