Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Profesjonalizacja armii... |
no i wsadził brameczkę 1:0 dla Bełchatowa
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Profesjonalizacja armii... |
Powiem ci tak, z www.opony.com sciagnalem Fuldy Carat Progresso 195/65R15 po 186zl/szt. Opony sa z 17.07. Teraz kosztuja tam po 196zl/szt. Jak znajdziesz je w takiej cenie w Łomży to gosc jestes.
|
|
wyprowadzilam sie ponad 4 lata temu chcialabym wrocic-mam tam najblizsza rodzine, poza tym to moja mala ojczyzna ale...co ja bym tam robila??(pytanie ogolne, raczej dotyczace polski, nie tylko lomzy) mysle tak-emigracja nie jest czyms, o czym marzylam, ale to, co moge zapewnic mojemu synowi(poczawszy od opieki medycznej, skonczywszy na, powiedzmy, fajnym ciuszku czy zabawce) przeroslo moje marzenia, ktore kiedykolwiek snulam na ten temat w mojej dalekiej, bezdzietnej:o) przeszlosci
|
|
Ibi patria ubi bene. Tam ojczyzna, gdzie jest dobrze. To nie nasze pokolenia wymyśliły, żeby szukać do życia miejsc, w których jest żyć wygodniej. Nasze pokolenia w Polsce, po ponad 50 latach, odzyskały tylko prawo do emigracji zagranicznej. To postawa pragmatyczna. Romantycy wierzą, że mogą zmienić to co jest i wyznają raczej tezę, że najlepiej jest właśnie w ojczyźnie (Ibi bene ubi patria? nawet takiej jaka ona jest. A nawet najbardziej zagorzali pragmatycy mają gdzieś głęboko w duszy ziarno romantyzmu- nie wierzcie więc w zupełną szczerość ich zapewnień: "...i nie żałuję." Co w takim razie robią na tym forum? Czemu chcą czegoś dowiedzieć się o Łomży? Czyżby psychiczny masochizm? Przepraszam, że nie odpowiedziałem jednym słowem, jak sugerował założyciel tematu, ale to nie ja przekształciłem ankietę w dyskusję. A wracając do tematu: nie.
|
|
Jeszcze 3 Dni do wyjazdu....zapisujcie sie jak najszybciej......:)
|
|
Za inwestycję odpowiada Urząd Miasta. Po wyborach jest, więc to już pewnie nieważne.... Co do "koncertów" urządzanych na terenie Strzelnicy - fakt, nie pomogła wymiana okien - dudniło strasznie tym disco polo. W tym roku nie zanosi się na koncerty - nie ustawią sceny na tym pobojowisku przecież....
|
|
Ah boshe a gdzież sie podzieje moja dziatwa w tym roku? No chyba, że będzie organizowana akcja letnia pod tytułem BUDUJEMY KRETOWISKO
|
|
Są jeszcze wolne miejsca na wyjazd, zostały jeszcze dwa dni na zapisy, więc ludu pędzimy na Krótką lub do 'Łomżynianki' i się zapisujemy! ![]() rudy błazen z druhem
|
|
No jakze to tak? Wykorzystuja swoj strajk, do windowania cen w prywatnych gabinetach? ;) I widac, kto chce zedrzec z ludzi za wszelka cene, kiedy sie tylko da... Bo przeciez skoro wczesniej mieli ustalone ceny, to chyba na takim poziomie, zeby sie oplacalo? Wiec teraz tylko zdzieraja, korzystajac z sytuacji. No i jak tu takich nie lubic? ;)
|
|
czy ktos cos slyszal? podobno dzis rano miala miejsce taka akcja w blokach na ulicy zeromskiego... a moze to taka plotka tylko? ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Ja nie słyszałem ;) ale wiem ze policja nie ma prawa sprawdzać komputerow co do legalnosci oprogramowania, jest od tego BSA natomiast ma prawo sprawdzic kompa jezeli wie ze wlasciciel sprzetu sprzedaje pirackie plyty ;) Polecam Mandrive 2007 ;P
|
|
http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=92505&t=92193#reply_92505 poszukaj we wczesniejszych tematach!!!!!!! heh.......... æþðæðþæþðæþðæþðæþðpþðpþðpþðpþðpæþðæþðæþðæþðæþðæþðæþðæþ ![]() rudy błazen z druhem
|
|
nic mi o tym nie wiadomo, a mieszkam na Zeromskiego. chyba ze moj blok omineli :)
|
|
ale 1 nie stawia na koniec! Bimbo !
|
|
loosac, ja Ci juz duzo napisalem w tym temacie chyba, ale sie nie odniosles w zaden sposob do tego. Z godzinami tez napisalem, wiele jest zawodow, ktore sa czesciowo wykonywane poza miejscem pracy i co z tego? Dlaczego maja sie domagac, zeby 100% czasu bylo przepracowane w miejscu pracy? Jaka roznica, ze sprawdzi zeszyty w pracy czy w domu, poza tym ze tak jest troche wygodniej? No a fakt, ze czasem zejdzie troche dluzej niz powinno, ale jak sam piszesz, niektorzy tez biora prace do domu, zamiast miec placone nadgodziny... Tylko czy to jest powod, zeby sie jeszcze czepiac kogos, ze zrobi cos ponad norme? A czy ten przypadek jest lamaniem prawa, to ja nie jestem pewien. O ile sie orientuje, to jesli dochody nie przekraczaja jakiejs tam granicy (nie sa wyzsze od zarobkow z podstawowego zrodla dochodu chyba, czy jakos tak), to wcale nie trzeba rejestrowac dzialalnosci, chyba ze cos sie zmienilo... Oczywiscie, z samego dochodu nalezy sie rozliczyc. A minus jest taki, ze nie mozesz wystawiac na uslugi rachunkow. Zastanow sie, gdyby bylo tak jak piszesz, to zeby np odsprzedac sasiadowi telewizor, musialbys rejestrowac dzialalnosc, przeciez uzyskales dochod. Pomozesz znajomemu przy komputerze, dostaniesz 10 na piwo i jestes przestepca, bo nie prowadzisz dzialalnosci? Nie zartuj. Po co probowac byc swietszym od papieza? O stawce za korki juz pisalem, 50zl to nie minimum bo biora niektorzy mniej niz polowe tej sumy A pytalem, Ty jako programista nie lapiesz fuch typu napisanie programu dla kogos na zaliczenie? ;) No przeciez przestepca jestes, jesli tak ;) Dlaczego z gory zakladasz, ze kazdy nauczyciel jest na bakier z prawem? Nauczyciele strajkowali chyba wlasnie dlatego, ze lekarze to zrobili, wiec nie byl to zly moment. Zauwaz tylko, ze minister edukacji obstaje za lekarzami, a dla swoich pracownikow nie ma podwyzek ;) A podwyzki nauczyciele dostali 5%, cale 30zl na reke... wypas. I zauwaz, ile zarabia poczatkujacy nauczyciel, w okolicach najnizszej krajowej. To duzo? Biorac pod uwage, ze rzeczy typu ksiazki, czy obowiazkowe szkolenia, finansuje z wlasnej kieszeni jeszcze?
|
|
http://www.gra.lucgor.info/index.php?u=824
|
|
cyt."Teraz rząd będzie miał problem skąd wziąść lekarzy do szpitali." Teraz lekarz bedzie miał problem skąd wziąść pacjentów, jak nikt go niezna i nic w szpitalu nie znaczy,nic nie załatwi, nie przebada na drogim sprzęcie szpitalnym itp _____________________ one track, one thruth. ![]() the thruth tracker
|
|
Ja pier... jakie ja błędy popełniam,kiedyś tego nie było ,kiedyś nie było internetu.
|
|
Moi drodzy forumowicze... przeczekamy jakoś, poradzimy sobie,nie damy się! Mam tylko nadzieję ,że jak przyjdzie już ta moja kolejka u specjalisty to nie będę musiała się do niego czołgać:) Pozdrawiam wszystkich oczekujących na koniec strajku:)
|
|
3 wieczorkiem mogę zabrać, ale chyba torchę za późno
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |