niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy pan prezes L. przestał już bić swoj± żonę?

Barana bo tobył czarny baran !

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy pan prezes L. przestał już bić swoj± żonę?

witam i pozdrawiam.Jestem pierwszy raz na tym forum a że lubię rozmawiać na tematyn ważne a niew±tpilwie temat wyborów samorz±dowych jest takim wła¶nie, szczególnie w takich miastach jak Łomża gdzie po stracie miasta wojewódzkiego potrzeba uczciwych i pracowitych menadżerów. Nie chcem leni i przem±drzałych facetów ale ludzi oddanych dla tego miasta i którzy już co¶ w nim osi±gnęli. Takich jest mało a jeżeli s± to nie chc± kandydowac. Po prostu nie chc± być w tym bagnie. trzeba to zmienić. Tylko kto to zrobi? popatrzymy na kandydatów np. p.Bajno co on prezentuje cały czas ciepłe posadki urzedy, szpital. Co ciekawe nie lubi przedsiębiorców przynajmniej nie lubił czy taki człowiek moze być prezydentem miasta który MUSI ¶ciagac własnie ludzi chcacych robić biznes. zapomnijmy o nim i cała reszta . Chyba trzeba ludzi młodszych aby tylko uczciwych? pozdrawiam

space

Je¶li nie będziesz nauczał kogo¶, kto na to zasługuje, zgubisz człowieka. Je¶li nauczasz kogo¶, kto na to nie zasługuje, trwonisz tylko sw± wiedzę.
Konfucjusz

....tak nawi±zuj±c do Twojego przedostatniego "cytata", ale z trochę innej perspektywy....

Dziękuję za informacje z kim uczestniczysz w konwersatorium nt. zarz±dzania. Profesorowie, specjali¶ci zarówno ze ¶wiata nauki, największych firm, instytucji i banków.!!! To wstrz±saj±ce .

Moim zdaniem zadziwiaj±ce jest to, że na kilka tygodni przed wyborami jest to plan w ogólnym zarysie.
Spodziewałem się konkretnych działań otrzymałem ogólniki które i tak należ± do obowi±zków urzędnika państwowego. / Wiem, wiem zaraz odpiszesz , że Forum to nie miejsce, że mało miejsca, że nie jestem konstruktywny...itp. / Jest to leczenie objawów a nie choroby. Wszystkie propozycje s± zabiegami czysto technicznymi a nie merytorycznymi. Gdzie budowa strategii, budowa celów, optymalizacja procesów, przygotowanie struktur, systemy informatyczne, zaangażowanie kadry kierowniczej, public relations urzędu, ?

TQM ? Z tego co wiem stosuje się ja do procesów i przedsięwzięć na zasadach przywódczej roli kierownictwa w organizacji, w której każdy pracownik współpracuje z zespołem. Jak to się ma do stwierdzenia „chorob± wszystkich instytucji obsługi jest zorientowanie na szefa, a nie na interesanta”
Tylko niewielki procent polskich firm deklaruje chęć wdrażania zasad TQM. Może nie da się kopiować japońskiego TQM do naszych warunków ?

Każda praca jest dobra, o ile jest dobrze wykonywana. Albert Einstein

Mnie to nie przekonuje !
Resztę pozostawiam, ocenie pozostałych czytaj±cych.

P. S. W zwi±zku z dochodz±cymi do mnie sygnałami odpowiadam, że s± to moje pytania do przyszłych Prezydentów i moje wypowiedzi nie inspirowane przez żadne partie i osoby. Rozczarowanych nie przepraszam

Pozostali kandydaci chyba ¶pi± ?

Czy ktos jest jasno wyjasnic od czego zalezy i jakie nalezy spelnic warunki, pieniezne rowniez, by do Lomzy doprowadzono Siec Akademicka?

Panowie! Dużo mówicie o systemach zarz±dzania, strategiach. Wydaje mi się jednak, że ci co to czytaj± po prostu nie interesuje. Dla nich problemem jest to to co "włożyć do garnka" a co za tym idzie aby mieć pracę. To JEST PROBLEM. Temat którym wszyscy powini¶my się zaj±c. A jest coraz gorzej, rozi±zywany jest NBP, TP SA, nie wiadomo jak z poczt± itd. To s± problemy panowie i panie!!!! Kto je rozwi±że ? Ci którzy kandyduj±? Osobi¶cie w±tpie? Jestem z reguły optymist±, ale czy mamy szansę na rozwój? Pozdrawiam

space

Bo władza zaczęła budować place sportowe, które s± oczywi¶cie potrzebne ale jeszcze bardziej potrzebna jest kolei

Być kobiet± to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami.
Joseph Conrad

On

Wszelkie zmiany wymagaj± przygotowań i okre¶lenia celu do którego się d±ży i metod jakimi się chce cel osi±gn±ć. Takiej strategii nie odnalazłem w Twoich wypowiedziach.
TQM to też strategia ! TQM ma rozwi±zać wszelkie problemy z obsług± interesantów. Gratuluję wyobraĽni . Miasto ma finansowe problemy. Chcesz wprowadzić TQM za darmo ?
Strategia a analiza ocena to niestety nie to samo.
Czy np. zaczęto wprowadzać w życie STRATEGIA ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU MIASTA ŁOMŻY DO 2015 ROKU / 2001 R/ A CO ZE STRATEGIˇ ROZWOJU PRZEDSIĘBIORCZO¦CI /1995 R/ ?

robert

.....i przy okazji kilku innych w±tków (tak mi się przypomniało):

"Wam kury szczać prowadzać! ....a nie politykę robić!!"
Józef Piłsudski

....i inny Józef:
"Nieważne, kto głosuje, ważne, kto liczy głosy."
Józef Stalin - ale ten już mi się mniej podoba.

Adrian

Współczuję !!!
Sam tego niedawno tego do¶wiadczyłem.

Płakać z płacz±cym, to ulga w cierpieniu.
William Shakespeare

Czytelnik

z WSA.

Sprostowanie

Czuje że informatyków niedłogo będzie potrzebował nasz Urz±d Miejski, jak sie tam ludzie zmieni± to i polec± ze stołków ci co tam siedz± , z nieoficjalnych Ľródeł dowiedziałem się że ich praca ogranicza się do opróżniania kosza na pulpicie i tempa w Windowsie :), nawet strona www. lomza.pl (pamięta kto¶ tak±?) stoi w miejscu od dluższego czasu

http://www.um.lomza.pl/eurzad/modules.php?name=News&file=article&sid=13

Na podstawie art.32 ust.1 pkt 1 oraz w związku z art.53 ustawy z dnia 27.04.2001r. – Prawo ochrony środowiska (Dz.U. z 2001r., Nr 62, poz.627), informuje się, że na wniosek Miasta Łomży reprezentowanego przez Zarząd Miasta Łomży, ul. Stary Rynek 14,

prowadzone jest postępowanie w sprawie ustalenia warunków zabudowy i zagospodarowania terenu, dla inwestycji polegającej na przebudowie Szosy Zambrowskiej w Łomży odcinek od skrzyżowania z ul. Sikorskiego do skrzyżowania z Al. Piłsudskiego, przebudowa ulicy w zakresie poszerzenia jezdni do 4 pasów ruchu, budowa nowego chodnika, ścieżki rowerowej, przebudowa niezbędnej infrastruktury technicznej.
Zainteresowani mogą zapoznać się z projektowaną inwestycją oraz raportem od-działywania przedsięwzięcia na środowisko w Wydziale Urbanistyki, Architektury i Budow-nictwa Urzędu Miejskiego w Łomży (pok.205, Stary Rynek 14). Uwagi i wnioski w tej spra-wie należy składać w tut. urzędzie do dnia 17.05.2002r.

Łomża, dnia 30.09.2002r.

Wszystko fajnie.... tylko te daty.....? ...coś mi w nich nie pasuje......

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org