Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
program pospieszalskiego dla prawdziwych polaków |
Czy każde ogłoszenie, które sie tutaj da, kończy sie głupimi żartami i nabijaniem się? Bo mi sie wydaje że tak...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: program pospieszalskiego dla prawdziwych polaków |
Dokladnie tak. Z tego co slyszalem, to sprawdzaja jakie sa transfery wychodzace i wchodzace do danego bloku. Jak sa duze, znaczy ze jest podejrzenie. A wchodza do tych, co maja internet. Co komu zrobili? Ja slyszalem juz np. o karze 2000zl za pirackiego windowsa i office, plus konfiskate pracy dyplomowej, na 2 tygodnie przed oddaniem, bo pisana na pirackim oprogramowaniu, czyli korzysc z popelnienia przestepstwa. Podobno komputery sa zabierane, pare dni na sprawdzenie co jest nielegalne, sprawa do sadow 24 godzinnych chyba i w krotkim czasie jest po sprawie. Czyli nawet jak ktos nie udostepnia i nie sciaga, a ma przyjemnosc miec w bloku paru typow, co robia to bez opamietania, ma szanse miec odwiedziny panow w niebieskim. Bimbo !
|
|
Inna sprawa, ze Microsoft juz od dluzszego czasu odcina sie zdecydowanie od takich akcji, wydaje nawet komunikaty, ze absolutnie takich nie przeprowadzaja i ostrzegaja przed oszustami... Kolejna ich wypowiedz w kwestii piractwa, to taka, ze jesli juz ktos ma miec pirackie oprogramowanie, to niech to bedzie oprogramowanie Mircosoft... wiadomo, lepiej nie zarobic, niz oddac rynek konkurencji. Wiec jesli panowie policjanci z Bialegostoku (podobno) nawet zmusza ludzi do przesiadki na Linuxa, to raczej sie tym wcale nie przypodobaja koncernowi, pewnie wrecz przeciwnie. Jak to mowia, nadgorliwosc gorsza od faszyzmu ;) Microsoft nie chce nikogo ganiac, a panowie policjanci i tak im pomoga ;) To sie nazywa niedzwiedzia przysluga. Przeciez taki uzytkownik domowy i tak na tym nie zarobi. A jak otworzy firme, to tak czy inaczej kupi legalne programy, wiec M$ zarobi na nim wiecej i zwiekszy swoj udzial w rynku. A jak wczesniej sie ktos przyzwyczai do Linuxa chocby, to juz M$ na nim nie zarobi nigdy. Biorac tez pod uwage np. mlodych ludzi, ktorzy ucza sie tworzyc oprogramowanie na platforme Windows, a przesiada sie na Linuxa, to juz jest spora strata, bo oznacza systematyczna utrate rynku dla firmy i wolniejszy rozwoj. Tacy ludzie przeciez w przyszlosci zakupiliby drogie oprogramowanie specjalistyczne i tworzyli oprogramowanie dla kolejnych firm. A swoja droga, to ciekawe czemu w Lomzy trzepia, a nie u siebie? Okradna kogos, czy napadna, to sie nikt nie martwi, bo to sie nazywa "niska szkodliwosc spoleczna czynu". Nawet jak takiego zlapia, to mu nic nie zrobia, a o karach finansownych i odzyskaniu przez Was pieniedzy, to juz mozecie zapomniec. A jak ktos sobie sciaga film z internetu, to juz jest groznym przestepca i grubo za to zaplaci... paranoja. Ale widac oszczednosci szarego czlowieka nikogo nie obchodza. Za to jak producenci filmowi straca pare zlotych, to juz tragedia... A straca nie dlatego, ze im cos zginelo. Tylko dlatego, ze nie poszliscie do kina, a tak to kto wie.... moze byscie poszli. Wiec oczywiste jest, ze pieniadze byly juz pewne w ich kieszeni i zostali okradzeni ;) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
No ja wiem, ze zabierali kiedys same dyski.... ale cholera wie. Komputer chyba tez moga, bo niejako caly sluzyl do popelnienia przestepstwa. Jak kiedys robili jakies tam reportaze, to pokazywali rzedy jednostek poustawiane w magazynku na komisariacie ;) Bimbo !
|
|
Biednemu zawsze wiatr wieje w oczy. Nie dość, że z powodu kartek w niedzielę przeciw Polonii Warszawa nie będą mogli zagrać Paweł Galiński i Łukasz Jasiński, to pod dużym znakiem zapytania stoi występ Tomasza Łuby i Michała Rozkwitalskiego. Obydwaj zawodnicy narzekają na kontuzje. Tomasz Łuba urazu nabawił się w sobotnim spotkaniu z Górnikiem Polkowice (przegranym 2:5). - Tomek narzeka na ból w pachwinie - informuje kierownik drużyny Artur Śliwecki. - Być może jest to tylko lekkie naciągnięcie ścięgna, ale obecnie Tomek nie trenuje. Wczoraj podczas treningu kontuzji kolana nabawił się także Michał Rozkwitalski. Napastnik biało-czerwonych ucierpiał w starciu z Łukaszem Jasińskim. Choć nie ma specjalnej rywalizacji o miejsce w wyjściowej jedenastce, to na treningach nikt nie odpuszcza - przyznaje Śliwecki. - Szczególnie Łukasz Jasiński znany jest z tego, że nie odpuści żadnej piłki. Ewentualna strata Łuby i Rozkwitalskiego to kolejne, bolesne ubytki w składzie biało-czerwonych przed arcyważnym meczem z Polonią Warszawa. Tym bardziej, że z kontuzją nadal zmaga się Łukasz Adamski i również jego występ w niedzielnym spotkaniu stoi pod dużym znakiem zapytania. A wobec absencji Jasińskiego i Galińskiego kadra na spotkanie z „Czarnymi Koszulami" będzie bardzo szczupła, a dodatkowo przy ustalaniu składu nie będzie można brać pod uwag Kamila Ulmana, który wczoraj przeszedł operację kciuka.
|
|
Mam niestety podobne doswiadczenia :( czesto daje ogloszenia o sprzedazy np. zwierzecia jakiegos i nagminnie dzwonia z komorek malolaty, czesto podchmielone lub niby-dowcipni i udajac kupca serwuja bzdurne pytania. Ostatnio, jak tylko sie zorientuje z kim mam do czynienia, specjalnie nie rozlaczam sie, niech traca kase. :) Pozdrawiam.
|
|
Luzaczek_12: jak Ty masz syna to ja jestem pradziadkiem. Lepiej przestań się śmiać na lekcjach jak piszesz i weź się ostro do nauki. Nad językiem polskim także należałoby wiecej popracować !! Bimbo !
|
|
Dziś lekarze "dyżurni" na forum śpią z wiadomych przyczyn:) A miało być dziś tak... masowo? Zreszta w polsacie w wiadomościach była wypowiedź jednego z lekarzy warszawskich, mniej więcej w takim brzmieniu - nie zwolnią się tak szybko bo na ich miejsce czekają nastepni, więc tę decyzję trzeba poważnie przemyśleć :) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Niestety sie nie beda nikogo pytac tylko zabieraja caly sprzet. A co do tych "nalotow" to ja nie wiem co oni robia, moze tylko cos spisuja, bo widzialem dzis jak dwoch policjantow chodzilo z jakimis notesikami. Jedno moge powiedziec ze zadne sprawy z tym zwiazane raczej nie trafiły do sadow 24- godzinnych.... Bimbo !
|
|
Myślę, że protest nauczycieli miał jednak na celu zwrócenie uwagi na problem pt. "Nie tylko lekarze domagają się podwyżek w tym kraju, są też inne grupy zawodowe" niż wymierzony był w osiągnięcie konkretnego celu jakim byłaby podwyżka. Zupełnie przeciwnie do lekarzy. Nauczyciele na szczęście mają zdrowy osąd sytuacji w kraju. Bimbo !
|
|
x-anonim to o jaki taniec Ci chodzi, jesli nie o takie? Niekontrolowanych "szarpancow" to mozesz sie nauczyc chyba tylko na zabawach ;) A jak poznasz pare krokow na kursie, to juz chyba bedziesz umial sie jakos dostosowac do muzyki nie? ;) Nie wiem czemu z gory odrzucasz wlasnie np. salse itp. Bo to jest chyba z grubsza to, o co Ci moze chodzic.
|
|
czyli przegramy i to nie skromnie ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Van_Loosen widać że jesteś ze sarszego pokolenia zryty-delikatne określenie głupiej tak chyba można to najprościej wytłumaczyć a tej pani nie znam
|
|
albo wszystko portable :)
|
|
Podsumowując: dbajta ludziska o siebie, bo jak sami nia zadbacie, to... się nie zbadacie, no chyba, że za miesiąc, bo takie terminy do specjalistów - ale wtedy może już być za późno..:( No, a z przeziębienia i grypy najlepiej wyleczyć się korzytając z porad...forumowiczów 4lomza - patrz: temat "Cóż tam oddech" :) http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=33283&t=33283#reply_33283
|
|
Z loosakiem zgadzam się w jednym: Gdyby od nauczycieli wymagano spędzania całego czasu pracy w szkole, system wynagradzania ich byłby bardziej przejrzysty. Ludzie widzą nauczyciela tylko przy tablicy. Mało kto wie, że to tylko jeden z wielu jego obowiązków. Że ustawa Karta Nauczyciela mówi, że TYGODNIOWY WYMIAR PRACY WYNOSI 40 GODZIN W TYM 18 GODZIN ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH. Na pewno by na tym zyskali sami nauczyciele. Przykładowo opieka nad grupą podczas 5-dniowej wycieczki dałaby nauczycielowi 5*24=120 godzin pracy - wyczerpałoby to jego trzymiesięczny limit godzin zatrudnienia. Musiałby otrzymać albo kwartał wolnego, albo trzy dodatkowe pensje za nadgodziny. Tak czas pracy nauczycieli uregulowany jest w wielu krajach. Rzecz w tym, że do takiego systemu pracy przygotowane są też gmachy szkół: każdy nauczyciel ma swoje indywidualne biuro (zaplecze), w którym może swoje obowiązki wykonywać. Baza oświatowa w Polsce nie jest przystosowana do takiego rozwiązania, toteż nauczyciele muszą wykorzystywać w tym celu swoje własne metry kwadratowe i meble. Wiekszość co prawda tak woli dla wygody, ale moim zdaniem robią to na własną szkodę. I jeszcze jedna paranoja. Wielu z was uważa, że jeśli pracownik ma dodatkowe źródła dochodu (korepetycje, fuchy, odsetki z lokaty itp.), to za pracę na etacie można mu płacić mniej. Chyba macie coś z klepkami nie po kolei. Życzę tak myślącym, aby zostali przez swojego szefa potraktowani w ten sposób. Może wtedy uda wam się zakumać, co w waszym pomyślunku nie pasi. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
skinek: to jest temat wczesniejszy :P Kamil go wygrzebal sprzed pół roku wajdy i bartoszewskiego ..panika PO chazarskiej stronie plotu .....
|
|
A jeżeli mam laptopa i powiem że nie jest moją własnością tylko cioci która jest teraz w USA i go poprostu jej przechowuję. Nie korzystam z niego i nie moja wina że jest wgrany piracki Windows i Office. Co wtedy ? Czy to że stoi u mnie na biurku przenośny komputer musi oznaczać że jest mój i że popełniłem przestępstwo ? Zaznaczam że nie mam w domu internetu. róbmy swoje
|
|
co sądzicie o tym wszystkim co działo sie dzisiaj(1 czerwca) na starym rynku.. jak skomentujecie występ składu hip hopowego ASW i kolejny występ RGW który niefortunnie zakończył impreze
|
|
Kudrycki napewno meczu życia to niezagrał :| Ale winić jego za wszystkie bramki także niemożna, ponieważ w durzym stopniu zawiniła obrona, ale czemu sie dziwic jak byly takie braki ze Tomek Łuba grał w obronie... Niestety sytułacja do tego zmusiła... Widać brak Kamila Ulmana ale cóż zrobić taka jest piłka i skoro jest Kudryski to on musi bronić i nic na to nieporadzimy, on niejest taki fatalny ale Kamila naprawdę brakuj ! Powodzenia dla Kudryckiego w meczy z KSP W-Wa ;]
|
|
już za dwa tygodnie kurs paralotniowy w Łomży! zainteresowanych prosze o kontakt e-mail pozdrawiam D.
|
|
jaka jest kara dla zlodzieji i wandali-chyba nie ma zadnej-bo ten kto kradnie duzymi ilosciami i sprzeda to to ma kase a wiec moze sobie wszystko zalawic pozniej ze nie pojdzie do wiezienia,smieszne te nasze prawo i cala reszta,taki szry czlowiek zachrzania w pracy zeby cos miec,a taki zlodziej pojdzie ukradnie i ma i to przez 5 minut i tak naprawde to nie ma sie czego bac bo i tak wie ze nic mu nie zrobią,znam taki przypadek i cisza o tym przypadku ani w gazetach ani w radiu nic niebylo slychac i siedziec nie poszedl z tego co szlyszalam to dalej kradnie i raczej nie przestanie bo takie cos to chyba we krwi zostaje a biedni okradzeni zalamuja rece bo oni stracili a on zyskal i tylko zyskal bo nic mu nie zrobili za kradzieze,moze kiedys sie to zmieni miejmy nadzieje.
|
|
Już wiem...
|
|
Dnia 1.06.2007 około godziny 23.30 byłaś starym rynku ubrana w truskową bluzke i białe spodnie. Jeśli wiesz że to Ty to prosze o kontakt.
|
|
raver, to była czysta teoria :P Tor - skrót BSA znaczy : Biuro Spraw Antylegalnych :P easy come\'n\'easy go........ Żyję tak jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć...
|
|
Jakich felg potrzebujesz ? i do jakiego auta ?
|
|
Damian14 to wspaniała inicjatywa. Przyłączam się. Jurand
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |