poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tragedia w Smoleńsku - pierwsza skrupulatna analiza

Zapytaj w Pracowni Florystycznej na Sikorskiego. Nie wiem, jaki tam numer, ale to jak lecisz od Zawadzkiej w dół mniej więcej w połowie drogi do skrzyżowania z Legionów (po prawej). Przy okazji powiem, że właścicielka potrafi wyczynić niesamowite rzeczy. Sama kiedyś dostałam zrobioną tam super odjechaną artystyczną kompozycję, która wzbudziła sensację na imprezie, a potem jeszcze długo w domu. Zamawiałam też dekoracje świąteczne. Naprawdę świetne. Zupełnie inne rzeczy, niż w zwyczajnych łomżyńskich kwiaciarniach. Z klasą.

the thruth tracker

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tragedia w Smoleńsku - pierwsza skrupulatna analiza

NIE !

TAK. Czego żałować? Tego że gdzie indziej jest lepiej.

wieśmin kogo masz na myśli?

Witam.

Protest przeciwko reklamie browaru

To pytanie szczególnie do żeńskiej części użytkowników forum - czy naprawdę obraża Was ta reklama?

Pytanie do męskiej części forum - czy macie na myśli coś złego mówiąc: "niezła sztuka" ?????

Uważam osobiście, że potoczne: "niezła sztuka" jest bardzo pochlebnym okeśleniem :-) Ja bym się chyba cieszył, jakby z żeńskich ust pod moim adresem padały epitety "niezła sztuka" :-D

Ale szanuję zdanie kobiet, które czują się urażone.

Może reklama powinna wyglądać tak: butelka piwa.. obok niej ładna Pani i napis - NIEZŁE LALECZKI

the thruth tracker

hahaha:) a moze niezla sztuka tyczy sie piwa:) albo sztuki w sensie fotografowania i tworzenia billboardu:)

''Niezła Sztuka'' mi się osobiście podoba reklama.
Pomysłowa i nie obraża żadnych pań-moim zdaniem.

Szukają dziury w całym i poklasku. Wg mnie jest to akcja polityczna obliczona na uzyskanie szumu wokół określonego środowiska i pewnych haseł. To jest grupa kilku oszołomowatych ludzi, którzy doszukali się czegoś czego nie ma.

Ta reklama jest naprawdę spoko. Może równać się z najlepszymi w kraju. A ten szum wyjdzie Browarowi tylko na dobre.

Ciekawe, że nikt się nie zgłaszał jak PiS określiło nasz region Podlasiem w swym bilboardzie referendalnym itp.

A chciałbyś jeden z drugim żeby Twojego ... wystawili na wystawie i podpisali "H..OWA SZTUKA" itp ?? Rozumiem kobiety i w pełni popieram :) Jest wiele innych sposobów na dobrą reklamę a nie wizerunek półnagiej kobiety..

W pełni podpisuję się pod wszystkim co napisał Dran. NIc dodać nic ująć.

Autor: psilocyber (80.240.166.---)
Data: 24-05-07 21:17

ps. jak sie skonczy zatrudnienie w kilku miejscach - to automatycznie zabraknie lekarzy. wiedzialbys o tym gdybys sie troche orientowal.

DLaczego inni - znowu przykład strażaków i policjantów, bo mówimy cały czas tylko i wyłącznie o budżetówce - skoro nie mogą dodatkowo się zatrudniać w innych miejscach - dlaczego ich nie zabraknie? Kto was będzie wtedy ratował? dbał o bezpieczeństwo? Hę?
Nie przesadzaj już... gdyby Ci przyszło wykarmić rodzinę za 1400 - 1600 zł NETTO - bo tyle przeciętnie te grupy budżetowe zarabiają, jeszcze raz podkreślam NETTO, bez możliwości dorobienia, bez możliwości brania dodatkowych pieniążków za dyżury i nadgodziny ( bo jeśli się orientujesz tam nikt nie wypłaca za nadgodziny tylko oddaje w godzinach wolnych i to w najlepszym przypadku) to miałbyś inne zdanie, a tak widzę, że interesuje Cię tylko czubek własnego nosa i nic ponadto!

Poza tym czym byłby lekarz bez pielęgniarki? Czy zdajesz sobie sprawę z tego ile pracy wkładają one w wasze "normalne" funkcjonowanie??? Widzę że gardzisz innymi, ohydne i bez komentarza...
Szkoda, że im dalej brnie ta dyskusja, tym bardziej zmieniam nastawienie i przychylność do twojej - z całym szacunkiem - osoby.

Zbych

Nie wiem na ile to prawda ale podobno są to kwoty rzędu 8 i dwóch zer.

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Czy to nie jest chore , by w czasie strajku wysyłać pielęgniarki do pacjentów , by kwalifikowały czy należy im się doraźna pomoc? Wygląda na to , że mają one nie gorszą wiedzę niż lekarze.
Artykuł w Kontaktach polecam , jak młody lekarski bufon pogonił swojego kolegę lekarza emeryta , który przyszedł ze swoją żoną zrobić b. ważne i terminowe badania , bo on przecież strajkuje. S-two do n-tej potęgi. A może przypomnieć tak co niektórym , co przysięgają młodzi adepci lekarscy?

Ja ci (zaczynam do ciebie pisac z malej litery, ucze sie od ciebie kultury) napisalem, ze w Lomzy ludzie zarabiaja i po 3zl na czarno, dla porownania twoich 10zl i dla ciebie to jest niewyobrazalna krzywda i niesprawiedliwosc spoleczna. tak z racji swojego wieku to nie moge byc nikim innym jak postkomuchem, bo za komuny ganialem w krotkich gaciach po podworku. i pokaz mi jaki "specjalista od machania lopata" zarabia u nas 10zl/h ? moze sam otrzezwiej.
twoim zdaniem kazdy moze dorabiac? nie otrzezwiales? moze sie zorientuj w takim razie, zanim zaczniesz pisac, a pozniej wyrzucaj innym nieznajomosc realiow, bo sam niezle bzdury piszesz. nauczyciel jak da korki swojemu uczniowi to leci dyscyplinarnie z pracy. policjantom, czy pracownikom sadu, nie wolno dorabiac nigdzie, chyba ze uzyskaja specjalne pozwolenie przelozonych. jak widzisz nie kazdy moze dorabiac... i to nie jest kwestia twojej zaradnosci geniuszu. jakby ci ustawowo zakazali dorabiac to bys dopiero beczal co? a tamci ludzie nie zarabiaja wiecej od ciebie przeciez. i co panie zaradny? twoje "radzenie sobie" to sytuacja korupcjogenna tak zwana i zwyczajnie chora, zdajesz sobie sprawe?I zdarzalo mi sie juz pare razy w zyciu pracowac dzien, noc i dzien. Powiedz mi jeszcze ile z tego czasu przesypiasz? i pozamiatac mozesz rownie dobrze i ty, w koncu obaj mamy wyzsze wyksztalcenie, moze by ci dobrze zrobilo. Zadna praca nie Hanbi...

Dobra prawo do strajku jest to strajkujcie,ale żeby odmawiać pomocy pacjentom to uważam za ostre przegięcie!
psilocyber wiesz jakie są zarobki np. w Policji ?? Wyobraz sobie że policjanci w ramach strajku przestaliby jezdzic na interwencje albo strażacy przestaliby gasic pożary!
Nie mów człowieku o pomaganiu ludziom i z satysfakcji z tego bo jeżeli by tak było to zostałbyś wolontariuszem!Setki ludzi mialo planowane zabiegi,operacje itp i przez Wasz strajk ich stan zdrowia może sie pogorszyć!Nigdy nie poprę tego strajku bo uważam że w Polsce sa inne grupy zawodowe które bardziej potrzebowałyby podwyżek

Jarek

Nie wiem jak tu się leczyć u takiego człowieka.

na Piłsudzkiego... hehe dobre.
Pozdro dla rudego :D

Moja żona mówiże ta dziewczyna jest owszem "niezłasztuka" ale trochę za dokładnie ubrana:)
I wcale jej ta reklama nie obraża. Ja też nie widzę w niej nic złego.

Witam.

Chciałbym Wam wkleić dwie wypowiedzi - wiem, że to niezgodne z regulaminem, ale mam nadzieję, że będzie mi to wybaczone - kto nie chce niech nie czyta... Tekst pierwszy jak zobaczycie musicie brać z przymróżeniem oka - nie ma charakteru dosłownego i tyczy się tylko WĄSKIEGO grona lekarzy...

-------1
Czym się różni Lekarz od Antyterrorysty?

Oprócz zarobków to zupełnie wszystkim. Do antyterrorysty nie przychodzą z łapówkami tylko z bronia, nie opluwają(na co się lekarze skarżą) tylko strzelają, antyterrorysta nie ma ciepłego gabinetu, lekarz się martwi jak szybko 2 mln zebrać na "miejsce do spania" dla rodziny, antyterrorysta martwi się jak ochronić rodzinę, myśli jak zabezpieczyć byt rodziny wrazie jak zginie, a lekarz myśli jak teraz zabezpieczyć swój byt, lekarz na dyżurze boi się, że go obudzą, a antyterrorysta boi się, że go zastrzelą.

Możemy też sytuację lekarzy porównać do sytuacji policjantów(oni zarabiają za mało jak na swoją pracę).

Drodzy LEKARZE, czy widzicie jakąś różnicę w Waszych zarobkach i ciężkiej pracy, a różnice miedzy pracą np: policjanta, antyterrorysty, czy jeszcze jakiegoś odpowiedzialnego zawodu? Jak nie to wpółczuję...

Czy Wy widzicie jakim pośmiewiskiem staliście się w oczach ludzi ???? Wstyd....
--------2
Są dwie strony medalu. Kiedyś(nie mówie Tobie, bo tego z całego serca Tobie nie życzę) ktoś podchodzi do lekarza i przystawia nóź, albo Cie bije. Policjant w tym momencie zastanawiałby się czy za jego marną kasę opłaca mu się reagować, albo ktoś by groził komuś z Twoich bliskich, a policja by "opieszale"(nie mówię, że teraz jest super) podchodziła do Twojego problemu. Byś był zadowolony? Chyba nie bardzo. Więc wychodzi na to, że policjantowi też się należy. I tylko proszę nie mów o warunkach w innych Państwach, bo jesteśmy w Polsce.
Mówisz o lekarzach jak o "bogach"(przepraszam za określenie), że jak ja zachoruję to, że co wtedy.. przyjdę w łaskę i już nie będę taki zły? A lekarz rozważy czy mnie wyleczyć? Nie... Bo znajdzie się lekarz, który będzie się cieszył, że mi pomógł, a jak on mnie przyjmie i dobrze wyleczy to mu z chęcia dwa razy więcej zapłacę i będę wdzięczny.

Wiesz? Słyszałem od mojego kolegi(ratownika medycznego), że w krakowie na motorze jeździ w ramach wolontariatu ratownik medyczny - ma inna pracę, a w wolnych chwilach pomaga ratując ludzi ZA DARMO. Jemu gdybym miał to bym dał 20 000zł.
Zastanów się Andi, czy byłbyś w stanie się poświęcić i czasem zrobić coś za darmo? Albo zrobić coś co poprawi Twój byt, a niebędzie godzić w pacjenta? Ostatnio lekarz mi nie udzielił pomocy. Jak ja mam się zgodzić na podwyżkę dla niego?

Musimy wszyscy wymyślić dobry sposób rozwiązania problemu całej służby zdrowia. Strajk o podwyżki nic nie zmieni. Najpierw musicie się zminić Wy, później społeczeństwo, później system funduszu zdrowia, a dopiero później Wasze zarobki. Lekarz lekarzowi nie równy, więc i zarobki muszą być różne. Wtedy lekarz będzie się starał,ludzie będą zadowoleni, wtedy będą płacić za DOBRZE wykonane usługi... Wtedy problem się rozwiąże...
------------------------

Tak sobie myślę...
chyba już tylko zmiana opcji rządzącej wyjdzie nam na lepsze.
Później pewnie też będziemy z niedowierzaniem w oczach przyglądać sie poczynaniom następców, ale do tego już przywykliśmy - najwyżej wrócimy do punktu wyjścia - jednak pozostaje jeszcze nadzieja:)
Tymczasem panom z PiSu już dziękujemy. Igrzysk nam więcej nie trzeba.

- bo wy gó...wno wiecie co robi lekarz na dyżurze
- bo zazdrość to straszna rzecz
- bo ty w 3 zycia tyle nie popracujesz ile ja w szpitalu
- bo 10zł/h to zadna rewelacja
- bo jesteś postkomuchem i zaraz jeszcze pewnie rzuci, ze wszyscy mamy rowne żołądki
- bo lekarze to zaradni i inteligentni ludzie - wiec sobie radzą. a raczej nauczyli się sobie radzić w tej komunie w służbie zdrowia. i to niektórych kłuje.
- bo my walczymy o pieniadze dla nas bo wierzymy ze sie nam nalezą. a ze tobie sie to nie podoba... trudno
czy wreszcie taki argument
- bo pewnie od rodzicow co jeszcze w KC byli przeszło.
brrrrrrrrrrrrr już nie chce mi się czytać tych wypocin i wynotowywac zacnych argumentów.

Skoro kobiety nie widzą nic obrażliwego w tej reklamie - to szkoda mi kobiet.
Widać przyzwyczaiłyśmy się do traktowania nas podmiotowo.
Określenie "niezła sztuka" w stosunku do kobiet jest określeniem pejoratywnym,które czyni z kobiety przedmiot - owszem piękny,ale tylko przedmiot. W takim kontekście jest to określenie obrażliwe.
Czy będzie Wam przyjemnie jeżeli jakiś koleś spod budki z piwem bedzie wołał za Wami "ale niezła d**a".Chyba nie.Jeżeli godzimy się aby przemysł reklamowy traktował nas jak "erotyczny towar" i mówimy,że to nic złego,to znaczy,że straciłyśmy to co w człowieku jest wartością niezbywalną - własną dumę.

Dran skopiowałem nie ten nick ;)

Na wp.pl są najnowsze informacje odnośnie negocjacji lekarzy z rządem.Jestem pewnie na 100% że nie spełnią ich warunków ;] i bardzo dobrze !

"a) Była Jednostka Wojskowa przy Statoil" ?
O ile mi sie wydaje mozna sobie dobrze zyczyc, ten teren juz ma wlasciciela

podobnie chyba (nie dam glowy uciac), jest z terenami bawelny...

Cziko:

"Czy będzie Wam przyjemnie jeżeli jakiś koleś spod budki z piwem bedzie wołał za Wami "ale niezła d**a"."

Ale na reklamie chyba pisze niezła sztuka.... a to różnica....

...niezła sztuka - Rembrandt, DaVinci, Michał Anioł, piękne Kobiety - może o to chodzi :D

W takim razie NIEDZIELA 18:00 Plac Niepodległości!!!!

Powiem tak: po tej tragicznej akcji napewno polskie AT się czegoś nauczyło... że nie można liczyć na zaspanych przestępców.. tylko, że przez drzwi może zacząć strzelać terrorysta

Puki co to Ci na stołkach jeszcze nie dorośli do takich akcji! Była obawa, że ktoś ukradnie karabinki? Dać jednego oficera więcej niech pilnuje. Powinni współpracować z jakimś(nawet byłym) oficerem gromu jak sami nie umieją zaplanować akcji. Ja rozumiem, że to nie proste i wymaga dużego doświadczenia, ale zginęły dwie niewinne osoby, które stały za życiem ludzkim, a nie przeciwko niemu!

BP i Pryma jest

I tak wiadomo że każdy ma swoje racje. Chodzi tylko o to aby uświadomić jak jest na prawdę i aby poznać drugą stronę medalu. I możliwe dojść do jakiegoś kompromisu.

A z tym, że wszyscy chcieliby aby lekarze leczyli za darmo to się zgodzę. I najlepiej powoływać sie na przysięgę Hipokratesa, ale na fragment
"Jeżeli dochowam tej przysięgi, i nie złamię jej, obym osiągnął pomyślność w życiu i pełnieniu tej sztuki, ciesząc się uznaniem ludzi po wszystkie czasy; jeżeli ją przekroczę i złamię, niech mnie los przeciwny dotknie." już nikt nie patrzy.

Trudno, taki naród. Dlatego należy dyskutować aby uświadamiać bo Wy na pewno wiecie najlepiej, a najlepsze jest to że wiecie lepiej nawet od samych lekarzy.

No co to ma być za frekwencja co :P ?

Lekarze, którzy biorą udział w proteście chcą złożyć wypowiedzenia. Z pracy chce zrezygnować znaczna część protestujących.
Proszę bardzo nikt was tu nie trzyma. Nie chcecie leczyć ludzi to do widzenia.

"niech ostatni zgasi światło" w swojej prywatnej praktyce.

"wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" a rzucajcie pracę i wyjeżdżajcie
tylko jak się rozczarujecie to nie wracajcie Miłego pobytu
życzy "pacjent łomżyńskiego szpitala"

ja nie chce krytykowac zadnej ze stron, tylko chce zapytac,
skoro zle jestescie oplacani w obecnej pracy, to czemu nie zmienicie pracy??

Wiekszosc spoleczenstwa tak musi robic, jak chca lepszej placy to zmieniaja prace.
Nie mowie ze robotnik od lopaty ma zarabiac tyle samo, no fakt, zeby zostac lekarzem trzeba jednka poswiecic kupe lat na nauke i pieniedzy na studiowanie, i trudno wymagac zeby niewykwalifikowany robotnik ktory olewal szkole (albo nie mogl sie uczyc, roznie bywa) mial zarabiac te same pieniadze.
OK,
ale czemu nie zmienicie pracy. Czemu uwazacie ze wam sie nalezy?
Moze probowac pracowac w prywatnych klinikach, zakladac wlasne kliniki.
Nikt wam tego nie broni.
Jak wam sie nie podoba obecna praca to zmiencie ja a nie robicie zadyme.

Kolezanka nauczycielka, ma juz dosc niskich plac w edukacji i wyjezdza zapierniczac do Anglii.
A tez wiele lat sie uczyla, ma wyksztalcenie i "nalezy sie jej"
Jasne ze to zle, ze mlodzi ludzi musza wyjezdzac za granice za chlebem. Ale tak jest.

Za to jak zarabiacie odpowiedzialny jest rzad ktory wybiera ten oglupialy narod,
Chcecie miec lepiej to madrzej decydujcie w urnach.
A teraz to nie ma co plakac tylko zacisnac zeby i czekac az bedzie lepiej.
Albo zrobic cos zeby zmienic swoja sytuacje. Jak wyzej.
Ale czemu przez wasz straj maja cierpiec ludzie, tego nie rozumiem ??
Po prostu nie rozumiem
pozdrawiam

No niestety, nasz zespół dopadły kontuzje i kartki które wyeliminowaly podstawowych graczy. Jesli ŁKS by wygral ten mecz to by byla sensacja w mojej ocenie ale oczywiscie wierzylem ze chłopaki powalczą.Nie myslalem ze porazka bedzie aż tak wysoka. No niestety taki jest sport........

Proszę bardzo zwalniajcie się , nie starcza wam to co zarabiacie to WON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nikt się tutaj nie będzie nad wami litował doktorki .

na tym forum to chyba sami policjanci, strazacy, antyterrorysci i malolaty. pensja 5000brutto bylaby ok. z tego na reke zostaloby 3 z hakiem sporym. czy to tak duzo?
jak juz chcecie zazdroscic kasy komus to moze europoslom i gwiazdom telewizji z pensjami po 60tys/mc i tez z naszych pensji. albo poslom-oslom.
a tu czlowiek sie lata uczy, doksztalca, haruje na dyzurach a wy mowicie ze powinnismy jak za przeproszeniem niewyksztalceni robole zarabiac.
a co do strazakow - to chyba nie wyjezdzaja, policjanci chyba tez nie, wiec moze im nie tak zle?

psilocyber, nie jestem policjantem. Namawiali mnie znajomi czy rodzina, zebym probowal do policji, ale to przesrana robota i wcale mi sie tam nie spieszy. Skonczylem informatyke bo to lubie, wiec nie wiem czemu mialbym zmieniac zawod :)

Lezalem w lomzynskim szpitalu i powiem ci, ze nie przyczepie sie do operacji, ale poza tym, to niespecjalne wrazenia... nie chce juz nawet wspominac ile czekalem na zdiagnozowanie chorego wyrostka, bo powiesz ze zmyslam z wrodzonej nienawisci do lekarzy. Mialem tez inne kontakty z nasza sluzba zdrowia, chocby jako sportowiec i powiem ci, ze naprawde nie jest wesolo. Chocby to o czym wszyscy pisza, ze godziny przyjec sobie, a lekarz sobie... ktos musi, to przeciez poczeka...

Dlatego jak widze, z jaka zacietoscia tocza sie spory o kase teraz... gdyby tak ten wysilek wlozyc w prace... bo naprawde nie kazdemu sie tyle nalezy.

Jesli lekarz bez specjalizacji faktycznie idzie na pierwszy ogien, do reanimacji pacjentow, to spoko, niech tyle zarabia. Ale ten co faktycznie tak pracuje, bo nie powiesz mi, ze nie ma lekarzy ktorzy glownie siedza w gabinetach i przepisuja syrop na kaszel? Nie sadze, zeby taki ktos musial zarabiac gruba kase, przy minimum wysilku. Takze kazdemu wedlug zaslug... a nie z gory przyznac okragla sumke dla wszystkich. I niech sie wreszcie zmieni stosunek do pacjentow... Praca moze i ciezka, ale to nie powod do przenoszenia swoich frustracji na ludzi.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Ja pisze bez nienawisci tylko mi odpowiedz:
Dlaczego uwazasz ze wam sie nalezy??
Daczego nie zmienisz pracy na lepiej platna, nie mowie ze masz kopac doly, tylko np. w prywatnych klinikach, jesli nie chcesz zakadac wlasnej.
Czemu nie poszukasz pracy lepiej platnej tylko uwazasz ze Panstwo musi wam dac.
Czemu tylko wam?
Czemu nie powinno dac lekarzom, policjantom, strazakom, gornikom, ekspedientkom Biedronki... no moze posunalem sie za daleko, tym nikt nie da, najwyzej wypieprza z pracy, chociaz tez potrafia dochodzic swojego w sadach.

Czemu wam Panstwo powinno dac?
Po prostu czemu? Bardzo cie prosze wytlumacz mi to?

Tak przeanalizowałem terminarz i jest on niezbyt ciekawy dla nas :( czeka nas cięzki wyjazd do Wawy, a w następnej kolejce Unia gra ze Stalą, więc przynajmniej jeden z tych zespołów zdobędzie jakieś punkty...

a najśmieszniejsze jest to, że być może nasze bezpośrednie utrzymacie będzie w rękach Jagielloni, która w ostatniej kolejce gra u siebie z Unią i na pewno będzie już miała awans w kieszeni, więc będzie grała o pietruszkę...

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org