środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czerwony baron ze szpitala uniewinniony przez Prezydenta

No to zrobiles mu reklame.Ja osobiscie kilka razy robilem tam zakupy wieczorem i zauwazylem ze nie tylko mi ale wiel klientom nie daja paragonu fiskalnego.Licza sobie cos tam na kalkulatorku i każą placic.Ja zawsze czekam az sobie cos tam policzy kasjerka czy tam sprzedawczyni i wtedy mowie ze chce paragon no i pani czuje sie troche zmieszana ale po chwili wbija to wszystko na kase fiskalna i daje mi paragon.A ile osob nie zwraca na to uwagi.Oczywiscie chodzi o to zeby sprzedac jak najwiecej bez paragonu to wtedy nie jest od tego odprowadzony podatek.Mozna na nich naslac kontrole z urzedu skarbowego i beda mieli ciepło.A wogole to jak nie daja paragonów to wez cos zanies do reklamacji.Reklame sobie zrobil niezla tylko pogratulowac.Alleluja i do przodu.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czerwony baron ze szpitala uniewinniony przez Prezydenta

Wiadomo dlaczego Prezydent broni dyrekcję MPECU - miasto otrzymało od nich samochód. Bloki przy ul. Konstytucji 3 Maja 2A,B,C,D mają swoje kotłownie na gaz ziemny i nie za dużo oszczędzając płacą 20% taniej i mają spore zwroty , a myślę że i ŁSM coś z tego ma.Świadczy to o poziomie cen jakie bezprawnie narzucił MPEC. Jakie udziały w MPEC ma miasto nie wiem. Ręka rękę myje.

Treść jest ukryta

Samochód to pestka. Idzie o znacznie większe sprawy. Magistrackim stale chodzi po głowie chęć sprzedania spółek komunalnych prywatnym (zagranicznym) inwestorom. Ta sprawa wraca jak bumerang. Nawet dziecko wie, że kapitał prywatny pojawia się, żeby zarobić, a to jest możliwe tylko przy wysokich cenach mediów. Zmodernizowane i bogate firmy są bardzo atrakcyjnym kąskiem. Szkopuł w tym, że misja firm komunalnych polega na zapewnieniu najlepszych usług przy najniższych kosztach a kapitał obcy bedzie chciał z nich wydusić maksymalny zysk ( o co nie mozna przecież mieć pretensji) ale niestety kosztem mieszkańców. Sprzedaż ciepłowni czy wodociągów to będzie zwykły sabotaż i trzeba to jasno powiedzeć. Zmodernizowane ogromnym kosztem mieszkańców firmy nie mogą paść łupem cwaniaczków. Pamiętajmy, "kijem tego, kto nie pilnuje swego".

W k1 robię zakupy na codzień i nigdy nie zdarzyło się abym nie dostał paragonu. Pisać oszczerstwa jest niezwykle łatwo ! Nie widziałem NIGDY zadnych kalkulatorków !A że towary zdarzają się przeterminowane to fakt. Ale i ze awrotem nigdy nie miałem problemów to drugi fakt .

Spojrzałem na Ciebie, Ty spojrzałaś na mnie, Uśmiechnełem się, Ty się uśmiechnełaś i znależliśmy się na drodze z której już nie ma powrotu, kochanie, tak wyruszyliśmy w drogę....
Wolne tłumaczenie Jima Morrisona (The Doors), fragment który podobno powstał na ślubie Manzarka i Fujikawy. Pamiętam swój ślub i pamiętam rozstanie, lotnisko... Tutaj, gdy jestem daleko od niej, rozumiem jak wiele dla mnie znaczy. Ale dzwonił do mnie kolega, który był tu 3 lata i teraz wrócił do domu, do zony. Powiedział słowa które jeszcze brzmią w mych uszach - staliśmy się dla siebie bardzo obcy (on z jego żoną).
Czy ja z każdym dniem pobytu staję się wciąż bardziej obcy... Czy Ona też... Czy powoli nie obrastamy w mit wyobrażeń, wieczorów ze zdjęciem, twarzy pod powiekami... Czy jak wrócę (nie wiem kiedy) nie będę obcym facetem ze statusem męża?
Są rzeczy znane i nieznane, a między nimi są drzwi... Ona tak bardzo znana, a jednak nieznana palcom, ustom... Blond włosy, biała delikatna skóra... Spoglądam, wchodzi tu, nie dożyję końca stulecia jej ruchu... A kiedy wreszcie wchodzi, budzę się... 10 tysięcy km od niej.... czy warto sprzedawać chwile z rodziną za zielone...
Miła jest myśl że dzieci codziennie mają na bułkę w szkole i powoli pojawiają się pieniądze na ich naukę... Że nie muszę martwić się o to czy kupię córce buty teraz czy za miesiąc.
Wszak Ona rozpaliła we mnie ogień, którego czas nie jest w stanie zgasić...

A tak swoja droga, to dlaczego na stronie www.radioplus.pl nie ma informacji o lomzynskim radiu?

http://www.radioplus.pl/?id=2052&location=f&msg=1&PHPSESSID=e0cff87c65359c0c690088b69b5ca169

Poki w Polsce wszyscy "wiesniacy" nie naucza sie jak zyc bedzie z nami krucho. Najpierw trzeba zaczac od obalenia mitu zmieniania bielizny co tydzien. Ludzie myjcie sie przynajmniej raz dziennie pod prysznicem i zmieniajcie majtki. Potem obalic trzeba dziadowanie czyli zalowanie 50 gr na bilet. Zyjemy w dziwnym kraju. I dziadujemy. Zmienmy sie i pokochajmy nasz kraj wspanialy i nauczmy sie kultory.

na pewno juz nie bede robic zakupow w sklepie k1 po historii ze smierdzacym kurczakiem. niech pan kierownik sam sobie zje takiego kurczaka.

Zbych

Bylo powaznie :D

Szanowni Państwo pomalutku.

Ad. Ola -
Gdyby chodziło o 5 zł - niewiele mniej wydałem na paliwo wracając do
sklepu że nie wspomnę o straconym czasie, ale jak przychodzę z
reklamacją po cichu i proszę o zwrot kasy mówiąc że paragonu nie mam
ale jest orginalne opakowanie z ich śmieszną nalepką i Pani ekspediętka
mnie poznaje to niech nikt mi tu nie p.. głupot że to nie jest towar od
niego ze sklepu!
Paragon nie jest żadnym dowodem czy jak kupię świerzego kurczaka wezmę
paragon w bagażniku zamięnię tego kurczaka na śmierdzącego i przyniosę
go z paagonem to czy jest to dowód na to że kupiłem tego kurczaka
w tym sklepie czy że cokolwiek kupiłem !!!

Ad michal
Nie znam się na mięsie i nigdy do tej pory nie obwąchiwałem mięsa w
sklepie ale chyba muszę zacząć - ciekawe co by powiedzieli jeśli
przed zapakowaniem pomacam i pniucham każdy kawałek - napewno nie
zgodza się.
Jeśli na danym produkcie nie piszę iż jest nie I gat. mniemam iż
kupuję towat i gat a nie jako padlinę !!!

ad michał
bardzo chętnie publicznie skonfrontuję swoją wypowiedź z właścicielem K1

ad michał
chcesz to stawaj po stronie biednych i uciemiężonych sklepikarzy
ja wiem swoje że wolny rynek to wolny rynek
czy jeśli obok np K1 otwożę sój kramik z jedną półką mięsa to mogę
się domagać zamknięcia większego sklepu (lub jego zakazu budowy)
ponieważ jest większy, tańszy itp...
Bdura na resorach im większa konkurencja tym mniej będzie takich przypadków
jak mój bo ci "uciemiężeni" sklepikarze najchetniej to chcieliby
1 sklep spożywczy 1 z ubraniami itp

Ad michal
A może Ty poprostu masz jakąś słabość do tego sklepu.
Zwróć uwagę jak tam te pracownice - szczególnie przy kasach
się ruszją. Ja wuiem że jaka płaca taka praca ale czy ten człowiek
nie widzi tego, niech dorzuci im po 200 zł i mogę się założyć
że byłoby jak w GRAND-MARKIECIE - czyli sprzedawcy szukają
klientów a nie odwrotnie, że nie można się doprosić aby któraś
ruszyla d.. i cokolwiek zważyla (szczególnie ser lub ryby).

Eh tam kazdy gada kazdy krytykuje a jak przyjdzie sobota to az dupy sie wam gotuja zeby gdzies pojsc gdzie kolwwiek. Zreszta mnie tez;)

Tak więc KULTURĘ W ŁOMŻY DOBIJĄ: ("NIE CZAS ŻAŁOWAĆ RÓŻ GDY PŁONĄ LASY"...ach, znów te przysłowia!)

"Ciosem w przyjęty w grudniu projekt budeżetu jest wiadomość, że miasto nie otrzyma dotacji na kulturę. W minionych latach byłe placówki wojewódzkie, jak Muzeum Północno-Mazowieckie, Łomżyńska Orkiestra Kameralna, Biblioteka Publiczna, Teatr Lalki i Aktora, były tylko częściowo finansowane przez samorząd.
Koniec rezerwy"

Wspaniałe spostrzeżenie! Chyba Cię coś boli.

s.e.n.s.o.r. dobra imreza z muzyka klubowa byla w sobote w Atomie.... ale kto wie moze i w yamie byc niezle :P

Pozdrawiam wszystkich klubowiczow !

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org