Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
2008-12-02 Lech Kaczyński |
witam wszystkich, jestem osobnikiem płci nieco brzydszej i szukam otwartej niewiasty, która pomogłaby mi zaplanować najblizszy weekend. może jakiś wyjazd w ciekawe mniejscee. chodzi mi o fajną osobę, która nie chce się nudzic. ... taka tam może nietypowa ... -y post, ale cóż ... ;-)) Zycie należy do odważnych ... Zapraszam na priva. ps. dysponuje komfortowym autem itp. ;-) pozdro dla wszystkich wyrozumiałych .... :-O Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 2008-12-02 Lech Kaczyński |
zboczeńcu sam se qurwa pojedz i nieszukaj ofiary ty pajacu i niezasmiecaj forum takimi tematami ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
WIDAC ZE DOBRE LOKALE ZALICZACIE NA CODZIEN HEHEHEHHE .PAMIETAM ZE W BARZE POD TOPOLAMI ZYGALI MENELE POD STOL BO ZA DALEKO BYLO NA ZEWNATRZ WYJSC A TU TERAZ JESZCZE OBIADY I ZUPY HEHEHHEHEH PRAWIE JAK W SHERATONIE OBY WIECEJ TAKICH TANICH RESTAURACJI BYLO W MIESCIE WTEDY MA SIE GDZIE WYJSC
|
|
JONEK MUSISZ BYC DELIKATNIE SKALECZONY I MASZ PROBLEMY HEHEHEH -TWARZOWE TRZEBA PLACIC A TU KASY NIE MA -PROBLEMY Z POTECJA A LEKARZ NIE CHCE PRZEPISAC BLUE FRIEND -ZWYKLY DESPERAT NA DUPE JESTES -KAWALEK GRATA Z SIODELKIEM OD KOMBAJNA NAZYWASZ "KOMFORTOWE AUTO " TO MAM PYTANIE W TAKIM RAZIE ...CZY JESTES Z ZAMBROWA ????? OJCA DYREKTORA W TO NIE MIESZAJ OD NIE MA TAKIEGO PROBLEMU JAK TY ON JEZDZI "KOMFORTOWYM AUTKIEM " ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
HEHEHEHEHEHH BYLO TO BYLO Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
JACEK111 PEWNIE ZE TAK I PODAJ JESZCZE NUMER DOMU I ULICE TO BEDZIESZ MIAL NAJLADNIESZY W OKOLICY PAJACU _____________________________________________________
|
|
oś. Mazowieckie to w końcu tam są boiska do piłki nożnej, kosza, tenis ziemny czy pole do minigolfa. Poza tym widać że Lipski to dobry gospodarz - całe osiedle jest zadbane i jest zielono Bimbo
|
|
Mam pytanie. Mieszkam na ul.Dwornej35 okolice starego rynku i chciałbym wiedzieć z jakich firm można tu mieć internet, jeżeli ktoś się orjętuje to proszę o informacje. Multimedia odpada bo na tej ulicy nie ma podłączeni oraz oprucz vectry i neostrady.
|
|
wydaje mi sie ze podstawa to wyszkolenie i profesjonalizm ratownika-jezeli jest dobrze przygotowany i sumiennie wykonuje swoja prace to wszystko jest o.k. ,jesli jednak trafi sie jakis niedouczony baran to Boze chron chorego Niedawno jedna z gazet (nie jestem pewien ale chyba "Rzeczpospolita") zamiescila w artykule dane statystyczne z krajow UE-okazalo sie ze w ujeciu procentowym smiertelnosc ofiar wypadkow drogowych jest WYZSZA w krajach w ktorych lekarz wchodzi w sklad zalogi karetki. Z cytowanych danych wynika tez ze karetki tylko bez lekarzy szybciej zabieraly poszkodowanych z miejsca zdarzenia. Badaniami objeto Niemcy,Wlk.Brytanie,Francje,Danie,Wlochy chyba tez
|
|
nie wiedziałem że można tak spaść na psy. Mam nadzieję że w Łomży nie takich dziewczyn które są w stanie na coś takiego polecieć.
|
|
Całe rozkminy o RAPIE i HIP-HOP ie toczymy na nowym forum ty tylko od czasu do czasu zakładamy temat...! Pozdrawiam -----------> www.lomzarap.fora.pl <-------- wchodzcie piszcie oceniajcie ;) pozdro ! Bimbo
|
|
A możesz podać jakieś namiary na tą firm Interneo. rudy błazen z druhem
|
|
Yo Elo Elo Elo Słyszeliście o squadzie Piter Squad ? Jeżeli nie to http://www.piter-sklad.za.pl/ i kawałek http://www.wrzuta.pl/audio/g5k3Gp6pY5/piter_sqad_-_piter_sklad Check this out ! :-D Sprawdź te g*wno ZIOM! Pozdro dla nagrywający z ŁMZ ELO!
|
|
Całe rozkminy o RAPIE i HIP-HOP ie toczymy na nowym forum ty tylko od czasu do czasu zakładamy temat...! Pozdrawiam -----------> www.lomzarap.fora.pl <-------- wchodzcie piszcie oceniajcie ;) pozdro !
|
|
e kołotaja źle napisałes eslo skład a nie elso ale dobra nic sie nie stało jak bendziesz robił to strone to napisz ESLO skład wiesz co sie liczy szacunek ludzi ulicy
|
|
Moim zdaniem nie ma z czego sie smiac ważne ze małolat tworzy choc ma mało lat doceniam takich ludzi ze mimo swojego wieku wierzą w siebie RESPECT co prawda nie jest to swietne i genialne...ale za pare lat ziomuś moze być dobry Mi to on przypomina nagrania Małego hindusa i elso składu. ! http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Witam! Znalazłam klucz (najprawdopodobniej do mieszkania) - firmy SILCA ITALY. Znaleziony został on w rejonach ulicy Dmowskiego, a dokładnie w pobliżu sklepu Alex. Charakterystyczna cechą jest to, że klucz przyczepiony był do miśka. Jeśli na tym formum znajdzie się osoba, która chce uzyskać bliższe informacje, proszę o kontak mailowy. Proszę również o powstrzymanie się od beznadziejnych komentarzy. Pozdrawiam wredna i pyskata
|
|
atom ja tam miałem było zajebiście !!!
|
|
markac: oj napatrzyłeś się na moje latadło i teraz bajki mówisz
|
|
Retro na Nowogrodzkiej
|
|
A może byś podała tego e-maila.....?
|
|
jakies ceny ?
|
|
**** hip hop to nie muzyka to szitttttttttttttttttttttttttttt
|
|
taka dziura zabita dechami.
|
|
ELIOS GDZIE TY ZNAJDUJESZ TE INFO ?????A MOZE MOZESZ ZNALESC COS Z KAD POCHODZI NAZWISKO ????? Zbych
|
|
hehe niestety są i to sporo Bimbo
|
|
BIG_NJ: a co konkretnie chcesz wiedziec??? jakbyś chciał to mam ich nielegal z 2001(?) zdaje się... bardzo dobry jak na underground z tamtego czasu... Bimbo
|
|
SaneOne: ciesze się że są tacy co pamiętają "folklor" osiedla południe. a z tymi Starterami to się tylko w SP10 spotkalem. czapeczki kroili w calej łomzy :) Dla mnie osobiscie jest obojetne kto w czym chodzi. Jeżeli nawet jest to nażelowanych chłopak, w lakierkach i koszuli w paski wpuszczonej w jeansy + pasek z wielka klamra:) w moim poscie o ubiorze chodziło mi o to że osoby z pewnymi charakterystycznymi cechami charakteru i zachowaniem mają w wiekszości ten własnie wymieniony przeze mnie styl ubierania. jest tez wielu szczerych i miłych ludzi ubierajacych sie jak ta grupa :) PS. @SaneOne:Twoj obrazek w podpisie jest mi dobrze znany, wiem kto go pisal, w jakim celu. może byłeś w tej grupie która stała na tamtej miejscówce czy w tej drugiej grupie do której napis jest skierowany? pogubili sie Ci ludzie, porozjeżdzali....
|
|
w Kolnie też się dobrze dzieje hehe a Warszawa pewnie mówi tak samo o Łomży... wszędzie pełno kure.stwa, dobrze że tych normalnych będzie zawsze więcej Bimbo
|
|
Ulica Mikołaja Kopernika.. Związku z wydaniem pod koniec XVIII wieku decyzji o zakazie pochówku zmarłych na cmentarzach kościelnych, ze względów sanitarnych, cmentarz przeniesiono w 1801 roku pół wiorsty za miasto i zlokalizowano jego przy drodze do Zawad i Giełczyna.. Cmentarz przeznaczony był dla katolików i ewangelików, ponieważ Łomża była w tym czasie pod panowaniem prusaków. W związku z rozwojem miasta które liczyło około 10 tys. Ludności zaszła potrzeba rozszerzenia cmentarz w kierunku wschodnim, uczyniono to w latach 1849 i 1861-1879. Cmentarz ewangelików znajdował się na wschód od cmentarza katolickiego. Około 1834 roku założono cmentarz prawosławny. Obejmował tereny położone na południe od cmentarzy katolickiego i ewangelickiego. W związku z powstaniem cerkwi prawosławnej i utworzeniem guberni Łomżyńskiej, oraz napływem ludności wyznania prawosławnego cmentarz poszerzany był w latach 1851-1876 i 1884-1891. Jeżeli był cmentarz, musiał być i dojazd do niego. Po wejściu do Łomży prusaków społeczeństwo miasta postawiło obok późniejszego cmentarza kapliczkę z figurą św. Mikołaja w broniącą ich przed wilkami (tak nazywali prusaków). Dlatego też droga ta według jednych od tego świętego nazywano św. Mikołaja, a według drugich nazywali ją tak na cześć cara Mikołaja II. Chociaż na mapce Łomży z 1923 roku ulica ta nazywa się Cmentarna, ale w spisie ulic Łomży z 1925 roku jest nazw ulicy Św. Mikołaja. W 1926 roku ulica św. Mikołaja została wybrukowana. W 1940 roku Rosjanie zmienili nazwę ulicy na Komsomolską. Po wojnie wrócono do poprzedniej nazwy. W 1968 roku uchwałą rady miasta zmieniono na Mikołaja Kopernika. W przebiegu dziejowym, zależnie od zakrętów historii, nazwa ta nabierała różnych odcieni: raz była ulicą św. Mikołaja, innym razem ulicę nazywano Mikołaja, potem Mikołaja Kopernika. Ale „Mikołaja” było zawsze, podobnie jak zawsze ulica ta prowadziła i prowadzi na zabytkowy dziś cmentarz. Ulica Mikołaja Kopernika bierze początek tak jak od chwili powstania cmentarza od obecnej ulicy Zawadzkiej, po lewej stronie mamy cmentarz wielo wyznaniowy z 1801 roku. Na całej ulicy przeważa prywatna zabudowa parterowa, za wyjątkiem budynku wielorodzinnego Kopernika 6 zbudowanego w 1989 roku i nowego budynku Ekonomika. Pierwsze zajęcia w obecnym budynku przy ul. Kopernika 16 odbyły się 3 września1969 roku. Obrębie ulic polowej, Alei Legionów i Kopernika, wybudowano w latach 70-tych i 80-tych os. Waryńskiego obecnie Bohaterów Monte Cassino. Przy zbiegu ulic Mikołaja Kopernika i Al. Legionów jest założony w 1905 roku Park Ludowy. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1. Ulica łącząca ulicę Mikołaja Kopernika Z ulicą Sikorskiego, do 1968 roku Zaułek Cmentarny, obecnie Zaułek. Widok od strony ulicy Kopernika. 2. Zaułek. Widok od wejścia na cmentarz od strony Sikorskiego. 3. Zaułek. Widok od ulicy Sikorskiego. 4. Mapka Łomży z 1923 roku, na której obecna Kopernika nazywa się Cmentarna. 5. Kapliczka z figurą św. Mikołaja, postawiona obok przyszłego cmentarz przez mieszkańców miasta, żeby chroniła ich przed wilkami (prusakami). 6. Ulica Kopernika od strony ulicy Zawadzkiej. 7. Najmłodsza część cmentarza katolickiego. Mur od strony Szosy zambrowskiej wybudowano w 1888 roku. 8. Brama główna wybudowana w 1879 roku w stylu neogotyckim. 9. Plac przy ulicy Kopernika. W latach 70-tych XX wieku wybudowano blok mieszkalny przez co zniszczono zabytkową aleję lipową prowadzącą od Szosy Zambrowskiej do bramy głównej cmentarza. 10. Budynek przedpogrzebowy wybudowany w 1853 roku, według projektu budowniczego powiatowego, Teodora Bogumiła Seyfrieda. 11. Kaplica Śmiarowskich, fundacji Mateusza Śmiarowskiego dla jego żony Wincenty z Rupińskich – początkowo p.w. św. Wincentego, później św. Krzyża. Wzniesiona w 1838 roku w stylu klasycystycznym na rzucie koła. 12. Dzwonnica murowana wzniesiona przy kaplicy Śmiarowskich w 1866 roku w kształcie filara pokrytego dwuspadowym daszkiem. 13. Budynek mieszkalny wybudowany w latach 80-tych XX wieku. 14. Najstarsza część cmentarza katolickiego. 15. Były cmentarz ewangelicki założony w 1801 roku, obecnie komunalny. Murowane ogrodzenie wykonano w 1844 roku. Od wschodu graniczył z cmentarzem katolickim, od zachodu z cmentarzem prawosławnym. W 1977 roku przejęty przez gospodarkę komunalną 16. Brama główna neoromańska cmentarza ewangelickiego wybudowana w 1879 roku. 17. Była kaplica ewangelicka od strony Kopernika, wzniesiona w 1844 roku. 18. Była kaplica ewangelicka od strony cmentarza. 19. Były cmentarz prawosławny założony około 1834 roku, obecnie komunalny. 20. Część wschodnia cmentarza prawosławnego. Cmentarz zamknięto w 1922 roku. W 1977 roku przejęty przez gospodarkę komunalną.Narożniku cmentarza od strony Kopernika utworzono w trosce o zachowanie najstarszych zabytków cmentarza – w 1978r. utworzono niewielkie lapidarium, w którym zgromadzono fragmenty żeliwnych ozdób, 32 nagrobki i krzyże, secesyjną kaplicę grobową. 21. Była prawosławna kaplica cmentarna neoklasycystyczna pod wezwaniem Grobu Pańskiego wybudowana w 1910 roku. Obecnie kaplica katolicka. 22. Budynek Ekonomika w którym pierwsze zajęcia odbyły się w 1969 roku. 23. Tablica upamiętniająca stulecie Ekonomika (2006r.) . 24. Budynek przedwojennej przędzalni, w latach powojennych do 1969 roku budynek szkolny Ekonomika. 25. Budynek wybudowany za czasów gubernialnych. Kopernika 17, 19. 26. Budynek w stylu dworkowym przy Parku Ludowym od strony Kopernika. 27. Budynek w stylu dworkowym od strony Parku Ludowego. 28. Park Ludowy założony w 1905 roku. Wejście do Parku Ludowego od ulicy Kopernika.(róg Al. Legionów). 29. Park Ludowy i jego wygląd na początu polskiej złotej jesieni. 30. Ulica Kopernika. Widok od strony Al. Legionów. Źródło: 1.Witold Jemielity Dzieje Łomży Tysiącletnie 2.mgr Jolanta Deptuła (rozdz. XI, XII) mgr Donata Godlewska (rozdz.II, III IV V VI) mgr Czesław Nicewicz (rozdz. I, IX, X) mgr Zdzisław Sędziak (rozdz. VII, VIII) Łomża i województwo. Krajobraz i architektura 3.Czesław Nicewicz Województwo Łomżyńskie. Przewodnik 4.Maria Kałamajska - Saed Katalog Zabytków Sztuki Województwo Łomżyńskie 5.Witold Jemielity Łomża w okresie międzywojennym 6.Adam Dobroński Łomża w latach 1866 - 1918 7.Donata Godlewska Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rzeczypospolitej XI wiek - 1793 8.Witold Jemielity Łomża w okresie międzywojennym 9.Czesław Brodzicki, Donata Godlewska Łomża w latach 1794-1866 Zdjęcia autora tematu. Jeżeli coś pomyliłem, lub pominąłem, będę wdzięczny za sprostowanie. Jacek co do terenu zawłaszczonego przez RE, pytanie to należało by zadać raczej naszym władzom. Na zadjęciu przedstawiającym elektrownię miejską, widać że kamienica na Sienkiewicza stoi blisko elektrowni, a w opisach jest, że stała tu gdzie zaczyna się skrzyżowanie świetlne tylko w kieunku ronda. Co do opisów zabytków, to jestem Tobie bardzo wdzięczny za wnoszone poprawki. Opisuję tulko to co znajdę w lekturze o zabytkach Łomży, a tam nie jest to dokładnie opisane. Na gwiazdkę dostałem Album Gabora Lorinczego Łomża w fotografii i tam też jest opis budynku:stajnie carskie, obecnie kino i DŚT. To raczej Ty poinieneś prowadzić ten temat. Widzę, że masz w jednym palcu więcej, co ja nie mam tego w całym sobie, chociaż mam trochę wagi, ale to nie świadczy o mądrości czlowieka. Tyle wiem co wyczytam z książek i w czytelni Towarzystwa Naukowego im. Wagów ul. Długa 13. Jeszcze raz dziękuję Tobie za poprawki. Pozdrowienia -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Barbados Nowogrodzka ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
witam. panie administrator.podalem dane ,kawalek haslo.i ....... na mailu mam wiadomosc ze podeslesz mi login i do tej pory nic nie mam. a co najgorsze sa tam kawalki do ktorych nie mam szansy dostania sie. posluchal bym sobie lomzynskich nagrywek ale za chu....ja nie moge tam wejsc. tak wiec ponie administratorku daj pan mi znac bo sie zrobie zly. pozdrawiam i zachecam do wejscia na te stronke.www.lomzarap.fora.pl
|
|
SIMON MOL - Chcemy pokazać, że uchodźcy nie tylko chcą brać. Możemy też bardzo wiele dawać i wnosić do życia Polaków - mówi Mol. Gazeta Wyborcza 17 lutego 2004 Łóżkowy poeta, czołowy antyfaszysta i wierny współpracownik Nigdy Więcej (o czym można przeczytać niżej), faktycznie lubił dawać... dupy. Tak jak i jego wielce uczynne "ofiary", ... Pojawia się tylko pytanie, czy jego jakże oddani współpracownicy z nw nie pomagali Simonowi w "tłumaczeniu tekstów";). Aż strach pomyśleć co by było, gdyby okazało sie, że S. M. "wnosił coś" nie tylko w "kobiety";). KAMERUŃSKI UCHODŹCA ANTYFASZYSTĄ ROKU KOMUNIKAT Afrykansko-polski pisarz, dziennikarz i działacz społeczny Simon Mol został wyróżniony tytułem "Antyfaszysty Roku 2003" przez antyrasistowskie Stowarzyszenie "NIGDY WIECEJ". Simon Mol (Simon Moleke Njie) urodził się w 1973 r., mieszka w Polsce jako uchodźca polityczny od roku 1999. Wcześniej pracował jako ujawniający skandale korupcyjne dziennikarz w Kamerunie i Ghanie, skąd zmuszony był wyjechać z powodu represji i wielokrotnych aresztowań. W Polsce miał kilkakrotnie do czynienia z aktami rasizmu - miedzy innymi został pobity przez grupę nazi-skinheadow na Placu Bankowym w Warszawie (vide "Katalog wypadków", "NIGDY WIECEJ" nr 13). Obecnie jest współzałożycielem Stowarzyszenia Uchodźców RP oraz współpracownikiem Stowarzyszenia "NIGDY WIECEJ". Zajmuje się twórczością literacka i dziennikarska (m.in. w tygodniku "Warsaw Voice"). Jest tez miłośnikiem piłki nożnej, gra w drużynie Mazura Karczew. W październiku 2003 roku we współpracy ze Stowarzyszeniem "NIGDY WIECEJ" zorganizował m.in. serie imprez w ramach Tygodnia Akcji "Futbol przeciwko Rasizmowi w Europie", w tym mecz z udziałem drużyn Polonii Warszawa oraz Afrykańczyków mieszkających w Polsce. Był aktywnym uczestnikiem Europejskiej Konferencji przeciwko Rasizmowi i Faszyzmowi "NIGDY WIECEJ!", która odbyła się w Krakowie w listopadzie 2003 r. pod egida europejskiej sieci antyrasistowskiej UNITED for Intercultural Action. Tytuł "Antyfaszysty Roku" został przyznany przez Stowarzyszenie "NIGDY WIECEJ" po raz drugi. W ub. r. został nim uhonorowany Jerzy Owsiak. Stowarzyszenie "NIGDY WIECEJ" jest apolityczna organizacja antyrasistowska, która od 1996 roku monitoruje incydenty na tle rasistowskim oraz wydaje pismo pt. "NIGDY WIECEJ". Prowadzi tez skierowana do kibiców sportowych kampanie "Wykopmy rasizm ze stadionów". Źródło: http://www.nigdywiecej.prh.pl/komunikat/2001-2005/01_2004.php
|
|
noto was zaskocze swego czasu mieszkoałem w domu o którym mówi graboś teraz mieszka tam moja babcia. sklep jest moich rodziców. szyld wisi tam od 16 lat choić teraz jest o 10 metrów dalej na nowym budynku a jutro wkleje zdjęcie całego budynku wraz z szyldem. (a tak nawiasen mówiąc ten szyld robi wielką furore i sprawia troche problemów)
|
|
HAHAHHAHAHA ale pomyśl Pontifel jakie te dupy musiały być głupie :) i żeby jeszzce bez gumki (tak wogle to nie napisales o co chodzi w tej aferze z murzynem, wiec ja wyjasniam ze narazil ok 100 kobiet na zarazenie wirusem HIV, mimo ze wiedzial ze jest chory
|
|
tania sensacja...
|
|
|
ciezko kapujesz tu taka metafora jest zeby wlasnie zaczac taki temat tak mnie sie wydaje
|
|
w sumie masz racje,ale i fura i tak jest ok..........moje volvo "pędzi"co najwyżej 140km/h i to przy dobrych wiatrach :)
|
|
niema to jak prywatki .
|
|
W Zambrowie wynajmują limuzyny. Płacisz 200 zł za godzine.
|
|
Mi się podobał sylwester z Jednyką. tomek z lomży na dwójce nic chyba nie było...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |