Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
TVPIS |
Wiceprezes Szymański dementuje te plotki.Mówi,że ŁKS to klub z Łomży a Pogoń ze Szczecina.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: TVPIS |
no dołaczam sie do tej prosby, u mnie tez cos zamula.. najgorzej jest jak jakas galerie przegladam:/ _____________________ one track, one thruth. ![]() the thruth tracker
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Te szroty na złom ***** ani to jeździ ani bezpieczne ! dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Witam! Poszukuję zdjęcia Trenera Kadry Narodowej kolarzy na początku lat 70-tych XX wieku Henryka Łasaka.. Nie mogę znaleźć przez IE. Może ktoś z szanownych koleżanek i kolegów forumowiczów pomoże w poszukiwaniach. Z góry dziękuję! Pozdrawiam Zbych
|
|
Pierog bierz Unidena 520 a antene president missouri!! dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
KAŻDY MA TVN .
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
ja tez :/
|
|
coz za cudowny spokoj umyslu gdy nie oglada sie telewizji ;) tez nie mam TV a Rafalowi gratuluje sukcesów ;)
|
|
taaa pewnie panowie z Krzesin pod poznaniem F-16 testowali. A ze nasz kraj taki jest wielki, to podczas zawracaania o granice z Białorusią się otarli ;))
|
|
posesja na cmentarzu. Z tej perspekty wszystko inaczej wygląda ;))
|
|
o muleniu tej witryny założyłem temat ze 3 miesiące temu - wtedy też markm mówił, że to wina skryptu i już poprawiają - potem mimo rozwinięcia się wątku już się nie udzielił :/ deja vu?
|
|
Cytat: loko uwierz nie każdy.... róbmy swoje
|
|
Brawo Rafał !!!! Oby tak dalej!!!!
|
|
Czy macie ostatnio problemy z TVN Turbo ? Mam telewizję z Vectry i ostatnio są problemy z TVN Turbo. Wcześniej nie było sygnału a teraz jest kłódka i zero obrazu ani dźwięku. Czy komuś jest coś wiadomo ? Czy na platformach cyfrowych normalnie działa ? easy come\'n\'easy go........ Żyję tak jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć...
|
|
Jeszcze okolo 13 mialem, ale w sobote, niedziele, i teraz tez juz niemam;/
|
|
Gdzie go pokazali? masz linka?
|
|
|
Ciekawe czy jak jej dom by sie spalil to czy by tez sie tak cieszyla :) i wtedy powiedziala ze w Łomzy cos sie dzieje :)
|
|
A tak wogóle ktos wie,dlaczego dziś pan minister zaszczycil nas swoja obecnoscia?? .
|
|
Sopcast.. Wejdzie kumpel na gadu to ci wysle do strony link na której są wszystkie mecze sportowe i tylko wybierasz z jakiego prog. bedziesz odtwarzał;]
|
|
Przecież to tragedia. Widziałam ten pożar na żywo, jak cyganie którzy tam mieszkali patrzyli jak płonie ich dobytek życia. Współczuje im bardzo. Z tego domu prawie nic nie zostało a ktoś robi z tego zwykłe widowisko/koncert... Przykre ... dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
Wszystko pięknie, dobrze że w tym ministerstwie myślą o Łomzy jako bazie treningowej na ME 2012. Tylko dlaczego nie można zrobić stadionu raz a dobrze - tak żeby spełniał wymogi ekstraklasy Zapewne kiedyś pojawi się możliwość gry awansu i gry w ekstraklasie, i znowu trzeba bedzie szukać pieniędzy na modernizację. Przecież jeszcze 2-3 lata temu nikomu się nie śniło że ŁKS bedzie grał 2 lidze. Natomiast odpowiedź na twoje pytanie Krzychu007 jest prosta: Lipiec odwiedził Łomżę i Białystok bowiem wybory w naszym wojewódźtwie tuż, tuż i trzeba poprawić notowania PiSu w regionie. dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
http://www.lomza.planmiasta.info/
|
|
antyred napisał(a): Czy ty wiesz ile zarabia pielęgniarka? Średnio ok 1100 zł brutto. Na rękę jakieś 800. A lekarze ze spaecjalizacją - oficjalnie po około 5000. O innych dochodach nie wspomnę. Co do podanej przez ciebie pensji pielęgniarki, to mogę się zgodzić, ale co do pensji lekarza - nie. Lekarz bez specjalizacji w łomżyńskim szpitalu otrzymuje ok.1800 brutto podstawowej pensji. Ile specjalista, to nie wiem, ale 5000zł brutto to może co najwyżej otrzymywać ordynator i to anestezjologii pewnie. Co i tak jest chyba skromnym wynagrodzeniem za zarządzanie oddziałem i leczenie. Poza tym - zacznijcie sznować swoich lekarzy, bo będziecie się musieli zacząć leczyć u znachorów, a nie jestem pewien, czy ślepą kiszkę z zapalenia wam wyleczą. Lekarz, żeby móc samodzielnie leczyć potrzebuje uczyć się i pracować przez ok. 12 lat (studia + okres specjalizacji). Nie łatwo jest takiego człowieka zastąpić, nie każdy jest w stanie intelektualnie podołać temu wyzwaniu (dlatego nie wszyscy idą na studia m.in). Lekarz, jak każdy wykonujący zawód wysoce specjalistyczny powinien być dobrze opłacany... wróć... Lekarz powinien być opłacany wg. stawek rynkowych, tak jak każdy inny, a nie tak jak w obecnym socjalistycznym nadal modelu służby zdrowia. "O innych dochodach nie wspomnę." - puknij się w głowę. Wypominasz ludziom, że dorabiają??? To tak jakby twój szef powiedział ci:' Słuchaj, nie dostaniesz w tym miesiącu całej wypłaty, tylko 1/3, bo wiem, że poza pracą u mnie dorobiłeś sobie jeszcze u Xa".
|
|
|
ale szkoda taki piekny domek sie spalił a ci biedni romowie oj jaka szkoda teraz pewnie na mari w sklepie sprzedaz alkoholu do gory skoczy skoro na mari domek dostali
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1329&wid=8864030&rfbawp=1179299276.782&ticaid=13c09 UE chce zwalczać antysemityzm, a po co skoro żydy sami do tego dążą zeby ich nienawidzić, chyba ze ten artykul klamie.
|
|
To jest własnie choroba lekarzy, brak szacunku dla kogokolwiek. Nadludzie. Z czym Marcin idziesz w strone zachodu??? Z myśleniem, ze mi sie należy??? To jest właśnie komunistyczne myślenie. Możliwości zarobku należy rozpatrywać w całości , bo ten szpital oprócz pensji podstawowej ( za 8 godzin) oferuje Ci nieco wiecej i tego tematu unikasz . Są zawody gdzie pensja podstawowa jest bardzo niska, bo resztę uzupełniają premie, nagrody- (u WAS lekarzy dyżury) w tych zawodach też człowiek pracuje prawie 24 godziny na dobę. Taką mamy polską rzeczywistość. Kompleksowo musisz patrzeć na swoją prace , a nie ciągle mydlisz nam oczy pensją podstawową. W Wys- MAZ jest facet , który leczy ludziom kolana, wiesz , że przyjeżdżają ludzie do niego z całej Polski?? Ciekawe dlaczego?? Pracuje w obskurnym szpitalu. On jest bliżej zachodu, a wiesz dlaczego?? Bo, pomimo trudności jakie mają wszyscy lekarze zdołał wypracować sobie markę. Pewnie nie czekał , ze skończył studia, to teraz mu płaćcie , bo inaczej to wyjadę i bedziecie chodzić do zielarki.
|
|
A ja polecam dwa ciekawe artykuły: 'Polacy w izraelskim komiksie – pijacy i antysemici' http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9911&wid=8854967&rfbawp=1178780355.768 'Młodzi Izraelczycy rozrabiają w Polsce' http://wiadomosci.onet.pl/1409686,2677,kioskart.html
|
|
Łomża. Ulica Generała Władysława Sikorskiego. Szosa Obwodowa, od 1934 roku Aleja Piłsudskiego, od 1 lutego 1940 przemianowano przez zaborców ze Związku Radzieckiego na 17 września. Po wojnie ponownie Szosa Obwodowa. 9 września 1946 roku otrzymała nazwę Generała Władysława Sikorskiego i taka nazwa jest do dnia dzisiejszego. Szosa obwodowa zaprojektowana była na przełomie XIX i XX wieku w związku z budową fortów w Piątnicy, . Jako obwałowana obwodnica okrążała miasto od ulicy Nowogrodzkiej od bagien na Skowronkach przy ulicy Nowogrodzkiej i prowadziła aż do żelaznego mostu, i łączyła ze sobą trzy główne szlaki wylotowe z miasta – Szosę Zambrowską, śniadowską i ostrołęcką, a je wszystkie przez miasto – z szosą na północ. Zachowały się na niej domy przeważnie drewniane w stylu dworkowym z przełomu XIX i XX wieku i część murowanych z lat 20-tych i 30-tych XX wieku. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() Poprzednicy obecnego mostu. 1. Żelazny. 2. Drewniany Na poniższych zdjęciach przedstawiony jest współczesny wygląd ulicy Sikorskiego 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1. Widok na nowy most od Piątnicy. Most oddany do użytku w 1998 roku. Posadowiony na starych podstawach. 2. Stawy od strony Piątnicy przed mostem, lewa strona. 3. Widok na most od strony Łomży. 4. Most od Starej Łomży. 5. Most od plaży. 6. Widok na Narew od Starej Łomży. 7. Narew od plaży. 8. Łomża, widok z mostu. 9. Ulica Sikorskiego od zakrętu do mostu. 10. Ulica Sikorskiego od zakrętu do ulicy Zdrojowej. 11. Widok na ulicę Zdrojową. 12. Widok na ulicę Senatorską. 13. Ulica Sikorskiego od przystanku w kierunku ulicy Zdrojowej. 14. Ulica Sikorskiego od ulicy Dwornej w dół. 14A. Widok na ulicę Dworną. 15. Ulica Sikorskiego od ulicy Marynarskiej do ulicy Dwornej. 16. Ulica Marynarska od ulicy Sikorskiego. 17. Dawny Hotel Załom. 18. Ulica Kierzkowa od ulicy Sikorskiego do Pl. Niepodlogłości. 19. Ulica Kierzkowa w kierunku Zdrojowej. 20. Ulica Sikorskiego od ulicy Górnej do ulicy Marynarskiej. 21. Ulica Sikorskiego od Wieży Ciśnień do Ronda. 22. Wieża Ciśnień. Odana do użytku w 1954 roku. Obecnie nieczynna. 23. Ulica Wąska od ulicy Sikorskiego w kierunku Bocznej. 24. Ulica Wąska przy ZUS-ie. 25. ZUS. 26. Rondo im. Witolda Lutosławskiego. 27. Ulica Sikorskiego od ronda w kierunku mostu. 28. Ulica Sikorskiego od Ronda w kierunku Al. Legionów. 29. Widok na Szosę Zambrowską w kierunku Zambrowa. 30. Widok na Szosę Zambrowską w kierunku ulicy Polkowej. 31. Skwerek przy rondzie prawa strona do ulicy Zawadzkiej. 32. Skwerek przy rondzie od strony wieży ciśnień. 33. Skwerek przy rondzie od strony ulicy Zawadzkiej. 34. Ulica Sikorskiego od ulicy Starej w kierunku ronda. 35. Ulica Stara. 36. Ulica Sikorskiego od ulicy Zawadzkiej w kierunku ronda. 37. Ulica Sikorskiego od ulicy Zawadzkiej w kierunku Al. Legionów. 37A. Widok na Sanktuarium p/w Miłosierdzia Bożego. 38. Ulica Zawadzka od ulicy Sikorskiego w kierunku ulicy Ks. Anny. 39. Ulica Zawadzka od ulicy Sikorskiego w kierunku cmentarza. 40. Kamienica zabytkowa z pocz. XX wieku. Od ulicy Zawadzkiej. 41. Kamienica zabytkowa bliżej Al. Legionów. 42. Dom pomocy Społecznej im. Pani Kowalewskiej. 43. Ulica Ks. Kardynała Wyszyńskiego (do 05-05-1982 ul. Słoneczna. Przy niej znajduje się Sanktuarium p/w Miłosierdzia Bożego i dawny cmentarz wojskowy. 44. Były Stadion Biskupa. Obecnie Przedszkole Publiczne nr 5. 45. Ulica Sikorskiego od Al. Legionów w kierunku ulicy Zawadzkiej. 46. Ulica Sikorskiego od Al. Legionów w kierunku Woj. Pol. 47. Pawilony Handlowe 4+ 48. Os. Dmowskiego od ulicy Sikorskiego. 49. Dworzec Autobusowy. Widok od strony ulicy Sikorskiego. Wokresie powojennym Dworcwe Autobusowe mieściły się do 1968 roku na Starym Rynku, od 1968 do 1991 na Placu Niepodległości od 1991 roku w miejscu obecnym. 50. Targowisko Miejskie. Od czasów przemian od 1989 roku, pierwsza lokalizacja u zbiegu ulicy Polowej, Kopernika, potem ulica Nowogrodzka obecnie na byłym terenie kolejowym. 51. Teren kolejowy. 52. Pas ziemi którym miała przebiegać kolej w kierunku Pisza. Byłe targowisko. 53. Dworzec wąskotorówki od strony ulicy Sikorskiego. Wąskotorówkę do Łomży doprowadzono na początku lat 20-tych XX wieku. Zlikwidowano ją w latach 70-tych XX wieku. Pozostał tylko budynek Dworca. 54. Dworzec wąskotorówki. Widok od strony terenu kolejowego. 55. Zabudowania prawej strony ulicy Sikorskiego od byłej targowicy w stronę ulicy Woj. Pol. 56. Ulica Kwiatowa od ulicy Sikorskiego. 57. Tartak przy ulicy Sikorskiego. Obecnie prywatny. 58. Byłe warsztaty Zespołu Szkół Drzewnych. 59. Widok na ulicę Różaną od ulicy Sikorskiego. 60. Widok na ulicę Fabryczną od ulicy Sikorskiego, łączy ona poprzez ulicę Spokojną z ulicą Woj. Pol. 61. Os. Łomżyca od ulicy Sikorskiego. 62. Ulica Sikorskiego od Woj. Pol. w kierunku Al. Legionów. 63. Os. Łomżyca Sikorskiego Woj. Pol. 64. Os. Nowa Łomżyca Sikorskiego Woj. Pol. 65. Os. Młodych od ulicy Woj. Pol. 66. Os. Słoneczne od Woj. Pol. i Sikorskiego. 67. Widok na ulicę Szeroką od ulicy Sikorskiego. 68. Ulica Strażacka od ulicy Sikorskiego. Dochodzi do ulicy Woj. Pol. naprzeciwko ulicy Fabrycznej. 69. Straż Pożarna. Straż Pożarna poprzednio mieściła się na Placu Niepodległości 14 w budynku wybudowanym na potrzeby Straży w 1935 roku. Opuścili go w 1994 roku przenosząc się do obecnej siedziby przy ulicy Sikorskiego. 70. Os. Nowa Łomżyca za Strażą Pożarną. 71. Ulica Przyjaźni od ulicy Sikorskiego. 72. Salon Kia Motors. 73. Os. Nowa Łomżyca od ulica Nowogrodzkiej. 74. Os. Młodych od ulicy Nowogrodzkiej. 75. Ulica Sikorskiego od ulicy Nowogrodzkiej. 1. Witold Jemielity Dzieje Łomży Tysiącletnie 2. mgr Jolanta Deptuła (rozdz. XI, XII) mgr Donata Godlewska (rozdz.II, III IV V VI) mgr Czesław Nicewicz (rozdz. I, IX, X) mgr Zdzisław Sędziak (rozdz. VII, VIII) Łomża i województwo. Krajobraz i architektura 3. Czesław Nicewicz Województwo Łomżyńskie. Przewodnik 4. Maria Kałamajska - Saed Katalog Zabytków Sztuki Województwo Łomżyńskie 5. Witold Jemielity Łomża w okresie międzywojennym 6. Adam Dobroński Łomża w latach 1866 - 1918 7. Donata Godlewska Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rzeczypospolitej XI wiek - 1793 8. Czesław Brodzicki, Donata Godlewska Łomża w latach 1794-1866 Źródła zdjęć: Zdjęcia Łomży współczesnej wykonane przez autora tematu. Zdjęcia Łomży przedwojennej: http://www.lomza.glt.p http://www.bagnowka.com/ http://www.szukamypolski.com/ Jeżeli coś pomyliłem, lub pominąłem, będę wdzięczny za sprostowanie. Pozdrowienia. Bimbo !
|
|
Eh te Wasze porownania... jak nie do Niemiec to do Warszawy... Jestes swiadom roznic miedzy cenami warszawskimi, a lomzynskimi chocby? Jak tak, to po co glupoty piszesz? A jesli nie jestes swiadomy istnienia takich roznic, to Ci podpowiem, ze np. serwisant sprzetu komputerowego w Warszawie, jadac do jakiejs firmy raczej nie wystawi faktury mniejszej niz 200zl, w Lomzy za to samo wystawi na 50 i jeszcze bedzie, ze drogo. A jak posiedzi pare godzin to zaplacisz ilosc godzin * stawka, a nie jak tu 50 za calosc. I jakos nikt nie placze, ze nie zarabia tyle co w Warszawie, bo takie sa warunki. Wiec ja Ci moge odpisac w podobnym tonie - jedz pracowac do Warszawy, na pewno bedziesz mial lepiej. Za wynajem lokalu zaplacisz nie 1000 a 5000 zl/mc, za wszystkie uslugi typu wlasnie serwisy sprzetu itp. tez zaplacisz stawki warszawskie i bediesz zarabial po warszawsku. Tak jak Twoi potencjalni klienci. Po co siedzisz w tej Lomzy, skoro niecale 150km dalej masz raj na ziemi? Chyba nie oczekujesz, ze ktos kto dostaje tu do reki 800zl, bedzie w stanie zaplacic po 100zl za 15 minutowa wizyte, w czasie ktorej w zasadzie tylko dowie sie, co go dalej czeka. W kwestii klinik w duzych miastach, to oferuja one abonamenty, gdzie powiedzmy juz od stu kilkudziesieciu zl masz wliczony jakis zakres uslug, calkiem spory, bo paradoksalnie w Lomzy zaplaciloby sie za to duzo wiecej, placac za oddzielne wizyty. Biorac pod uwage, ze zarobic 1500 czy 2000zl w Wawie to nie problem, to wolalbym to, niz pchanie kasy w lape w "darmowej sluzbie zdrowia" albo czekanie miesiacami w kolejkach. Wiec czym tu straszyc? A przy uwolnieniu rynku ubezpieczen zdrowotnych, z pewnoscia ludzie nie ucierpieliby tak bardzo. Z zarobkami to znow sie musze zgodzic z Kuligiem, rozpatruj to calosciowo, a nie wybiorczo. Popatrz jakie mozliwosci zarobkowania daje Ci ta praca. Bo wiele osob przepracuje te swoje 8 godzin i chetnie by popracowalo wiecej za extra kaske, ale nie ma takiej mozliwosci. Moze powiedz ile dostajecie za taki dyzur? Bo z tego co sie orientuje to jakis czas temu, np ordynator za dyzur swiateczny dostawal cos ponad 1000zl. To ile moze wyciagnac lekarz za kilka takich dodatkowych dyzurow w miesiacu? Jeszcze pytanko, te 1800 to netto czy brutto? Bo brutto to by bylo 2500zl podstawy, zle jak na lomzynskie warunki? Razem wyjdzie juz niezla kwota. Nie chce Cie obrazic, wiec zakladam oczywiscie, ze nie nabijasz sobie "lewych" dochodow, bo jak wiadomo niektorzy tak robia i to sa ladne sumki. Gdyby tak szpital zaplacil Ci faktycznie za 8 godzin i koniec, to spojrzalbys na to inaczej. Zakladasz, ze tylko lekarze sa pracowici, a inni pracuja 8 godzin bo to obiboki? Wygodne, chociaz nie wiem czy prawdziwe. Gdzie ma dorobic sobie przecietny czlowiek, konczac np. prace o godz. 18? Chyba niewiele firm pracuje na nocne zmiany? Poza tym Tobie za dyzury placa, a jakos niewiele firm chce placic chocby za wypracowane nadgodziny. I cos sie tak uwzial z ta komuna? Przeciez ja jestem za prywatyzacja sluzby zdrowia... Komuna to jest zadanie dla wszystkich po rowno, bo chyba mi nie powiesz, ze swiezak po studiach zapracuje na te swoje 5000zl? Sami piszecie, ze lekarz musi sie uczyc jakies 12 lat, zeby w pelni wydajnie pracowac. Czyli 5000zl ma zarobic ktos, kto dopiero bedzie sie uczyl na pacjentach i popelnial bledy? Rewelacja. W strone zachodu to Wy chcecie isc, ale z zarobkami, a co poza tym? Moze powiedz mi, ile na zachodzie zarabia poczatkujacy lekarz, w malym miasteczku, porownujac to do najnizszej placy. To sobie przeliczymy, bo 5000zl to jest u nas 5,5 razy najnizsza krajowa. I chyba wszystko w tym temacie.
|
|
Peter ..... + odemnie masz ... !!! ;))
|
|
nie badz taki obrazliwy...ale gdzie sa slowa poparcia, sa tez slowa krytyki...to jest normalne...jezeli chcesz sobie jakies pokazy dawac na starym rynku to co za problem?
|
|
Bardzo ważny mecz dla wszystkich kibiców w Łomży. Obowiązują barwy BIAŁO - CZERWONE i GŁOŚNY DOPING przez całe spotkanie. Z kibicowskim pozdrowieniem.
|
|
http://youtube.com/watch?v=3TYhSBKp8Ts Wyżej link do filmu,wcale nie uważam ,że jestem bardzo dobry..obejrzyj film-sam oceń..a z ŁKSem miałem już umówiony jeden pokaz..:] dziękuje za honorowe zachowanie zarządowi :]
|
|
Zgodnie z planem zagospodarowania przestrzennego województwa podlaskiego Via Baltica to droga ekspresowa Nr S8 Warszawa- Białystok -Augustów -Suwałki-Budzisko, w ciągu której leży również obwodnica Augustowa. Głosując za realizacją powyższej obwodnicy w ciągu drogi S8 opowiadamy się za białostockim wariantem przebiegu drogi Via Baltica. Po lekturze sondaży przewaga głosów w referendum na "tak" wydaje się przesądzona. Zatem, najrozsądniejszym rozwiązaniem dla mieszkańców Łomży, Kolna, Grajewa jest ich nieobecność w referendum tak, aby frekwencja nie osiągnęła wymaganego poziomu 30 %.
|
|
No tak Romek już nie kombinuj, na stadion w podskokach masz przybyc a nie przed tv z chipsami bedziesz siedział
|
|
Jesli macie duzo pieniedzy, wieczor w limuzynie bylby dobry ; )
|
|
w kufelku, znajoma robila mowila, ze bylo super.
|
|
Czuubek - a Ty dopiero przy wstążeczkach przekonałeś sie jaki jest Piorunek i Olbrś???? Hm - lepiej późno niz wcale.
|
|
Dran - 5000zł też uważam, że z sufitu wzięte. I uważam za patologię określać pensję minimalną i to jeszcze na tak wysokim pułapie. Natomiast co do podwyżki 30% to objęła ona ok 1/3 lekarzy (tylko tych, którzy pracowali w szpitalu na umowie o pracę). Pozatym policz sobie 30% od średniej pensji 1200 - 1800 brutto. Używanie przez rządzących procentów jest celową demagogią, bo realnie są to śmieszne pieniądze. Kulig Zatrudnienie w kilku miejscach jest koniecznością finansową, a co do pracy w przychodni i na oddziale jednocześnie, to niestety lekarz ma za to płaconą tylko 1 pensję. Chore jest też to, że lekarzy (personelu medycznego) nie obowiązuje Kodeks Pracy, czyli po 24 h dyżuru musi następnego dnia w pracy. I nie wlicza mu się tego do czasu pracy. Czyli pracuje 40 godzin tygodniowo + dyżury. Już z tego zostaje mało czasu dla siebie. Ale co ja będę Cię przekonywał, przecież wiesz lepiej :(
|
|
"jeśli pliki są przechowywane dłużej niż 24h od momentu zapisu na hdd/płycie z danymi, a przeważnie tak właśnie jest)," jesteś totalnym dyletantem w zakresie prawa autorskiego Carmello i do tego wprowadzasz w błąd innych czytających to forum to co napisałeś to KŁAMSTWO. polecam lekturę ustawy dodatkowo, żeby była jasność: "dorabianie" polskich napisów do filmów MOŻE BYĆ przestępstwem. Prawo autorskie penalizuje min nieuprawnione "przetwarzanie" treści. Robienie napisów z dialogu jest właśnie przetwarzaniem - nieuprawnionym. Chyba, że twórcy tych napisów zmieniali by treść dialogów, składnię itd. Udowodnienie tego co hest przetwarzaniem, a co nie to już zagadnienie czysto procesowe - kwestia tego, kto będzie lepiej argumentował: prokurator czy adwokat. to tyle i nie piszcie głupot
|
|
to już inna sprawa - tak samo jak stopień szkodliwości społecznej zawsze mogą się powoływać na art 1 par. 2 Kodeksu Karnego
|
|
Nie chowajcie barw!!! Gramy u siebie i to nie my powinnismy sie obawiac o stratę szali. Pilnujcie ale nie chowajcie!!!
|
|
Van_Loosen napisał(a): //"jeśli pliki są przechowywane dłużej niż 24h od momentu zapisu na hdd/płycie z danymi, a przeważnie tak właśnie jest)," jesteś totalnym dyletantem w zakresie prawa autorskiego Carmello i do tego wprowadzasz w błąd innych czytających to forum to co napisałeś to KŁAMSTWO. polecam lekturę ustawy// Jeszcze pare lat temu strony internetowe z linkami do plików pirackich (w tym te z torrentami) przed ściągnięciem pliku informowały użytkowników tego typu '24-godzinną formułką' . Być może do tego czasu coś się zmieniło (bo już dawno z torrentów nie korzystam) lub też celowo autorzy tych stron wprowadzali ludzi w błąd. Ale przyznam: w całości ustawy nie czytałem. Także proszę wybaczyć mi moją gafę. Pozdrawiam!
|
|
Jedne wielkie Sko***synstwo ze strony śledzi. I jak tu z nimi dobrze zyc?? Jawnie nas okradają!!
|
|
Nasuwa sie pytanie, kto zawinił: czy "nasi" łomżyńscy włodarze nie zadbali o to żeby nasze piękne miasto sie rozwijało czy też sąsiedzi znad Białki postarali się żeby "umilić" nam życie. Bimbo !
|
|
i o to chodzi...szkoda...co zrobic... Bimbo !
|
|
rozumiem że to prezentacja tylko projektu i wszystko się może zmienić? niech mnie ktoś oświeci. do kur wy zaj ebanej jak ja tego Białe gostoku nie cierpie. by cie chu j. no kur wa szok sory chłopczęta i dziwczeta za te niecenzuralne słownictwo, ale poważnie nie lubie tego Białegostoku ale z drugiej strony skoro nasze miasto np. nie potrafi zdecydowac sie na budowę hipermarketu, sami siebie skazujemy na ciemnogród...
|
|
Oczekiwałbym wyjaśnienia, czy takie słabe mieliśmy projekty, czy mieliśmy projekty nie gorsze od Suwałk i Białegostoku i zostaliśmy oszukani. No proszę niech ktoś zorientowany wyjaśni.
|
|
Suwałki z PiS-u w Sejmie mają Zielińskiego – dostaną 235 mln złotych Białystok z PiS-u w Sejmie ma Jurgiela, a w Senacie Putrę – dostanie 400 mln złotych Łomża z PiS- w Sejmie ma Kołakowskiego – dostanie całe 0 (zero) złotych To jest właśnie podział Prawy i Sprawiedliwy. Teraz władze Łomży muszą jak najszybciej interweniować gdzie popadnie, bo będzie czekał nasze miasto sześcioletni zastój inwestycyjny! z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Loosac , to jest niemożlie, do zrealizowania , bo podlaskie bez ziemi łomzyńskiej byłoby za małym regionem. Zamiast alergicznie reagować na Białystok postarajmy sie coś stworzyć sami w Łomży. Uważam , ze jak będą dobre pomysły porządnie przygotowane, to bedziemy mieli szansę je realizować. Dlatego ważne jest aby w wyborach wybierać ludzi, których znamy, którzy są pewni, dlatego musimy kandydatów zmuszać do odpowiedzi na proste pytania. Nie możemy pozwolić, aby głosować wyłącznie na PO, PIS czy inna partię, bez patrzenia na lokalnych kandydatów. W mazowieckim bylibyśmy jednym miastem z wielu i prezentów tez nikt by nam nie robił . Niestety życie jest brutalne. Bimbo !
|
|
Cytat: "autor: kulig (---.lomza.mm.pl) Data: 18-05-07 20:44 Loosac , to jest niemożlie, do zrealizowania , bo podlaskie bez ziemi łomzyńskiej byłoby za małym regionem. Zamiast alergicznie reagować na Białystok postarajmy sie coś stworzyć sami w Łomży. Uważam , ze jak będą dobre pomysły porządnie przygotowane, to bedziemy mieli szansę je realizować. Dlatego ważne jest aby w wyborach wybierać ludzi, których znamy, którzy są pewni, dlatego musimy kandydatów zmuszać do odpowiedzi na proste pytania. Nie możemy pozwolić, aby głosować wyłącznie na PO, PIS czy inna partię, bez patrzenia na lokalnych kandydatów. W mazowieckim bylibyśmy jednym miastem z wielu i prezentów tez nikt by nam nie robił . Niestety życie jest brutalne." ja Ciebie doskonale rozumiem, ale... dróg sam nie wybudujesz ani obwodnicy. z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Autor: Wombat (---.lomza.mm.pl) Data: 11-05-07 15:56 czuubek jesteś żydem jebanym i tyle Ci powiem . Powiedz gdzie ty pracujesz ?? Panie Administratorze. Zgłaszam zawiadomienie o przestępstwie. Bimbo !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |