Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"Jarosław Kaczyński zdaje sobie sprawę, że tych wyborów nie wygra" |
Treść jest ukryta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Jarosław Kaczyński zdaje sobie sprawę, że tych wyborów nie wygra" |
Alllinko czyli bochaterskie imie mu dałaś ? Hehe Allinko Dzięki :)
|
|
Dobrze byłoby, gdyby Rafał został kupiony przez GKS a przynajmniej wypożyczony na kolejny sezon...w barwach GKSu będzie miał szansę zagrać w Pucharze UEFA....a Wisła stała się ligowym średniakiem. GKS to lepsze miejce dla Rafała
|
|
fLoorek, bez www też zadziała, i o co chodzi ? Dobra, nie ważne. Koniec tematu, bo można by to tak ciągnąć w nieskończoność.
|
|
Jeszcze jedna wazna kwestia. Ile pracy kosztuje amerykanina chocby Windows? 2-3 godziny? Polaka? Pare dni albo i 2 tygodnie? A nasze kochane panstwo? Oficjalny format dokumentow w urzedach? MS Office? Wiec kazdy obywatel chcac sie komunikowac z urzedem droga elektroniczna, musi zakupic Windows+Office? Paranoja.
|
|
GOOOOOOOOL! 1:0 dla Łomży!
|
|
Dla mnie ten mecz mógłby się już skończyć,
|
|
Teraz jest na TVP3 Warszawa powtórka meczu!!!!
|
|
Szacunek !! rudy błazen z druhem
|
|
To tak reasumujac: - Jacek Dabrowski zagral swietny mecz przeciwko swojej poprzedniej druzynie z ktora zdobyl Mistrzostwo Polski :) - Kibicow Lomzy bylo 400, kiedy Polonii 1700(1300?) - LKS musi wygrac nastepny mecz, by odprawic Odre do barazy.
|
|
No niestety nic :(
|
|
tomek z lomży dokładnie. . .
|
|
@raver: masz rację oczywiście - są klucze 128 i 256 bitowe gdzie złamanie ich jest w zasadzie niemożliwe ( czyt. zbyta czasochłonne). pamiętaj jednak, że jest paragraf za utrudnianie postępowania np. niepodanie klucza:) @Drań mała pomyłka Napisałeś: Cytat: ROZPOWSZECHNIANIE nielegalnie posiadanych treści autorskich jest ŚCIGANE Z URZĘDU. POSIADANIE nie jest ścigane z urzędu - jednak nie znaczy, że jest legalne. Chodzi o to, że za posiadanie lewego Windowsa ( samo posiadanie - nie rozpowszechnianie) nikt Ciebie z urzędu ścigał. Natomiast Microsoft może Ci wytoczyć proces cywilny o ochronę praw autorskich ponieważ lewy Windows jest NIELEGALNY i jego posiadanie również jest NIELEGALNE, lecz nie jest ścigane z urzedu.
|
|
Coś ci się bardzo dokładnie pomieszało w głowce, nikogo nie szkałowałem.
|
|
najczęściej jest tak: policjant łapie a sąd wypuszcza i co zrobisz?
|
|
Van Loosen, szczerze przyznam, ze musialbym doczytac jak jest dokladnie, bo nie chce przekrecic. Ale chyba samo posiadanie utworow jest legalne, jesli zostaly one wczesniej rozpowszechnione przez producenta. A to dlatego, ze internet jest traktowany tak samo jak radio czy telewizja, ktore jak cos nadaja to masz prawo sobie nagrac i nikt Ci nie powie, ze to jest nielegalna kopia. Poki co prawa u nas nie zmienili, wiec producent moglby probowac Cie oskarzyc w procesie cywilnym, ale nie koniecznie musialby wygrac, natomiast proces karny raczej nie grozi. Co innego jak udostepniasz, wtedy i procesik karny i cywilny. Nie jest chyba tak, ze jest to scigane tylko z powodztwa cywilnego. Sa to dwie niezalezne drogi, czyli prokurator moze wytoczyc proces karny, a jak producent zechce to zrobi tez cywilny o odszkodowanie. Natomiast tez trzeba odrozniac utwory od oprogramowania, bo to istotna roznica. Tez nie jest chyba tak jak piszesz, ze za posiadanie Windowsa nie moga Cie scigac z urzedu.... wlasnie akurat za to moga. Jak znajda pirackie programy, to nie wazne, czy je udostepniales czy nie, prokurator moze sie Toba zajac. Inna sprawa, czy sam producent zechce wystepowac o odszkodowanie, tak jak np. z tym wykletym Microsoftem, ktoremu chyba jednak na tym wcale nie zalezy.
|
|
|
Dawaj te fakty, czy też zabobony - każdy oceni tak jak chce. A ja chętnie poczytam o czymś niezwykłym, co wydarzyło się naprawdę. ( Fantastyka jest dobra, ale to tylko fikcja.) Dzięki za pozdrowienia. ps. czy wszystkie Adaśki ciągle by tylko jadły?? z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Miałem taki sam przypadek. W zbiornik 60 litrów weszło chyba ponad 61, więc nie taka duża nadwyżka. Bo 5 litrów w twoim przypadku to całkiem sporo. Pracownik tłumaczył, że to wina pogody.
|
|
Loosac dyskutancie , gdzie jesteś?? Czytałeś czy nie??
|
|
Fakt, wejsc moga. Szkoda tylko, ze przytoczyles tu fragmenty... Bo z tego tu, to by wynikalo, ze kazdy jeden policjant, moze ot tak sobie wlezc do kazdego jednego mieszkania i zrobic przeszukanie... Musza miec chyba jednak uzasadnione podejrzenie (najczesciej donos zyczliwego sasiada itp) ze masz w domu dowody przestepstwa, musi sie toczyc jakies postepowanie przeciwko Tobie... Jak nie, to sobie moga... pod drzwiami postac, chyba ze wpuscisz po dobroci. Takze wejsc bez nakazu faktycznie moga, ale to tez nie takie hop siup.
|
|
Akurat to jest bardzo rzadko stosowane i rzeczywiście musi być uzasadnione, I nie słyszałem o rewizji "na balchę" w sprawach związanych z nielegalnym oprogramowaniem
|
|
Bramka przepiękna,oby wiecej takich tylko nie do swoje bramki;) przy takiej grze ŁKSu mozna bylo sobie pozwolic na takie trafnie;) "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
to ku800 czy ku900 ? zdecyduj sie.
|
|
Wystarczy użyć opcji szukaj,to nie boli. Tematów o mechanikach,czy elektrykach było co najmniej kilka i się każdy wypowiedział.
|
|
Shellu na wylocie do wawy po prawej stronie przed samymi Konarzycami.
|
|
Może ta modernizacja, to coś na kształt "modern art" i stąd te kretowiska-giganty...:) Nie narzekaj, Anuś, fajnie jest! Zwłaszcza, kiedy deszczyk sobie obficie popada - warto wówczas przywdziać sandałki i ziuuuuuuu.... jak na lodzie! A może sama Edith Górniak zawita na strzelnicę..?? :)
|
|
Nie dałoby się zrzucić tego na kompa? "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Dobra giera: http://www.gra.lucgor.info/index.php?u=673 dobra giera Sprawdz TO
|
|
Floyd68 żeby każdy myślał tak jak ty to na boiskach wogóle nie byłoby kibiców. Na jakich imprezach powiedz ? Nie widzisz że już kilka drużyn spada do niższej ligi przez afery korupcyjne ? To już nie te czasy chłopie, jak ŁKS zdobędzie na murawie odpowiednią liczbę punktów to jak może się nie utrzymać, lub zdobywając ich zbyt mało jak może zostać w II lidze ? Głupoty piszesz i tyle. Nie masz pojęcia o piłce nożnej, za dużo oglądasz programów typu "interwencja" i "uwaga". Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
KrzyzaK - ojca szukasz?? .
|
|
:D
|
|
po pierwsze i najważniejsze: Złożenie wypowiedzenia TO JESZCZE NIE ODEJŚCIE Z PRACY:) czekamy więc na to o czym mówiłeś - na odejścia z pracy. po drugie - jak mniemam te warunki które były podawane pewnie przyjęliście sobie więc zanim się obejrzymy - to już wszyscy spowrotem powrócą na łono żywiciela;) po trzecie - cieszę się ze strajku lekarzy, a wiesz dlaczego? Bo tym strajkiem wkurzyliście władze do tego stopnia, że w prywatnych gabinetach staną NARESZCIE kasy fiskalne;)) z niecierpliwością czekam na cd. tego show;) z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
lomzanin: Proste? A wpisywałeś w google kalibabka? I wogóle inne kombinacje uwodzicieli..kalibabek....podrywaczy...itd.... Gdyby to było takie proste to bym nie prosił na tym forum. Chyba, że Ty znalazłeś to bardzo proszę o linki. Ale nie o tych współczesnych "podrywaczy" mi chodzi tylko o Kalibabkę który to w czasach prl uwodził Kobiety. luizfernandez: Coś właśnie jak Tulipan - ten film jest na podstawie "działalności" Kalibabki. A czy oni żyją? Pewnie, że żyją. Najprostrzy przykład "snajpera ze szczecina"... On jako najbardziej w tym okresie poszukiwany bandyta potrafił bardzo szybko uwodzić kobiety! Wiadomo, że jako poszukiwany nie mógł 300 kobiet uwieść, ale kilka tam ich było... Drugi przykład.. Tulipan, czy Kalibabka kulig: nie... robimy ze znajomymi portret psychologiczny tego Pana. Staramy się jaknajlepiej poznać jego metody działania. Czy wiecie, że on wchodząć do pociągu przyglądał się jakiejś kobiecie tylko kilka minut...opracowywał "plan"...w ciągu najbliższych dwóch godzin "bajerował" kobietę....po kilku godz był w jej łóżku... Z psychologicznego punktu widzenia: zaraz usłyszę 100 komentarzy w stylu:"co chcesz laski podrywać? to zajedź za****stą furą pod alibi, czy atom i same się znajdą w szybciej niż dwie godziny...." Wiadomo, że to co on stosował w tamtych czasach na współczesne kobiety pewnie by nie podziałało(chociaż kto wie....), kiedyś samo posiadanie paszportu było dobrym bajerem.... Bimbo !
|
|
Pod most w Piątnicy.Czysta woda,krowa pasąca sie.Mówiąc krótko,sielsko i anielsko.Co ważne nie drogo. Byłem w tamtym roku,polecam
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Aaaaa , zapomniałem , słownik j. polskiego w wolnym czasie też poczytaj.
|
|
Korona Ksiazeca. jak kupisz, schlodz, daj znac i wypije.
|
|
Już się boję, napadną mnie i będę miał pecha bo w pobliżu będzie policjant, zabije ON CI bandytę, a gliniarz wyciągnie kasę i zacznie mi naliczać, dobrze jak ten ze średnim wykształceniem, a jak oficer? po specjalizacji? A Strażak? Pali mi się chata! Przyjedzie mi Starszy Kapitan, po 16 i naliczy mi za użycie wody i sprzętu - po 16, a on ma specjalizację? A niedziele i święta? Przynajmniej jestem młodszy od teściowej - wyprę się jej, niech płaci "kopertowe". Bimbo !
|
|
ja miałem to samo na tej stacji w (WZGS) tylko ze z paliwem zatankowałem w zbiornik 5 litrowy z podziałka. robiłem to wiele razy na innych stacjach i było ok a tutaj niespodzianka zatankowałem 5 litrów a weszło dokładnie 5.22?? zapłaciłem za to. powiedziałem to sprzedawcy który tam był bez skutku czy znacie jakąś instytucje która by mogła tym sie zająć bo to trochę przegięcie tanie paliwo ale jakie oszustwo.
|
|
wujek samo zlo jak to CB sa legalne od niedawna???? ja juz ponad 3 lata uzywam cb i nikt mi nic nie zrobil i nie dostalem zadnego mandatu chociaz mnie policja zatrzymywala. oczywiscie CB jest bardzo przydatne w trasach. .
|
|
Witam, może ktoś wie czy w Łomży można pożyczyć gdzieś box na samochód, ewentualnie może ktoś posiada taki box i użyczył by go na tydzień za niewielką opłatą .
|
|
tanokwalem 18 miesiecy na bazie WZGS srednio raz na dwa tygodnie i nigdy nie mialem problemu z iloscia zatankowanego gazu zawsze wchodzilo tyle samo!Mam kompoter ze spalaniem i zawsze z dokladnoscia do 10 kilometrow potrafilem ocenic kiedy gaz sie skonczy!
|
|
nie wzialem tego nawet pod uwagę bo to malo istotne. i tak zawsze ma sie więcej kbitów. oto mój screen http://img527.imageshack.us/img527/9341/nowyobrazmapabitowabl1.jpg
|
|
Nie wiem o co Ci chodzi shadow22. Możemy pozakładać te kasy tylko nie wiem za bardzo co to zmieni. W Czechach była zmiana systemu opieki zdrowotnej, nigdy tam nie było kas, ani w gabinetach, ani nawet w taksówkach i jest tam baaardzo dobrze. Więc nie widzę potrzeby zakładania kas i uważam że kasy w taksówkach to tez beznadziejny pomysł. wiesz temid - chyba nie wiesz jak wygląda strajk. Idziemy do szpitala, konsultujemy najwazniejsze sprawy i wracamy do domów, a na odziale zostaje 2-3 lekarzy. My za strajk pieniedzy nie dostajemy więc społecznie to chyba raczej siedziec nie bedziemy. A jeśli chcesz abyśmy pracowali za free to może ty pierwszy daj ładny przykład i jeśli np. jesteś fryzjerem to ostrzyż mnie za darmo...
|
|
Bemol, niekrakaj ŁKS NIESPADNIE DO III ligi !!
|
|
lunatyk- masz rację tak było ja z tej stacji korzystałem przez rok do dnia 06.06.2007, gdzie zatankowałem po raz ostatni, dzięki forum nie zaczołem kombinować przy układzie zapłonowym:)
|
|
Bez młota to nie robotaaa ;/
|
|
Jubei: jezeli ktos pisze ze jedno jest pe,fu a drugie super, to byc moze to jest ok ale jakby nie patrzec jest to kryptoreklama. Nie powinno sie tak pisac, jest to niesmaczne. Lepiej zachowac to dla siebie, ale na pewno nie pisac na forum gdzie dziennie strone ta oglada ponad 100 osob. Troszke taktu i smaku.
|
|
no bardzo milo ALE wejsciowka 25 zl ...
|
|
Spokojnie... po tej Ziemi chodzą jeszcze ludzie co z zamiłowania piszą sterowniki pod starsze systemy. Najlepiej poprostu w google poszukac sterowniki XP pod laptopa, ktorego chce sie kupic... Tak samo jest z linuxem..... Duzo firm "pomija" sterowniki do tych systemow, a jednak je mozna znalezc w necie... albo firma po czasie decyduje sie na "wypuszczenie" innych wersji....
|
|
Bardzo dobry pomysł, w ubiegłym roku byłem w Niemczech i w miasteczku kilkutysięcznym był taki basen... ludzi tłumy... więć myśle, że i zarobek byłby z tego dobry i zabawa przednia.
|
|
to skoro nie pierwszy taki przpadek, to po co tam nadal kupujesz? a zreszta jak się cos kupuje to pierwsze co trzeba zrobic(zaraz po sprawdzeniu ceny:) )to do kiedy dany produkt jest wazny pozdrawiam
|
|
Witaj! Szkoła taka jak każda inna czyli jednym słowem uczyć się trzeba i to dużo, z powodzeniem pracuję od kilku lat w aptece po tej szkole i nie widzę wielkiej rożnicy między uczniami ze szkoły prywatnej zaocznej a dziennej. Wiem napewno, że szkoła zaoczna oferuje swoim uczniom duże zaplecze jeśli chodzi o cwiczenia, materiały, substancje natomiast wyposażenie w szkole dziennej ponoć jest stosunkowo ubogie. Znam wiele osób, które pracują w aptece po szkole zaocznej, więc myślę, że warto spróbować, a wiedza i zaangażowanie w to co robisz napewno ci pomogą pozdrawiam
|
|
jak wyjąć klamkę z tylnych drzwi z trafica 1992r. Bimbo !
|
|
piotr803 napisał(a): > jak wyjąć klamkę z tylnych drzwi z trafica 1992r. > Bimbo !
|
|
marcin135 my może zaplacimy wiecej ale jak by wprowadzili kasy to z podatkiem moze to bylo by inaczej rozwiazane.Mi chodziło o to ze ja musze sie rozliczyc z każdej złotówki a taki lekarz nie!! wprowadzajac kasy byla by ukrucona tzw. lewizna. i podniesienie stawek tez nic nie da bo wiekszy podatek by placil lekarz nie tylko pacjent i wtedy moze by sie to unormowalo to jakos??
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |