czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prezydent do radnego Borysewicza o "gospodarczej degradacji miasta"

Taki drugi Ptysiu ;) bez obrazy Ptyś . Forum musi mieć kogoś takiego żeby coś się działo.

Jedna jest prawda.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prezydent do radnego Borysewicza o "gospodarczej degradacji miasta"

a może plebanię budują ;)

oooo

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=58183&t=58062

jarek

antyred nie pisalem o Tobie, tylko ogolnie. Bo taka prawda, ze zanim M$ wypuscil latki sprawdzajace legalnosc oryginalny windows do kompa domowego sie sprzedawal raz na rok od swieta, a teraz idzie ich duzo wiecej ;)

Bimbo

Niestety ale masz sluszna racje !!! bedzie to nie tylko koniec LKS-u , ale i wstrzymanie rozwoju calego sportu ... ten pan jest tylko od chodnikow ,,,, wiec - wszyscy ! aby nie BRZEZINSKI !!!!!!!!!!!!!!

historia, najlepszym jest nauczycielem, lecz najgorszych ma uczniów - Mahatma Gandhi

Na wniosek Burmistrza Nowogrodu Szczepana Zalewskiego specjaliści z Warszawy wykonali wnikliwą ekspertyzę zamkniętego mostu w Morgownikach - Wynik: MOST DLA SAMOCHODÓW OSOBOWYCH ZOSTANIE WKRÓTCE OTWARTY!!!!!

Orginalne pismo ekspertyzy znalazłem na stronie UM w Nowogrodzie:

www.nowogrod.com

czy ktoś wie o tym coś więcej??

Raver nie bede z Toba dyskutowal o tym co mozna na linuxie, bo wiesz lepiej ;) Ale w zasadzie napisalem to samo co Ty ;) Linux jest swietnym systemem, ale brak sterownikow itd. powoduje jego problematycznosc dla przecietnego uzytkownika. Bo ktos kto wlasnie kupil sobie PC nie wnika czemu na linuxie nie ma sterownikow albo czemu nie dzialaja gry. Po prostu jest to dla niego problem, ktorego uniknie instalujac winde. I jest to kwestia polityki, marketingu itd, a nie mozliwosci systemu, ale dopoki sie ona nie zmieni, linux nie bedzie systemem dla kazdego. Powiedz sam, doradzilbys linuxa jako system operacyjny powiedzmy zielonej rodzince, kupujacej pierwszego pc dla swoich pociech w wieku szkolnym? Latalbys do nich 3 razy w tygodniu pomoc w robieniu banalnych rzeczy, ktore dla nich bylyby nie do przeskoczenia, nie mowiac ze dzieciaki wszczelyby bunt, jakby im gierki nie poszly ;) I wlasnie dlatego linux, chocby mial 3 razy wieksze mozliwosci od xp, bedzie w mniejszosci, poki producenci sprzetu i oprogramowania nie zaczna go traktowac na rowni z produktami M$.
A ze dla ludzi zwiazanych jakos z informatyka Linux moze byc lepszym systemem, to juz inna sprawa :)

To, co myślę o świecie nie musi być typowe.

zaraz bana dostaniesz hehe

Oj, dużo czasu musiałoby upłynąć, żeby Linux na dobre rozgościł się na PCtach. W domku chodzi o to, żeby mieć na czym grać, czatować, pisać dokumenty, oglądać filmy, słuchać muzyki. Jeśli o Windowsy chodzi, to wszystko jest tam "Out of the box", czyli bierzemy płytkę z windą i officem od ruskich, znajomego "pana informatyka" co się na wszystkim zna i jedziemy.

Z Linuxem jest już problem, bo nie ma od kogo pożyczyć, u ruskiego się nie kupi, a znajomy "pan informatyk" się nie zna. Do tego mało jest gier na tego Linuxa, zatem po co mi to.

Proste, nieprawdaż?

Ale pamiętam, że jak sobie zainstalowałem America's Army (http://www.americasarmy.com/) i na Windowskie i na Linuxie, to na Linuxie znacznie lepiej śmigała, przy tej samej jakości grafiki. I co śmieszniejsze, na oficjalnej stronie gry wymagania systemowe dla Linuxa są niższe niż dla Windowsa.

Kiedyś próbowano organizować akcję popularyzacji Linuxa w Łomży. Chyba nawet jakieś spotkanie się odbyło.

POPIERAM - jedno z pierwszych zadan nowego prezydenta pana KOLAKOWSKIEGO

Ale wodka Jelzin na półkach w monopolowych sklepach pozostanie. jej smak jest niezapomniany.

chyba na programie 1

the thruth tracker

hej, najlepsze boxy robi producent Thule, tu masz ontakt do dystrybutora http://www.moto.ican.pl/?ext=boxy

£

"Pie...one nieodpowiedzialne i egoistyczne dzieciaki. I to wam ludzie zycia powierzaja!" - loosac i w tym punkcie bardzo się mylisz.

autochton - nie jestem łomżyńskim lekarzem, tylko z Łomży pochodzę, co pozwala mi się bardziej obiektywnie ocenić sytuację, którą opisujesz. Błędy się zdarzają. Jak mówi przysłowie - błędów nie popełnia, kto nic nie robi. Dopiero ocena całokształtu pracy pozwala ocenić, czy szpital/lekarz jest dobry w swoim fachu, czy zły, czy też przeciętny. Bo błąd każdemu się zdarza, a w tym zawodzie, jak w żadnym innym wpływa to bezpośrednio na zdrowie człowieka. Takie przypadki zdarzają się wszędzie. Niestety, ale tego nie da się uniknąć. Należy tylko dążyć do tego, żeby tych błędów było jak najmniej.
Co do opinii o łomżyńskich lekarzach, to pewnie słyszałeś je od białostockich lekarzy. Toż to stary konflikt łomżyńsko - białostocki i nie dotyczy tylko lekarzy :)

A co do podwyżki. Mi i 1000000% to mało. Bo 1000000% z 0zł daje nadal 0zł. A dlaczego tak pracuję, już wcześniej odpowiadałem.

Zaczne od konca, do Twojego stylu pisania nic nie mam, chodzilo mi o TERI o ktorej sluch zaginal.

Co do trenerow, hmm najlepiej miec wlasna wiedze oraz jesli nie jestes zaspokojony swoja wiedza to trener pomaga. Jednakze jesli trener mowi inaczej, czesto sie myli, efekty nie sa widoczne to wiadomo ze cos jest nie tak. Mozliwe ze "juz nic nie idzie", jest zastoj albo trener fatalnie pomaga.

Proponuje szpital zostawic w spokoju, nie wiadomo co lekarze chca i ida ku najprostszemu rozwiazaniu - strajk.

PS.:
Polecam lekturke
http://www.kulturystyka.pl/atlas/

Znacie może osobę, która poprowadziłaby korepetycje z matematyki na poziomie I roku studiów? Gdybyście posiadali takie informacje to proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.

jakby co - mój mail: kruszyna192@interia.pl

1. Jak jesteś tego taki ciekawy to czas pokaże...
2. Okres wypowiedzenia zaczyna sie od 2 lipca i wtedy teoretycznie będziemy pracować
3. No oczywiście, na prywacie klient czuje ile jest warte zdrowie... a dla tych co ich zdrowie jest warte marne grosze to do szpitala... według mnie zdrowie jest bezcenne, ale niektórzy myślą, że kilkadziesiąt złotych to już za dużo. Dziwne...
4. Rozliczam sie ze wszystkich, a ile płaci sie szpitalowi to zależy od zawartej umowy, a co i po ile to nie jest Wasza sprawa, w każdym razie te Twoje 60 zł/ miesiąc to chyba wziąłeś tylko z własnej wyobraźni.
5. Z tymi pacjentami masz racje - przecież od zawsze mówiliśmy, że w czasie strajku przyjmujemy tylko pacjentów, których życie jest zagrożone - to jest chyba grupa wybrana??? Możesz powiedzieć te nazwiska aczkolwiek nie wiem czy znowu Wasze pusta i nieprawdziwe słowa nie obrażą innych. W każdym razie jeśli chcesz mi powiedzieć na GG: 8235751

A i na przyszłość warto wiedzieć, że imiona piszemy z wielkiej litery...

adall: nie wiem, jak weźmie dużo konserw i będzie unikał Policji to dojedzie daleko i jeszcze wróci :))))

Budują, i budują i jak na razie oprócz "Stokrotki" nic nowego nie wybudowali.

Od lat buduje się "Kaufland", handlujący jak "Biedronka" czym popadnie, byle tanie, i nie musi być najlepsze, a i to wielu kupczyków trzęsie portkami. Teraz próbowali przekrętu na zawyżonej powierzchni handlowej, domyślam się numer wypraktykowany w innych miastach, gdzie nikt tego nie zauważył, to ich Inspekcja budowlana zablokowała, więc cisza na budowie.

Jedynie "Biedronka" "rozmnaża się", bo niższe od naszych handlarzyków ceny, przyciągają do nich ludzi, ma już trzeci sklep w Łomży. Po upadku w Polsce "Lider Szajsa", u nas był na Wyszyńskiego, przejął te sklepy Real. Ale, w Łomży nie chcieli tego sklepu, bo na rogu Zawadzkiej i Sikorskiego, też od lat planują hipermarket, Reala, pewnie powstanie za x lat.

Co się dziwić pamiętam opowieści, jaka to Łomża ma mieć w przyszłości, prawie 70 tysięcy ludzi, nowoczesność itp. Dziś ludzie wysyłają dzieci do innych miast, jak kończą studia tam zostają, ludzi nie przybywa, a może nawet odwrotnie ubywa, nikt nie śni o poprzedniej liczbie. Dobrego połączenia drogowego nie ma, bo Via Baltica nie wadomo kiedy powstanie, tory jak jeszcze nie rozkradli, chyba nie szybko zobaczą pociąg osobowy w Łomży. Jedynie powietrze i woda w kranach czysta.

wycięli ten żenujący fragment który by świadczył o głupocie:)

Treść jest ukryta

adall pal na przystanku ale 10 kroków od ludzi albo za przystankiem a nie obok ludzi!!!!!!a w biurze szef ma OBOWIAZEK wydzielic niewielkie pomieszczenie na pAlarnie, w domu pal na balkonie na spacerze z psem taak żeby nikomu nieprzeszkadzac Tu sie upominacie o prawa to upomnijcie sie w realu o prawa

Hej od jakiegoś czasu słyszę ,że w Łomży jest miejsce w którym spotykają się i poznają osoby z tą orientacja .Wydaje sie to być jakimś tabu ale nie ma sie co dziwić, cała Łomża ehhh. Czy ktoś z Was wie co to za miejsce czy to może na powietrzu czy jakieś miejsce w którymś z łomżyńskich klubów???

To jest chyba: 666 - de la party

dlaczego mówimy że w Łomży coś tylko było dlaczego niczego nie ma??

Jezu...

Znam i Piotra i Bogdana, obu lubię... Każdego na swój sposób. Jednego znam dłużej, drugiego krócej, ale to nic.
Pozwólcie im roztrzygać swoje konflikty prywatnie, mam trochę wiedzy na ten temat ale się nie wtracam i nie komentuje. Nie pamiętam dokładnie jak to leciało) "skrzatach" czy też "gęsich szyjach" nie świadczy za dobrze o wypowiadających się. AnonimowoSC anonimowoscia, ale trzymajcie fason.

Pozdrawiam

nie chce nikogo obrażac ale jedynie uświadomić Ci że to co widzisz w TV jest dalekie od rzeczywistości. Wiele baków możesz bezpośrednio włożyć do ognia (te z włókna węglowego)

A skąd się biorą tacy pajace? Pewnie dlatego że nie każdy ma tak samo duży rozumek jak sam powiedziałeś.

aj temat i tak zostanie usuniety :/ wiec po co to :/ ostatniomi czasy bylochyba ze 2 takie tematy i bez oddzwięku ...

Tak jak w temacie, poszukuję dobrego, sprawdzonego i taniego lakiernika z Łomży, mam kilka elementów plastikowych do porządnego polakierowania, nie chcę tego robić sam sprayem, bo jakość tego będzie kiepska, a pistoletem i z podkładem wyjdzie dobrze :)

Macie kogoś godnego polecenia. Interesują mnie konkretne namiary. Z góry dzięki za pomoc :)

Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika

czy jest ktos w stanie udostepnic mi ten film na dysku ??? - BARDZO PROSZE !!!!!!!

.... urzont ztanu cyfilnego...........

URZONTY SKARPOWY JEST W ŁOMżY NA ULICY POLOWNEJ. A CO PIDA ZABOMNIALES ZLORZYC ? HHEHEHEHHE.

III
II
I
Mechaniak
Katolik
Ekonomik
Budowlanka
Drzewna
Weta
Jański ( niestety tam to już tylko ci , którzy nie nadają się do żadnej z powyższych szkół )

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org