sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pytania do Kandydatów na Prezydenta.

Nie wiem czy kto¶ z Was słuchał ostanio Radio Nadzieja a dokładnie wypowiedz ks. Andrzeja Pogorzelskiego, dyrektora L.O. im. Kard. Stefana Wyszyńskiego. Namawiał on młodzież pogimnazjaln± aby przychodziła do jego szkoły, namawiał tych wszystkich którzy "jeszcze nie podjęli decyzji i siedz± w domach lub młodzież z terenów wiejskich". Przekonywał też rodziców aby nie obawiali się opłat za naukę..... Z zaufanego Ľródła wiem, że w owej szkole w pierszej klasie jest ....... 8 osób, (słownie osiem) na ok 60 miejsc:)))) Jeszcze kilka lat temu "społeczny" był jedn± z bardziej elitarnych szkół w Łomży, teraz ...... 90% mieszkańców nawet nie wie gdzie on ma swoj± siedzibę. Upadku szkoły dopatruje się w jednym.... mianowicie w zmianie dyrekcji. Miało to miejsce na w roku szkolnym 1999/2000. Od tamtej pory niepodzielnie włada instytucj±, była bibliotekarka, póĽniejsza sekreterka p. (.....). Nie wiem kto stoi ponad ni±, ale za jej chamstwo i grubiaństwo dawno powinien j± wyp.....
Na zakończenie chciałbym życzyć owej pani aby jej szkoła zbankrutowała a sama została bez pracy. Może wtedy jej się otworz± oczy.

ps.
p. (...) jest v-ce dyrektorka,
a jej m±ż to stary ZMS-owiec, ona też jest raczej czerwonego wyznania a jest dyrketork± "katolickiej" szkoły

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pytania do Kandydatów na Prezydenta.

Ciekawe jakie czesne jest w tej szkole... Ciekawe czy miłosierne i chrze ¶cijańskie?
Ciekawe czy wspieraj± zdolnych ubogich?
Założę się że w takim liceum nauk Papieża to tylko słuchaj±... i nic więcej...

Wiecie co wam powiem... Jeżdziłem trochę po Polsce ale z dum± muszę powiedzieć że najładniejsze dziewczyny s± w Łomży... Należy dbać o to łomżyńskie bogactwo!!!
P.S. Chętnie podbam o jak±¶...

Ostatecznie trzeba wysluchac glosu mieszkancow co by chcieli w tym miejscu i wybrac najrealniejsze plany. Rozpisac jakis konkurs (czy cos takiego - nie znam sie na tym) znalesc ludzi ktorzy byliby chetni do otworzenia/przeniesienia tam swoich lokali gastronomicznych... bo az glupio mi sie robi jak ide ze znajomymi ze szczecina a w srodku miasta krowy sie pasa (albo konie). To juz wg. mnie lekka przesada.
Przesada jest rowniez to zeby ten teren pozostawal pusty... cos trzeba z nim zrobic... Bo niedlugo ktorys z wlascicieli wpadnie na pomysl zeby tam jakies zborze czy kukurydze zasiac. :)

Pozdrawiam

ps. I co z tym zagospodarowywaniem miasta? Kto za to odpowiada?

Masz rację! Życzę Ci równie pięknych córek ( aby inni mogli o nie znowu "zadbać").:-)

Od dawna wiadomo było, że przy biedniej±cym społeczeństwie szkoły"prywatne' będ± zanikać. Snobizm rodziców (i pieni±dze) nie różnicuj± poziomu maturzystów, a więc nie jest to istotne w szansach dostania się na uczelnie. Za co więc maj± płacić?

---------------------------------------------
Lukasz

Bardzo dobry pomysł, tematów jest wbród, ale dobry kabaret to zawsze sól w oku władzy...Wymaga odwagi.

Fracik

Cze¶ć!
To ja wymy¶liłem, a przynajmniej tak mniemam, póki nie zapomnę lub kto¶ mi nie odbierze palmy pierwszeństwa, skoro mi w głowie odbiła, że szans± Łomży jest nie nasz ziomkowski narodek prowincjonalny z jeleniem w herbie, skacz±cym także po forum, ale TRASA z Wawy i Krakowa na Mazury i dalej hen na Litwę i tak wkoło globu.
¦piewałem sobie hity pokolenia w krótkich spodenkach sprzed trzydziestu lat czy ćwierćwiecza, jad±c z z wybitnym rysownikiem Andrzejem Graniakiem z Warszawy i kobiet± za kierownic±. Ale hitem, dla mnie samego niespodziewanie, okazała się pie¶ń "My z Łomży", mimo że urodziłem się w Białymstoku, Graniak chyba w Słupsku, a kierowczyni w Bielsku Podlaskim ("Je¶li zdolny uczony, to z Łomży; Kompozytor ceniony, to z Łomży, Bo my z Łomży, a Łomża jest perł± w¶ród gwiazd, Najja¶niejsz± gwiazdeczk± w¶ród gwiazd..."). Odmiennie, niż planowałem, zareagowała mi publiczno¶ć: za¶miewała się do łez!!!
Ta pie¶ń czcigodna i pochwalna w imię pamięci tylu pracowitych pokoleń łomżan - to cudo rymotwórcze - wywołała huraganowe salwy ¶miechu współpasażera i mojej s±siadki z lewej. Tylko kierownica zachowała emocje dla siebie. Nie wiedziałem z pocz±tku, czy się zżymać, czy skończyć, ale im dłużej ¶piewałem ze łz± w oku, docierało do mnie, jak anachroniczny jestem w tym nowoczesnym wozie z zadban± Słuchaczk± i utalentowanym Słuchaczem, zarykuj±cymi się nieprztomnie, na każde warunkowe powi±zanie wielko¶ci w jakiejkolwiek dziedzinie z nazw± tak bliska memu sercu, które najpierw rado¶nie piało, potem upokorzone kwiliło, aż samo zaczęło rechotać jak bocian z braku żaby.
I słuchajcie: wła¶nie ta lipcowa, w skwarze lata, doskwieraj±cego w połowie sierpnia Pielgrzymowi Niestrudzonemu, wła¶nie ta jazda rozpalonym do biało¶ci cudem techniki natchnęła mnie my¶l±: TRASA!!!
Rafa w tej kwestii po raz pierwszy na FORUM. rafa1963@go2.pl

Adrian

Co my¶licie o utworzeniu łomżydelsów, konkurencji dla "czipendelsów". Będzie goło ale wesoło.

Trzeba się spieszyć bo chłopaki ze SPEED-u założyli SPEEDendelsów.

8 osób w klasie = większa szansa, że czego¶ naucza. Na przykład.

Adrian

A "godzinki" czyli pienia radosne z poczucia szczę¶liwo¶ci w doskonałej dykcji bezzębnych pie¶niarzy pełne - w Radiu Maryja? Oni chyba posiadaj± wystarczaj±cy brak klasy do tego procederu, co?
Czego chce ten Glemp od tych struchlałych (od truchła) pie¶niarzy?
Nastawcie więc uszy ku słuchaniu, niewierne "kundelki"!

Qufer

Tak naprawdę, to je¶li chcesz dostać się na studia, to jest tylko jedna droga: wzi±ć się solidnie do roboty. Z różnych szkół dostaj± się na uczelnie różni absolwenci, ale s± to tylko ci konsekwentni...(s± i "wyj±tki")
Teoretycznie im mniejsza klasa - tym lepsze nauczanie, ale czy my¶licie, że tak zawsze jest? Nauczyciel dobry(czyli skuteczny) radzi sobie i z większymi klasami choć to nie ten sam komfort dla obu stron. Najpewniejsza jest jednak własna praca!
Pozdrawiam wszystkich planuj±cych dalsz± naukę i życzę efektów na tej drodze.

Pocieszyłem się - toć w Łomży jest zespół Voice. Geniusze rytmu i tekstu. Gwiazdy rodzimej klasy godne wszelkich pochwał i miliona fanów. Wygrałem na imprezie z ich udziałem compact z ich kawałkami, tak sprytnie nagrany, że piosenki urywały się w najmniej spodziewanych momentach potęguj±c we mnie pragnienie odsłuchania utworu do końca (głupie uczucie jak cofka staje w połowie... oj głupie...).
Chociaż w większo¶ci graja kawałki ich Troje

I jeszcze jeden dowcip z klimatu żałoby + w±tek szkolny

Nauczyciel namawia dzieci, by kupiły grupowe zdjęcie, które zrobił im na wycieczce szkolnej fotograf.
- Pomy¶lcie tylko, jak miło będziecie patrzeć na to zdjęcie za 30 lat i mówić: "To Jurek, zosta adwokatem, a to Kasia, jest dziennikarka..."
Nagle gdzie¶ z ostatniej ławki odzywa się cichy głos:
- A to nauczyciel, już dawno nie żyje...

...pies... szkoda go..... (...blachy to sie wyklepie.. .chłodnicę i zderzak wymieni..... - ...ubezpieczenie zapłaci.....)

...żal tych psów, w dzień na łańcuchach maj± pilnować terenu, a noc± biegaj± samopas po polach i drogach...... eeech..... bieda......

...znajomy miał kiedy¶ problem..... bo zobaczył psa kilkana¶cie (dziesi±t?) metrów przed sob±, (a nie kilka jak ja - już nie miałem czasu na reakcje) i próbował go omin±ć ......zahaczył o pobocze, zarzuciło go... zahaczył o drugie..... i wjechał w pole....... codem zmie¶cił się między drzewami.....

Qufer

proponuje zrobic rajd rowerowy i wypic kawe z termosu, dolacze sie do was na rowerku:))....no i mozna isc do knajpy greckiej w dawnej rampie...naprawde spokoj, dobre jedzenie i kawa tez....sprawdzilam....juz pare razy:))

Najladniejsze sa te Lomzynianki ktore maja na imie Magda lub Dorota, sprawdzoneee:-D

Qufer

znam jedn± Dorotę ale brzydka jak noc , i jak mam w to wierzyc

---------------------------------------------
Lukasz

Iwona !
Podczas spotkania m.in z Evv± zaproponowałem mał± wycieczkę rowerow±. Cóż z tego Evva nie ma rowerka. Pomóżmy Evvie!!, niech kto¶ jej pożyczy rowerek. Pogoda jeszcze dopisuje, a my będziemy testować okoliczne lokale.
Polecam Koterię nie do¶ć, że wpu¶cili z psem, to jeszcze rower pozwolili zaparkować w ¶rodku. Super !!!!!!!!!!!!

Miała być spokojna dyskusja, a wyszła pyskówka. Ja też lubię muzykę klasyczn± w dwóch wydaniach. Czasmi Bacha J.S. a czasami King Crimson z Ich "ever grun" - "Epitaph" lub Led Zeppelin. Po tej "dyskusji nie wiem gdzie tak± muzykę graj±. Ot co

To ja też co¶ mam... z głębszym sensem:)))

Przychodzi baba do lekarza, a lekarz pyta:
- Z czym pani do mnie przychodzi?
- Panie doktorze, boli mnie tu i tu, tu i tu, i tu, i tu ...
- Ale ja nie pytałem, co pani dolega, tylko z czym pani do mnie przychodzi?

....a ¶wistak siedzi i płacze, bo mu te sreberka pod.. ukradli...

A ¶wistak siedzi....

...bo sreberka były kradzione.

Tylko żeby sie nie wymigal:)) Jak to mowia dobrze... byc ubezpieczonym, ale jeszcze lepiej nie miec z nimi do czynienia;)))

Qufer

je¶li chodzi o ubezpieczenie, to nie zgadzaj się na żadne klepanie blach, albo prostowanie czegokolwiek, tak przeważnie rzeczoznawcy pisz±, miałem co¶ takiego no i udało się co¶ wywalczyć, najlepiej zasięgnij opinii u znajomego rzeczoznawcy

poadrawiam

GABO

Może mi kto¶ wyja¶ni - czym s± i czym się różni± - Wspólny Dom-Łomża od Razem dla Łomży lub odwrotnie

Qufer

mowmy otwarcie
zamiast winietek niech wszyscy urzywaja nazwy
podatek pola (koniecznie z malej litery)
a tak wogole to rzad oglosil ze podatek pola ma byc dobrowolny
bo przeciez nie musisz jezdzic
a zeby bylo smieszniej to beda w Polsce drogi zwolnione z podatku pola
tzn niektore odcinki autostrad (bo panstwo juz sprzedalo prawa do pobierania oplat za te drogi) tylko ze bez podatku pola nie bedzie tam mozna dojechac
no wogole absurd
no i ma to byc oplata za drogi o podwyzszonym standardzie
no wogole ubaw po pachy
a jak ktos nie ma samochodu to niech sie nie smieje bo i tak zaplaci:
cena transportu przeklada sie bowiem na cene doslownie wszystkiego
a jak ludzi przestanie byc stac na samochody to rzad z duma oglosi ze
liczba wypadkow jest najnizsza od dziesiecioleci

i o to w tych wyborach chodzi
stare wygi poprzebieraly sie w nowe szmatki i niezabardzo im zalezy zeby pokazywac swe korzenie
ale jak sie ktos obraca w sferach samorzadowych to wie ze to wszystko
marnosc nad marnosciami wszystko marnosc

gdzie ta zbiorka?? ja z mlodzieza jade tez w okolice pniewa, siemien i te inne.....oni jada pierwszy raz wiec nie mozemy zbyt daleko....ale moze spotkamy sie na trasie?:)).....

czy tylko ja to dostrzegam , że więszko¶ć robi z tego nieszczę¶cia innych ludzi pożywkę dla swych dziwnych ambicji , interesów. Przykładem niech będzie relacja z uczczenia tej uroczysto¶ci w Białymstoku - żenuj±ce. Z wiekim niesmakiem ogl±dałem też program TVN o pracy starżaków NWY z tego dnia nagranych kamer± jednego ze strażaków. Totalny , bałagan , brak ¶ladów jakiego¶ logicznego my¶lenia nie mówi±c o bochaterstwie a jedynie prefekcyjne gesty , ustawianie się pod kamerę , gesty wręcz teatralne. Miałem wrażenie , że jest to dla nich życiowa okazja, darmowa na koszt innych zagrania jak w filmie, ale żadnego bochaterstwa tam nie widziałem. Czy ja się mylę , jeżeli tak to dlaczego.

Qufer

Sam sobie szukam i znalzłem / www. lomza.info serwis jak samo osobie pisze - "do zakończenia wyborów samorz±dowych, będzie on serwisem informuj±cych o wszystkich sprawach zwi±zanych z wyborami"/ pełn± listę zerejestrowanych Komitetów Wyborczych:
1.Komitet Wyborczy Wyborców "Chrze¶cijańskie Porozumienie Prawicy"
2. Komitet Wyborczy Wyborców "Samorz±d 2002"
3. Komitet Wyborczy Wyborców "Razem dla Łomży"
4. Komitet Wyborczy Wyborców "Łomżyńska Prawica"
5. Komitet Wyborczy Wyborców "Samorz±dowe Porozumienie Łomży"
6. Komitet Wyborczy Wyborców "Ligi Umiarkowanych Pragmatyków"
7. Komitet Wyborczy Wyborców "Wspólny Dom Łomża"
8. Komitet Wyborczy Wyborców "Młoda Łomża",
9. Komitet Wyborczy Wyborców "Dialog".
10. Komitet Wyborczy SLD
11. Komitet wyborczy Liga Rodzin Polskich
12. Komitet Wyborczy Samoobrona

Pamiętajmy : Mylimy sie raz na cztery lata

Dziwie się, że osoby "¶wiatowe ", które nie jedno widziały nie zrozumiały przesłania filmu, który powstał przypadkowo.
Przesłanie było jasne - krótkie , jak dwie godziny od uderzenia do zawalenia wież odmieniły losy ludzi, losy strażaków
czy było brak bohaterstwa ?
- czy nie jest bohaterstwem wej¶cie do budynku , wiedz±c, ( a napewno czę¶ć strażaków była ¶wiadoma tego), że w każdej chwili grozi on zawaleniem by nie¶ć pomoc potrzebuj±cym?
- czy nie jest bohaterstwem przechodzić obok setek szcz±tków ludzkich, wyrzuconych z budynku po uderzeniu samolotu?
- czy nie jest bohaterstwem czekanie na rozkaz i zadanie , gdy za plecami co minuta uderza ciało człowieka o chodnik , a krew i ko¶ci bryzgaj± na ¶cianę?
-czy nie jest bohaterstwem przyj¶cie z" wolnej służby, aby i¶ć w nieznane pełne zagrożenia zamiast "spokojnie" ogl±dać CNN ?( ponad 1/3 strażaków która zginęła w tym dniu nie pracowała)
czy był bałagan ?
- czy kieruj±cy działaniami s± wstanie zapanować nad wszystkimi kiedy ¶rednio co 30 s przybywa nowy zespół ludzi do działań w ci±gu około 1 godziny do działań weszło 1000 strażaków i paramedyków)
- czy można zapanować nadł±czno¶ci± radiow± maj±c do dyspozycji ok10 kanałów radiowych i0koło 500 osób które mog± lub prowadz± korespondencję?
czy było logiczne my¶lenie ?
- czy może być logiczne my¶lenie wiedz±ć, że w chwili przyjazdu pożar obejmuje ponad 7 pięter, a do gaszenia wymagane jest podanie ponad 50 pr±dów ga¶niczych?
- czy można być logiczne my¶lenie wiedz±ć , że pompy pożarnicze s± w stanie podać wodę do około 40 -50 piętra, gdy pali sięw okolicach 70 piętra ?

Czy zwrócili¶cie uwagę na twarz i oczy kapelana Mychal
Judge'a , był to starszy człowiek , który w swoim życu widział nie jedn± ¶mierć - był przerażony przerażony ogromem nieszczę¶cia i ofiar, przytłoczony zapachem ¶mierci , a zapewniam że napewno zapach taki- prawdziwy, trupi wymieszany ze słodkawo mdłym zapachem spalonego ludzkiego ciała unosił się wokół WTC ?

Jedynym błędem, który dało się zauważyć to była wiara w to ,że to co amerykańskie to najlepsze i niezniszczalne i nie wzięcie pod uwagę, tego że w przypadku takiego pożaru spowodowanego uderzeniem konstrukcja no¶na budynku ( stal) nie wytrzyma w ogniu dłużej jak 1 godzinę, jeżeli system ga¶niczy budynku nie ugasi pożaru, ale co powiedziała by opinia publiczna, gdyby strażacy wszyscy opu¶cili wieże WTC na klilka kilkadziesi±t minut przed zawaleniem się wież i poatrzyli się na to co dzieje się z 3 tysi±cami ludzi będ±cymi jeszcze w budynku z bezpiecznej odległo¶ci kilku przecznic.

Chciałbym , aby taki bałagan jaki było tam widać był przy wielkich zdarzeniach w Polsce ( oby ich nie było - pukam w niemalowane )

strażak z 20 letnim do¶wiadczeniem

[']...Być moze NY nie był przygotowany do takich akcji ratunkowych, ponieważ nikt sie nie spodziewal CZEGOS takiego, na tak ogromn± skalę. Stazacy szli do gory, kiedy inni zbiegali na doł, bo postepowali tak, jak w przypadku pozarowpostepowac powinni... Niektórzy być może zdawali sobie sprawę z tego, że ida na pewn± ¶mierć, ale...w sumie chyba nikt nie widzial, ze cała kontrukcja runie tak szybko w dol...
Ł±czno¶c także zawiodła, bo podobno gdy "padła" pierwsza wieża, strażacy z drugiego budynku nie wiedz±c o tym nadal kontynuowali akcję ratunkow±...
...Nie wiem, nie byłam...to akurat słyszałam...Natomiast jeżeli chodzi o film...to filmu nie widziałam...[']

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Wczorajszy dzien to dla mnie osobiscie telewizyjny niesmak.
Szkoda ze wspolczesne media, a w szczegolnosci telewizja robia z tego biznes.
TVP w wiadomosciach: glownie przechwalki "rok temu
pokazalismy jako pierwsi". Rok temu chwalili sie ... ze w czasie
zamachow mieli najwieksza ogladalnosc. Pajace. Hieny cmentarne.
Nawet transmisja z pobytu Papieza w naszym kraju byla sponsorowana.
TVP moim zdaniem siega etycznego dna. Dla nich liczy sie tylko kasa, kasa a potem... kasa. Senascja goni sensacje a wszystko to sponsoruje jakas firma. Ludzkie tragedie sa narzedziami w zbijaniu nasetpnych paru zlotych.
Brak slow.

Slav

Drodzy forumowicze. Przecież Polak potrafi. To zatrzęsienie list to wył±cznie efekt idiotycznej ordynacji. W okręgach jednomandatowych takiego cyrku nie ma. Tam licz± się ludzie, a nie stadka. U nas system wyborczy to w zasadzie sprytny system transferu głosów na wybrańców partyjnej biurokracji. Trochę tę patologię łagodzi alfabetyczna kolejno¶ć kandydatów na li¶cie.

a tak wogóle to proszę bez histeri bo WTC w żaden sposób nie podzieliło mojego życia na okres przed 11.09 i po 11.09 i założę się ,że dotyczy to wszysytkich innych . Zwyczajny chwyt propagandowy i tak ładnie brzmi.

czy amerykanie bombarduj±c japońskie miasta , robi±c krwawe masakry w Wietnamskich wioskach też stosowali takie okre¶lenie .

Qufer

Na każdym kroku dokonuje się na nas gwałt propagandowy. Tu zgadzam sie z Tob± w zupełno¶ci. Sam jednak widzisz, że natura m¶ci się na gwałcicielach. W rzeczywisto¶ci ten jazgot staje się anty-reklam± (pisownia celowa).

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

tak jest Piotrze, jestem belfrem, i czasami mamy rajdy szkolne...czasami z mlodzieza, czasami tylko cialo jedzie:))...mam na mysli pedagogiczne...ale najczesciej jezdze sama...bo jezdze sporo....jak na pania w srednim wieku:))...teraz jade tylko jako opiekun bo klasa nie moja...obawiam sie ze wiekszosc z was z belfrem jezdzic nie bedzie....no coz....zobaczymy:))...moze sie myle:))

klasa ma rajd po poludniu.....rano pojade sama do gronostajow....okolo 10.30 bede w zawadach:)))))......jezu....jak w filmie szpiegowskim:))))
mowie o sobocie:))...

Witam wszystkich,

Teraz dokładnie widzę jak rodzi się plotka w Łomży. Kto¶ podał hasło wycinka drzew i bez sprawdzenia faktów wszystkich krytykuje. Tak rodzi się jedynie nienawi¶ć budowana na swoich byłych i potencjalnych wrogach. Łatwo jest pu¶cić wodze fantazji i mówić to co ¶lina na język przyniesie. Fakty s± zupełnie inne. Sprawa wycinki drzew przy szkole muzycznej czyli na ulicy Dmowskiego jest następuj±ca. Mieszkańcy już od dawna wysyłali pisma z pro¶b± o dokonanie wycinki. Skoro tak bardzo walczycie o drzewa w Łomży, to czy chcecie mieszkać w mieszkaniu zaciemnionym przez cały rok (aż do czwartego piętra w bloku). Czy skoro jeste¶ alergikiem to pozwolisz aby drzewo które ma zły wpływ na Twoje samopoczucie było na wyci±gnięcie ręki z balkonu ? Do wycinki w tym rejonie przyczynili się również handlowcy z w/w ulicy. Uzasadnienia : Utrudnienia w ruchu spowodowane brakiem parkingów, Niebezpieczeństwo dla ludzi spowodowane spadaj±cymi gałęziami. Tak, tak, sam osobi¶cie nie raz odci±gałem z drogi połamane gałęzie po byle wichurze. Tak więc ja jestem za tym co się stało. Owszem można mieć na ten temat swoje zdanie, ale trzeba sobie zdać sprawę, że niektóre miejsca potrzebuj± takich zabiegów i jest to robione dla dobra ogółu. My¶lę że na¶wietliłem Wam sprawę wycinki drzew przy szkole muzycznej. Innych sytuacji nie znam więc się na ich temat nie wypowiadam. Zawsze bardziej widoczne rzeczy przyci±gaj± uwagę widzów. Czy kto¶ z was zauważył jakie¶ działania zwi±zane z sadzeniem drzew w Łomży ?

Pozdrawiam
Sharky

Cóż, ja też nie licze okresu przed i po 11.IX. Jest tragedia tych ludzi i rodzin którzy stracili bliskich. Należy im współczuć. Oby nie było tak, że teraz ważniejsz± dat± będzie 11.IX niż każde swięto w Polsce. Cóż "przewaga" tragedii w WTC to taka że odbywała się "live" na ekranach milionów telewizorów.
Co do tego filmu nakręconego przez francuzów.
Do akcji w WTC jest to do¶ć nudny film, naci±gany komentarzami. To, że widać tam reakcję strażaków na otaczajac± ich sytuację, jest godne obejżenia. A ta reakcja to przerażenie. Nie wiedzieli co się dzieje. Moim zdaniem dorobiono trochę ideologię z tym bohaterstwem. Czy kto¶ przed wej¶ciem tam zakładał, że ten budynek może się zawalić? Przeżyli szok, i w tym trzeba im współczuć.

...Można na przykład na ludzi młodych, którzy do samorz±dów mog± wnie¶ć ¶wieży powiew, kilka nowych pomysłów, swój nowoczesny i konstruktywny sposób my¶lenia oraz małe ¶wiatełko nadziei, że może być lepiej...

...A my czekamy na obszern± relację z rajdu:)))...

Qufer!
Producent TV Łomża, od marca 2002 nie przygotowuje materiałów dla TVP Biłaystok, a Panoramę Łomżyńsk± redaguje i tworzy zespół TVP Białystok

niby jakie¶ tam prywtne uczelnie may w Łomży. A teraz ma ruszyć SGH w naszym mie¶cie

POPIERAM!
Oni zawsze mówi± w takich przypadkach o oszczędno¶ci energii.
Nie wychodzi im manewrowanie społeczeństwem tak jakby tego chcieli - to manewruj± "czasem", ale robi± to pojmuj±c "czas" na poziomie swoich zanikaj±cych móżdżków: czas - to dla tych "skarlałych Einsteinów" tyle co zegarek! Ale przecież sa dumni , że maj± władzę nad czasem. To takie proste, a ci głupi fizycy my¶l±...:-)))
Pozdrawiam.

Cóż Kefas . Chcesz zakończyć ! Dla mnie to była zabawa !

A tak na zakończenie a propos innego w±tku i Twojego w nim udziału:

"Chwalebny w czas odnowy wykazuj±c zapał
uważaj, kto wodował , a kto się załapał,
i niech Ci wszystko jedno nie będzie, psiakrew,
gdy ¶piewasz "Hej płyniemy" z kim dzielisz ten ¶piew"

"Diatryba" Wojciech Młynarski

Gdyby wszyscy głupcy nosili białe czapki, ludzko¶ć z lotu ptaka wygl±dałaby jak stado gęsi.
Agatha Christie

Głupcy s± tak pomysłowi, że niemożliwe jest stworzenie czego¶, z czym każdy głupi by sobie nie poradził.
Murphy

"Nadmiar demokracji to anarchia"

piwo łomzyńskie zdecydowanie porawiłlo jako¶c ostanio-ale nie na tyle bym je zacz±ł na powrót pijać-zwłaszcza p otym, jak 2 lata temu znalazłem WIEEELKI niedomyty CO¦ w zagłebieniu dna.
nie dzięki, prowadze

Ja mam stary samochód, prawdopodobieństwo jego kradzieży jest bliskie zera.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org