Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jarek Kaczyński - jaki jest naprawdę? |
A ja myślę , że z perspektywy czasu to nawet fajny numer , szczególnie , że wysoko wygraliśmy. Każdemu się zdarzy od czasu do czasu jakiś numer wywinąć , takie jest życie i dlatego jest ono takie ciekawe!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jarek Kaczyński - jaki jest naprawdę? |
Podobno służby podległe Prezydentowi organizują pracę, zwłaszcza dla osób, które miały konflikt z prawem. No nie są skazane, ale mają predyspozycje. Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
Kupiski i Nowogród Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
Czy ktoś się orientuje czy punkt STS naprzeciwko Statoilu jest jutro czynny, jak tak to o której?
|
|
to musisz od razu dorzucać HWDCH domyśliłeś się co to? ...chorobom :)))) zdróweczka życzę ;)
|
|
wiesz trzeba czytac, sluchac, rozwijac sie krotko mowiac :) pogadalem chwile z plebsem i pare fajnych "teksciorow" "podlapalem" niedlugo bede "nawijal" jak nastolatek. dzieki temu bede mial wieksza wiedze na temat porozumiewania sie nastolatkow, nieprawdaż Gazelo? ;)
|
|
a jaki był w zibi , tak z ciekawości ? .
|
|
Na CB od niedawna nie trzeba mieć żadnych papierów przy sobie, do niedawna potrzebne były homologacje czy pozwolenia, więc pewnie o to mu chodziło. A że Ciebie nie zatrzymali, to miałeś szczęście.
|
|
gówno jak każda nokia Hehehe miałeś kiedyś nokię? To są telefony nie do zdarcia, rewelacyjne, bateria, zasieg, jakość ... wszystko idealne.
|
|
Hehe nokia gówno?????zastanów sie co Ty piszesz;d;d;dNokia najlepsze telefony.
|
|
mam pytanie jak wyjąć klamkę z tylnych dzrwi z renault trafic Zbych
|
|
http://moto.allegro.pl/item196664777_klamka_renault_trafic_opel_vivaro.html jak widac na 2gim zdjeciu jest tylko jedna sruba za zamkiem. Poradzisz sobie.
|
|
Gdzie to napisali? Bo do tej pory zadnego info nie znalazlem o wejsciowkach, chociaz by mnie zdziwilo, jakby byly darmowe. I tak 25zl to chyba nie jest wygorowana cena za taka imprezke? Przynajmniej dzieci i przypadkowe osoby sie tam nie beda platac, pojda ci, co sie tym interesuja. .
|
|
nic na siłę, wszystko młotkiem ;)
|
|
Zaden spisek producentow, a kasa od Microsoftu? Poniekad, ale nie w ta strone ze dostana ja za sprzedaz Visty... Raczej odwrotnie, jak jej nie beda sprzedawac, to dotacji nie dostana. I producenci zostali postawieni pod sciana poniekad. Microsoft liczyl na wyzsza sprzedaz Visty, a ze nie idzie, to kombinuja jak ja na sile wcisnac. Po prostu wykorzystuja swoja pozycje i nie zostawiaja innego wyjscia. Juz powoli zaczynaja wycofywac z rynku produkty typu XP, czy Office 2003 w wersjach OEM, wiec niedlugo nie bedzie alternatywy. Inna sprawa, ze wkrotce sytuacja z oprogramowaniem sie ustabilizuje i Vista przestanie sprawiac problemy, tak samo bylo z XP na poczatku przeciez. Co do sterownikow... Ich stworzenie kosztuje czas i pieniadze, wiec nic dziwnego ze producenci niechetnie zapewniaja kompatybilnosc wsteczna. Tak samo przeciez, nie dostaniesz sterownikow do Win95, czy 98 w niektorych przypadkach. Chociaz fakt, ze wycofywania sie ze wsparcia XP w tak krotkim czasie po premierze Visty jest idiotyczne i faktycznie wymusza na klientach przesiadki na nowy system. Nigdy do tej pory tak nie bylo z produktami M$ .
|
|
Faktycznie, jest info w artykule pod bannerem. 25zl miejsca na trybunach, 35zl przy ringu. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Kąpielisko będzie oficjalnie otwarte i zorganizowane 23 czerwca przez lomzynski WOPR. Już teraz chodzi tam dużo ludu, ale póki co na własną odpowiedzialność :) _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Brak Strugarka będzie osłabieniem naszej obrony...szkoda, że wyjechał on na kadrę do lat 20 AVIVA AVIVA AVIVA ŁKS !!!!! Ciekawe czy Jaga odpuści w meczu z Unią i pozwoli piłkarzom z Janikowa zdobyć 3pkt
|
|
http://www.gks.com.pl/content/view/252/ Dziś Rafał Boguski obchodzi swoje 23 urodziny Wszystkiego najlepszego, wielu goli w OE i gry w GKSie w przyszłym sezonie!!!
|
|
zgadzam się z Tobą brzeczysczykiewicz. Nie jest dobrze i dlatego trzeba czynić kroki aby było lepiej. Nie rozumiem nauczycieli, ponoć maja mało ale jak trzeba strajkować to sie boją. Tego nie rozumiem. Shadow22, Ciebie też rozumiem. Możemy pozakładać te kasy fiskalne dla świętego spokoju. Tylko widzisz automatycznie (teoretycznie) wzrosną ceny usług. Bo jeśli teraz ponoć przekłamujemy odprowadzając podatki, a później wszystko będzie 100% uczciwe to skądś te nadwyżkę trzeba będzie wziąć i chyba znowu odbije sie na waszej kieszeni, więc nie wiem czy to takie dobre. Wolę aby te 10 zł nadwyżki które klient będzie musiał dopłacić w gabinecie zostało w jego kieszeni, a nie poszło na przejedzenie dla naszego kochanego rządu.
|
|
Wiesz marcinie - wtedy to pacjent, mający w ręku paragon będzie mógł sam rozliczyc się odpowiednio z rządem tj dostanie jakiś tam zwrot pieniążków za leczenie. Myślę że to nie takie złe rozwiązanie. A lekarze już i tak podnieśli stawki za swoje prywatne usługi - jak jeszcze bardziej podniosą to na pewno stracą kilku klientów - tym samym sami stracą bo zamiast zyskać po 10 zł jak piszesz na kliencie - stracą po 110 zł za każdego który z usług ich zrezygnuje, więc komu się bardziej opłaci to chyba widzisz. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
plaża plaża nad Narwią to sie zdaża, smażone rybki polowanie na ci...pki
|
|
:D
|
|
po co zakładać takie tematy ? wes ty się człowieku zastanów troche, jak tak uwielbiasz Boguskiego to załóz jego fan club albo najlepiej oddzielne forum to wtedy będziesz mógł sobie zakładać tematy kiedy ma urodziny. imieniny itp
|
|
|
Wpadł mi do głowy jeden pomysł, a mianowicie budowa przez władze miejskie basenu odkrytego w naszym miesice, pomysl wziął się z tad że bulawary nadnartwiańskie to my zobaczymy jak sie zestarzejmy a woda w "naszej" rzecze do czystycz nie należy jak wam sie podba perspektywa budowy basenu gdizes w okolicach np, nowo planowanego ronda na terenach zielonych przy ul. zawadzkiej, pomyslalem tez o terenie miedzy stokrotka a blokami na ks,janusza- gdzie czesto cyrk/karuzela otwiera swe podwoje ale tam chyba za mało miejsca generalnie w łomży w okresie letnim nie ma co robic, w pewnym miescie <dla zianteresowanych Oławie> jest taki basen, masteczko 30 tys, w okresie od czerwca do wrzesnia ludzi tlumy, mnysle ze przewija sie jakies 200-300 osob dziennie, a u nas? miasto dwa razy wieksze a basenu nie ma, owszem jest kryty ale woda w nim tak chlorowana ze po opaleniznie ani sladu nie bedzie i co za przyjemnosc siedizec pod dachem gdy taka pogoda koszta? dudowa basenu plus infrastruktury? chyba nie wyniosa wiecej niz budowa domku jednorodzinnego jak wam sie pomysl podoba i czy widzicie jakis sposob by dotrzec z tym do wladz miasta ???
|
|
|
w sklepie pana Bagińskiego na Śniadeckiego sprzedano mi dzisiaj przeterminowany towar z data z kwietnia. Omijajcie ten sklep szerokim łukiem, bo to nie pierwsza taka sytuacja!!!
|
|
zglos na policje !
|
|
Spokojnie, jest kasa z UE to w koncu wybuduja ten basen, a kiedy go wybuduja to ten z zambrowa powoli bedzie podupadac bo teraz to my - Łomżanie go utrzymujemy.
|
|
Słyszałem już o tym pomyśle dawno. Ale nie wierzę by ta ekipa rządząca była zdolna do takiej wizji, no chyba, że w deklaracjach przedwyborczych. Obiecywać to oni potrafią. Za co się wezmą to schrzanią. Bulwary już dawno, zaraz po rozpoczęciu pierwszej kadencji miały się realizować, centrum kultury, drugi basen, blok komunalny. Jak efektywność tych deklaracji osiągnie 15% i to przez dwie kadencje to bedzie cud. Zostawcie ich na 3 kadencję to t bedą bardziej efektywni i zrealizują 20% programu z pierwszej kadencji.
|
|
Jak na tem starem basenie nie zrobią tego miejsca dla dzieci tak jak w Zambrowie po za dużym basenem to też beda pieniądze wywalone. Lepiej żeby wtedy go nie remontowali szkoda many.
|
|
ZAWSZE MOZNA O TYM POWIADOMIC ODPOWIEDNIE SLUZBY OCZYWISCIE MOZESZ ANONIMOWO TO ZGLOSIC SANEPID - Oddział Laboratoryjny Ulica, numer Dworna 21 Miasto Łomża Kod pocztowy 18-400 Osoby kontaktowe dyr. Agnieszka Grzeszczuk Gmina ŁomżA Telefon(y) (86)2165201-02 Fax(y) (86)2165202 Email psselomza@poczta.onet.pl
|
|
witam, czy ktoś może mi polecić w miarę dobrą cyfrówkę do 1000zł. minimum 5 Mpix, 7-12 zoom opt., dobre macro, ogólnie aparat do wszystkiego. najbardziej interesują mnie nikon s10 - niestety zbyt mała ilość ustawień manualnych, ewentualnie samsung nv7 - tu znowu firma niezbyt. może ktoś ma któryś z tych aparatów - jakieś opinie? pozdr.
|
|
napiszcie szybko, prosze, bo nic nie wiem!!! :) _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
o! merci! a jak teraz wyglada sprawa z utrzymaniem sie w lidze?
|
|
aj! Bimbo !
|
|
Tak naprawdę to nikt nikogo nie przymusza do robienia niczego wbrew woli człowieka. Jesteśmy ludźmi wolnej woli i to co robimy zależy od nas. Jeśli przygotowania do Komunii Świętej to taka udręka dla rodziców i dzieci oraz wszyscy zniechęcacie się, to w imię czego tak cierpieć? Proste nie zaracajcie sobie głowy ucz ąszczaniem do kościoła i męczeniem dzieci. Jako katolicy nie powinniście tak oceniać na forum. Zostawcie zwyczaje kościelne tym , któreym nie sprawia to kłopotu. Dzieci być może zniechęcają się gdyż słyszą komentarze ( oczywiście negatywne) rodziców- przykład idzie z domu. Ja osobiście nie oceniam ani przygotowań ani całej tej " farsy" jako czegoś męczącego. Czy w domu dzieci idą spać ok. 21?
|
|
W sumie prywatyzacja szpitali nie byłaby taka zła. Konkurencja wymaga na rynku poprawy świadczonych usług. Wtedy każdy lekarz z osobna zabiegałby o to aby mieć jak najwięcej zadowolonych z jego usług pacjentów - bo za tym szły by dla niego pieniążki. Autor: marcin135 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 10-06-07 09:40 Widzisz lilaaa pieniądze są. Tylko albo są źle rozdysponowane albo po prostu marnowane na niepotrzebne zachcianki rządu. I tu jest cały problem... W tym problem drogi kolego, że tak jest od zawsze niestety, a nie tylko dziś... Zbych
|
|
No tak, znowu wychodzi polskie poszanowanie prawa. I jak maja nas szanowac na zachodzie i jak, powiedzcie mi jak walczyc ze stereotypami Polaka -kombinatora i zlodzieja, zkoro juz na tak elementarnym poziomie mamy taki stopien kombinatorstwa? Wstydzilibyscie sie.
|
|
NAPEWNO :: 2 punkty za wygranie , 1 za przegrane , a gdy jest taka sama ilość punktów , to decydują o tym małe punkty ( ich stosunek , nie są odejmowane tylko dzielone ) .
|
|
1POLAK hmm skoro jestes Polakiem powinna Cie obchodzic historia Naszego Miasta ? Miej szacunku do czesława ze opisuje wydarzenia sprzed ponad 10 lat.
|
|
Hauzer mi tez tak sie wydaje, ze glowna przyczyna wypadku jest "to cos " co sie odłamuje po tym Kubica przejezdza i traci panowanie nad samochodem
|
|
nie lubię jak ktoś zazdrości sukcesu
|
|
Moga byc jakies kary finansowe dla zespoly Toyoty, ale nie zapominajmy ze to sa wyscigi i na tym to polega zeby nie dac sie wyprzedzic innemu kierowcy. Chociaz sa pewne reguly manewru wyprzedzania. Byc moze i za jechal mu droge ale to teraz jest juz malo istotne liczy sie to iz z Polakiem nic powazniejszego sie nie stalo. Zadnych zlaman a jedynie lekkie skrecenie kostki i poobijane cialo. Dzis zostanie wypisany ze szpitala a za tydzien byc moze wystartuje na torze Indy w USA - choc jest na to nie wielka szansa... Bimbo !
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Dlatego nie jest , to pies dla wszystkich. Zbych
|
|
"p.s kolegow nie szukam, bo mam porzadnych znajomych:)pozdrawienia dla M@ster'a:) " jakas aluzja ????
|
|
Powiem Wam jedno - jesteście tacy pewni tego co mówicie, ten nasz dobrobyt i luksus (aha!) w jakim się pławimy nacodzień jest dla was nie do zaakceptowania, więc mam dla Was fajną propozycję. Teraz będzie popyt więc robotę napewno znajdziecie, więc idźcie na studia, później zobaczycie jak jest łatwo i przyjemnie. A pieniądze tylko będą napływały na konto. Skoro tak jest fajnie to czego sie boicie. Swiat nalezy do odważnych. Tak tak już wiem - zaraz będa jakieś nędzne odpowiedzi typu: "to nie dla mnie". Z waszych postów wynika, że 90% lekarzy to tylko dla kasy a nie z powołania więc co za różnica, jede w tą a w tą.
|
|
nie przesadzajmy , 1,8 metra wystarczy . Na tym basenie będzie można odbywać zawody krajowe , więc nie będzie taki zły .
|
|
|
Panowie nie ma co sie "podgrzewac" z tymi porownaniami. Jak mówi stare powiedzenie ;) Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze. M$ wystarczajaco pouzaleznial wiele firm od siebie. Zadziwiajaca jest coraz czestrza prawidlowosc, ze firmy zaczynaja produkowac sprzet taki jak im M$ powie. (Klawiatury z logo Windows, Pendrive-y z logo ReadyBoost, karty graficzne ze wsparciem DX10, itd) Nie ma sie co klocic o system okienkowy - wymyslil go Xerox, stworzyl Apple (podkradajac pomysl od Xerox-a) i pomysl bezczelnie ukradl Microsoft sprzedajac te rozwiazanie IBM-owi. *nixowe okienka powstaly podobno nieco pozniej niz w Apple. Unixowe systemy byly projektowany jako systemy wielodostepowe w modelu jeden duzy i wydajny serwer i wiele stosunkowo tanich, prostych i cichych terminali. Swoja droga jeszcze kilka lat temu takie rozwiazania byly w uzyciu w roznych zakladach w Lomzy. Wg. mojej oceny - glownym "targetem" dla Linuksa w tej chwili to sa ogromne i wydajne maszyny (www.top500.org[/url) oraz desktopy, czyli maszyny ktore maja swoje zastosowanie w biurach. Tak naprawde to duze korporacje maja najwiekszy wplyw czy Linux sie przyjmie jako biurowe rozwiazanie. Pamietam, ze jeden ze sklepow odziezowych przy Starym Rynku korzysta z Linuksa. Sprzedawczyni jak nie sprzedaje niczego to przelacza sie spowrotem do X-ow i przeglada stronki i slucha muzyki a gdy trzeba cos sprzedac to przelacza sie na konsole i obsluguje program do sprzedazy. Wniosek z rozmowy ze sprzedawczynia - nie ma problemow z tym tym systemem. Nie dajmy sie zwariowac. Mamy wolny rynek. Jak ktos chce wydac na Viste kilka stowek to jego kasa, jak chce uzywac pirata i narazac sie na wizyte BSA i policji - rowniez jego sprawa. Ja i tak nie moge odpuscic naszemu systemowi edukacji, ze jest darmowym systemem szkoleniowym M$. A najlepsze w tym wszystkim jest to, ze kaze sobie za to wszystko slono placic. Kiedys to liczylem - Za cene dwóch pracowni komputerowych - kompletnie wyposazonych, opartych o oprogramowanie Windows i Office - mozna zbudowac trzy identyczne(!!!) pracownie komputerowe w oparciu o np. Linuksa i OpenOffice. Kwestie poziomu swiadomosci nauczycieli informatyki oraz tego ze jest to ich dodatkowe zajecie - czesto bezplatne, narazie pomijam. W aktualnych warunkach te wszystkie "darmowe pracownie" rozdawane przez ministerstwo, szkolenia dla nauczycieli itp owszem wygladaja na jedyna sensowna opcje. Ale biorac pod uwage fakt, ze nasluchalem sie troche jak wygladaja ministerialne konsultacje ze "specjalistami" to narazie nie licze na jakies zmiany. (Czesto jest tak, ze na "specjalistyczne" konsultacje zapraszane sa jedynie przedstawiciele najwiekszych firm/korporacji i czesto to dostosowuje sie program do oprogramowania a nie odwrotnie) Ale sa jeszcze pasjonaci, zadki to obrazek ale sa. (http://www.alrauna.org/) ...a gry to zostawmy konsolom. Swoja droga ja sie juz zastanawialem nad kupnem ps3 w celu skorzystania z niego jako baaaardzo wydajnej maszyny obliczeniowej. (http://en.wikipedia.org/wiki/Cell_microprocessor) Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |