sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nie chowajcie pary prezydenckiej na Wawelu

e

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nie chowajcie pary prezydenckiej na Wawelu

Bardzo interesująca sprawa ;-)) ja to bym zadzwonił do W-11

the thruth tracker

g

o (z kreska)

the thruth tracker

pks Łomża
ul. piłsudskiego

masz do wyboru 2 mercedesy jeden 18 drugi 22 miejsca

wszystko fajnie , ale nie krzyczcie :)

miłego wypalania nadżerek :)

odradzam spaw-met na nowogrodzkiej!! partacze jakich mało. a wogóle po co Ci kute metalowe? to są spawane gotowe elementy odlewane na gorąco i się ładnie nazywają kute:P a tam nikt nic nie kuł:P badziestwo jakich mało:) widziałem w okolicach ulicy Chętnika ładne i nowoczesne ogrodzenie z drewna:) naprawdę ładna robota i nie trzeba malować co roku takiego ogrodzenia

Bimbo

zadzwon pod 608-778 708 mają 3 sprintery, pelna kultura,dvd.Gościu jest ok.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

florek a co mi neta odcieli ? że gadasz głupoty

?

Wyrazy uznania dla czlowieka, ktory jako jedyny przeciwstawil sie zlu jakie szerzy sie w kosciele.
Czuje jednak niesmak, ze uczciwosc to cecha malo znana wsrod biskupow. Postawa abp Glodzia, ktory wrecz nawrzeszczal na Monike Olejnik pokazuje, ze kosciol ma daleko droge do przejscia.

.

Wawel - tak !!!

4 października 1981 r. w drugim dniu obchodów Jubileuszu 80-lecia Łomżyńskiego Towarzystwa Wioślarskiego odbyły się regaty wioślarskie i kajakowe. Wioślarze startowali na dystansie 1500 m. w kategorii młodzika, juniora młodszego i juniora w jedynkach i dwójkach podwójnych. Po regatach wioślarskich wystartowali kajakarze. Ich zmagania były wyścigiem długodystansowym. W rywalizacji drużynowej kajakarze walczyli o puchar prezydenta Łomży. Juniorzy starsi i młodsi w konkurencji k-1, c-1 i c-2 popłynęli na dystansie 15 km, juniorki starsze i młodsze w konkurencji k-1 i k-2 na dystansie 10 km, a młodziczki i młodzicy w konkurencji k-1, c-1 i k-2 na dystansie 5 km. Start i meta znajdowały się na przystani, rywalizacja natomiast odbywała się na trasie regatowej, której krańcowe boje nawrotowe znajdowały się w okolicy Czarnocina i ujęcia wody dla Przedsiębiorstwa Przemysłu Spożywczego przy wyspie. Wygrali drużynowo i puchar prezydenta miasta Łomży zdobyli reprezentanci Łomżyńskiego Towarzystwa Wioślarskiego. Drugie miejsce zdobyli "Budowlani" Olsztyn, trzecie "Cresovia" Białystok, czwarte "Sparta" Augustów i piąte "Start" Ostrołęka.9

cdn.
Studia Łomżyńskie nr XI
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

...a lyzka na to niemozliwe

Bimbo

Niech się rozliczy z "Stella Maris"!

Wombat mafii pruszkowskiej też nikt na początku nie traktował powaznie a skutki jej działania znasz sam :) tak wiec ja staram sie wszystko traktowac powaznie :)
A temat jest przykładem zwykłego ludzkiego idiotyzmu...

the thruth tracker

hehe. to fakt Gocłowski maczał paluchy w Stella Maris, a beknie za niego szeregowy księżulo. Szkoda, że komornik nie sprzedał Gocowi tych samochodów i obrazów. przeciez kazdy kapłan składa śluby , a wśród nich min śluby ubóstwa....

STAŃMY w PRAWDZIE :)

a ten na spaw-met na nowogrodzkiej co z nim nie tak bo wydaje mi sie ze nieźle robio

Jest gdzies w Łomży siłownia czynna w niedziele poza TYTANEM na Kazańskiej?

rudy błazen z druhem

jak dla mnie za drogo...i na allegro karnety za tyle samo za ile mozna tam kupic...

(Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane)

Ma zowsze Łomża

Hej
Podaj nam namiary lepiej gdzie pojezdzic nad rzeczka a nie kopijuesz jakes teksty z ksiazki.
Czy to ze skannera????
Pozdrawiam

Peggy_Sue: nie wiedziałem, że chodzi Ci o konkretny model auta. Ten, który cytujesz sprzedałem wczoraj na moto allegro. To niezbyt udana konstrukcja i Państwo Młodzi takim badziewiem już nie chcieli jeździć !!

Tytan a dostane tam u was w siłowni takie odżywki jak Olimp Gain Bolic 6000 i Carbo ?????

Pan dr z Korczaka nazywa się Cwalina i jest doskonałym fachowcem i bardzo miłym człowiekiem. Przyjmuje we wtorki. Na domu (po prawej stronie) jest tablica informacyjna. Zdecydowanie polecam. Przed założeniem musisz zrobić wyciski, przymiarki i korekty. Trwa to około 1 miesiąca.

Bimbo

jedynym błędem arcybiskupa był fakt, że skłamał, ze wyparł się, a kiedy były konkretne zarzuty i dowody dopiero pochulił kark. żEBY PRZYZNAŁ SIĘ NATYCHMIAST I SKRUSZONY WSZYSTKO OPOWIEDZIAŁ DZIŚ INGRES NAPEWNO BY SIĘ ODBYŁ. luDZIOM, CHODZI O PRAWDĘ, a kto ma dawać świadectwo prawdy jak nie duchowieństwo?? kto co robił, dlaczego robił i po co robił teraz już nikogo nie interesuje, jeśli tylko dana osoba potrafi się przyznać, okazać skruchę, przeprosić i zrezygnować (jako pokuta) z doczesnych zaszczytów...

.

Ja polecam p. Goclowska bodajze przy ulicy Niemcewicza. Siostra chodzila tam na wizyty i jest zadowolona.

Sam przez kilka lat mialem aparat dziela p. Cwaliny. Nie(stety) polecic nie moge, bo nie. Kazda glupia usluga, ktora trwalaby ok 5 minut byla umawiana na nastepna wizyte(kazda wizyta - dodatkowe pieniadze).

W Mątwicy pod Nowogrodem jest zakład zajmujący się kowalstwem artystycznym. Może tam robią płoty? Trafisz tam skręcając od Łomży w lewo!!

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Dostaniesz co chcesz ale realizacja 7 dni w zamian za najniższa cenę.

na Krasce chyba robia i slyszalem ze dobrze, robi tez jakis facet na Kwadratowej ponoc dobrze i tanio

tesco wykupilo LiderPrice wiec zapewne wszystkie ich sklepy zmienia teraz logo na Tesco

bagrmosen

chyba kazda wieksza silownia jak np. Ewa ma takie zajecia

a co on tam ukryl bo nie rozumiem??

Zbych

no rajd ksj to chyba nie bardzo, co to jest ksj?? czy przypadkiem nie chodzilo o kjs??

sie ma!

na przeciwko sklepu goska pod szyldem zakład slusarsko spawalniczy

scianka wspinaczkowa jest takze w olszynach (kierunek wizna) jest tam osrodek wypoczynkowy.

nie wiem kto jst z Reymonta ja bynajmniej nie i nigdy tam nie mieszkalem, ale skoro ty jstes kozak, choc mysle ze zwyykla cipa internetowa, to zawsze chetnie z toba zameinie kilka slow jak sobie zyczysz, ciociu hahah

Dokładnie w olszynach jest agrobiznes i ścianka wspinaczkowa byłem kiedyś z klasą nawet fajnie ,fajny ośrodek tylko chyba trzeba w kilka osób .

sory z żeromskiego

Witam
Mam pytanie czy wiecie gdzie w Łomży można kupic (oprócz pl.niepodległości) polsat cyfrowy???

.

to co ??

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

osobiście polecam telewizje "n"

a ja c+

cenowo i tak "n - ka " wypada najlepiej, jednym minusem jest brak HBO

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=9913 może to Ci pomoże.

Retro i rampa w porównaniu do fadomu to luksus. W fadomie jedzonko całkiem całkiem, sala też ładna ale muzyka tragiczna. Pan z chamskiego, który chandluje muzyką puszczał z kasprzaka jakieś badziewie. No i fajnie się jąkal szukając płytki z jakimś "hitem" Ubrał się bardziej na wyjście do siłowni niż na sylwestra. Ale to jeszcze nic. Tego że przegapił północ nie podaruję. Może lepiej niech on sprzedaje te swoje płytki i nie pcha sie na takie imprezki. Podczas zabawy powiedział jednemu z bawiących sie ludzi że zagra mu za darmo na weselu. Niech spier.... z takim graniem. Potrafię bawić sie przy każdej muzyce, ale to co ten człowiek robił i w jaki sposób to robił było straszne. (przykładem mogąbyć 1-2 minutowe cisze pomiędzy "hitami" bo pan ich na płytkach nie mógł znaleźć. Zgroza.

po przeczytaniu Waszych wypowiedzi uznaję, że może ja też powinnam się zapisac. Właściwie czemu nie? Skoro może byc fajnie :) pozdrawiam

Autor: Rahtid (---.chello.pl)
Data: 07-01-07 23:57

cyt: "Tego że przegapił północ nie podaruję"

Jak to przegapił ?? Niemożliwe. Napisz coś więcej !

Pozdrowienia.

Bimbo

Widocznie koleżanka nie przestrzegała zaleceń pani doktor ;)

dobre tarczyn dobre :)

Czołem!
Chciałbym zapytać czy wiecie jakie firmy zakładają neta w piątnicy?

KIERNEK: Troche nie tak to jest do końca

TVP i jej kanały napewno będa dążyć do HD bo to jest przyszłość i nowy standard TV w europie, tak jak PAL lub NTSC. Więc prędzej czy później będzie wszędzie.

Z tym że puszczają sygnał HD, rozciągnięty:

Nie puszczają sygnału HD tylko TE KANALY SĄ W HD ,a to jest zasadnicza różnica. Obraz nie jest rozciągnięty tylko jest panoramiczny czyli 16:9, jesli masz TV który to obsłuży to będzie dobrze.

Discovery HD ( niezły Bitrate )

NSport ( tu akurat są wybrane transmisje w HD, bo nie wszystkie kraje mają sprzęt HD do kręcenia sportu więc nie jest to zależne od platformy )

MGM HD (konkurencja dla HBO ) - klasyka filmowa w HD ( mimo tego że stare filmy sa w wytwórniach przygotowywane do standardu HD to daje to b. dobre rezultaty końcowe tzw: remastering + upscaling.

------------------------------
(znalezione w necie)
W kinematografii stosuje sie od wielu lat dwa typy taśmy filmowej. 16 i 35mm. Dawniej gdy techniki cyfrowej praktycznie niebylo, nikt nieprzejmowal sie rozdzielczosciami. Interesujacy jest fakt iz obydwa te nosniki maja daleko wieksze rozdzielczosci cyfrowe (mimo swojej niedoskonalosci) niz obecne HDTV.
A zatem wielcy producenci, krecac swoje przeboje kinowe, takie jak Gwiezdne Wojny, nieswiadomie skazywali swoje dziela na wieczne zycie, dzieki wynalazkowi konca 20stego wieku. Digitalizacji.
------------------------------

Oprócz tego wśród kanałów FTA ( Fre To Air ) czyli darmowe na satelicie Hot Bird lub Astra są też kanały HD które można poogladać i pocieszyć oko ładnym obrazem:
LUXE HD( wysoki bit rate - obraz naprawde wyśmienity ), PRO7 HD, ANIXE HD( tu też wysoki Bit rate do 25 MB/s ) SAT 1 HD , Astra Promo HD

Zatem HDTV to narazie pojęcie względne ale już jest i N jest pionierem w tym w polsce. Pozostaje czekać na rozwój gdyż i TV kablowe noszą się z zamiarem HD.

Oczywiście aby cieszyć oko obrazem HD trzeba mieć TV przynajmniej HD Ready lub HD Prepared . HD Ready to "certyfikat" informujący o tym, że dany sprzęt spełnia wymagania określonych "norm" czyli w skrócie:

1) Ekran:

- proporcje ekranu 16:9, ( TV od 32 cali w górę )

- rozdzielczość natywna przynajmniej 720 linii w poziomie
(EICTA definiuje tylko rozdzielczość pionową obrazu, co oznacza, że znakiem HD Ready można oznaczać nawet ekrany o rozdzielczości 1024 x 720),

2) Złącza:

- komponentowe wejście analogowe (YPbPr) oraz/lub cyfrowe wejście DVI lub HDMI (z ochroną HDCP),

3) Przyjmowanie sygnałów:

- są w stanie przyjąć i wyświetlić sygnały: 1280 x 720@ 50 i 60 Hz z progresywnym skanowaniem (720p) oraz przyjąć 1920 x 1080@ 50 i 60 Hz z przeplotem (1080i).

To tyle o HD Ready , Ważne jest jeszcze to że TV przyjmują daną rozdzielczosć ale moga jej nie wyświetlać tylko transponują do maksymalnej rozdziałki telewizora dlatego tak naprawde przyszłość to.... Full HD czyli pełny obraz 1920x1080p czyli progresywnie wyświetlany.

Wracajac do N, jest to obecnie najbardziej zaawansowana technologicznie platforma o czym świadczy już sam dekoder o którym nie chce mi się już pisać bo jest tego pełno w necie.

Pozdrawiam i mam nadzieję że trochę pomogłem więcej info w necie na te tematy

"TVP i jej kanały napewno będa dążyć do HD bo to jest przyszłość i nowy standard TV w europie, tak jak PAL lub NTSC. Więc prędzej czy później będzie wszędzie."

Prędzej czy później, czyli kiedy? Za pięc lat, za dziesięć? Dopóki n nie będzie miała co namniej 10-15 ciekawych kanałów w HD to reklamowanie jej jako telewizji HDTV jest jak dla mnie sporym nadużyciem.

Won z tą reklamą

bagrmosen

Ja mam Cyfre+, pełen pakiecik, i jest super.

Bimbo

"Za to w Rampie Vip podobno zabrakło w ogóle jedzenia nie było w cenie wódki żadnych ciekawych atrakcji a cena była niższa o 50zł "

To już chyba lekkie przegięcie ze strony " MassKiLLer"podejrzewam że nawet nie byłeś na tym sylwestrze w rampie mało jedzenia 5 i 6 ciepłych posiłków wydawanych co godzinę ja i moi znajomi odmówiliśmy jednego posiłku bo poprostu byliśmy przejedzeni a wódka też była tylko że na dole więc za nim coś napiszesz to się zastanów i sprawdz swoje informacje a nie wypisujesz głupoty

OT - Czekam na fotke. Jak sprawy stoją powiedz ?

Wiem, że w Piątnicy można założyć neta drogą radiową. Nie znam dokładnie nazwy firmy, ale jak chcesz to będe mogła podaćci adres mailowy do tego gościa, który mi zakładał.

trzymaj rower przy dupie to ci go nikt nie ukradnie

jaka to nokia?

sprobuj 00000 i 11111

stara sentymentalna 3510i : )

chyba mnie mylisz z kimś temida 33 ale ok pozdrawiam

Kod zabezpieczający z takiej nokii można sprawdzić po kablu prawie w każdym programie do wgrywania dzwonków / logo do telefonu. W komisie myślę że bez problemu mogą to sprawdzić. Ewentualnie poszukaj kogoś z kablem.

no ambitny plan do czerwca 15 kilo wiesz jeszcze zalezy jaki rodzaj aerobiku bo jest tego troszke i musisz wybrac odpowiedni jezeli chcesz zrzucic te 15 kilo do czerwca ale jestem pewnien ze uda sie a na aerobik uczeszczasz tez do sp10?

Ma zowsze Łomża

Womat jest to zlamanie regulaminu tej strony ;) jak Cie interesuje idz do niej i zapytaj.

Najlepiej iść do komisu. Tam zapłacisz 10zł ale na pewno ci to sprawdzą.

witam
ja robiłem ogrodzenie na ul. Łąkowej 1 (za ogrodomem)
szybko i niedrogo, jestem bardzo zadowolony, tel. 692-148-426 do tego zakładu, facet nazywa się Dariusz Pijanowski

rudy błazen z druhem

Heja

Chcialem poznac Wasze zdanie.
Pomysl o zebraniu starych klimatycznych ekip i zmajstrowaniu bibki na ktora zaproszeni byli by tez klimatyczni jokeje/ moze ktos by z live act (pa). Szczegoly narazie nie sa ustalone.

easy come\'n\'easy go........

Żyję tak jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć...

Podkreślam jeszcze raz nie byłem nigdzie na sylwestra moja wypowiedz jest oparta o opowiadania znajomych !!

Niestety tytanik TONIE!!!
W Bisach jest juz bardzo mało kierowcow,a bedzie jeszcze mniej po oddaniu szpitala przez ta firmę.(powiedział mi to jeden z kierowcow z ktorym dzis jechałem)
Wszyscy z bisow przenosza sie do tego nowego Mpt .Ale moze to jeszcze nie koniec.

Witam
Ja kolego bylem na rajdzie z kolegą i zajelismy chyba ostatnie miejsce.
Dokladnie nie wiem ktore bo liczyli tylko do trzech moze moje to bylo wlasnie piate tak jak u Ciebie.
Jedno jest pewne ze poznalem wspanialych ludzi i bylo super tak w ogóle to jezdze do frajdy z czystej przyjemnosci.
Nie interesuja mnie nagrody, jak cos chce sam sobie kupie np. szpadel ;-) to byla nagroda dla zwyciezcy.
pozdrowionka

Hej!!
Ty tez masz jakas terenowke???
Moze pojezdzimy razem???

pozdrowka

ty kórwo ****** ciebie powinni zlinczowac za twój ryj fagasie

Very Good Idea ...

no to jak go widziałeś to zobaczysz jego jeszcze raz tylko wtedy odrazu na buty cie weżmie a ja mu w tym pomoge

marcelus2000 jak piszesz tak skończysz a w tedy nie będie że boli

majek co słyszałem ze ci majtki na głowe założyli bo, myśleli że to ****

Rahtid jak wiedziałes , że będzie DJ (a wiedziałeś było napisane na ulotkaach)to po co tam poszedłes?Mi tam odpowiadało i wszystkim tym którzy ze mno byli.Jedzenie było dobre i fajerwerki tez.Pozdro

rudy błazen z druhem

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=78210&t=78210

tu masz co nieco watek moze nie jest taki jak bys chciala i odstaje troszke ale tam cos niecos jest

Zbych

Na rynku istnieje wiele domowych ekspresów do kawy. Są automatyczne, tzn. takie, do których wsypujesz ziarnistą kawę i wodę a ekspres po naciśnięciu przycisku sam miele,dozuje ilość kawy i wody takie ekspresy występują np. w yamie schaerer opal koszt ok 4 tyś. Istnieją również ekspresy tradycyjne, występują one łącznie z oddzielnym młynkiem. Wizualnie można je odróżnić od automatów tym, że posiadają łyżkę do dozowania kawy...taki ekspres daje lepszy napar i można go zobaczyć w 4 porach roku. Oba te urządzenia dają mocny ekstrakt kawy tzw. espresso.Są też ekspresy przelewowe z dzbankiem, w tym przypadku można uzyskać kawę śniadaniową, lagodniejszą. Nie wiem jaki efekt chcesz uzyskać, saeco wypuściło nową linię auromatów, które mozna nabyć na allegro. Polecam dla ogólnej wiedzy najlepszą stronę o kawie w Polsce: http://www.kawa-online.com/ to kompedium wiedzy o kawie tworzone przez pasjonatów kawy, tam gdzie znajdziesz szczegółowe opisy ekspresów do kawy i nie tylko... polecam...Jeśli chodzi o kawę ziarnistą, to posiadam włoską mieszankę z rzymskiej palarni.

hejka
Czy ktoś z was wie o najlepszych spalaczach które można nabyć w łomży?
tylko proszę nie pisać o p/w z polskich firm, gdyż już je testowałam .Mogą być drogie aby były skuteczne : )) proszę takze nie pisać o cudownych spalaczach które działają ,,same w sobie'' ponieważ już takie testowałam : ))) i wiem że takich nie ma !!!!! interesuje mnie tylko l-karnityna najlepsza i wasze zdanie ile trzeba jej brać jeśli się ćwiczy średnio intensywnie : )))wie ktoś????pozdawiam

Jeszcze http://www.wilab.pl/

"H+Ó+J"

Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!

Cześć. szukam osób korzystających z mobilnego internetu w sieci orange. mam z nim kłopoty od samego początku kiedy kupiłem. chciałbym to skonfrontować z innymi użytkownikami. dzwonienie do biura obsługi nic nie daje. pozdrawiam

odezwij się mam to samo GG-5070817

rudy błazen z druhem

fanko bocianka kłamiesz

fanka bocianka napisał(a):

> Z tym sklepem to było tak...( bo znam właścicela) Kiedy
> rejestrował działalność handlową to pomyłkowo wpisali mu do
> zezwolenia nie przemysłowy tylko pomysłowy z odkręceniem tego
> by było troszkę zachodu więc tak już zostało i jest do dzisiaj.
> (żeby było śmieszniej)
>

wcale nie prawda fanko bocianka moji rodzice mają ten sklep tak naprawde miała to być spółdzielnia ale w tamtych czasach to się źle kojażyło (żadnej pomyłki nie było)

tiesto

Czy ktoś chodzi do Kościoła czy nie, to tylko i wyłącznie jego sprawa. Nic Ci do tego. Ktoś grzecznie pyta, to chyba wypada grzecznie odpowiedzieć.

Kolęda na Piaskowej, prawie zawsze jest na w ostatnim tygodniu kolędowania.

To spytaj jeszcze raz taty, opowiadał o tym będąc w hurtowni u państwa piotrowskich i to jeszcze kilka lat temu. Pewnie w tym czasie byłeś jeszcze malutki i biegałeś do tej szkoły o której wcześniej pisałeś.

Zbych

przyjęcie księdza tak jak chodzenie do Kościoła nie jest obowiązkiem:) więc po co przyjmować księdza jak ktoś nie chodzi do Kościoła?

Bimbo

bigi2004 - załóżmy, że ty nie chodzisz do kościoła. Jezeli Ksiądz zapuka do twoich drzwi wpuścisz go, czy nie?

the thruth tracker

Bigi... ale księżą.... za brak "opłaty" czyli wpuszczenia do domu mogą też psikus zrobić... np. wywiesić kto nie wpuscił do domu księdza albo podczas mszy ogłosić....;/

no właśnie te zapisywanie w zeszyt kto dał a kto nie dał i jeszcze ile to jest przegięcie czarna mafia też już chyba zapomniała o pierwotnym znaczeniu kolędy teraz to jest tylko zbieranie hajsu

jak będe mieszkał sam to nie mam zamiaru przyjmować księdza, nie czuje potrzeby dzielenia się z nim moimi pieniędzmi, tak samo nie mam z nim oczym rozmawiać

Spójrz na strony dotyczące projektów domów jednorodzinnych lub szeregówek, tam cena za 1m2 domu w stanie surowym zamkniętym to ok 850-900zł, z tym że tam są domy ful wypas. Ceny gruntów miejskich które jeszcze nie są objęte planem zagospodarowania przestrzennego wahają się właśnie w tych granicach. Oczywiście ceny gruntów które są już objęte tym planem są dużo wyższe (z tego co wiem ok 60-100zł za metr2). Oczywiście UM mogło by wykupić ziemie która jeszcze nie jest objęta tym planem lub w jakiś inny sposób rozwiązać ten problem, myślę że UM ma wiele możliwości w tej kwestji.

Bimbo

A twoja ciocia uczy jeszcze w tej szkole? bo babcia swego czasu to prowadziła chyba bibliotekę na Włodkach, zgadza się? i dlaczego miałabym kłamać, pozatym ten twój wywód jest troszkę nielogiczny: miała być spółdzielnia i co, powstał sklep? wiesz na jakich zasadach funkcjonuje spółdzielnia? Cz ta spółdzielnia miała się nazywać spółdzielnia pomysłowa?

A przy okazji kiedy odwiedzi Słowackiego?

problemy ze spółdzielnią to nie do mnie (pewnie dlatego ten sklep został pod nazwą pomysłowy bo ludzie duzo nad jego nazwą myśleli)

PS. skąd masz takie informacje o mojej rodzinie ??

tomekk dzieki za komplement :D

Nie polecam zakładu na Mazowieckiej przy Telekomunikacji. Pies miał zerwane ścięgno i wypadała mu rzepka. Pani doktor na tym się nie poznała tylko leczyła antybiotykami. Pan Ołdziejewski Na Wojska Polskiego ( blisko kościoła na Łomżycy) od razu postawił diagnozę , zrobił operację i było po kłopocie. Zdecydowanie polecam!

Biernaczento : zgadzam się. Ludzie piszą "CHWDP" choć tak naprawdę Policja im nic nie zrobiła.
Nie mówię, że każdy policjant jest idealny bo owszem zdarzają się czarne owce, ale to nie powód aby w kierunku wszystkich słać "CHWDP". Moim zdaniem to takie uogólnienie które niczemu nie służy.

Rozmowy odbyły sie we Wtorek i Zarząd Klubu i Masto miały zbyt wysokie oczekiwania dlatego nie doszło do zawarcia umowy.

trochę mnie zmyliłeś, bo nie wiedziałam co to "wątep". ale masz rację - faktycznie trochę jest przydługi, ale problem, na szczęście dla mnie, chwilowo znikł.

pozdrawiam

Bimbo

Odświeżam temat. Na forum pojawiło się ostatnio dużo nowych użytkowników, być może będą chcieli się w tym temacie wypowiedzieć.

Jaki jest obecnie stan prawny terenu na którym znajduje się Wieża Ciśnień ? Do kogo ta ziemia należy ?

brak podpisu

Konsoli nie mam.jezeli już ją kupisz mogę sprzedac Tobie 50 parę tytułów gier za 450 zł. Pozdrawiam

CHWDP - Chonor w duszy polaka.

http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=85756&t=85756

Ma zowsze Łomża

Dzieki chlopcy wlasnie dzis bylem na al.legionow i facet mowi ze na geldzie fretki stoja ok 340 zl

Nie chodzi mi o samo stawianie zarzutow, tylko o to, co by bylo gdyby po ich postawieniu sady skazywaly faktycznie na dluzsze odsiadki np? Bo teraz to mamy kpine, mozna miec 4 wyroki w zawiasach i chodzic po ulicy. Za napasc w kilku i sprzedanie komus kosy, mozna byc sadzonym np. za udzial w bojce z uzyciem niebezpiecznego narzedzia, a nie za usilowanie zabojstwa... Wiec policja moze sobie lapac, a bezkarnosc prawnie gwarantowana, mozna by powiedziec.
To jak policja potrafi sie zachowywac w zwiazku z meczami to wiem i powiedzmy sobie szczerze, czy kibice sie zachowuja tak jak powinni? A dyskusja o tym, kto kogo prowokuje, moze przypominac ta pt. "co bylo pierwsze, jajko czy kura". Chociaz smiem podejrzewac, ze bez zjawiska agresji stadionowej, policja wogole nie musialaby tam interweniowac, ani nie prowokowalaby kibicow, bo niby czemu? Ze tak sie zmowili i upodobali sobie akurat kibicow pilkarskich na chlopcow do bicia? To glowa do gory, moze niedlugo im sie znudzi i przyczepia sie do fanow golfa?
Co do odsetku powaznych ludzi w policji, to podejrzewam ze jest mniej wiecej tak jak w kazdym innym zawodzie. Bo czy jest jakis zawod, gdzie pracuja sami idealni ludzie? A jaki jest dla przykladu odsetek powaznych, spokojnych ludzi wsrod tych dreczonych szalikowcow np? Sadze, ze nie wiekszy?
Wedlug mnie policja powinna cos robic jak najbardziej, bo to co sie dzieje na ulicach zaczyna byc przegieciem. Jak ja mialem nascie lat, to w modzie bywaly jeszcze solowki, teraz to juz sie skacze w 10 na 1, najlepiej jeszcze z nozami, bo sie nie tak spojrzal.
Slyszales chyba dzieki czemu w NY udalo sie zaprowadzic porzadek, dlatego wlasnie, ze czepiali sie za najdrobniejsze pierdoly.

.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org