Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy Młodzież Wszechpolaska to naziści? |
Dzisiaj w internecie przeczytałem tekst QQ-Majsta.który wczoraj w kościele usłyszał taki tekst.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy Młodzież Wszechpolaska to naziści? |
Czołem! Poszukiwani są ludzie z okolic Łomży, a także z Podlasia chętni by trenować szermierkę XVI i XVII wieczną(szable, pałasze, rapiery, szpady). Właśnie pomału formuje się grupka mająca zająć się wyżej wymienioną dziedziną. Mamy całkiem niezłe warunki by zacząć, ale potrzeba sparring-partnerów i ludzi, którym można przekazać wiedzę. kontakt do mnie: e-mail: mithran@o2.pl tel. kom: 692911505 Będę bardzo wdzięczny za puszczenie tej wieści dalej w świat lub poniformowanie znajomych z tych okolic. Pozdrawiam, Bartek J P.S. Jakby ktoś miał jakiekolwiek pytania to piszcie.
|
|
kaschia: podobno kiedyś ustawili go właśnie tak na Al.Legionów, więc trzeba uważać. A dziś rano widziałem mundurowych na Sikorskiego z "suszarką" więc widać, że się nie ograniczają tylko do fotoradaru...
|
|
Żyjemy w Polsce. Dziwnym kraju.
|
|
...chyba, że strzela światłem w paśmie niewidzialnym dla człowieka... tylko jak wtedy sprawdzić skuteczność takiego spray'u i czy wszystkie fotoradary strzelają w tym samym paśmie....?
|
|
he he... to dlatego wszystkie waliły do Tcheslav Pubu... wpadła jedna w sukience karnawałowej i myślała że przemknie niezauważona... niestety nie udało jej się i musiała dalej ściskać nogi ;)) liczba ludzi chodzących do Yamu staje się dla mnie jakimś fenomenem... fakt że nie ma za bardzo lepszej opcji, ale nie takimi kosztami... pozdr. :)
|
|
Kina ale takiego prawdziwego, bo jak budować to coś kąkretnego kto był w multikinie i.t.p to wie o co chodzi
|
|
Zapała, Multikino w Łomży? Ty chyba żartujesz.
|
|
Ciagle chodze po lokalach w Łomży ale czy można spedzic dobrze czas w barze znajdujacym sie do 10 km od Łomży ? Jaka opinia jest o takich barach?
|
|
Bujańce są fajne. Najfaniejsze są bujańce jak się ich do kontroli zatrzymuje. Tankuja za 15 zeta bo reszta na madaciki idzie :)))
|
|
Po dzisiejszej przejażdżce autobusem linii nr 10 sądzę, że niektórym naszym ziomkom brakuje MYDŁA I KĄPIELI !!! Ale cóż, woda przecież ostatnio podrożała.... :( Tiger
|
|
o takowym klubie
|
|
Jak się płaci , to się nie ma problemów. Gdybyś był ładną dziewczyną , lub kontroler pedziem to by Ci odpuścili. Takie jest życie , że czasami można komuś odpuścić i udzielić tylko upomnienia.
|
|
Łomżyńscy kontrolerzy MPK (a przynajmniej dwaj, z którymi miałem bezpośrednio do czynienia) to pieprzeni idioci. Podjechałem bez biletu jeden przystanek, i akurat na nich trafiłem wysiadając. Kanar stwierdził, że mnie to on już puścił raz, bez wystawiania mandatu i teraz mi nie odpuści... Dziwne, bo widziałem go pierwszy raz i był to pierwszy przypadek, kiedy jechałem bez biletu. Lomzyniaczek: pozostaje tylko napisać skargę. Ja nigdy nie zapomne mordy tego debila, który wiózł mnie przez całe miasto na komisariat, żeby potwierdzić dane, bo akurat nie miałem przy sobie legitymacji szkolnej :-) Możemy wystosować wspólne pismo, bez problemu znajdę kilkanaście osób potraktowanych tak jak my. Jeśli już karać, to wszystkich jednakowo. CHWDK (Chwała Wam Dzielni Kontrolerzy!) --- PGG
|
|
...z tego co mi wiadomo, muzeum potrzebuje nie tylko miejsca na wystawy, ale także magazyny do przechowywania eksponatów nie prezentowanych publicznie... ...wieża ciśnień to ciekawy punkt, ale na muzeum po prostu za mały.... chyba że byłby to jeden z wielu budynków do niego należących...! (co do obudowania - ełcka w.c. chyba od razu po wybudowaniu tak wyglądała i nikt nie musiał jej obudowywać?) Jakieś inne propozycje jak rozwiązać problem naszego muzeum?!
|
|
Każde lata mają w sobie jakiś swój urok (klimat) w modzie muzyce itp. i są doceniane dopiero jak już przeminą. 80th HITS RULEZ:-) Tak trzymać DaSto
|
|
W wątku dotyczącym muzeum pojawił się problem wieży ciśnień. Może ktoś wie co aktualnie się z nią dzieje i jaka jest jej przyszłość? jeśli nie ma co do niej planów, to jak ją można wykorzystac? Ktoś zna jej historie? Kiedy powstała, czy od poczatku miała tak wyglądać, czy może przerwano jej wykończenie? Zbych
|
|
Zbych, co wg Ciebie powinno cieszyć?Ja chyba nie rozumiem...i jakie wydarzenia uważasz za sprawiedliwe?Dlaczego niby one nie musiały zapłacić za jazdę bez biletu?HEhe a polską zawiść, ale w tym tylko przypadku, nazwałbym właśnie sprawiedliwością.A to, że kontrolerzy w Łomży to przeważnie prostactwo i chamstwo to inna sprawa. Ta pokraczna sprawiedliwość, o której tutaj piszesz nie jest bez racji. Szczególnie, że ów kontroler wiedział co robi skoro nie podał nawet swojego nr legitymacji. To jest sprawiedliwość, uczciwość? Bez komentarza...Także nie krytykuj za bardzo bo w tym przypadku akurat chłopak ma racje. P.S. Czyżbyś miał kanara w rodzinie? ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Moim zdaniem poprostu ludzie wstydzą się przyznać, że coś im się podoba bo jest to np. nie modne lub ich środowisko tego nie akceptuje. I oczywiście jak to w Polsce każdy kto myśli inaczej musi być zrównany do poziomu ogółu...żenada. Chłopak nie powie, że mu sie dpolo podoba bo go koledzy wyśmieją...Ludzie, wszystko jest dla ludzi!!
|
|
QQ-Majsta naraziles sie tylko ludziom na pewnym poziomie, do ktorego Tobie jak stad do Arggentyny. Mam nadzieje, ze nie reprezentujesz Łomżyniakow, a tylko waskie grono ograniczonych zasciankowych malolatow zamknietych na jakikolwiek rozwoj kulturalny.
|
|
A widze ze nas dwoch QQ i Majsta co maja 17 i 16 lat dobrze wam namieszali. Dal DaSto Przeprosiny!! Dla innych pchlarzy ktorzy udzielali sie komentujac nasza wypowiedz i dla kaflary iguany , mozecie nam naskoczyc a w realu to juz napewno cieniasy dobrze poszczekac na forum bo pewnie w oczy byscie tego nikomu niepowiedzieli.
|
|
Czesław bys lepiej napisał jakies tipsy do gier. HEHE.... Wogóle to kiedy ten powrót nad Narew??? Są jeszcze wolne miejsca??? Ile kosztuje bilet??? Będa jakies laski???? Jeśli tak to SIGN ME UP!!!!!!
|
|
Tu za oceanem obserwuję z rosnącym zdziwieniem stosunkowo nowe zjawisko – amerykańskie firmy zaczynają mówić naszym językiem! Nawet wielkie korporacje znajdują pieniądze na tłumaczenie swoich materiałów marketingowych i reklam na język polski. Jest to fragment szerszego dążenia dążenia do multikulturowości i globalizacji biznesu. Amerykanie mówiący tylko po angielsku przekonują się, że przegrywają w konkurencji o najlepsze miejsca pracy. Ich trudności pogłębiać się będą w miarę, jak firmy z USA wchodzić będą na coraz szersze rynki globalne. Pierwszą przyczyną jest gwałtowne obniżanie się kosztów telekomunikacji. Powoduje to ożywienie kontaktów z zagranicznymi dostawcami, klientami i współpracownikami na skalę nie spotykaną w dziejach. (5 godzin z polską na telefonie kosztuje mnie 5 dolarów (1 piwo w barze (dobre)) A poza tym co piąty Amerykanin mówi w domu innym językiem niż angielski (ach ta imigracja, najwięcej mówi po hiszpańsku). Znajduje to odbicie w ogłoszeniach o miejscach pracy. Dla wielu Amerykanów myślących o zmianie kariery może to być szokiem – stanowisko niemal identyczne jak to, na którym przepracowali długie lata – w ubezpieczeniach, komunikacji, turystyce, sprzedaży i marketingu, ale też na przykład przy opracowywaniu stron internetowych i projektowaniu graficznym – nagle wymaga płynności w dwóch, ba, czasem trzech językach, gdyż firmy zdają sobie sprawę, ile mogą zyskać na rynku dzięki zrozumieniu innych kultur Fatalnie mszczą się też decyzje nazwania produktu skierowanego na obcy rynek bez skonsultowania się z osobami, które biegle znają tamtejszy język i kulturę. Rekord wszechczasów w tej dziedzinie należy wciąż do Chevroleta, który dumnie ogłosił, że jego nowy model "nie jedzie" - to właśnie znaczy "No va" po hiszpańsku. Są też świeższe przykłady. Kosmetyczna firma Clairol popełniła gafę próbując sprzedawać w Niemczech elektryczną lokówkę o nazwie Mist Stick. "Mist" znaczy "nawóz". Nikt nie chciał kręcić włosów na kijek z nawozu... A przecież to dopiero przedsionek wielkich zmian, które przyniesie ze sobą zjednoczenie Europy. Dasto 1,5 języczny
|
|
Popieram! Te skunksy mają pokomunistyczny nawyk: nie tolerują zjawisk, nad którymi nie można mieć pełnej kontroli! A taki jest Internet więc probują ograniczyć do niego dostęp. Te pospolite wycieruchy polityczne szukają tylko kasy i władzy- to ich prawdziwy program polityczny. ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
Być może zdjęcie pod adresem http://www.muendener-pioniere-kurhessenkaserne.de/p23.htm to okolice Rybaki, Żydowskiej. U góry jakby widok szpitala żydowskiego /obecnie III LO/ i wieży ciśnień. Pewnego podobieństwa kształtów można się dopatrywać ale pewności nie mam. Zbych
|
|
Sobotę pracuję :-(
|
|
Słuchajcie, przecież najprawdopodobniej mylę się...
|
|
Bry, poszukuje info o kolejce - zarowno w Lomzy i jak dalej (Myszyniec, Ostroleka). Prosze o mejla na adres andrzej.tajchert(malpa)exorigo.pl pozdr a
|
|
Czy ktoś jest zainteresowany darmowym oprogramowaniem Open Source ? Może byśmy zrobili jakieś spotkanie integracyjne ? pzdr
|
|
hehe Multikino tylko ze aby utrzymać te multikino trzeba zeby kilka tysiecy osob chodzilo miesiecznie do kina na seanse :( a jak tak nie bedzie to splajutje :) paweł co ty "opozniony" nie widzisz ze sie on buduje i moze cos powstac .. Zbych
|
|
pamiętacie "Za chwilę dalszy ciąg programu"? http://www.joemonster.org/article.php?sid=3053 ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Umnie śmiga Ks.Anny
|
|
Na stacje TVN wszedł nowy teleturniej o nazwie "Najsłabsze ogniwo", mi sie nawet podoba on ale prowadząca "Ogniwa" to chyba jakas pomylka, co ci z tvnu oglupieli zeby brac taka p. Kazimierę Szczukę co sepleni nie wymawia "r" i jeszcze ma aparat dentystyczny czy jak mu tam ! Zbych
|
|
Drogi Pilocie... Polski w tym znaczeniu to akcent, wyróżnienie... więc dlatego jest z dużej litery. I nie ma błędu. Gdy tęsknisz to nawet Polskie jedzenie, Polske krajobrazy smakują lepiej. Pozdrawiam Naprawdę każdy widzi inaczej i czuje inaczej... I każdy ma prawo do swojego zdania. Bo jedyne co mamy naprawdę to własne myśli.
|
|
on wcale nie ma netu z 4lan. pierdoli tylko kacaboły.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |