sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
GW obudz

Zgadzam się oczywiście, trzeba pamiętać jednak że HDTV to już przyjęty standard w Europie dlatego kwestia tylko szybkości rozwoju i wyparcia telewizji SD ( Standard Definition)

To tak samo jak z internetem :) np kiedyś były modemy i numer dostępowy 0 20 21 22 :) oj.... kombinowało się aby za darmo surfować :)

Jeśli ktoś pamięta pojawił się także w szeptelu internet drogą radiową z tych modemo-telefonów bezprzewodowych ( prędkość chyba 11500 )

A teraz łącza po kilka MB mają wszscy na około....

Więc nie jest to tak odległe jak by się mogło wydawać.

Pamiętacie VHS ?, potem było DVD ,....a teraz jest już Blue-Ray i HD DVD,
Te dwa ostatnie systemy rywalizują ze sobą podobnie jak to było z VHS i BETAMAX, mimo tego że BETAMAX było o wiele lepsze jakościowo niż VHS wygrało VHS bo odtwarzacze były tańsze.

Wracając do tych najnowszych odtwarzacze Blue-Ray - koszt okolo 1000-1500 zł natomiast HD-DVD 600-800 zł więc pewnie też względy ekonomiczne zadecydują któe stanie się kolejnym popularnym standardem dla wytwórni filmowych

Podsumowując uważam że nie ma sensu wiązać się umowami na dłużej niż 15 miesięcy z operatorami platform cyfrowych i innych bo technika się rozwija za plecami nie ma siły. Ja akurat na przeczekanie i obserwację w ciągu tego czasu wybralem N . Podkreślam na przeczekanie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: GW obudz

pluginy i mody ? co przez to rozumiesz ? inny wyglad broni czy ludziki jako gole laski ?

sylwek w Rampie VIP był ok, choć na górnej sali nie było alkocholu, to muza była ok

Z tym sklepem to było tak...( bo znam właścicela) Kiedy rejestrował działalność handlową to pomyłkowo wpisali mu do zezwolenia nie przemysłowy tylko pomysłowy z odkręceniem tego by było troszkę zachodu więc tak już zostało i jest do dzisiaj. (żeby było śmieszniej)

rudy błazen z druhem

Ja mam Epsona dx 3850 są też nowsze modele(około 350zł). Jest to urzadzenie wielofunkcyjne. Narazie nie mam zastrzezen. Tusze zamienniki po 5.50 na Allegro polecam.

P@wcio takich stron internetowych jest cała masa naprawde wystarczy się posłużyć www.google.pl napewno zadziala to ma moc nieograniczoną :D

http://justplay.owned.pl/?2:584::300

Może tu cos będzie.Nie instaluj tych pluingów najlepiej się gra jak jest oryginalnie :)

zdecydowanie polecam HP. poza tym tanie tusze (8-10zł).
Poza tym co dla mnie ważne tylko ta firma troszczy się o klienta z Linuksem.

Witam!
BODAJRZE W CZERWCU 2006 BYL OFF ROAD W ŁOMŻY TZN W NOWOGRODZIE I TYLKO 1 EKIPA BYLA Z ŁOMŻY!!

I JAKOS NIKT WIECEJ SIĘ NIE POJAWIL??

the thruth tracker

Autor: kiernek (---.rb22.lom.netster.pl)
Data: 08-01-07 22:06

zdecydowanie polecam HP. poza tym tanie tusze (8-10zł).
Poza tym co dla mnie ważne tylko ta firma troszczy się o klienta z Linuksem.

Nie żebym się czepiał ale wrzuć link z takimi tanimi tuszami.

nastepny co sie zalogowal specjalnie po to by sie wypowiedziec wtym temacie, zbieg okolicznosci?? haahha

rudy błazen z druhem

bigi2004 popieram Ciebie. Jak się szanuje jakiegoś wykonawce to moim zdaniem warto kupić oryginalną kopie jego płyty. Polscy raperzy nie zarabiają kroci, a z czegoś trzeba żyć. Sam staram się co jakiś czas kupić oryginał :-]

Pozdrawiam

ARGOSS: odnośnie Kisielnicy: pomijając fajną salę i dobre jedzenie... zespół był rewelacyjny. Generalnie narzekam na zespoły, ale ten mnie mile zaskoczył. Grali taki przekrój gatunków muzycznych, że każdy znalazł coś dla siebie. No i fajnie śpiewali. Szczególnie podobały mi się występy ich wokalistki.

Ulżyło wam ? bo mnie teksty takie nie ruszają…..ale humor poprawiają :D

Hej kolęda, kolęda! hej

Ma zowsze Łomża

a porucznika lagody też nie ma w tym tygodniu

vespos rozkład jazdy ksieży jest w gablocie od strony wieży

"Spójrz na strony dotyczące projektów domów jednorodzinnych lub szeregówek, tam cena za 1m2 domu w stanie surowym zamkniętym to ok 850-900zł, z tym że tam są domy ful wypas"

Na tych stronach to można różne rzeczy znaleźć. Te 850-900zł to utrzymuję się na tych stronach już bardzo długi okres czasu, a zobacz jak przez ostatni rok zdrożały ceny materiałów budowlanych, robocizna, itp itd.

"Oczywiście UM mogło by wykupić ziemie która jeszcze nie jest objęta tym planem lub w jakiś inny sposób rozwiązać ten problem, myślę że UM ma wiele możliwości w tej kwestji."

Patrząc na to z drugiej strony, to czemu UM ma za pieniądze pochodzące z moich podatków fundować komuś działkę, na preferencyjnych warunkach?

Przecież pisałam że znam twojego tatę. I wiem też sporo o twojej rodzinie jak chcesz to możesz zapytać. Twoja babcia to o ile dobrze pamiętam nazywała się Skrodzka zgadza się? i widzisz jaki tan świat jest mały.

Jurand

Rowniez ZDECYDOWANIE odradzam Pania "Doktor" z ul.Mazowieckiej, przy TPSA - uwaza sie za Bog wie jaka specjalistke, a nie potrafila zwyklego krwotoku psu zatrzymac... Nie dosc,ze mialam wrazenie,ze najchetniej by mnie wyprosila, bo krwawiacy pies za duzo balaganuy robil, i O MALO CO nie pobrudzil jej ladnego bialego fartucha...to w dodatku nawet nie zrobila mu zadnego opartrunku...Kiedy zapytalam sie czemu....przeciez nadal widzialam cieknaca z rany krew, powiedziala,ze to krew ze zbitego miesnia i ze musi mu splynac...No coz ona jest lekarzem, wiec pewnie powinna wiedziec...Psa zabralam do domu...przez kolejna godzine,krew nadal sie saczyla...mimo,ze sama przykladalam lod itp...zadzwonilam do niej...powiedzialam co sie dzieje,a ona kazala mi nie panikowac,ze to normalne...jak zasugerowalam,ze zaraz z nim znowu przyjade, powiedziala,ze zapewnia,ze nie ma potrzeby i zebym jeszcze z godzine zaczekala - jak sie potem okazalo....pani doktor wyskoczyla sobie do fryzjera, wiec nie chciala,zeby takie cos jak krwawiaca ranka zaklocala jej wizyte...
Tak czy inaczej, po kolejnej 30 min, kiedy widzialam,ze z psa ucieka zycie...zawiozlam go tam jeszcze raz...Moze ktos z Was dziwi mi sie,ze nie pojechalam do kogos innego,ale odradzono mi to,bo przeciez Pani Doktor juz podala mu jakies lekarstwa i kolejny doktor podajac inne moglby mu jedynie zaszkodzic...
Pani Doktor...nawet nie powiedziala slowa...ale juz bylo widac,ze wie, ze go zabila...jej maz jeszcze probowal go ratowac...i podczas rozmow wydalo sie,ze pies mial przerwane naczynie krwionosne...i powinno byc podszyte...a napewno powinny byc podane inne leki... no ale pani doktor spieszyla sie do fryzjera...
Moj ukochany pies... ktoremu brakowalo 3 tyg do ukonczenia 6 lat zdechl z powodu utraty krwi.....bo pani doktor nie chciala sie pobrudzic...
Do dzis moja psina sni mi sie czasem....i mam ogromne wyrzuty sumienia...ze nie portafialm zapewnic mu odpowiedniej opieki zdrowotnej...ale skad moglam wiedziec...pani doktor prezentuje sie tak "profesjonalnie"...

Heheh, jedna rzecz mnie na tej ich aukcji rozwalila tylko ;)

"Gwarantujemy iż na tych zamiennikach oraz papierze foto, który oferujemy na innych aukcjach Państwa zdjęcia będą ładniejsze i żywsze niż te z tradycyjnych fotolabów." ;) Juz widze, jak fotolaby pakuja manatki ;)

No i nie jestem pewien czemu tusze produkcji amerykanskiej sa opisane po niemiecku. Ale to juz szczegol. Bardziej zastanawia mnie, co robisz jak masz pilny wydruk i konczy Ci sie tusz? Czekasz pare dni az przyjdzie z allegro? Poza tym z przesylka, cena nie jest az tak rewelacyjna, w podobnych cenach mozna juz w sklepie kupic ;)

Poza tym, jesli jestesmy przy epsonie, to sprawia on nieco wiecej problemow niz hp. Zalezy jeszcze do czego ktos chce wykorzystywac drukarke, jesli z mysla przede wszystkim o drukowaniu zdjec, to pojemniki w tanszych hp sa nieco male. Co do ceny tuszu, to jego nabicie i tak wyjdzie taniej niz zamienniki w epsonie. Za to trzeba wziazc pod uwage takie niedogodnosci jak np. to, ze jesli w epsonie skonczy sie ktorykolwiek kolor to urzadzenie przestaje drukowac calkowicie i czeka na wymiane. Dlaczego nie moge drukowac w czerni, jak mi sie zolty skonczy? Druga wazna sprawa, to zasychanie glowic... W epsonie jest ona wbudowana w urzadzenie, dlatego tusz wychodzi taniej. Ale jesli rzadko bedziesz uzywal np. koloru i zaschnie, czy sie po prostu zepsuje, to masz kosztowna wymiane... W hp po prostu wymieniasz tusz i jazda. Takze, jesli ktos sie nie nastawia na drukowanie duzych ilosci zdjec albo dopuszcza sytuacje, ze urzadzenie moze dluzszy czas stac np nieuzywane, to ja sadze, ze jednak hp jest lepsze.

rudy błazen z druhem

niachniach niach:d:D dobre to jest;P

W124 :)

Opanowali obsługę chyba wszystkich lokali w mieście.Moim zdaniem jest tam najwięcej naciągaczy" ----- NIE CHODZCIE PO BARACH LUDZIE SAMI NACIAGACZE W NICH SIEDZA :)))))))))

no a skąd weźmie się kasę ? o tym trzeba przede wszystkim pomyśleć

ta henna to jest ta do brwi ?

Marszu równosci sie zachciewa.... bessss kitu przykre!!!!!!!!! jestes gejem czy lesbijka to se badz ale kur** chaly nie odpiepszaj bo zal dupe sciska!!!! ok rozumiem jestes inny ale to nie jest powodem do tego zeby z tym na ulice wychodzic. nie ma sie czym chwalic!!!! ja to bym wybila tych co pozwola na marsz rownosci i tych ktorzy by w nim uczestniczyli!!! najpierw sluby posrod gejow i lesbijek a potem moze jeszcze dzieci bedziecie chcieli adoptowac co????!!!! nigdy w zyciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

ŁKS BROWAR ŁOMŻA lepiej brzmi każdy wie że tu się pije piwo a nie mleko ;)

dobrze brzmi tylko ŁKS ŁOMŻA i nic wiecej w nazwie

co do piwa to kazdy w Polsce ci powie ze lomzynskie piwo jest beznadziejne.Ja sam pije zubry i sram na to ze sponsoruja jage ,bo niebede w siebie wmuszal czegos co ma beznadziejny smak

Ta sprawa ze sponsoringiem jest smieszna ,ŁKS jest w tragicznej sytuacji i zamiast cieszyc sie z kazdej pomocy finansowej , to zarzad stawia jeszcze warunki pfff powodzenia ....

Oczywiście że A

Oj ludzie. Jak to się szybko zapomina...
Młodzież nie pamięta meneli, rozkopanego terenu przy hali, zniszczonych chodników, drzew posadzonych na bruku, fontanny bez wody itp.
To był już przeżytek.
Swoją drogą prasa (a może radio?) pisała (mówiło) że projektuje się jakaś fontanna na starówce.

Najlepszy sylwester odbył się w nowootwartej sali bankietowej Amadeus.Wyśmienite jedzenie,wspaniały zespół a goscie bawili się do białego rana.

ahahahah tego jeszcze nie grali FIUKAC to pewnie nie wie jak kompa wlaczyc :) a na marginesie masz racje jesli chodzi o jego osobe to zakala taksowkarstwa . Pozdro

to juz chyba pobil wszystkie rekordy cenowe...

A co wy chcecie od fiukaca toc to dobry czlowiek hehe

Pomocy!! Może mi ktoś pomóc w stworzeniu Admina w C.S 1.6, Wiem jedynie że robi się to w pliku user.ini ale co dalej. Jeżeli ktoś wie jak to się robi to proszę o pomoc.

the thruth tracker

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org