poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Uwaga na dane z czarnych skrzynek.

Jeśli masz możliwości zabrać psa do Białegostoku, mogę tobie dać nr na kom. do p. Leończuka, który po latach pracy w Łomży (lekarz-pasjonat, potrafił odpuścić w nocy swoje imieniny, by ratować bezdomnego psa po wypadku, podczas gdy WIELKI PAN WETERYNARZ z ul. Krótkiej nie pojawił się pod lecznicą mimo złożonej telefonicznie obietnicy, że przyjedzie) wyemigrował do stolicy województwa, ale z tego co wiem, to wielu jego łomżyńskich pacjentów wciąż do niego jeździ.

Oczywiście p. Leończuk odpada, jeśli chodzi o sytuację nagłą. W takiej sytuacji trzeba wybrać łomżyńskiego lekarza. I tak:

Ul. Mazowiecka: pani raczej nastawiona na kasę, nigdy nie ma tak (przynajmniej u mnie), że stwierdzi, że zwierzęciu nic nie jest. Zawsze mu musi coś zaaplikować i – rzecz jasna – wystawić spory rachunek. Oczywiście lek jeszcze się z raz lub dwa zmieni… I też spotkałem się z sugerowaniem, że inni lekarze mogą tylko rzecz spartolić i wyłącznie ona psa odratuje. (Baaardzo się pomyliła, co nie znaczy, że zepsuła temat, bo może nikt by go już nie uratował).

Ul. Wojska Polskiego: jak trafią z diagnozą, to jest OK., jak nie trafią, to stwór do piachu idzie… Ale zwykle raczej trafiają.

Ul. Małachowskiego: właściwie to podobnie jak na WP, ale nie naciągną Cię na kasę. Potrafią przyznać, że dolegliwość powinna sama przejść i nader często tak się właśnie dzieje (a z tym rzadko kiedy spotkasz się w Łomży). Jeśli jednak jest coś poważnego, to w miarę swojej wiedzy zajmą się stworem porządnie. Minusem skromne wyposażenie gabinetu, zupełny niemal brak sprzętu diagnostycznego itp., ale to pięta achillesowa niemal wszystkich łomżyńskich weterynarzy. Jednak by być pacjentem p. Wysockiego i jego asystenta trzeba być wyjątkowo namolnym: nie mają w zwyczaju wiele wyjaśniać i trzeba zadawać mnóstwo pytań, by się coś dowiedzieć o chorobie zwierzęcia. Nie każdemu odpowiada też ich styl bycia: wyjątkowa flegma ze specyficznym luzem…

I jeszcze wrócę do pana z Krótkiej – ma jeszcze w gabinecie wypchane zwierzęta? Obok wciąż nietrafionych diagnoz właśnie ta rzecz mi najbardziej utkwiła w pamięci… To jakby pójść do „ludzkiego” lekarza i siedzieć w poczekalni obok „żywego” szkieletu człowieczego…

Moja rada: w sprawach drobnych korzystaj z usług najbliższego weterynarza. Zaszczepić psa czy kota każdy w Łomży potrafi, przyciąć pazury, przystrzyc kudły i wyciągnąć kleszcza też (chociaż z tym ostatnim już bym się zastanawiał). Ale jeśli zajdzie coś poważnego, to musisz mieć upatrzonego lekarza, do którego masz zaufanie, choćby na drugim końcu miasta albo i poza nim. A zaufanego „konowała” musisz już sobie znaleźć sam, najlepiej – niestety – metodą prób i błędów, bo jak wskazuje dyskusja, która rozgorzała na forum, różni ludzie różnie oceniają tych samych lekarzy, a i sam lekarz raz stwora naprawi, a innym razem się pomyli…

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Uwaga na dane z czarnych skrzynek.

Jak Ci zepsuli wieczur?! - jest na to recepta, poprostu zmieniasz kanał TV, albo wylączasz TV.

Autor: Indar (---.elomza.pl)
Data: 15-06-07 01:34

Lubię "Cześka", ale najmilej wspominam czasy przed modernizacją - kiedy jeszcze na górze nie stał stół bilardowy. I ludzie jakoś byli inni.

I ja pamiętam te czasy hehe. Teraz to mordownia.

Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika

szkoda, po "opolance" mam total giganta.

Bimbo !

Oczywiście, że nie wierzę.

Zbych

Witam, poszukuje nakretki z gwintem drobnozwojnym o srednicy 18 mm na klucz 24 ewent. 27. W zadnym sklepie z takimi rzeczami nie dostalem. Ma taka moze ktos z państwa ?? ;) moje GG: 3068353

a czemu mielibysmy nie wierzyc? są udokumentowane wzmianki o tym czy żył :D

Bimbo !

To jest tablica z przyczepy a nie z samochodu :) Nie wiesz nie udzielaj sie.

kkaska007 a puśc temat na forum np. "jaka klimatyzacja do domu jest lepsza A czy B" to kurde zjadą CIę hehe

Dostałam gratis wersję próbną programu Microsoft'u. Obejrzałam i chciałam usunąć, a tu raz pliki tylko do odczytu, co zmieniłam, ale i to nie pozwala wyrzucić tych plików/katalogów do kosza.

Czy ktoś zna skuteczny sposób pozbywania się takich "systemowych" plików, gdzie np. Microsoft wprowadził różne ograniczenia?
Proszę o podpowiedz.

1) szkodzenie zdrowiu innych -zwłaszcza bez wyraźnej ich zgody jest złe.
2) łamanie prawa jest złe.

Nic wiecej nie mam do powiedzenia. Nikt z pro-smoke rzeczowo na to nie odpowiedzial. Na przystankach palenie jest zabronione przez prawo. tym bardziej w miejscach z wyraznym zakazem palenia. Psie kupy nie sa przedmiotem tej dyskusji.

Zbych

Heh Nobla dostała :D

Zbych

Odradzam stację przy pogotowiu na szosie zambrowskiej i stację przy PKS. (niemiło, niefachowo, przy pogotowiu mało mi opon nie pocięli bo panu zachciało się pojechać po krawędzi kanału!) Ja od lat robię przy polmozbycie. za samochód z gazem zapłaciłam coś ok 170 zł. Zdaje się że ceny wszędzie są takie same.

a co też jesteś inna, że się pytasz, chcesz tam iść

Ok,dzieki wszystkim

smrod z Pepeeseow, MPWiK i z dolncyh czesci ciala ludzkiego nie zabija, a tylko przeszkadza.
A dym papierosowy zabija.

wiec to raczej malo przemyslane porownanie.

Inna sprawa czy stezenie takiego dymu na powietrzu jest duze czy male.
NM.
Na otwartym powietrzu wydaje mi sie ze jak ktos pali i nam przeszkadza to trzeba zwrocic uwage i tyle.
Bo albo to cham, albo palacz bezmyslny (nawet juz nie wie ze pali), albo wydaje mu sie ze jest na tyle odsuniety ze nie powinno przeszkadzac.

W kazdym przypadku powinno sie zwrocic uwage i tyle. Przynajmniej mozna.

A co zrobic jak obok ciebie w autobusie stoi jakas babam, albo chlop ktory nie widzial mydla od pol roku i wali od niego jak malpie spod paznokcia.
Nie ma gdzie uciekac bo scisk, a i powiedziec cos glupio, bo i niby co:
"By sie panie umyla co?"

Rozmawiajcie uprzejmie, bez impertynencji.

elmar - co ty mi tu z gwaltem jakims wyjeżdżasz ? Stary ci za małolata do wanny wchodził czy co ? Czuje ze ty możesz być pedałem bo dziwnie piszesz. Nie dyskutuje z toba wiecej. Jedz do wawy do klubu Euforia jak tak lubisz gejowskie klimaty. W kiblu zapnie cie jakis i bedziesz mial frajde.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

ptysiu91 myślisz,że nie szukałem w Google?
Gdybym znalazł to bym nie pisał tu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org