wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Panika w obozie PO

Witam

Temat wart dyskusji.Popieram.

Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Panika w obozie PO

Przepraszam bardzo ale szczerze i z rozsadkiem bronimy ojca gdyz na to zasluguje.

I tak jak ty wespos chciales dobrze tak i my tez z ta roznica ze w pelni sie nie zrozumielismy.

Jeszcze raz wszystkim dziekujemy i jednoczesnie prosimy o modlitwe za wszystkie dzieci ktore nie maja tego co powinni miec i za dzieci ktore utracily zycie w bezsensowny sposob.

Pozdrawiamy

Heh ADALL wiec może spróbuj sie w tym zawodze... Wcale to niejest takie łatwe... przyjsc do zespołu i ot tak sobie zremisowac trudny mecz na wyjezdzie... a juz napewno jest to trudne w Płocku gdzie się walczy o utrzymanie... A tymbardziej ze przyjszedł Czesław do zespolu kompletnie nieznając zawdoników... sami zawodnicy niesa gwarancja sukcesów...musi ich ktoś dobrze pokierować

No pewnie !!!! ;-) Ja myślę, że powinni zmienić obecnego trenera na innego !!!! Pierwszy mecz i na starcie porażka ;-)

Przepraszam.. nie mogłem się powstrzymać.... :)

tak! KrzyzaK ma racje! Zmienic trenera.

Janas szuka sobie klubu. Moze LKS powinien go zatrudnic? Byscie sie skladali na jego pensje zeby nie narzekal:)

Myślę że nawet pod wodzą Jakołcewicza byśmy przegrali. Ruch Chorzów jest na 1 miejscu w tabeli. Jest to zespół z 1 ligowymi zawodnikami. Ma bardzo duże doświadczenie w ekstraklasie. Cieszmy sie że i tak niewielka porażka tylko 1:0.

Jesli ktokolwiek ma jakies pytania dotyczace tematu prosze pisac na adres:

e-mail lomprzemek@op.pl

Poproszono mnie bym podala ten adres na forum.
Pozdrawiam

Jezeli ktos ma jakies pytania prosze pisac na adres e-mail znajdujacy sie ponizej:

lomprzemek@op.pl

Poproszono mnie bym ten adres podala na forum.
Pozdrawiam

a po kiju post

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Dziękuję Ci Wiola1970.Już wszysko "kumam":)Może tel.podasz?Zgłębimy temat.

BIG_NJ no według tego sezonu

Witam.
Jestem po raz pierwszy na forum. Czytam jednak od jakiegoś czasu i głównie posty Maćka. Bardzo podoba mi się ten cykl. Dowiedziałem się z niego więcej o Łomży niż przez 19 lat życia w tym mieście. To tak z sentymentu za Łomżą, z której wyjechałem na studia do stolicy parę lat temu i jak dotąd nie wróciłem.
Ad rem.
Chciałbym przybliżyć Łomżę szerokiemu światu. Istnieje coś takiego jak Google Earth. Są tam prezentowane zdjęcia z całego świata. Od niedawna pojawiły się zdjęcia Łomży. Zdjęcia wysyła się do serwisu Panoramio, który jest luźno powiązany z Google Earth (nie wszystko, co na Panoramio znajdzie się na Google Earth). Na Panoramio jest już trochę zdjęć Łomży (wystarczy w wyszukiwarce Panoramio wpisać 'Łomża' - jest tam obecnie 13 'wszystkich' zdjęć i 8 'popularnych'), brakuje jednak ciekawych opisów. Liczę, że w najbliższym czasie pojawią się następne zdjęcia z Łomży. Fajnie by było, aby osoby, które mają trochę umiejętności fotografowania zamieściły swoje zdjęcia ciekawych miejsc, albo tych opisywanych przez Maćka, najlepiej z linkiem do opisu na 4lomza i ewentualnie jakąś krótką notatką w j.angielskim.

'wszystkie' - to zdjęcia zamieszczone w Panoramio
'popularne' - to najprawdopodobniej zdjęcia wybrane ze 'wszystkich', które zostały zamieszczone w Google Earth.

Pozdrawiam wszystkich Łomżyniaków i miłośników Łomży.

najlepszy bramkarz: Dolha (z Wisły Kraków)
najlepszy obrońca: Cleber (z Wisły Kraków)
najlepszy pomocnik: Garguła (GKS)
najlepszy napastnik: Reiss (Lech), Chałbiński(Zagłębie) i Rafał Boguski (GKS)

Bramkarz: Dolha
Obrońca: Golański
Pomocnik: Garguła
Napastnik: Chałbiński

zapraszam do rejestracji fajna gra online

http://travian.interia.pl/?uc=pl5_31677

To morze jeszcze trener... Moim zdaniem Orest Leńczyk z GKS

Ja gram na WP w Bilard 8, Snooker

Podbijam, najważniejszy mecz jeśli chodzi o układ w tabeli. WSZYSCY W BARWACH!!! PEŁNA MOBILIZACJA!!!

Ludzie treneru GKSu Bełchatów ma nazywa sie Orest LeNczyk!!

ehheh a mnie troche rozśmieszylo:P chcociaz z drugiej strony jak przeciek? dzis przeciez byla matura...

Piątnica = Klewianki?

.

Maniek88 200km/h ???
Raczej coś około 1000km/h i to pewnie na "niskim biegu"

Heheheheh Luxusowe zadanie

Wydaje mi się, że robią to też w zakładzie mechanicznym za stacją Pryma.

Van_Loosen - jakbym powiedział ze lubie jage to bym mial przewalone w calym miescie jak chcesz wiedziec :) - Skoro oni tak do ŁKSu sie odnaszą itp to ja nie bede sie dawal ;P

.

Treść jest ukryta

I tak juz prawie nikt nie pojedzie~:D": bo pewnie bedzie 1 autokar.To bardzo malo

lewactwo kwitnie...

"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

I oczywiscie jadą ci którzy bedą śpiewać a nie dłubać pestki i mruczeć pod nosem.

Moim zdaniem powinno byc oddzielne forum w Łomży, gdzie ktos by chcial kupic cos lub sprzeda. Te ogloszenia na 4lomza. sa smieszne nikt ich nie czyta a poza tym ograniczenie do 160 znakow ....... bez komentarza

Jadą wszyscy, którym zależy na utrzymaniu ŁKSu w 2. lidze. Tu nie ma się co zastanawiać. Namawiajcie znajomych i zapisywać się! Dzisiaj ostatnia szansa!

Najlepiej byłoby jakby lekarze nie leczyli wogóle ludzi z rzadu i tych co siedzą na wysokich stołkach odpowiedzialnych za podwyżki a innych tak wtedy szybko by podwyższyli płace

Naturalne, że każdy chce mieć więcej pieniędzy... wiecej i wiecej... tak bez końca.

Naturalna jest też ludzka zawiść (ja nie mam to i ktoś niepowinien).

Zważywszy na stale rosnące ceny materiałów budowlanych cena może jak najbardziej wynosić 3-4 tys złotych, umowa wstępna nie jest zobowiązujaca, umowa ostateczna jest wiążąca, ale również należy ją czytać z niezwykłą starannością, ponieważwiele firm zastrzega wzrost cen w trakcie budowy, nie zawsze ale może się zdarzyć. w niektórych składach budowlanych ceny pustaka poszły np w górę o 100% a to nie koniec jeszcze podwyżek. Weż pod uwagę cenę mieszkania w płycie gdzie ceny sięgają 4 tys za metr a na tym nie koniec

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Krzyżak
Czy ty słyszałeś o strajku pielęgniarek? Oczywiście mam na myśli dzień wczorajszy.
Jak strajkowały pielęgniarki, to lekarze też dostali słynne 203 zł. Czyli coś pielęgnierkom zawdzięczają. Dziś nawet o pielędniarkach nie wspomną.
Czy ty wiesz ile zarabia pielęgniarka? Średnio ok 1100 zł brutto. Na rękę jakieś 800. A lekarze ze spaecjalizacją - oficjalnie po około 5000. O innych dochodach nie wspomnę.
Czy ty byś chciał wąchać czyjeś brudy za 800zł?

....wstaejh rano, robie przedzialek i mam fajrant ;)

niestety tylko remis...nie dowieźliśmy korzystnego wyniku do końca.....a mogłyby być 3 punkty dla nas

AVIVA AVIVA AVIVA ŁKS!!!!!!!!!!

oj to chyba żart, jacy biznesmeni są skupieni wokół ŁKSu, którzy chcieliby przeniesienia klubu do Szczecina?
Browar, JBB?

przypomianam ze dzis o 19 drugie spotkanie ligowe,no i oczywiscie po lidze stoliki do bialego rana!

Idiotka

musisz mieć power pointa zainstalowanego

Dokładnie, zgadzam sue z KrzyzaKiem, przecierz najedlibyśmy się tylko wstydu. Reprezentacja zachodniego kraju trenując miałaby wąchać smrody z oczyszczalni ? A jeszcze jak do tego Pepees wypuściłby swój "cudowny" zapach to już wogóle szok.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Wiam wszystkich
Mam prośbę jak kots ma ten model lub się zna na kompie to mi pomorzę
PRZY każdym (uruchomieniu drukarki) drukuję mi strone testowa.KIedyś ustawiłęm przy istalacji zeby było wszystko zgranę . A teraz nie pamiętam

Ps proszę o pomoc :)))
Akto bedzię w Łomzy goscińcu wie ktoś??? Podobno Wilki

...to Ty zakładasz rodzinę a nie wiesz gdzie balangę zrobić ?? lol co za czasy.

@peter:
przykładem wydawania państwowych pieniędzy na cel religijny jest Fundusz Kościelny z którego finansowane są emerytury czarnych sukienek. polecam lekturę ustawy konkordatowej.

przypominam, że mamy konstytucyjny rozdział kościoła od państwa

Śmignął mi dziś przed oczami taki rower z przyczepką i banerem z tyłu, co one reklamują?

Szamac i malachit juz pewnie skrobia zawziecie postas na forum, ze to wszystko wina ksiezy i kosciola :>>

Sorry chlopaki, nie moglem sie powstrzymac (hahhaahah) :P

CHWDŚ

loosac Twoje rozumowanie jest pokrętne i ... do dupy

Cytat:

"ODSUMUJE WAS PROSTO: Wam nie pasuja nowe koscioly, emerytury na ksiezy, mi nie pasuje oplacanie z mojego podatku darmozjadow typu Jaruga Nowacka i innych wynalazkow! "

Jaruga Nowacka to była Pani w randze ministra, w demokratycznie wybranym rządzie - źródła jej umocowania naleźy szukać w obowiązującej ustawie zasadniczej

natomiast finansowanie emerytur kapłanów narusza zawarty również w konstytucji rozdział kościoła od państwa

Cytat:

zacznijcie konstruktywnie dzialac a nie tylko narzekac i bluzgac

od dawna nie głosuję na partie prawicowe - narazie tylko tyle mogę w granicach prawa zrobić

dziękuję Ci Drań - przywrociłeś mi wiarę w piszących tutaj. Jednak nie wszyscy powtarzają bezmyślnie wyssane z palca bzdury.

Czyli reasumując:

1. robienie napisów do filmów to naruszenie prawa autorskiego
2. karalne jest rozpowszechnianie, anie posiadanie nielegalnych utworów ( czyli zasysać np z emule można raczej bez obaw, oby tylko nie udostępniać [upload'ować])

Sluchajcie, wielu Lomzyniakow siedzi na d... i nic nie robi, gdzie byliscie jak ludzie planowali protestowac przeciwko likwidacji woj. lomzynskiego? W ogole nikogo nigdy nie ma jak trzeba cos wspolnie zrobic -w sumie tylko i wylacznie we wlasnym interesie. Trzeba nam oderwania od Podrusia, niech sobie zyja swoim zyciem, bez naszej czesci kasy. Zobaczymy jak daleko zaszliby bez grabienia naszej czesci finansow.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Napisy to trudny temat... Co do sciagania plikow z filmami, sciaganie nie jest przestepstwem, tylko udostepnianie ich do sciagniecia innym -czyli rozpowszechnianie.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

co do Funduszu Kościelnego: wypowiadacie się, a pewnie wogóle nie macie pojęcia co to jest i jak powstało...otóż fundusz ten powstał jeszcze za komuny jakos rodzaj zadośćuczynienia za przęjęcie przez państwo majątków kościelnych po wojnie. także szacuję, że potrzeba jeszcze wielu lat działalności tego funduszu, zanim te majątki będą zrekompensowane...

Bimbo !

kto kiedy w łomzy bedzie jakas najblizasza impreza na muszli czy starym rynku?

lol

Chcesz zawiadomić o przestępstwie to idz na policję.
To jest forum jak byś niezauważył.

marchewko teraz całkiem serio. Jest coraz cieplej, myślę o wieczorze i nocy, więc może jakieś ognisko w urokliwym miejscu ?

Bimbo !

hehe:P a tego niewiedzialem :P to pewnie pomalowali jescze to olejna te osoby to z nimi był wywiad bo wygladali jak przez okno jakies pomazance przebierance :P

Kamil życzymy szybkiego powrotu do składu ;] i wyleczenia kontuzji ;]

Marchewka poznałas moje zdanie więc o co Ci chodzi ? Na ile osób ta impreza ? W giełczynie jest miłe miejsce "Biełka" - hawajski grill , jeziorko dyskretnie, niedrogo i napewno można zorganizować super impreze. Ale jeżeli to ma być na 5 czy 6 osób to wogóle nie widzę sensu poszukiwania czegokolwiek.

Oczywiście moja też :P heh ach w tej podstawowce :P

Co isę stało na ul. Sikorskiego na wysokości demartu?? Jakieś radiowozy, barierki itp. Obława??

"Jak wszyscy bluzgaja dzis na katolikow i katolicyzm to jest dobrze, ale sprobuj publicznie obrazic Zyda, homoseksualiste, czy przedstawiciela innej mniejszosci etnicznej/seksualnej/religijnej" - to jest naprawdę zastanawiające...

Troche wnerwiające były śmigłowce - 2 dzisiaj widziałem ... w tamtym tygodniu codziennie ... co się stało się ?!

na pewno bedzie bezpieczniej i rozwiąże problem komunikacyjny na tym skrzyżówaniu.Co tam sie dzieje w Świeta to przechodzi ludzkie pojecie ;/

nieee, tak się składa,że lece za 2 tygodnie do Londynu na dłuuuugo :) i stany mi nie potrzebne.
To czysto teoretyczna rozkminka z zakładem w tle,ale chyba nie do rozstrzygnięcia będzie... :)

a to i tak nie ma znaczenia jak ludzie głosowali bo referendum jest nie wazne ... frekwencja wyniosła 25% a do waznosci potrzebne było co najmniej 30%

Ja nie widziałem ,a trochę po mieście jeździłem.

frekwencja wyniosła dokładnie 21%

Dokładnie to 21,5%

Tępy to społeczeństwo łomżyńskie. Nawet biskup głosował na tak, czyli przeciwko Łomży

Postawione pytanie wręcz nakazywało oddanie głosu na TAK, bo ludzie którzy praktycznie o tym nie słyszeli, lub słyszeli mało, myślą że jak nie będzie obwodnicy w wariancie Białostockim to nie będzie jej wcale. Po prostu przed referendum była prowadzona cicha konspiracja żeby ogłupiać społeczność Łomżyńską. Jest też druga rzecz która sprawiła że było tyle głosów na Tak w Łomży. Ci którzy chcieli głosować na Tak przyszli oddać swój głos, a 90% tych którzy nie chcieli, po prostu zbojkotowali. Ja wypełniłem swój "obywatelski obowiązek" i oddałem głos na NIE dla via białystok.

Jest jeszcze jedna sprawa która mnie bardzo zastanawia,a mianowicie: chciałbym zobaczyć wyniki badań natężenia ruchu na trasie Łomża- Augustów i na trasie Białystok-Augustów. Przecież tyle badań było robionych aby ocenić który wariant jest korzystniejszy. Może jest tak że więcej aut, tirów jeździ dk61 niż s8? Jedno jest pewne, że obwodnica wariantu białostockiego nie rozwiąże całkowicie problemu tirów przez Augustów.

To taki trik propagandowy, przecież oni całkiem inaczej wyglądali niż wyglądają na zdjęciach!

To może niech i emeryci zastrajkują, wszak mają tylko 800 zł... a na pewno chcieli by miać więcej, no wiecie lekarstwa drogie itp.

No to proszę forumowiczów, przytoczcie konkrety, kto i ile zarabia, a nie tylko ...tysiące.... Śmiało, makmarc, temid podzielicie się wiedzą ?

Czy to prawda ze dzis motory beda sie scigac po ulicy ?? od której godz. ?? wie ktos cos o tym ??

Spoko, zajedziemy po Ciebie sześcioma autokarami...
Głowę pod zimny prysznic najpierw a potem przychodzisz na stadion i kupasz bileta na sektor gości.
Cała filozofia

Józef

www.ślubneszalenstwo.pl

Przyjmijmy, że chodziło mi o to : jeżeli jestem niepełnoletni - wchodzę z legitymacją bez żadnych problemów ? Czy musze wejsc z pełnoletnią osobą... ?

niestety przegrywamy jak narazie

jest 1:0 dla Podbeskidzia od 20 minuty meczu

A podobno mielismy przewagę w środku pola..;/ Do Boju ŁKS !

Podbeskidzie przeprowadziło kilka groźnych ataków z rzędu
bramka ich podbudowała

w końcu defensywny pomocnik jest już na boisku jest nim Jasiński

Zaraz przerwa... Miejmy nadzieję, że Makowiecki zmobilizuje piłkarzy i poprawi ich grę;]

Autor: Van_Loosen (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 23-05-07 11:17

olewaj tego typu akcje Ptysia. on ma rysy na bani - potem tłumaczy, że to prowokacja albo coś

Autor: Van_Loosen (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 23-05-07 14:28

masz oczywiście rację - poprawne i zrozumiałe formułowanie tytułów tematów jest jednym z elementów netetykiety

I gdzie tu logika Van_Loosen ?

We wszystkim ważny, jak nie najważniejszy jest umiar. Dostali 30%, niech cierpliwie czekają, innym też podwyżki by się przydały - tylko nawet Salomon z pustego nie naleje...

Jarek

A jeszcze aby było zabawniej - żądają lekarze podwyżek a czy gdyby dostali po 5000zł i 7500zł to co byłoby z dyżurami? Dodatkowe pieniążki jeszcze za dyżur czy dobrowolnie zrzekli bysię płatnych dyżurów? W tym temacie cisza...

Proponuję wprowadzić kasy fiskalne do prywatnych gabinetów:)
Też aby było zabawnie:) Bo niby co - taksówkarze muszą chociaż zyski mają mierne w porównaniu z prywatnymi praktykami gdzie lekarz za 15 min wizyty bierze 80-100zł.

a na koniec, tak dla podniesienia ciepła w dyskusji odwrócę na chwilę głowę w stronę zachodu co to tak podnoszony był w temacie:

cytuję
Bundestag obniżył podatki dla firm
(PAP, pb/25.05.2007)

Działające w Niemczech firmy zapłacą od przyszłego roku niższy o prawie dziesięć punktów procentowych podatek od zysku (CIT) - 29,8 proc. zamiast 38,7 proc. Taką decyzję podjęła w piątek głosami partii koalicji rządowej SPD, CDU i CSU izba niższa niemieckiego parlamentu - Bundestag.
(...)
Z wyliczeń ministerstwa finansów wynika, że budżet państwa straci na reformie 30 mld euro. Aby ograniczyć straty, władze zlikwidują szereg ulg podatkowych i ograniczą stosowane przez firmy różne chwyty, aby uniknąć podatków. W ten sposób straty budżetu zmniejszą się w pierwszym roku reformy do 6,5 mld, a w latach następnie do 5 mld euro. Resort finansów liczy w dalszej perspektywie na wzrost wpływów podatkowych, przyjmując, że reforma pobudzi wzrost gospodarczy.

:))
No to w Niemczech lekarze na pewno podwyżek w najbliższym czasie nie otrzymają:) Ale tam Państwo zdaje się dbać o interesy każdego swojego obywatela...

Ptysiu za wczesnie. Ja proponuję godz 18:00.Może byc na Placu Niepodległości.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org