Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kto kształtuje naszą swiadomość? |
Witam czy jest ktos chetny do pojezdzenia razem z nami terenówkami??? Wymagane jest posiadanie jakiej kolwiek terenowki i dobry humor. My jestesmy z Zambrowa. Pozdrowka Bartek 609362018 suza4x4@wp.pl
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kto kształtuje naszą swiadomość? |
niech wierzy w siebie szacunek mu e kołotaja pisz eslo skład a nie elso dobra
|
|
dzięki wielkie za konkrety :)
|
|
internet jest do bani
|
|
van lossen jesli tak uważasz ze w dres, jeans lakierki i koszula ubierają się cwaniaczki to w co ty się ubierasz jak nie w jeans i kuszule a czasem dres???
|
|
dresy ostatni raz nosiłem w podstawówce na w-f. dzis wstyd wyjsc gdzies w dresach bo wiadomo jak to sie kojarzy lakierki do jeansu pasują jak pięsc do nosa. co innego jeansy + zwykle pantofle. ale CI ktorzy je nosza to inny świat - tak jak Ci zakładajacy sandały na skarpety oczywiscie nie kazdy kto ma jeansy, lakierki i żel na włosach to cwaniak, ale przecież widac po ludziach ktorzy sie tak noszą co to przewaznie za typy ja ubieram sie w bluzy, sztruksy, jeansy, koszule, pantofle, buty treekingowe, buty skorzane - w najrozmaitszych kombinacjachw zaleznosci od tego gdzie sie wybieram
|
|
witam zadzwoniłam i o dziwo : ))) aerobik prowadzi facet zacznę od nastepnego wtorku chodzi ktoś do 10 ? myślę ze godzina dla siebie to i tak zbyt mało : )))
|
|
Mam Porsche Cayenne i chciałbym z wami pośmigać(oczywiście na jest on pilot) :-)
|
|
Chciałbym wiedzić czy ktokolwiek wie coś o miejscowościach takich jak włodki i chludnie (tylko prosze o szczere odpowiedzi a nie kopiowanie encyklopedi)
|
|
hmm hehe ma ktos jeszcze jakies pomysly?? hehe
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Do DMZZONE Źródła podałem wcześniej. O Liguorich i Celinie Chludzińskiej dowiesz się bez żadnego problemu w internecie. Najlepiej rodzina opisana jest w Herbarzu Adama Bonieckiego z początku XX w, najbardziej znany i wartościowy herbarz. W Łomży go raczej nie znajdziesz ale w Bibliotece Narodowej lub BUWie bez problemu. Kupisz go też na CD przez internet. Ogólnie dotarcie do genealogii rodziny jest dość łatwe. Co do pochodzenia nazwiska to tylko tyle mogę napisać "Chludzińscy v. Chludzieńscy h. cholewa z tą odmianą, że miecz ostrzem do góry kładą. Chludnie, w ziemi łomżyńskiej,są ich gniazdem, które w pierwszej połowie XV w często Chludzinem nazywane były...", "Janusz starszy, książe Mazowiecki za wieś Dobrołękę nadał w 1413 r. Marcinowi, Mścisławowi, Mroczesławowi, Jakuszowi, Grzymisławowi, Piotrowi i Wojciechowi z Lasocic 50 łanów, zwanych Chludnie, nad Czatną pod Nowogrodem...". źródło: "Herbarz", A. Boniecki Tak więc nazwisko prawdopodobnie pochodzi od nazwy tej ziemi. Ale czemu tak była ona nazwana i co to znaczyło nie wiem.
|
|
są też jak widać i męskie dziw...
|
|
A ja też jestem Chludziński i jestem z tego dumny :DDDDD
|
|
a teraz troche danych na Chludniach jest: 13 Chludzińskich w tym dwóch Józefów, Kimierzów, Stanisławów 3 Popkowskich 2 Śmiarowskich 5 Włodkowskich 2 Wszeborowskich 2 Żmijewskich a we włodkach: 3 Chludzińskich 3 Chrzanowskich (w tym ja) 2 Jackowskich 2 Popkowskich 2 Sutkowskich 6 Włodkowskich (Ja uczyłem się na chludniach moja klasa liczyła 16 osób w tym jakieś 10 było bliższą lub dalszą rodziną)
|
|
Żałosne przedstawienie. Były agent UB szefem Archidiecezji Warszawskiej brnie w kolejne kłamstwa dając świadectwo całemu kościołowi. Ja wiem, że są księża, którzy byli dręczeni przez UB, niektórzy zostali zamordowani ( śp. ks. Popiełuszko ) ale nigdy nie poszli na współpracę !. Są jednak takie "zgniłe jabłka" psujące wizerunek kościoła. Najgorsze jest to, że sam kościół nie chce się oczyścić. Dziś w TVN24: Na pytanie: " czy wziąłby pan idział w Ingresie ?" - prof Zoll powiedział: " gdybym w tym dniu był w Warszawie, poszedłbym na mszę do innego kościoła". Chyba nic nie trzeba dodawać. W tym kraju już nikomu nie można wierzyć :( Zbych
|
|
i dobrze niech odpowiedzą za swoje czyny
|
|
dobrze że tam czarne msze nie odchodzą i kotów nie kroją rudy błazen z druhem
|