poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ani Komorowski, ani Kaczyński...

Normalnie w tym momencie pokochałem i zatęskniłem za naszym Ptysiem :)

Człowiekuuu, o ile nim jesteś, wyluzuj albo idź się lecz, póki czas. Chyba się nie spóźniłem ...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ani Komorowski, ani Kaczyński...

dwie ? moglo byc 4:1 ...

Dobry mecz , żeby nie bramkarz Lechii to by pewnie było z 8:1

Na mecz z kibicami Lechii przyjechał poseł Jacek Kurski.

a ja pisałem, o tym kto dopuścił się wydać decyzję na budowe "GALERIA STOKROTKA" nie zapewniając w tym miejscu płynności ruchu i bezpieczeństwa.
Takie decyzje powinny być podejmowane łącznie z decyzja o zezwolenie na budowę jakiegoś obiektu handlowego.

DECYDENTY ogłupiały. Budują ronda bez większej logiki, jak np. to na zakręcie Poznańskiej. Był zakręt, ruch odbywał się bez zakłoceń. Teraz BŁĘD!!!
W tym mieście myśli jeszcze ktoś??????????????????????

to podobno dzis wybiera sie ktos ?

Bastian
Chodzi o rondo na zakrecie przy Browarze...:)

loosac nie piszesz nic o moich propozycjach. One nie są czymś nowym, tak jest w cywilizowanych państwach.
Żadna religia nie jest uprzywilejowana i żadna nie jest zagrozona.
Piszesz duzo o ataku na kk. Ok, tez to zauważam, ale czy uważasz , ze gdyby tak było jak pisałem wyzej, ataki tez by były??
Uważasz ,ze wypowiedzi polityków typu " nieważne jaka będzie Polska , ważne , ze będzie katolicka" nie powoduja reakcji, w społeczeństwie. Inni nie mogą czuć się zagrożeni.
Loosac czy uważasz, ze to co napisałem w punktach jest nielogiczne , albo obraża Twoje uczucia religijne ?? Czy faworyzuje kogoś??

Czy uwazasz, że jest nam blisko, czy daleko do takiego modelu.
I czy uważasz , ze KK zgodzi się na takie warunki? I dlaczego dotychczas tego nie wprowadzono?

Ja nie mówię o zeznaniach podatkowych koscioła, tylko mówię , ze każdy obywatel mógłby wspierać swój kościół w sposób oficjany.
Czy przejrzyste reguły gry męcza, denerwują, prawda podobno ma nas wyzwolić.
No proszę, napisz, jakie widzisz zagrozenia w tym co napisałem.

Do założenia tematu zainspirował mnie między innymi artykuł "Pakt Piłkarski dla Łomży" oraz osobiste przemyślenia związane z naszym rodzimym sportem.
Piłka nożna w Łomży istnieje co najmniej od 1926 roku kiedy to założono Łomżyński Klub Sportowy. Przez wiele lat klub osiągał sukcesy, ale tylko na arenie regionalnej. W tym roku mamy niewątpliwe szczęście oglądać mecze naszej drużyny na poziomie ogólnopolskim w II lidze. Jesteśmy na pewno dumni z naszej drużyny która pomimo ciągłych problemów finansowych i kadrowych nie najgorzej radzi sobie na zapleczu ekstraklasy. Między innymi o tych problemach chciałbym podyskutować w tym temacie z innymi użytkownikami forum, a może niektóre pomysły wyjdą poza forum i zainteresują się nimi włodarze naszego Miasta (?).
Co należało by zrobić żeby wzmocnić nasz zespół. Ja spróbuję podejść do tematu pod kątem ogólnego wzmocnienia pozycji piłki nożnej w mieście. Kiedyś (za czasów IV ligi) w ŁKSie prawie wszyscy piłkarze pochodzili z Łomży lub okolic. O transferach z drugiego końca Polski nikt nie myślał bo po co... Jednak należało by przeanalizować sprawę też pod kątem finansowym, ponieważ zakup lub wypożyczenie piłkarza jest dosyć kosztowne i znacznie uszczupla klubowy budżet. Rozwiązaniem było by szkolenie łomżyńskiej młodzieży, tak aby więcej z nich miało szansę grać w II ligowym klubie i walczyć o honor swojego miasta.
Należało by stworzyć plan który w znacznym stopniu rozwinął by szkolenie młodzieży piłkarskiej ale też angażował inne grupy wiekowe do aktywnego uprawiania tego sportu. A więc, co można zrobić:
- budowa 2-3 boisk ze sztuczną murawą, jedno pełno wymiarowe 105x65 na terenie ŁKSu, oraz dwa szkolne, np. przy SP1 oraz ewentualnie SP5. Stwarza to możliwość gry w bardzo dobrych warunkach praktycznie cały rok.
- Stworzenie kilku (4-5) boisk szkolnych z murawą na przyzwoitym poziomie (np. przy SP10, SP4, ZSEiO, I LO, na strzelnicy) oraz budowa boiska treningowego dla ŁKS po drugiej stronie ulicy Zjazd (aby murawa na obiekcie głównym nie była niszczona przez treningi)
- Utworzenie Amatorskiej Ligi Piłki Nożnej w Łomży, z zespołami typu: ŁKS-u18, Perspektywa II, „Jantar”, AZS PWSIiP, „Śródmieście”, „Rembelin”, „Łomżyca”, „Południe” itd. Drużyny rozgrywały by mecze na swoich boiskach osiedlowych lub szkolnych (min. na boiskach ze sztuczną murawą). Amatorska rywalizacja piłkarska między osiedlami stworzyła by na pewno pozytywną atmosferę wokół piłki nożnej. Takie drużyny były by kopalniami młodych talentów oraz formą aktywnej rozrywki dla starszych. W takie przedsięwzięcie musiały by się zaangażować duże lokalne firmy i przede wszystkim samorząd lokalny wspierając finansowo rozgrywki.
- Utworzenie klas sportowych o profilu piłkarskim w kilku szkołach podstawowych i gimnazjach. Słyszałem że już co najmniej jedna taka klasa istnieje, ale uważam że to jeszcze za mało.
- Stworzenie w Łomży, na terenie ŁKSu piłkarski ośrodek szkoleniowy. Wbrew pozorom Łomża wyśmienicie nadaje się do tworzenia takiego ośrodka: stadion, który w najbliższym czasie ma być do końca wyremontowany, 2 boiska treningowe które też mają być wyremontowane, hotel na 27 miejsc, w pobliżu budowana hala sportowa w Piątnicy, ładne położenie- w pobliżu wiele obiektów cennych przyrodniczo. Niewątpliwie ten cel wymaga jeszcze wielu poważnych inwestycji ale myślę że zysk z takiego ośrodka znacznie wspomógł by budżet ŁKS a poza tym nasi piłkarze mieli by idealne warunki do treningów.
To tylko kilka pomysłów z mojej strony, myślę że można jeszcze wiele zrobić dla piłkarskiego rozwoju Łomży.

Zachęcam do konstruktywnej dyskusji na ten temat. Pozdrawiam

Tak kulig , to głab, tak jak reszta społeczeństwa, siedzi i wymyśla, ma fantazje, zazdrości lekarzom , ze z tych marnych pensji mają domy samochody i jezdżą po świecie.
Po co straszysz kolego, pakuj manatki i jazda w świat, moze zwolnisz miejsce tym co naprawdę coś wiedzą, co coś chcą, oprócz kasy. Zobaczysz jaki kozak jesteś, tylko zapłać, za te terminowanie, bo z moich podatków mogłeś "szczycie inteligencji" pobawić się przez ostatnie lata, fajnymi zabawkami
Tak wogóle to w Służbie Zdrowia jest jeden problem , brak kasy na pensję dla bohaterskich, inteligentnych, wyuczonych i kulturalnych lekarzy.
Wszystko sprowadza się do jednego dawać kasę , bo nie będę leczył , albo wyjadę.
Prawie jak u gangsterów: dawaj kasę , bo dostaniesz w mordę.
Bez cienia żenady.
Tak gwiazdo medycyny łomżyńskiej skończenie studiów , to nie bajka, to ogromna praca, poświęcenie, cała lista wyrzeczeń, ogromny stres i niekiedy olbrzymia kaska wydana przez tatusiów i mamusie przyszłych lekarzy, aby pociecha wreszcie zaliczyła. Pewnie wiesz coś na ten temat, masz rację wiedza to nie wszystkim idzie do głowy i dlatego musza przeżyć męczarnie.
Żal mi Ciebie, że tak się męczyłeś i teraz durny naród nie chce tego docenić.

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Kulig podsumuję ten twój przydługi post następująco:
Na szczęście nie jesteś ministrem zdrowia :) Ale na redaktora brukowca pasujesz idealnie :)))) Także jakbyś planował zmianę zawodu to już wiesz, gdzie się sprawdzisz idealnie...
Jesteś mistrzem utartych frazesów i banałów, widzisz co chcesz widzieć i przeinaczasz fakty, aż mi się nie chce prostować twoich bredni. Extremista na miarę "SE" :) Usadziłeś się na lekarzy i tyle. Aż pachniesz nienawiścią. Kup sobie kubeczek na jad - możesz nieźle zarobić ;)

>
> Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
>

no właśnie, cały ty

narka

Acha, no i Malachit, byc moze za wczesnie wrzucilem cie do 1 worka z ateistami. Przepraszam.

Signature will be available soon. Please wait ;)

a dokladniej? gdzie na przykoszarowej? jakis nr telefonu?

Oprócz kaski wymień postulaty. No raz , dwa, trzy.
Po co te gołosłowie
Jakieś jęki stęki , prezentowanie stanów emocjonalnych.
Pokory to w pierwszej kolejności sami sie nauczcie.
Zapewniam Cie drogi Marcinie , ze sa strazacy także po studiach- to tak jakbyś nie wiedział. I skończenie ich zapewne nie było taką trumą, jak dla Was dwóch

cytat:
Chcę wierzyć, że są ludzie którzy rozumieją, że ten protest nie jest o kasę, ani przeciw pacjentom, ale o zmianę funkcjonowania systemu jako całości

czy jutro też będziecie walczyć o płace innych ludzi co uczciwie i z pełną fachowością wykonują swoja pracę a którzy nie mogą się tak niestety masowo upomnieć o swoje prawo do godnego życia bo za 700 złotych trudno jakoś o takie.
Jakoś trudno mi uwierzyć że nie chodzi tylko o kasę.

i słuchaj kretynie nie tylko małolaty siedzą w sieci.

rudy błazen z druhem

cytat:
Chcę wierzyć, że są ludzie którzy rozumieją, że ten protest nie jest o kasę, ani przeciw pacjentom, ale o zmianę funkcjonowania systemu jako całości

czy jutro też będziecie walczyć o płace innych ludzi co uczciwie i z pełną fachowością wykonują swoja pracę a którzy nie mogą się tak niestety masowo upomnieć o swoje prawo do godnego życia bo za 700 złotych trudno jakoś o takie.
Jakoś trudno mi uwierzyć że nie chodzi tylko o kasę.

i słuchaj kretynie nie tylko małolaty siedzą w sieci.

A nie wiecie kto ma do sprzedania syrenke? Zeby silnik tylko jej gadal...

Kupię zakrętkę do długopisu zakupionego w kiosku Ruchu dn. 29.08.2005, kolor niebieski, w jak najlepszym stanie, w miarę rozsądnej cenie, preferuję odbiór osobisty ze względu na gabaryty przedmiot i jego wartość.

Kamilo który to temat o samochodzie kupie sprzedam twojego autorstwa w ciagu miesiaca ?
Prosze Admina (jeżeli jest) o usunięcie tego tematu !
Ps. poszukaj sobie na allegro, albo zamiesc ogłoszenie do gazety bezcennej.

Sprzedam przednią szybę do odkurzacza. Prawie nowa. <rotfl>

Przecież w tamtych latach internetu nie było. To skąd to zdjęcie miałó się wziąść?

Jestem zniesmaczona-arogancja, obraźliwe epitety...i kto tu chce udowodnić, że pozjadał wszystkie rozumy?!
Ciekawe czy po wywalczeniu tych podwyżek lekarze będą milsi dla swoich pacjentów,czy będą dla nich bardziej wyrozumiali i w jaki sposób wpłynie to na naszą (pacjentów) sytuację. Przypuszczam ,że nic się nie zmieni ,a wręcz przeciwnie przepaść między pacjentem a lekarzem będzie większa. Nadal będziemy czekać w kilkumiesięcznych kolejkach na badania specjalistyczne, nadal będziemy traktowani jak zło konieczne...z tą jednak różnicą,że lekarz za nasze upokorzenie będzie więcej kasy dostawał. Bo czyż nie jest upodlające czekanie kilka godzin pod gabinetem,aż szanowny pan i władca mnie przyjmie. I piszę to akurat z własnego doświadczenia,a nie z prasy brukowej jak się tu próbuje nam "ciemnej masie" na siłę wcisnąć.

Dokładnie! Zanim się mecz nie zaczął, dużo ludzi czekało u szczytu stadionu w cieniu pod drzewami.

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070521/REG00/70520036

a tym śledziom jeszcze mało :/

Ciagnąć watek Van_Loosen'a to skrzyzowanie Spokojnej z Wojska Polskiego, zwłaszcza skrecajac w lewo w kierunku na Ostoleke, tez nie nalezy do zbyt przyjemnych i w godzinach szczytu tez mozna spotkac tam niezly sznureczek aut :)

Widział ktoś dziś przenośke na mieście ?

Hehe Amsterdamus a mi się wydaje że jedziesz do Ambasady i nie wiesz czy mówić prawdę czy ściemniać. Hehe. Powiem Ci że tam nie ma reguły. Możesz kłamać i mogą Cię nie sprawdzić i Ci przejdzie, ale mogą też zadzwnić i sprawdzić wtedy lipa. Były przypadki że ludzie dostawali wizy przy okienku, na drugi dzień przyjechali odebrać i zdziwienie bo niestety uznano że się nie kwalifikuje. To jest loteria i tyle. Nie ma zasad i reguł.

"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Amsterdamus, polecam zajrzec na to FORUM , tam jest pełno poruszanych wątków odnośnie tego i tym podobnych tematów, wszystko związane z dostaniem wizy.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Frekwencja dopisala,oby tak zawsze!Gratulacje dla zwyciezcy!Pozdro

Przez tych, którzy nie głosowali wynik jest taki, że większość mieszkańców Łomży poparło Białystok.

P.S. Frekwencji i tak by nie było - a jeśli nawet by była to referendum przecież i tak nieważne.

ci którzy głosowali na tak głosowali głównie PRZECIW EKOLOGOM - takie jest moje przynajmniej zdanie.

oddałem głos na NIE. miałem wogóle nie brac udziału w referendum. cóż, stało się.

zapewniam autora tematu i innych że wiele osób było po prostu niedoinformowanych.

nie weim jak w waszych komitetach wyborczych czy jak to się nazywa, ale zbulwersowała mnie jedna sprawa. dlaczego referendum w sprawie hipermarketu było wogóle nie oznaczone, ba znajdowało się w oddzielnym pomieszczeniu

gdy...

w referendum w sprawie Rospudy oddawało się głos w tym samym pomieszczeniu? ba nawet gdy podpisywałem swoją obecność myślałem że zaraz dostanę kartę z nazwiskami, a nie karteczkę "TAK/NIE dla via Białystok"

Czy nie ma komu zorganizować blokady ulicy Wojska Polskiego? Może wtedy Warszawa i Białystok przypomną sobie że w Polsce istnieje miasto Łomża, która, jeżeli tak dalej potrwa niedługo zostanie rozjechana przez TIR-y. Augustów miasto o wiele mniejsze i do którego większość samochodów jedzie przez Łomżę potrafił zorganizować blokady. Gdzie są nasi posłowie i senator. Na nich to chyba liczyć nie można, bo i tak interesy swoich partii przedkładają ponad dobro swojego miasta. Mieszkańcy Łomży muszą wziąć sprawy w swoje ręce i coraz zorganizować blokadę dla TIR-ów.
Lepper dzięki blokadom dostał się do rządu, dlaczego my nie możemy przypomnieć, że nie tylko Augustów potrzebuje obwodnicy, ale Łomża też, w której statystycznie jest więcej wypadków niż w Augustowie, nie mówiąc o drodze 61 (droga śmierci).
Pozdrawiam

VOTUM DEO IGNOTO

Kto wie czemu występ Halamy został odwołany? Za mało chętnych, czy jakieś inne powody?

Nie

Signature will be available soon. Please wait ;)

Van_Loosen : będziesz dzieci bił ? :-] On pewnie ma z 16 lat ;-]

Ale jak maja sie wypowiadać jeżeli piszą prawdę ? Nikt tu nie kłamie...

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Nie sądzę.

x_muza: chciałbyś/chciałabyś, żeby o Tobie tak konkretnie też pisali co? Nie będę przytaczał przykładów, ale znam kilku lekarzy, i wiem jak zarabiają, wiem jak mieszkają, czym jeżdżą i uwierzysz czy nie, czegoś takiego nie mają zwykli ludzie zarabiający nawet po 2000-2500zł. Więc nie chrzańcie mi tutaj, że mają źle.

Jeszcze dzisiaj te nowe ustawy odnośnie OC, a czemu szpitale nie korzystały z prawa wyciągania kasy od sprawców wypadków? Teraz kierowcom się dostanie po kieszeni żeby Skarb Państwa miał na wypłaty dla lekarzy, których to nie stać na chleb.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org