Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
O DWÓCH TAKICH, CO UKRADLI KSIĘŻYC |
Przypomina mi się sytuacja z PURZECZKO:) Ciekawi mnie fakt ile tym wybitnym specjalistom od ochrony płaci Łomża? Po co ta cała arogancja ze strony DELTY jeżeli mieli do pomocy tylu POLICJANTÓW ! Ochrona powinna być symbolicznie widoczna a nie prowokować, jakąś głupią jazdą na motorynce i wzniecać tumany kurzu. Moim skromnym zdaniem może im się to odbić czkawką , najlepiej jak by ich ta czkawka dopadła, na kniec rundy, a nie teraz bo jeszcze zamkną nam stadion! A wydaje mi się, że Śledziom oto chodzi!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: O DWÓCH TAKICH, CO UKRADLI KSIĘŻYC |
Ale o co kłótnie? Przecież nie tylko w Łomży spółdzielnie chcą zarobić... Spółdzielnie chcą jeszcze zarobić na lokatorach (PAP, tm/25.04.2007, godz. 06:20) Spółdzielnie zachęcają teraz do nabycia lokali za kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy złotych. Najprawdopodobniej już wkrótce będzie można to zrobić za kilkaset złotych - przypomina "Życie Warszawy". To jest skandal oburza się Antoni Szmit z Ogólnopolskiego Związku Poszkodowanych w Mieszkalnictwie. "Dochodzą do nas sygnały, że prezesi spółdzielni wszelkimi sposobami chcą zmusić lokatorów do wykupywania mieszkań jak najszybciej, zanim wejdą w życie przepisy umożliwiające ich przejęcie za grosze" - mówi wzburzony. Do mieszkańców trafiają pisma i ulotki zachęcające do wykupu, niszczone są informacje o korzystnych dla niektórych zmianach w prawie. Praktyki takie stosowane są m.in. w Poznaniu, Gdańsku, Legionowie, Grodzisku Mazowieckim i w stolicy - wylicza dziennik. Akcja wynika ze zmiany przepisów, które w środę mają być głosowane w Sejmie. Jeśli wejdą w życie, spółdzielcy będą mogli wykupić mieszkania na własność za kilkaset złotych - podaje "Życie Warszawy". Poczekamy, zobaczymy
|
|
Jeżeli jest tak dobrze z kibicowaniem , to dlaczego jest tak źle? Jeszcze trochę i bym uwierzył , że to Kaseja na czele Delty rozwalili ogrodzenie. I dalej , dlaczego ci mądrzejsi z młyna pozwolili młodym wandalom rozerwać ogrodzenie? Czy nie ma tam ludzi mądrych i odpowiedzialnych potrafiących zapanować nad gówniarstwem? A swoją drogą sugeruję doniesienie do prokuratury na Deltę za użycie otwartego ognia przeciw kibicom i stworzenie zagrożenia ich życiu lub możliwości ciężkiego okaleczenia?
|
|
Z chęcią zapisze się do ciebie Van_Loosen na korepetycje :)
|
|
Straty, które powstały na stadionie ŁKS-u w trakcie meczu z Jagiellonią, wyniosły około 200-300 zł. Ogrodzenie tego typu jak w Łomży, jest bardzo tanie więc naprawa nie powinna więcej kosztować. Są to niewielkie pieniądze, można nawet powiedzieć że dla miasta są to pieniądze śmieszne małe. Po meczu wybuchła ogromna dyskusja, która trwa do dzisiaj. Wypowiadają się w niej dosłownie wszyscy - nawet ci, którzy nie byli na meczu albo o samej piłce wiedzą niewiele. Rozmiar dyskusji jest niewspółmierny do jej przedmiotu (czyli powstałych start). Trudno mi jest to zrozumieć, szczególnie że ta dyskusja i tak doniczego nie prowadzi. Dziad
|
|
Tak? to przejdź się za krochmalnie tam jest zbiornik i co jakiś czas wypływa do ''strugi'' byłem tam to wiem jak jedzie nie raz czuć na balkonie jak się wyjdzie a już przy orlenie to w ogóle jak zawieje to ... z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Krawiec przy ul.Niemcewicza,obok pralni chemicznej.
|
|
A ja jeszcze o pomeczowych kosztach. Ciekawy jestem ile kosztuje miesięcznie sprzątnięcie ze stadionu tych wszystkich łupin po pestkach, plastikowych kubków, tacek itp. Co do wypowiedzi Adalla i podobnych to bez komentarza. Winnych przewinień trzeba wyłapywać, ale generalnie ruch kibicowski musi w Łomży być. Albo dążymy do atmosfery jaka panuje na Lechu, Legii, Wiśle, Widzewie, a nawet Jadze, oczywiście w odpowiednich proporcjach, albo stajemy się wsiowym klubem typu ... (tu proszę sobie dopowiedzieć, nie chcę nikogo urazić). Na koniec tylko powiem, że wszystkie zadymy na ŁKS-ie w ostatnich kilkunastu latach można policzyć na palcach, a co poniektórzy na tym forum jadą na naszych kibiców jakby ci regularnie toczyli bitwy ze wszystkimi kto się nawinie pod rękę.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Dokładnie. Jak się nie podoba to się wypisać. Jeżeli już się chodzi to podchodzić do przedmiotu i nauczającego z szacunkiem i nie pajacować. Ja na przykład chodziłem w liceum na religię i katechetka doskonale wiedziała o tym, że jestem niewierzący. Co nie zmienia faktu, że nigdy z niej się nie naśmiewałem ani nie robiłem 'jaj' na zajęciach jak większość klasy. Przy okazji miałem 6 na koniec :D dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
Krawiec na Niemcewicza- polecam, sama naprawialam i jestem zadowolona.
|
|
Ostrzegam dziewczyny przed solariami ze STARYMI LAMPAMI, wczoraj miałam "przyjemność" z takiego korzystać. Dokładnie, to zepsuta była lampa do twarzy, że aż pleksi sie stopiło. Skutek - pół twarzy , szyja i ramię całe czerwone i opuchnięte no i okropny ból. Dziś jestem wściekła na właścicieli, którzy oto stwierdzili że rozumieją moje rozgoryczenie no ale nie są w stanie nic zrobić.Więc ja mogę zrobić to że podam miejsce tego solarium- ul. KRÓTKA Co do lamp z tego co się dowiedziałam sanepid i żaden inny urząd nie zajmuje się badaniem ich przydatności więc co nam zostało to tylko ufać właścicielom którzy dbają o swoich klientów i wymieniają je kiedy jest na to pora.
|
|
Wiesz co człowieku? Czytam tak ten twój bełkot to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Dam ci dwie rady: Jeżeli będę się śmiał to radze ci zmienić dealera , on cię oszukuje. Jeżeli będę płakał to proponuję udać się do psychiatry, bo na pewno z twoim stanem zdrowia psychicznego jest coś nie na miejscu. Piszesz , że 'kolega' chciał zadrwić z dogmatów, że robicie sobie żarty itd., więc jakim prawem żądasz człowieku tolerancji dla ludzi o takim zachowaniu? Jesteś jeszcze w gimnazjum to ja ci dobrze radzę - weź ty się lepiej za naukę a nie głupot patrzysz.
|
|
Antynko do kogo "pijesz" i komu grozisz?jasniej prosze!
|
|
Temat się rozmywa tak jak zauważył Van_Loosen. Cały czas chcemy piętnować huliganów i próby demolowania stadionu. W odpowiedzi słyszymy nieudaczne, nieprzekonywujące nawoływania do obrony wandali. Powiedźcie wprost: zawsze będziemy chcieli spalić, zdewastować stadion, kiedy tylko sprowokuje nas ochrona albo przyjezdni kibice. Jesteśmy nieobliczalni, niereformowalni. Tak naprawdę, nie przychodzimy na mecze aby kibicować naszej drużynie. Interesuje nas tylko współzawodnictwo z kibolami tego cyrku jakim jest polska liga. KROPKA. Poczytajcie przy okazji komentarze nie tylko tej witryny. Może także fan klubu. Nie pisze się tam o akcjach zespołu, transwerach, błędach i tatyce. Jeden temat to MY WSPANIALI KIBICE. dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
A może to nie wina lamp tylko czasu pod nimi spędzonego?? dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
Ptysiu80: czy tym postem chcesz poróżnić lokalnych kibiców?? Działasz na jakieś zlecenie z zewnątrz?? Mógłbyś wyjaśnić czym się kierowałeś publikując ten obraźliwy tekst ?? Jaki cel Ci przyświeca ??
|
|
Halina-przeczytaj ze zrozumieniem:)))))Pomyśl. Chociaż ty z tych nerwowych jesteś i pewnie lepiej ci nie odpisywać. I do nikogo nie "piję".
|
|
Według mnie to chyba lepiej jak nadłubią pestek, niż połamą krzesełka lub potłuką butelki... Pestki sie zmiecie na ziemię i same sie wchłoną - przecież to materiał organiczny. A szkło trzeba pozbierać i uważać, żeby sobie krzywdy nim nie zrobić. Nawet jak na stadionie będzie już czysto, kibice będą baaardzo grzeczni, to i tak znajdziecie jakis pretekst, żeby się czepiać. dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
Niechce byc nie mily ale Ptysiu ty sie chyba wczoraj urodziles. Taki balagan to jest jak najbardziej normalna exploatacja. Czego sie spodziewasz? To jak by nie bylo jest stadion. Nawet w ameryce po kazdym meczy zamiataja i zbieraja smieci. Ja jak zobaczylem te zdjecia to sobie pomyslalem ze chcesz nam pokazac jak dobrzy byli kibice bo w odruznieniu od innych kibicow i stadionow nie ma pobitych butelek, zlamanych krzesel, .... itd itp. Z twoich zdjec wynika ze zeczywisce bylo kilku mlodych co mieli brudne buty ... a jeden z nich zeczywisce zrobil cos zlego, bo palil papierosa i nie wziol ze soba popielniczki z domu. Trzeba sie cieszyc ze nowi kibice przychodza na mecze, miec nadzieje ze nie bedzie wiecej bujek i ze 'wypad' na mecz bedzie mogl byc tak naprawde rodzinna atrakcja.
|
|
bedzie w tym roku majowka?
|
|
HAHAHAHA !!! MAMY CIĘ !!! (a właściwie Was) To był taki niewinny żart. Pozdrawiam tych, którzy dali się wkręcić...
|
|
Hahaha ;/ Bardzo smieszne :D
|
|
To i ja się wypowiem. Wielcy inteligenci i uczeni (zapewne po szkołach typu WSA i Jański) niech na początek nauczą się pisać słowo "chuligan" poprawie (bo jak obrazuje powyższy przykład nie każdy z krytykantów to potrafi). Istnieje taka niepisana zasada "nie byłeś, nie widziałeś - to nie wypowiadaj się". Krytykujecie cała grupę ludzi, a ciekawe ilu z Was nie złamało nigdy prawa, ilu z Was nie prowadziło nigdy samochodu pod wpływem alkoholu, czy wielu innych rzeczy które w tej chwili nie przychodzą mi do głowy? Wychodzi na to, że w Łomży, gdyby nie ta "banda idiotów" nie potrzebna byłaby policja. Robicie wielkie halo, jakby Wam matki pokrzywdzili. Do kibiców "po szalu" Nie udzielajcie się w tym temacie bo szkoda na to nerwów i prądu. Pewnym osobom i tak nie przetłumaczycie. Niech oni dalej żyją w swoim "inteligentnym" świecie i dalej zaśmiecają bazy danych 4lomza lub onetu :) PS. Ten post ma służyć jako przemyślenie na niektórych osób. Odpowiedź na niego nie ma sensu, gdyż ja w tym temacie się już nie wypowiem. ________ Jedni zbierają znaczki, drodzy chodzą do kina, a my lubimy kiedy nam skacze adrenalina!
|
|
Masz rację, bardzo podobne fasady. Jednak zwróć uwagę, że na fotografii z ruinami i fotogafii obecnej przedstawiającej kamienicę z restauracją Diavollo środkowa część fasady posiada CZTERY WĄSKIE, PIONOWE okna, natomiast twoje ostatnie zdjęcie kamienicy prezentuje fasadę z DWOMA DUŻYMI oknami pośrodku, co wyklucza hipotezę jakoby to właśnie ten budynek był przedstawiony na fotografii czarnobiałej. Zresztą porównajmy sobie usytuowanie kominów na tychże kamienicach. Tutaj także kamienica nr. 10 nie pasuje do powojennego zdjęcia. PS. Z tego co wiem także ta kamienica (nr. 10) przetrwała wojenną zawieruchę.
|
|
Szkoda Czesia!!!!!!!!!!!!! Domyślam się, że nowym i jednocześnie starym trenerem będzie młody ENGEL, którego można było w Łomży zauważyć w meczu z Jagielonią.
|
|
makmarc: dowód obciąża powoda - jest taka zasada w polskim prawie. w związku z tym musiałbyś wykazać, że akurat TEN żwir z jezdni spowodował odpryski na Twoim aucie. wg mnie jest to niewykonalne.
|
|
za 100zł można zrobić wiele...
|
|
Kurde, wygląda to fatalnie, stanę na głowie a im to udowodnię, co to za metody w ogóle są, idiotyzm i tyle, z resztą czego się spodziewać w takim kraju :/ W poniedziałek odwiedzę chyba prawnika i zobaczymy co powie. A może ktoś z Was orientuje się w temacie?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |