Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Powraca temat stadionu lekkoatletycznego! |
Czy ja napisalam cos takiego, co wskazywaloby na to, ze powinienes sie mnie bac?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Powraca temat stadionu lekkoatletycznego! |
Malwino Taka jest uroda forum. Ty też, zupełnie sprytnie, przeszłaś do bezpośredniej rozmowy z MrS. Gratuluję. Gość na poziomie. Pozdrawiam --- PGG
|
|
Pozdrawiam Pana serdecznie, Panie tz :) Malwino to kiedy się spotkamy? :) Pozdrawiam Mr S "Hoping for the best, expecting for the worst..."
|
|
Holliday Inn... Dyskoteka, klub - typowo amerykański. Wybraliśmy się z Filipem by popatrzeć na krasawice wybitnej urody. I wiecie co - gdybym tylko taki miał wybór to do końca życia pozostałbym w dziewictwie. Dziewczyny tam obecne są żywym dowodem na to że Darwin sie mylił - one nie pochodzą od małpy, ale od słonicy... Młode, twarze drobne, delikatne - ale reszta ciała!!! Koszmar... Naprawdę trzeba nie mieć instynktu samozachowawczego by się tak upaść!!! Polki leciutko przy tuszy w porównaniu z typową amerykańką są chorobliwie chude, po prostu szkieletory. Ale jest i plus... w polskim klubie tak jak w polsce wszyscy na ciebie patrzą - jak jesteś ubrany, jak się zachowujesz. w amerykańskim pełen luz - nikt się niczemu nie dziwi. Pełna tolerancja. Kocham was Polskie dziewczęta, waszą kobiecość, delikatność... Jesteście wspaniałe... No i w odróżnieniu od Amerykańek macie jakieś normy moralne... A to dużo!!!
|
|
DaSto no widzisz - i tak źle i tak niedobrze. Brać się za Polkę i wpajać jej pewne zachowania czy odchudzić jakąś Amerykankę ? Oto jest pytanie :)))))))))))
|
|
Nie przesadzajmy. Całej winy nie ponosi belfer, wina leży również po naszej stronie, tzn. uczniów. Ale fakt, że 3/4 szkoly ma 3 lub mniej z fizyki o czymś świadczy i to raczej nie o lenistwie uczniów....
|
|
Nie możemy nikogo zmusic zeby był tolerancyjny, jego sprawa co myśli. Ale komantarze do postu Geje w Łomży i Jude Raus świadczą nie tylko o braku tolerancji, ale o bardzo ograniczonym umyśle i kulturze osób je piszących. Nikt nam nie każe kochać wszystkich gejów i innych, według niektórych 'odmiennych' ludzi, ale darujmy sobie wulgarne teksty, bo one swiadczą tylko o naszym braku inteligencji...
|
|
Masz też trochę racji Krupc, coś w tym jest do zastanowienia dla nauczyciela. To niekoniecznie tylko sprawa tak dobranych leniwych uczniów, chociaż teoretycznie też możliwa. ![]() :-C
|
|
a ja mysle ze tulipan to swietny hlopak:) MARCIN
|
|
Mówię o tej "pełnej tolerancji", o której pisze DaSto, że posiadają ją Amerykanki...
|
|
Przed kilkoma miesiącami było głośno na ten temat (czytałem nawet o tym, że Listkiewicz miał do nas w tej sprawie przyjechac). Czy te plany spełzły na niczym? Co będzie jeżeli ŁKS awansuje do III ligi-gdzie będzie grał? Kibice będą na nim?
|
|
...to raczej nie jest "pełna tolerancja", tylko "pełna obojętność"... ...jak to powiedział kiedyś mój kumpel, który zawsze ubierał się nietypowo (w Polsce też)... ...w Polsce miał problem bo był wysmiewany, tam na tomiast nikt nie zwraca na niego uwagi... ....tolerancja polega na akceptacji tego co się widzi, a nie na niezauważaniu... cieplo
|
|
...Czesławie.... a może by tak... oprócz informacji o ŁTW, także dzienniki..... co się wydarzyło w Łomży 100 lat temu?
|
|
Uderz w stół, a nożyce się odezwą! Marta
|
|
Normą było podawanie w spisach mieszkańców miasta liczby żołnierzy,(czasami wyodrębnianych w oddzielną kategorię) co jak widać nie stanowiło dla Rosjan jakiejś tajemnicy wojskowej.
|
|
to Łomża tez leży na Mazurach...
|
|
Uczę się w szkole średniej więc wiem bardzo dobrze jak jest. Są osoby, które kończąc gimnazjum miały średnią 5.0 i wyższą, a teraz ledwo wyrabiają się na 3.0. Niemożliwe, żeby nauczyciele ze wszystkich przedmiotów byli źli ;) Nie chce się uczyć i tyle... Sam z resztą mam lenia ;-)
|
|
Czytałem gdzieś o "mazurach łomżyńskich", ale językowo - to my Mazowsze. To problem graniczny: leżymy na styku Mazowsza, Mazur i Kurpii, ale na pewno nie Podlasia! (Jeszcze jedna z nieprzebranych objawów tępoty polityków "robiących" województwa). Zbych
|
|
Innymi słowy - Kurp to Mazur( Mazowszanin), ale Mazury to nie Mazowsze
|
|
Młodzież zawsze ma wyczucie przyszłości-budownictwu ukręcają łeb to i uczniów nie przybywa...za to jest istna nawałnica kandydatów do seminariów duchownych (bo buduje się dużo, robota(czyt. posługa) nie ciężka i "wynagrodzenie" godziwe, a efekty "ubogacenia" duszy do sprawdzenia dopiero po śmierci):-(
|
|
Z tego co wiem, to do klasztorów jest w sam raz. Tam idą w większości ci, którzy "nie wytrzymują" i chcą uciec od trudów, albo się poświęcić... więc motywy jakby bardziej uczciwe....Chyba dlatego zakonnicy cieszą się znacznie większym szacunkiem.
|
|
Zbychu-a ja tam byłem i już dawno to co ty dziś piszesz zauważyłem. Pełna prawda. Nad tym ogłupianiem ktoś od dawna pracuję i wcale na Ameryce nie zkończy. To już jest w wielkim stopniu w tej uni do której my tak pędzimy. Pamiętasz tę wielką radość pana prezydenta nie wszystkich polaków i jego świty po referendum? Czy nie było to wynikiem ogłupiania?
|
|
No tak. A Łomżyniak to nie podlasianin. Kolejna pomyłka państwowa. Tym razem bolesna dla naszego niepodlaskiego miasta. --- PGG
|
|
W 1904 roku w Łomży jeszcze nikt nie miał pojęcia, że dokładnie za 71 lat przyjdzie na świat małe Tygrysiątko, które wyrośnie na Tigera pisującego na tym forum :D Nie znano również takich pojęć jak: telefon komórkowy, komputer, skate park na Perspektywie, nowy stadion miedzy blokami, nie mówiąc o zagadnieniach związanych z internetem :) pomyślcie zaledwie 100 lat, a jaki postęp :) Tiger
|
|
Też coś o tym słyszałem.... Może ktoś zna jakieś konkrety ? Pozdrawiam Tiger PS Zbychu jak się miewa "marycha" ?:D Ucałuj ją ode mnie :)
|
|
I do mnie dotarly sluchy o czyms takim. Podobno mialo juz to miejsce w slupsku a wytropieni ludzie byli uzytkownikami Kazaa.
|
|
|
O czlowieku wszystkie te kluby to swoiste burdele także śmiało wal masz 99% że na łatwą trafisz, no może w yam caffe są te co trzeba jeszcze ze dwa razy furką przewieżć i kupic fajki z wyższej pólki . Trzym sie i owocnego podrywu ;) ![]() :-C
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |