Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Projekt uchwały Klubu Chrześcijańskie Forum Samorządowe |
Nie moge powiedziec co bylo wczesniej bo ja pomagam przy sieci od wakacji od duzej awarii w lipcu i sytuacja powoli sie poprawia. Sa lokalizacje gdzie sa problemy ale generalnie powoli jest coraz lepiej - w ten weekend siec dzialala najlepiej odkad ja monitorujemy (pazdziernik). Jesli chodzi o to czy klienta obchodzi to co sie stalo to to jest inna sprawa. My mozemy zagwaranotwac ze kazda, nawet duza awarie usuniemy w 3 godziny - tyle ze wtedy koszt abonamentu bylby kilkakrotnie wyzszy. Jesli ktos musi miec Internet ciagle to to po prostu placi wiecej lub bierze od dwoch niezaleznych dostawcow. Ale wiekszosci klientow zalezy na tanszym abonamencie i pogodzi sie z chwilowym niedzialaniem. To co pisalem to dotyczy tego czy w ramach zdarzeniach losowego dolozylismy wszystkich staran by to naprawic. Moim zdaniem tak. Podniesienie sieci od zera w 5 dni z ktorych 2 byly wolne a 1 to wigilia to naprawde jest bardzo dobry rezultat - zauwaz ze sprzet ktory jest uzywany to nie jest cos co kupisz w sklepie w Lomzy, to jest dosc niestandardowy hardware ktory trzeba zamawiac i sciagac poczta kurierska - co gorsza przed koncem roku firmy nie chcialy miec tego na stanie i po prostu nie bylo gdzie tego kupic - wsystko dostalismy dopiero w Wigilie rano i w Wigilie net zaczal chodzic. Nie mowiac o tym ze wbrew zapewnienieniom dostawcow okazalo sie ze sprzety do siebie niezupelnie pasuja. Jak wezmiesz pod uwage ze nie jestesmy firma ktora ma kasy jak TP SA tylko caly czas przynosi straty i ze konkurencja z innymi jest glownie cenowa to naprawde moim zdaniem reakcja byla bardzo dobra. Zobacz jakie problemy miala TP SA z SDI i z Neostrada, zobacz ze Blekitna Linia zle chodzi juz drugi miesiac a TP SA ma ludzi ktorym placi wiecej jednemu niz wynosza cale przychody tej sieci w sumie. Owszem, zawsze mozna powiedziec ze trzeba bylo lepiej zabezpieczyc wezel - ale nie da sie zabezpoieczyc przed wszystkim - do tego super-zabezpieczenia to super-koszty. Nikt nie bierze monitoringu satelitarnego do paroletenigo Opla Astra.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Projekt uchwały Klubu Chrześcijańskie Forum Samorządowe |
Szanowny Kolumbie czynię to dla zainteresowanych. Trudno mi precyzyjnie określić ile jeszcze będzie odcinków, ale wydaje mi się, że około 120. Kolumbie rozumiem Ciebie nie każdego może to ciekawić, więc najlepiej pomijaj te posty. Pozdrawiam wszystkich czytelników.
|
|
Jakie są najlepsze ??? Czy w nich równiez mozna spedzic mile czas?
|
|
Spoko Czesław, To nic, ze czasem boli głowa od nadmiaru wiedzy. Małymi porcjami mozna się łatwiej przyzwyczaić do tej szlachetnej odmiany bólu. Pozdrówka
|
|
Wez Zbysiu pal gume ktos tam mowil pisal o tolerancji i wogole no ja widze ze wam te slowo obce jest, bo mi napewno (dalem tego przyklad) tak ale wam takim normalnie na poziomie ludziom. Uwazasz ze mnie tym obraziles tym ze przekrecasz nicka mojego wali mnie to frajerze bo net niejest dlamnie calym zyciem niesiedze tu popto zeby oderwac sie od szarosci i poto zeby pogadac z ludzmi wymienic swoje zdanie bo ja jak ma cos komus do powiedzenia chce z kims pogadac to wychodze gdzie do baru pubu a nie komentuje kazdy temat na forum tak jak ty pajacu.
|
|
Niedziela wieczorkiem....? ...w sumie może być..... :) ...albo poniedziałek, wtorek... może wpadnie ktoś z ratusza na piwko...?
|
|
na cos takeigo nie zgodzily by sie te miejscowosci poniewaz oni terqaz zyja sobie spokojnie... maja nizsze podatki i wogle... a gdyby ich wcielono lomży starcili by na tym... watpie zeby to sie tu udalo...
|
|
80 tysięcy, czy 100 to mało ważne. Ważne, że więcej niż obecne 65 tysięcy. Liczy się większy potencjał miasta i więcej terenów do zagospodarowania pod inwestycje.
|
|
no tak aborygen są ale i jeziorko podupadło i to mocno a co do koncertów( w tym rozumiem też kabarety) i zarabianiu na nich to pomagałem w organizacji takich w Łomży nie wielkie ale jednak i zawsze przynosiły dochód np występ Marcina Dańca R.Schuberta , C.Pazury ( organizatorem było dawne Radio Bab- P. Marczyk wtedy P. Borowy robił disco polowe majówki ) każdy koncert do którego organizacji się przyczyniałem i "ściągałem" sponsorów -przynosił "jakiś grosz"
|
|
Byłem dzisiaj świadkiem kolizji na jednym z łomżyńskich osiedli. Patrząc z boku od razu można było zorientowac sie że pseudo sprawca jest jakims znajomym naszych władnych. Policjanci jeszcze przed przeanalizowaniem sytuacji od razu stwierdzili winę poszkodowanego broniąc tym samym stronę sprawcy, "PSEUDO" piszę ponieważ tak naprawdę pojazd prowadził jego nie posiadający uprawnien syn, pomimo iż widzieli to świadkowie nie zostali oni przesłuchani na miejscu zdażenia a POLICJA szybko znalazła argumenty na swoją prawidłowo wykonywaną pracę. Pan władza stwierdził że świadek nie mógł nic widzieć dlatego żę "PRZY 10 STOPNIOWYM MROZIE LUDZIE MAJĄ INNE RZECZY DO ROBIENIA A NIE ZWRACANIE UWAGI NA WYPADKI". Wszyscy możemy stac się ofiarami TAKICH SYTUACJI ale co my możemy zrobić, chyba żę mamy znajomych w RESORCIE........
|
|
To nasze "państwo kolesiowe" jest głeboko zakorzenione... a Temida (polska) zapada w coraz głębszy sen. Myślę, że jednak trzeba chyba jakoś "budzić" sprawiedliwość, może wreszcie wyrwie się z letargu.... Zbych
|
|
Możesz także napisać skargę na "stróżów prawa" na adres: skargi.kgp@policja.gov.pl lub zadzownić 0 800 120 226
|
|
Napewno będo tylko czy senat zatwierdzi
|
|
polecam Koronę.Bardzo dobra kuchnia,konkurencyjne ceny.Mają dwie sale:duża na piłsudskiego i mała na łomżycy.Tylko trzeba się spieszyć.Moja siostra np.załapała się dopiero na koniec sierpnia.Ale może jakiś wcześniejszy termin jest realny.Moi znajomi bawili się na różnych balach w tym lokalu i sobie chwalą.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |