wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jarosław Kaczyński na Prezydenta

hehehe wiemy wiemy tzn ja nie wiem ale na poprzednim temacie jest co nieco napisane wiec jak mozesz to zerknij nizej albo wyzej

@

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jarosław Kaczyński na Prezydenta

Amadeus na przykoszarowej jeszcze ma wolne terminy na ten rok z racji tego iż to nowa sala. Piękne wnętrza i wysoki standard. Dobra obsługa

Bimbo

Wie ktoś może jak dodaje pluginy i mody do c.s 1.6. Z jakiej strony można je pobrac i jakie programy są potrzebne.

to wejdz se na forum c.s a nie tu zasmiecasz forum banalnym pytaniem głabie jeden !! myslisz ze tylko w lomzy ludzie sie na tym znaja ?? ;-PPP

Może ktoś mi podpowie, gdzie mogę zwrócić uszkodzoną drukarka i kupic za niezłą cenę nową. Podobno można taniej kupić nową, jeśli się zwroći uszkodzoną, ale czy to prawda. Czy warto kupować samą drukarkę, czy zestaw: drukarka - skaner - kopiarka? Słyszałem, że te ostatnie częściej się psują. Jeśli ktoś ma doświadczenia, to proszę o radę.

Dawajcie stronki z których można sciągać polski rap ,albumy i pojedyncze mp3

Z gory dziękówa!!!!

Na jakiej zasadzie mozna kupic taniej, jesli sie zwroci uszkodzona? Chyba, ze bedzie to w miare nowa i dobra drukarka, ktora ktos sobie wezmie na czesci zamienne ewentualnie... No chyba, ze ktos gdzies jakas promocje wymyslil. A ogolnie to w swietle nowych przepisow, nie wolno wyrzucac sprzetu na smietnik. Musisz go oddac do utylizacji;) I w tej kwestii jest tak, ze jak kupujesz nowe urzadzenie, to mozesz bezplatnie oddac stare w sklepie do utylizacji ;)
Co do urzadzen wielofunkcyjnych, to nie wiem czemu maja sie czesciej psuc? Tylko nie kupuj byle czego. Jak Ci potrzebny skaner, to kup wielofunkcyjne. Jak nie, to kup drukarke, bedzie taniej, nad czym tu glowkowac? ;) Zorientuj sie tylko jak z dostepnoscia i cena tuszu pozniej, czy sa dostepne zamienniki albo czy mozna tusz zregenerowac. Bo co niektorzy, biegna pedem do marketu kupic jakiegos lexmarka czy inne super urzadzenie za 100zl, a pozniej placz, bo komplet tuszy 300.... albo 2 tygodnie biegania po miescie, bo nigdzie nie mozna tuszu kupic. Druga sprawa to serwis. Jako ze wiekszosc drukarek ma karty gwarancyjne producenta, zawsze warto spytac, czy w razie czego sklep zdiagnozuje problem i ewentualnie zajmie sie zalatwieniem serwisu, czy przy kazdym problemie bedziesz samodzielnie wysylac sprzet do producenta, np. tylko po to, zeby dowiedziec sie ze to tusz byl niesprawny a nie drukarka itd.

Chodzi mi o takie dodatki jak na http://board.counter-strike.pl/viewtopic.php?t=25654 tylko mam problem z instalacją tych pluginów.

rudy błazen z druhem

Zainstaluj sobie jakiś P2P i se ściągaj a nie tu forum zaśmiecasz taki tekstami ;p;p;p

the thruth tracker

p2p ale po co okradać niekomercyjnych wykonawców? czasem warto kupić coś oryginalnego i dać zarobić chłopakom:) bo następna płyta może się już niestety nie ukazać:( polecam nową Molestę

rudy błazen z druhem

tutaj taki temat mile widzany :)

the thruth tracker

Bardzo dziękuję Wam za podpowiedzi. Dla mnie są cenne. Miałem drukarkę, posłużyła mi, ale już się chyba wysłużyła. Najwyższa pora żebym kupił nową, a nie chcę popęłnić błędu, jaki popełniłem poprzednim razem. Jeszcze raz dzięki.

Nie wiem jak na dzien dzisiejszy ale jak ja sie orientowalem to w Kisielnicy maja jeszcze 4 wolne terminy. Pozdrawiam

11111 lepiej nie odpisuj mieczkosiowi997 na te "to co??" bo ci sprawe założy za zastraszanie...

Autocenzura :-]

Pisze się " C+H+U+J" a nie "H+U+J"

dziekuuuuje;) a mzoe ktos cos wie o Ewie tej silowni???

the thruth tracker

anonimowiec, niestety to smutna prawda :) Popieram Twoje poglady.

fanka bocianka a ty masz jakies związki z Włodkami/Chludniami?

Niewątpliwie ceny znacznie poszły w górę, ale to nie zmienia faktu że średni koszt budowy 1 metra2 budynku jednorodzinnego/ szeregówki jest dużo niższy niż średni koszt budowy mieszkania w bloku.

"Patrząc na to z drugiej strony, to czemu UM ma za pieniądze pochodzące z moich podatków fundować komuś działkę, na preferencyjnych warunkach?"

Wiesz, w sumie to nie są tylko Twoje pieniądze, na pewno Ty też w dużym stopniu korzystasz z funduszy pochodzących z UM w postaci korzystania z dróg, chodników itd. Można było by dla takich "młodych rodzin" wprowadzić pewne zasady według których mieli by "dostać" ten dom, np pierwsza wpłata w wysokości 10-20% wartości budynku, oraz czynsz taki aby byli w stanie w ciągu kilkunastu lat spłacić to inwestycje. Dodatkowym kryterium było by np. wykształcenie, dochód na jednego członka rodziny oraz ilość dzieci.
Ten projekt niewątpliwie znacznie ułatwił by start młodym rodzinom w życie. Prawdopodobnie wielu młodych ludzi właśnie dzięki temu pozostało by w naszym pięknym mieście. Załóżmy że na początku coroczny budżet na te inwestycje był by rzędu 1-2% z budżetu Miasta, tj ok 2,5mln zł + jakieś pieniądze z województwa + kasa ze Skarbu Państwa przeznaczona na ten projekt. Dzięki temu rocznie około 30-35 rodzin mogło by skorzystać z tego programu.
Oczywiście są to tylko moje własne marzenia, a rzeczywistość jest jak zwykle inna :P ale warto pomarzyć :)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

na krótkiej to facet nawe obciąc nie potrafi psu paznokci.
Polecam weterynarza na Wojska Polskiego naprawde dobry.
Facet jest dostępny 24h.

no widzisz tylko ja jako jezdzacy wiem ze szkoda faktycznie energii na takie gadanie o stawkach,ostatnio była rozmowa,to emeryci z mpt 96 24 "podjebek"
nie zgodzili sie,bo przeciez tym zgredom to kalkulowało sie bedzie nawet za zyla przez całe miasto,ten ich prezes to pomyłka ,nie zgodzili sie tez kontakty a mianowicie nie chcieli zejsc z rabatu czemu sie za bardzo nie dziwie,w warszawie taksiarz zyje tak jak łomzynski taksiarz w latach 80 tych,taxi sa za tanie!!!!!!!!!

Damian
Porównójesz pięść do oka.
Podajesz cenę 1 metra w szeregówce i piszesz, że do tego dochodzi grunt, drogi, przyłącza itd. Dodaj jeszcze, że za piwnice też się płaci po cenie metra.
Porównujesz ją do ceny metra mieszkania, który zawiera koszty piwnic, dróg, przyłączy itd.
Różnica w kosztach na pewno jest, ale kto wie czy nie na korzyść mieszkania?

dzwon na 505506326.

masterlink wiem ,że jest w Ostrolece.

rudy błazen z druhem

mówiłem tylko o tych któży się powtażają kilka razy

umnie dzis

róbmy swoje

Heheh, dajcie spokoj juz z tymi ikonami. Jak czytalem o ikonach trojkata, no spoko, czesc chlopakow znam, wiekszosc mlodsza. Ale teraz jak ktos wymienia ikony 10, wiekszosc kumpli z paczki, to sie tylko usmiech pojawia na gebie. Niektorzy nie wiem czym sobie zasluzyli na to miano, bo sie specjalnie nie wyrozniali, czesc sie porozjezdzala i dawno ich w Lomzy nie ma. Ogolnie to zabawny temat, wspomnienia z podstawowki ;) Kto to jeszcze pamieta...

brak podpisu

ja kupywałem to 2 lata temu więc te zestawy były znacznie droższe.
Dałeś teraz 55 zł a zwykły ma sie za 5. Tak czy siak jest różnica

Zarzuty umyślnego zagrożenia w ruchu lądowym i przekroczenie uprawnień służbowych usłyszał wczoraj w krakowskiej prokuraturze były policjant z Mielca, który przyczynił się do śmierci 25-letniego Dawida K.
- Henryk P. nie przyznał się do winy i odmówił składania wyjaśnień - poinformowała Bogusława Marcinkowska, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Krakowie. Byłemu policjantowi grozi do ośmiu lat więzienia.
Przedstawienie zarzutów Henrykowi P. ma związek z tragedią z września ubiegłego roku. Dawid K. zginął pod kołami autobusu. Według policji jechał on motorem z nadmierną prędkością, nie zatrzymywał się na wezwania. Na widok radiowozu, który konwojował autobus wiozący mieleckich kibiców z Tarnobrzega, nie zahamował i przewrócił się. Motocykl uderzył w radiowóz, a Dawid wpadł pod autobus. Według kibiców jednak to policyjny radiowóz specjalnie zatarasował drogę jadącemu motocykliście, a policjanci otworzyli drzwi, o które uderzył młody mężczyzna.
Prokuratorskie śledztwo potwierdza wersję kibiców. Jak mówi rzecznik Marcinkowska, o przedstawieniu zarzutów zdecydowały dwie niezależne opinie biegłych, na podstawie których wykonano rekonstrukcję wypadku. - Naszym zdaniem 25-letni Dawid K. zginął z winy policjanta. Musimy wykonać jeszcze szereg czynności procesowych, ale dla dobra śledztwa nie ujawniamy szczegółów. W lutym 2007 r. powinniśmy skierować do sądu akt oskarżenia - dodaje Marcinkowska.
Po tragedii Henryk P. przeszedł na emeryturę.

OBY BYŁO 8 LAT !!!

Ja chodzę z mim pieskiem na wojska polskiego i jestem zadowolony, ale słyszałem też wiele bardzo dobrych opini o lekarzu z konarzyc, ale stanowczo odradzam tego partacza na krótkiej.

http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=85703&t=85703 - Niby ponad 2 posty a pokazuje tylko dwa... Nawet po dodaniu :) Rano miałem błąd:
.

Już po samej strukturze tabeli widać, że autor tego forum nie ma pojęcia o normalizacji ;)

Drogi KAZNIERZU - moim zdaniem bosie MPT "FIUKACU"!
Jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumieniem tekstu - to po prostu nie czytaj,a tym bardziej się nie wypowiadaj.

TAKSÓWKA TO NIE AUTOBUS - MUSI BYĆ DROGA!

.

jak masz czym dojechac to tu popatrz: http://www.allegro.pl/search.php?string=fretk*&category=1530&description=1&country=1

A tak wogóle to o co chodzi?

Bimbo

ble ble ble

Zbych

Heh proponuje juz nie pisać nic w tym temacie :) Niech idzie już do śmieci i niech zostanie zapomniany bo niektórym ludziom nie da się przetłumaczyć uwierzcie ;/ Trzeba poczuć na własnej skórze krzywdę i potem się dopiero docenia tych CH.W.D.P-owców.Ja staram sie tych dzieciaków jakos zrozumiec ( okres dojrzewania,mlodzienczy bunt... ) ,dorosną i zrozumieją ... ;) Pozdro

@

Przecież w gabsie robią też niezle.

Zbych

nie ograniczajcie jej swobody kontaktu z ludzmi, napewno ma internet od niedawna i cieszy sie ze jak zalozy jakis nowy temat to jej ktos odpisuje :)

kto ma wszystjkkie boty do tego

Ma zowsze Łomża

Swiatełko to p[ewnie na st. rynku będzie...

czasami są zaniki sygnału, ale tak ogólnie to ok

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

he może to twój zakład co ?? hehe

bagrmosen

czytaj uwaznie pajacu to ze nie wierze w jego szczerze intencje nie oznacza ze uwazam go za złodzieja,,dla mnie moze jezdzic kur... hulajnoga a dalej bedzie pajacem,jego gadki na jarocinie robta co chceta rozkreciła tych małolatow że ku..strzykawek zabrakło,bo przeciez pan z telewizora pozwolił,tacy ludzie jak on niestety maja wpływ na młodych,powiedziałem ze jemu nie dałbym złamanego grosza a nie jakiemus chłopaczkowi co zbiera,gdybym on przyszedł do mnie z tym pudełkiem wrzuciłbym mu kondona

Wiadomo , że to ludzie daja kasę a nie Owsiak , tylko kto nas do tego mobilizuje i namawia ..... tylko WOŚP. Powiedz więc jak często dajesz kasę na szczytny cel ? ......... pewnie tak jak większość ludzi , czyli raz w roku właśnie na WOŚP

Czy nie wiesz że jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze i tu też chodzi o remont własnych kamiennic za unijne pieniądze.

Cześć. Wiem kogo szukasz. Mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Ta osoba nie zmieniła nazwiska (jeszcze) i nadal mieszka w tym samym miejscu. Często o Tobie myśli i bardzo chciałaby się z Tobą zobaczyć. Już od dawna chciała Ciebie odnależć ale słyszała że wyjechałaś więc postanowiła zaczekać z nadzieją że kiedyś się jeszcze spotkacie. Pewnie zastanawiasz się skąd to wszystko wiem :)

Pozdrawiam Cie serdecznie
moja PRZYJACIÓŁKO

polecam Tomka Poznalskiego ma sprzęt do leczenia zębów metodą abrazyjną (bezboleśnie)przyjmuje na dwornej

No więc własnie.Chyba nie mają co z kasa zrobić.A co ze wspomnianą niedawno na forum uliczka którą się dojeżdza do chospicjum???Co z wydatkami pieniężnymi na projekty związane z zatrzymywaniem młodych ludzi w Łomży???

Mam pytanie, co zrobić zeby zakazac komuś prowadzenia dzialalności gospodarczej? Chodzi o sytuacje gdy ta działalność jest prowadzona na posesji, która jest współwłasnościa 2 osób i część działki nalezy do osoby prowadzacej działalność?

hm
Życzę powodzenia
raczej nie spotkamy się, nie jestem związana z piłką, ale to co napisałeś zainteresowało mnie tym bardziej, iż w pełni się z Tobą zgadzam i popieram
problem jest taki ,że często mamy słomiany zapał ale jak piszesz już oczyniłeś jakies starania no i na tym nie poprzestawaj
uważam, że ponienineś szukać pomocy u tych , których to dotyczy,którzy są z tym bezpośrednio związani (piłkarze)
to nie będzie łatwe
z doświadczenia wiem ,że człowiek osamotniony w walce ma nikłe szanse na zwycięstwo
trzeba mięć siłę przebicia
myślę i po tym co czytam chyba ją masz
nie wolno się poddawać
powodzonka:)))
mam nadzieję, że odniesiesz sukcesik

a odnośnie tego co napisałam wyżej (o tym że się żalisz) nie chodziło mi o to że to co tu piszesz na forum jjest żest złe, żle mnie zrozumiałeś, bądź ja się żle wyraziłam, ludzie muszą być doinformowani:)))
to tyle....

wykazac że dzialalność jest prowadzona w sposób niezgodny z prawem, narusza prawa innych osób lub jest prowadzona bez wymaganych prawem zezwoleń.

zajrzyj do ustawy o swobodzie działalności gospodarzcej i o Krajowym Rejestrze Sądowym

tommeknet: gratuluję spostrzegawczości, na forum jest ponad 2 lata,a Ty właśnie teraz mnie dostrzegłeś :)

moze dokaldniej opisz co i jak, bo trudno gdybac jak sie tego nie wie

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Po 'polskim' 'łóżkowym poecie' przyszedł czas na 'niemieckiego' 'łóżkowego mściciela' (sam w to wierzy).

Dziwne, ale za to jakże ciekawe co to ostatnio się dzieje na arenie europejskiej z naszymi afro'europejczykami'.
Najpierw w Polsce Polsce pojawia się Simon M. , który jest poetą , zawziętym wojownikiem o prawa czarnych w Polsce, doskonałym kolorowym kopaczem w Karczewie a również jest człowiekiem bogato obdarzonym przez naturę darem, który wykorzystywał z Polkami ...

Przyszedł czas na naszych sąsiadów, Niemcy. Pojawia się Kennedy, który jak sam mówi został kiedyś zarażony przez Niemkę i mści się na Niemkach zarażając je wirusem.

Najbardziej mnie ciekawi to to jak wielu jest takich Kennedych w Europie i Simonów u nas w Polsce Ciekaw jestem jak wiele kobiet zdążyło się zarazić i żyją nieświadome zagrożenia jakie stwarzają dla otaczającego je społeczeństwa ... mężczyzn.

bagrmosen

koniu: gratuluję innowacji :) dzięki takim jak ty ludzie w naszym kraju odnoszą sukcesy

napisz do urzedu skarbowego i urzedu miasta ze osoba nie ma pozwolenia na wykonywanie dzialalnosci

O Boshe... Kto te fotki robil?

Ptysiu80: Sorry. Faktycznie bezpodstawnie zamieściłem niefrasobliwie tą uwagę.
Myśląc logicznie (nawiązuję do mojego postu):

cyt: "przed samym ratuszem byłem świadkiem jak wiele par meneli, trójek, czwórek wesoło siedzi sobie naokoło klombów i obciągają flaszki bezpośrednio z gwinta. W dupie mają władze miejskie, kamery, policję i Straż Miejską.

Panie Prezydencie, gdzie wymienione wyżej służby. Za co im Pan płaci ??

W ramach ciekawostki:

"Pierwszy dzień turnieju Australian Open w Melbourne przejdzie do historii nie z powodu zaskakujących rozstrzygnięć, ale ze względu na niespotykane dotąd w tenisowym Wielkim Szlemie wybryki chuligańskie.Podczas meczu Chorwata Mario Ancicia z Japończykiem Go Soedą doszło do starć kibiców serbskich i chorwackich, którzy najpierw obrzucali się obelgami, a potem butelkami i innymi przedmiotami. Siły porządkowe wyprowadziły z kortów około 150 osób.
- To byli w większości Serbowie. Policja w tej chwili prowadzi rozmowy z przedstawicielami australijskiej federacji tenisowej i zastanawia się nad kolejnym krokiem - powiedziała rzeczniczka policji stanu Wiktoria Katherine Jess. Dodała, że żadna z wyproszonych z trybun osób nie została aresztowana."

Za: PAP

moze ktos sie orientuje ile kosztuje m-5? gdzie szukac kogos do wyceny domu? pozdrawiam!

the thruth tracker

zdjecie robione od obecnych Legionów w kierunku osiedla koło starego szpitala. Po lewej stronie widac chyba ogrodzenie szpitala - ale mogę sie mylić ;))

hehehe tez juz o tym myslałem. hmmmm wiem kto w Łomzy kolekcjonuje stare pocztówki ;)) chetnie obejrzałbym te kolekcję ;))

Pysiu nie masz ty na Farnej przypadkiem jakiegos inetresu ... ?

Poprosiłem o zatankowanie za 100 zł. Zapłaciłem, wsiadłem do samochodu zauważyłem że wskazówka nie wiele się podniosła, zanotowałem stan licznika i po przejechaniu 150 km miałem ten sam stan paliwa co przed tankowaniem a gdyby zatankowano mi uczciwie to winienem przejechac 415 km. Odnalazłem własciciela stacji OKOŃ gdzieś na Mazurach, prowadził długotrwałe i wnikliwe śledztwo i stwierdził że to tylko drugi taki przypadek w ostatnim czasie więc nie o czym gadać a na opini firmy OKOŃ mu wcale nie zależy.

odradzam KEBAB bar na ul. gielczynskiej , kupilem duzego kebaba oczywiscie byl zimny niesmaczny i w dodatku zapomnieli mi miesa wlozyc do niego . blllleeeee

the thruth tracker

jestem niezadowolony!!!!!! niedaleko tego baru pracowalem wiec codziennie chodzilem tam w czasie przerwy zeby zjesc. zamowilem zupe : gdy zupa zostala mi podana zauwarzylem ze cos w niej plywa. okazalo sie ze to KARALUCH :

Ludzie majacy uprawnienia do wyceny nieruchomosci sa np. w Urzedzie Miasta.
Jest kilka metod wyceny. jednak najczesciej stosowana ( najprostsza, ktora stosuja rowniez pracownicy UM to srednia rynkowa podobnych nieruchomosci ).
Sama mozesz to zrobic. Wystarczy sprawdzic 5-6 ofert sprzedazy podobnego mieszkania.
A swoja droga, rzeczoznawca za to samo wezmie niezla kase.

Czy moży ktoś wie gdzie znaleźć instrukcję po polsku do tego radia CB?

Chodzi mi o wersję elektroniczną czyli internet!

jakieś www

Pozdrawiam Tomasz

Po pierwsze i tak cieszcie się, że coś w ogóle zorganizowali. Jeżeli chodzi o dziewczyny, które brały udział w wyborach miss to Asia była najpiękniejsza. I tak też zadecydowało jury.
Do FIN : idź dalej bawić się małymi samochodzikami i podziwiaj ich blachę. Jak Tobie bedzie mało, to poszukaj chłopców, którzy lubią męskie dziewczyny takie jak Ty i Ciebie powożą samochodami za małe co nieco. Narta

...i powiem jedno...ja na miejscu tych osob ktore tak latwo wam sie opluwa...juz dawno dalabym sobie spokoj z tym klubem...
prawdziwi kibice? - smieszne...
prawdziwi kibice nie bombarduja interesow swojego klubu...
prawdziwi kibice stoja za tymi, ktorzy MIMO WSZYSTKO z wlasnej woli postanawiaja poswiecic swoj wolny czas oraz pieniadze , ktore mogliby inaczej wydac...i MIMO WSZYSTKO nadaj staraja sie cos zrobic...dla tego klubu i dla tego miasta... mimo takich GNID jak wy panowie...

I jesli klub i kibice to wy - to nie jest to warte nawet chwili ich czasu...i mam nadzieje,ze Ci Panowie dostrzega to...
...
a wtedy tacy "BOHATEROWIE" jak misiaczek1 i janusz klos niech pokazuja na ile ich stac...
niech pokaza swoje mozliwosci

Panowie tu opluwani przez niektorych formulowiczow...zanim zaczniecie robic cos wiecej, zastanowcie sie...czy jest to warte waszych nerwow...
...czy chcecie byc tak opluwani przez "prawdziwych kibicow" klubu ktory probojecie ratowac...

Bilety kosztują 35 zł.

Canal+ cyfrowy. Mimo formalnego i prawnego rozwiązania umowy , nie można się od nich odczepić. Wydzwaniaja , straszą , kombinują jak koń pod górę. Radzę dokładnie czytać regulamin pisany na parę stron mikroskopijnymi literkami i ściśle się do niego stosować , bo inaczej może być źle.

Ani Mru Mru już się wypalili, non stop powtarzają te same skecze :/

dran niechcij sie zemna klucic. mialem na mysli ze lamusami sa te osobvy ktore na asie gadaja kumasz ?

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Może i zrobił dobrze , ale co będzie jeśli nas zawieszą :/

Poszukuję dobrej i stosunkowo niedrogiej krawcowej w Łomży. Dodam, ze nie chodzi mi o przeróbkę ubrań lecz szycie od początku. Pozdrawiam ciepło.

Witam. Gdzie mozna w Łomży profesjonalnie wybielić zęby????
Moja żona pół roku temu skorzystała z usług młodej dentystki na ul. Ks. Anny, i ta zaproponowała jej "nwoczesna metodę". Jeden łuk miał kosztować 250 zł. Żona poczekała tydzien i dostała od dentystki zestaw który mozna kupic na allegro : dwa łuki za 100 zł (żona zapłaciła 250 za jeden łuk). I oczywiscie samemu trzeba to robic w domu. Czyli 200 zł za pośredniczenie w tranzakcji. Gdzie tu etyka itp.
Pozdrawiam

Bimbo !

Jest taki środek: Nite White o różnych stężeniach. Dobry, ale potrzeba do niego specjalnie robionych nakładek (znaczy dokładnego odcisku zębów, żeby nie było białych plam). Jednak najpierw należy poradzić się stomatologa, czy można tego uzywać, no i trzeba nie mieć żadnych otwartych ubytków. Przyznaje, że przez kilka dni boli jak cholera, ale jest efekt. Środek taki widziałam na allegro, licytują i kosztuje niewiele ponad 100. Wiadomo w gabinecie więcej: wizyta+nakładki+żel (w hurtowni ok. 300 zł).

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

wlasnie pytanko a propos lomzynskiego stadionu- co jeszcze odpadlo z projektu poza swiatelkami? podejrzewam ze murawa podgrzewana tez nie bedzie bo przeciez nie po to polozyli juz trawe zeby potem ja zrywac i instalowac ogrzewanie

widziałem że ktos ma na stronce również obraz z Prusa. ale adresu stronki nie pamietam

Jeszcze słowo do antyreda

Chociaż to znowu będzie nie na temat (czyli w sprawie złej lokalizacji wjazdu do sklepu) to jednak chcę zauważyć, że owe samochody zaparkowane na chodniku, o których pisał antyred nie należą do cz i "jego" radia lecz do ..... firm budujących wspomniany wjazd!!!
Tak na marginesie - panowie ze Straży Miejskiej, jeśli już sprawdziliście czy właściciele posesji prawidłowo odśnieżyli chodniki, to można byłoby zapytac właścicieli tych pojazdów dlaczego - mając do dyspozycji tak ogromny plac budowy - parkują na chodniku.
Zapraszam do tej dyskusji osoby, które posiadają odpowiednie wykształcenie i wiedzę w tym kierunku (tzn. lokalizacji wjazdów), aby wypowiedziały się na ww. temat. Jak - ich (specjalistów) zdaniem - powinien być umiejscowiony wjazd. Pozdrawiam.

Piss off !

Witam. Posiadam kamere cyfrowa Panasonic NV-GS21 lecz nie mam do niej zadnego programu i nie moge wrzucam filmow z tej kamery do komputera. Posiadam tez karte Firewire. Czy ktos ma podobna kamere i program do niej ? Moze jest jakis uniwersalny program do tego? Bede wdzieczny za wszystkie odpowiedzi.

nie oprocz kabla usb zadnego innego nie podłaczałem.
przeczytałem Robert_vc15 ale dalej nie bardzo wiec co zrobic bo po podłaczeniu do kompa nic sie nie dzieje nie wykrywa mi jej (mam nowego kompa i moze dla tego na starym mogłem przynajmniej zdjecia wrzucac a tu nic)

Komputer świat nr 25/2006 na płycie cd pelna wersja Koala Film Studio 2,5

prosty dobry dla poczatkujacych.

the thruth tracker

eeee
to jest nr z orange
więc zalej gościa sms -ami z internetu wiesz takimi po kilka tyś znaków
kiedyś miałem taki przypadek, jeszcze w erze gdy wszystkie sieci pozwalały na darmowe sms-y, z jakiejś strony wysłałem gościowi 42 * całego PANA TADESZA,

ZADZIAŁAŁO !!!!!!!!

o

Witam, do "zygzak-a": Powtarzasz po przeczytaniu artykułu "orła" piszącego dla 4-lomza. Proszę zwrócić się do odpowiednich władz UM w Łomży, powinni przedstawić plan sytuacyjny marketu wraz z dojazdami po zakończeniu budowy. Swoją drogą bardzo ciekawe jest pisanie artykułów przez "redaktorów" firmy która obsługuje UM w Łomży.

Pozdrawiam
MirekO

ja tez chodzilam do sp 10. i zgadzam sie z faktem, ze pani dyrektor dba bardziej o korytarze itp. niz o sale lekcyjne. pamietam, ze jak bylam w 6 klasie juz cos zaczeli wspominac o tych mundurkach. teraz chodze do pg6 i te mundurki, ktore nosimy sa dobrej jakosci, wygodne, i szyte tak, zeby wystarczyly na 3 lata. no ale one nie sa noszone na szczescie na coidzien.
a co do galazki to rzeczywiscie powinna zadbac o te krzesla czy lawki a nie o wstawianie popiersi papieza itp., bo narazie tym najbardziej sie zajmuje.

PS: z tymi skoropodobnymi kanapami to naprawde komiczna sprawa. rzeczywiscie, bardzo pasuja w szkole...

myśle ze w mpt sa najlepsze samochody,co do kultury to pewnie plusy,co do cen to pewnie podjebki bo te kur... moga za darmo jezdzic wiecie oni to robia dla idei urodzili sie kur..za kierownica i za nia pragna umrzec majac emeryturke jezdzac po 16 godzin nic nie widzac na slepia jada ...oczywiście dla idei.ps..a co do piwka za kierwonica to mysle ze emilka se jaja robisz,bo takiemu panu to bym upierdo.... zywcem jaja i kazał pożrec.tyle.

Cena uzyskana za dom nie rekompensuje rzeczy takich jak: sąsiedzi, otoczenie w którym się człowiek wychowywał i żył nieraz kilkadziesiąt lat, własnoręcznie poczynione nakłady na zagospodarowanie terenu, koszty przeprowadzki i inne. Twój argument upada

spekulacji przy wykupie terenów nie mieszajmy z ludźmi mieszkającymi w danym miejscu "od zawsze" - oni nijak mają sie do tego

jeżeli chodzi o kwestie rozbudowy to nikt o tym nie wspomina. chyba że pseudoekolodzy. kto buduje cos z zamierzeniem, że co trzeba poprawiać ?
to propaganda

co do zniszczeń środowiska to są nie do uniknięcia i przy tej i przy innych budowach ( nie tylko dróg). w tym wypadku podjeto odpowiednie działania by zminimalizować oddziaływanie drogi na środowisko. wszelkie wymagane prawem opinie są udostępnione na stronie GDDKiA. opinie wydali ludzie którzy się zajmują sprawami środowiska, a nie garstka krzykaczy i ekologicznych samouków

to tyle

miłego dnia

MPT FOREVER :D ehheheheh

Amen Panowie †

Odpowiadając Krabowi:
1) KE ma zastrzeżenia do aspektów prawnych a nie ekologicznych
2) Z RPO taki specjalista od spraw ekologii i środowiska jak z każdego przeciętnego obywatela
3) profesor Hans Joosten ma swoje zdanie - podobnie jak wspomniany przez Ciebie dr Janusz Kochanowski. jak tu ważyć takie przeciwne zdania?
4) ta lanserska zbieranina rodem z Tele Tygodnia w żadnym wypadku nie może być wyznacznikiem tego czy droga przez Dolinę Rospudy jest pro czy anty ekologiczna - to są przypadkowi ludzie, tyle że bardziej znani

i na koniec: znajdź łaskawie moją wypowiedź która świadczy o tym że chcę VB przez Białystok

jest odwrotnie. widziałbym chętnie tą trasę przez Łomżę o ile miasto będzie posiadało obwodnicę. myślę, że można przy okazji planowania trasy VB właśnie tą obwodnicę dla Łomży "ugrać"

Witam!

Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie co się stało z Panem który prowadził sklep LASERFAN w Jantarze przy Rondzie?

Dla tych co nie pamiętają tamtych pięknych lat nadmienię, że w LASERFANIE można było dostać kasety ( płyty CD jeszcze wtedy raczkowały ) zespołów metalowych, hip - hopowych i innych unikatów których nigdzie w mieście nie można było dostać. W Łomży nie było drugiego takiego sklepu z takim asortymentem. W Gam-vidzie była komercha na półkach i drogo. LaserFAn miał do tego wykręcone w kosmos koszulki zespołów :)

U LaserFana kasetki były tanie ( jak na uczniowską kieszeń) i do tego sprzedawał "na próbę "( "jak przesłuchasz i się nie spodoba to odnieś" :PP ) co było nagminnie wykorzystywane, żeby w domku przegrać kasetkę na wieży i oddać " badziewie " hehhe

Domyślam się, że działalność zakończył bo CDki wyparły kasetki. Ale gość był wyjątkowy na skalę Naszego miasta i ciekawi mnie gdzie się podziewa.

gdzie teraz w Łomży można kupić jakieś undergroundowe nagrania?

Ręczna Myjnia Samochodowa ul. Nowogrodzka 24 tel.0 602422762

VOTUM DEO IGNOTO

Napisz do mnie na meila, dam ci namiar na najlepszego gościa, jakiego znam, i jest nie drogi, w Łomży na miejscu. makmarc@interia.pl Tyle aut, co on robi rocznie to hohohoho i jeszcze więcej by szukać, żeby ktoś tyle miał.

Są, wystarczy napisać ***** aby się o tym przekonać ;)

VOTUM DEO IGNOTO

moge dac namiary na bardzo dobrego lakiernika, choc najtanszy to on nie jest , mozesz zadzwonic i sie ugadac co do ceny i terminu, zeby zajac kolejke lub chociazby po to by porownac ceny, chlopak ma pojecie i sluzy fachowa pomoca, a z doswiadczenia wiem ,ze" tanie mięso to psy jedzą"

... czy ktoś z Was słucha tego typu muzy ?

Piss off !

Autor: jakubb (---.elomza.pl)
Data: 07-04-07 19:55

maciek to lizus, a 4lomza.pl cenzuruje posty

Bardzo mi miło. Dziękuję za świąteczny komplement.
Pozdrawiam Ciebie jeszcze raz świątecznie.

http://www.szukamypolski.com/galery_1b.php?cat_id=138

Zbych

Nowy Rynek to obecnie plac Tadeusza Kościuszki.

Pozdrawiam :)

A co z kibolami ze sledziowa ? Duza ekipa sie szykuje ? Bedzie jakis dym jak mowicie ? Starczy im odwagi ?

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Huston, mamy problem - dopłać gościowi od neta 250 zeta w miesiąc ( do kieszeni) i na pulwach będziesz miał dolby surrand, a za drugie tyle Piratów z Karaibów 7. A ha drugie tyle dla buców z TP. SA.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

kto wie może i palanty. tylko że te palanty nie robią z siebie idiotów. nie chcę nikogo obrażać. po prostu o takie rzeczy się nie pyta

robia ulice pewnie pan mackiewicz pare złotych zarobi na układy nie ma rady

W 1987 r. w Łomżyńskim Towarzystwie Wioślarskim nastąpił poważny kryzys szkoleniowy. Do klubu sportowego "Start" w Ostrołęce odszedł zasłużony trener kajakarzy Oleś Józef. Powodem odejścia był konflikt między Oleś Józefem a administracją klubu i wiceprezesem Wojewódzkiej Fedracji Sportu w Łomży. Trener Oleś twierdził, że sekcja prowadzona przez niego jako jedna z najlepszych w kraju powinna w pierwszej kolejności mieć zaspokajane potrzeby szkoleniowe. Jako przyczynę zatargu przedstawiał przydzielenie dla sekcji tylko 20 l. paliwa tygodniowo do asekuracji i szkolenia oraz 7 dresów na 14 zawodników kadry spartakiadowej i trenera z zakupionych 20 par dresów. Twierdził, że wymienione przydziały nie zabezpieczą efektywnego szkolenia, potrzeb dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa podczas treningów na wodzie oraz nie pozwolą godnie zaprezentować się reprezentacji województwa łomżyńskiego podczas Ogólnopolskiej Spartakiady Młodzieży. .Wiceprezes Wojewódzkiej Federacji Sportu Targ Andrzej w wypowiedzi dla "Gazety Współczesnej" stwierdził, że żądania trenera Olesia zaczęły przekraczać możliwości tej instytucji. Przyznał, że sukcesy kajakarzy to w znacznej mierze zasługa trenera Olesia. Poinformował, o stworzeniu mu odpowiednich warunków do pracy: zapewnieniu możliwie najwyższej pensji i mieszkania kategorii m - 3, przypomniał o korzystaniu kajakarzy z renomowanych w kraju ośrodków do treningu. Poinformował także o dwumiesięcznym urlopie trenera Olesia zimą w 1985 r. związanym z wyjazdem za granicę, przedłużonym samowolnie do pięciu miesięcy. Rzeczywiście trener Oleś pojawił się po pięciu miesiącach na wiosnę, a treningi prowadził młody szkoleniowiec sprowadzony ze "Spójni" Warszawa. Podjęcie trudu zapewnienia atrakcyjnych warunków dla trenera było konieczne, bowiem żaden doświadczony trener na innych zasadach przed tym szkoleniowcem nie chciał zamieszkać w Łomży. Warunki takie zapewniano wówczas szkoleniowcom sprowadzanym do pracy z innych miast Polski. Niektóre przeprowadzki trenerskie okazały się nieprzydatne lub mało efektywne. W innych ośrodkach szkoleniowcom osiągającym sukcesy takie jak trener Oleś zapewniano jeszcze bardziej satysfakcjonujące warunki. Korzystanie z bardzo dobrych i dobrych ośrodków szkoleniowych w kraju w okresach przed ważnymi startami nie mogło zastąpić całorocznych treningów w godziwych, bezpiecznych i higienicznych warunkach w Łomży. Gdyby tak było mniej dzieci i młodzieży rezygnowałoby z uprawiania sportów wodnych, a wyjazdy na obozy pochłaniałyby mniej kosztów i sukcesy byłyby jeszcze większe. Współczesny trening bowiem w każdej dyscyplinie trwa przez cały rok

cdn.
Studia Łomżyńskie nr XI
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

Jagiellonia przegrała dziś u siebie z G. Polkowice 0:1 i grała cienko...

Wiesz co wlaśnie pokazalas na jakim jestes poziomie. Skoro mnie nie znasz to skad wiesz jak maja u mnie moje psy?? Wiesz co szkoda mi czasu i uwagi na sprzeczki z Tobą. Jak można jeść z jednej miski razem z psem? Skoro u Ciebie w domu sie tak robi to strasznie mi ciebie szkoda. Mam nadzieje, że ja odparzasz.
Idz do apteki i kup se nerwosol albo zmień hormony bo ci na nerwy dzialają.

Zbych

Ale macie problemy:) niuniusia18 a Ty co tak na nią wjechałaś? Może sytuacja jej nie pozwala na dalsze posiadanie tego pieska. Stara się dziewczyna mu pomóc trafic w dobre ręce. Jeśli ma go do schroniska nie oddawać, to co ma niby zrobić? Utopić go? Wyrzucić z domu? Sama kiedyś musiałam swojego szczeniaka oddać do schroniska, bo rodzice nie pozwolili mi go zatrzymać. Został mi tylko jeden z piątki i już nie dałam rady znaleść mu nowego domu. Na szczęście po miesiącu go ktoś adoptował.
Skoro taka dobra jesteś to jedź do schroniska i weź jakiegoś psiaka. A może nie możesz? Widisz są sytuacje, w których ludzie się znajdują, choć bardzo tego nie chcą.

"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

No i powiedzieli wiecej na TVN 24 :) dokladnie opisali jego gol jako "akcje kolejki" :)

Zbych

Brak Maxwella w meczowej kadrze jest dużym osłabieniem. Ale Świerblewski czy Rozkwitalski też potrafią dobrze grać i wspomagać Bzdęgę w ataku.

materiał filmowy z początku promocji piwa: http://www.tvlomza.pl/index.html

Chyba ważna data dla kibiców:

Łomżyński Klub Sportowy Łomża
Data założenia: 16 kwietnia 1928

MiYu po 1 nieudzielaj sie nieproszona po 2 wzielam psa wlasnie ze schroniska mialam 3 szczeniaczki i tez dlugo czekalam na to az ktos go wezme wolalbym go uspac niz do schorniska oddac i mialy siedziec i piszczec z glodu! i faktycznie utrzymanie szczeniaczka wymaga milionow! zywi sie mlekiem matki dopoki ta je ma a ma je dlugo po za tym jesli wytrzymlaa z nim juz troche to wytrzyma jeszcze pare dni sa chetni na psy wystraczy sie tlyko postarac, dac ogloszenia do gazet jak cie nie stac na platne to daj do bezcennej itp sa rozne gazety ktore za free zmeiszczaja ogloszenia!

I pewnie "Alibi" będzie zamknięte. teraz...
Nie żebym płakał po tym lokalu

Z każdą sekundą napięcie rośnie coraz bardziej. Do meczu pozostały już tylko godziny.
STWÓRZMY NIEZAPOMNIANĄ ATMOSFERĘ NA WYPEŁNIONYM PO BRZEGI STADIONIE W BIAŁO - CZERWONYCH BARWACH!!!

Najwyżej jest Brzezio, potem Sroka, następnie Klima, skolei Choina, zważyć trzeba ...................... długo nic Wierzbowski, następnie,Brzezio, Sroka, Klima, potem, potem Brzezio..............................Ups sorrki, Państwo................jejku no od alkoholi.

KULIG to co mówisz to jest tylko z punktu widzenia zwykłego pacjenta. Nie chce mi sie prowadzić dyskusji, bo by mi miejsca tutaj nie starczyło, ale chcę powiedzieć coś na temat, który bardzo godzi w nas lekarzy. Sam mam gabinet i również wykonuję badania w szpitalu, bo niestety nie stać mnie, aby do prywatnego gabinetu wstawić tak drogi sprzęt :/ lecz jest to robione w pełni legalnie na prostej zasadzie - została podpisana umowa ze szpitalem na to, że mogę użytkować ten sprzęt poza godzinami pracy szpitala (bądź w czasie kiedy sprzęt nie jest używany) i muszę za to płacić szpitalowi. Więc za przeproszeniem nie pieprz mi takich głupot o nas że robimy prywatne interesy na państwowym sprzęcie (na lewo)!!!!

"Czy ty wiesz ile zarabia pielęgniarka? Średnio ok 1100 zł brutto. Na rękę jakieś 800. A lekarze ze spaecjalizacją - oficjalnie po około 5000"

Jasne maksymalnie 2000-2500 zl

1800 zł na miesiąć za 8 godzin pracy dziennie. Po 20 latach pracy w szpitalu kopnął mnie niebywały zaszczyt - dostałem 100 zł podwyżki. Po prostu bomba. Według mnie szpitale powinny być sprywatyzowane. I nie było by problemu. Przy okazji - w Niemczech na służbę zdrowia państwo przeznacza 200 mld euro, w Polsce 10,5 mld euro - co tu porównywać (aha i 200 mld euro to tyle ile wynosi cały roczny budżet Polski). Skoro rząd sobie nie radzi ze służbą zdrowia to powinien oddać ten sektor prywatnym inwestorom tylko wtedy zwykły człowiek poczuje ile naprawdę kosztuje zdrowie (oczywiście pójdzie mu po kieszeni)

CB RADIO TTI TCB 880

mariuszo79 rozeznaj sie najpierw w rynku budowlanym, a pozniej sie wypowiadaj. Nikt Tobie chlopie na pol roku wczesniej eny nei zagwarantuje, chyba ze ktos zaryzykuje strzelenei sobei samoboja finansowego...

dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/

Aha drogi Marcinie jak tak Ci źle to otwórz prywatna praktykę, tak jak pisałem powyżej.
Mechanik , piekarz inne zawody ponosza ryzyko finansowe swoich decyzji, a czy lekarz ponosi, czy tylko patrzy jak mu wpływa na konto, bez ryzyka finansowego.
Po co Ci lekarze budowali domy?? Trzeba było budowac kliniki. Dbać o swój warsztat pracy .
Lekarze - kasta, której boją sie prokuratorzy, sedziowie, urzędnicy- bo mogą się do nich tafić.
Babcie klozetowe w tym kraju mają kasy fiskalne, a WY po za wszelką kontrolą ??

Ile czasu chcecie pudrowac ten syf. Dostaniecie parę groszy i juz wszystko będzie cacy, bedzie grało???

Kaska to jest to co Was najbardziej rozpala. Umiecie wydać, nauczcie się inwestować i najlepiej we własny biznes.

A na marginesie, to Ci Marcinie powiem , znam osobiście wielu lekarzy

Odpowiem Ci drogi kuligu. Nie wchodzę na internet co pół godziny więc się nie dziw, że moja odpowiedź jest spóźniona. Słowa "ciemnota" nie kierowałem szczególnie do Ciebie - mam na myśli wszystkich, którzy nie wiedzą jak naprawdę jest, a chcą się niesłusznie wypowiadać.
- ile płacę szpitalowi to nieistotne - w każdym razie więcej niż państwo, dlatego szpital woli mnie niż mniejsze pieniądze państwowe - dlatego trzeba sprywatyzować ten cały interes bo Polska za mało daje na służbe zdrowia w Polsce
-kasy fiskalne to według mnie głupota, ale jak wejdzie przepis to oczywiście założę - nie walczę tylko s swoim imieniu, uważam że kasy fiskalme również w taksówkach itp. to beznadziejny pomysł
- uwierz, że problem uczciwego płacenia podatków leży tylko w głowie każdego z nas - bez uczciwości tracą wszyscy - ja mam na tyle swojego rozumu, żeby płacić uczciwie i nikogo nie oszukiwać - choć oczywiście według mnie podatki w naszym kraju to jedna wielka lipa (ale to inny temat do rozmowy)
- składki zdrowotne to też lipa - według mnie każdy powinien coś takiego płacić ubezpieczalni i w zalezności od tego ile płaci tyle wymagać
- mieszkam w Łomży nie dlatego, że jestem słaby - poprostu tu miałem rodzinę i tak samo wyszło - do wszystkiego trzeba miec nosa, ja jako pierwszy w płn-wsch Polsce miałem sprzęt do robienia pewnych zabiegów, teraz jest już tego więcej - jak ktoś jest w czymś dobry i ma pomysł na życie to i studia nie są potrzebne - ważne żeby robić coś dobrze
- nie zarabaim 5000 zł - za miesiąc pracy 8 godzin dziennie 1800 zł - bardzo dużo prawda??? Sorry ale wy pracujecie 8 godzin dziennie a mi dochodzi jeszcze co najmniej 120 godzin pracy miesięcznie za dyżury, które wcale nie są taką bajką!!! Nie wiem czy znajdzie się frajer, który chce pracować za darmo
- popatrzcie na siebie - Wy ciągle chcecie mieć właśnie takie Niemcy. Właśnie takie o których ja mówię. Tylko nie wiem za co. Nie da się nalać w litrową butelkę 2 litrów wody.

A może poprostu:

1. Nie mają dobrego programisty, który by to szybko zrobił...
2. Uważają, że to jest sprawa drugorzędowa i zostawiają to na później...

Mogliby też wybrać ze dwie osoby z forum co by za moderatora robiły.....

..prosto wsadzić do więzienia, trzeba jeszcze ich utrzymać. Za czyje pieniążki ?, z resztą niełatwo zapracowane !

peter ogólnie masz rację ale kiedyś ludziki zapieprzali po kilkanaście kilometrów do kościoła i to na bosaka i było cacy, nikt nie narzekał. Piszesz o starości więc i z 10 szpitali by się przydało.... by blisko było. :)

Autor: Wombat (---.lomza.mm.pl)
Data: 11-05-07 15:56

czuubek jesteś żydem jebanym i tyle Ci powiem . Powiedz gdzie ty pracujesz ??

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Moja dawna szkoła. . . :D

hehe jak wszystkich na wspomnienia wzięło ;p

no tak.... specialnie znizki beda robic...

Sram na wszych Karłów, Eunuchów, Impotentów, Wy...Kolejeńców kaTTynskichh!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org