Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Walka z Kościołem katolickim w PRL i dziś |
Nic nie mowilem o obiektywizmie, poniewaz jako taki moze byc dyskutowany jedynie zakladajac szeroko pojmowana prawdziwosc tego co jest poddawane ocenie. Obiektywna/subiektywna moze byc ocena osobista, wyniki moga byc jedynie zmyslone, przeklamane oraz prawdziwe. To, ze te zostaly wziete z tzw. 'kosmosu' nie ulega watpliwosciom. Takie nieoficjalne wyniki kazdy moze zrobic wsrod garstki znajomych, wowczas jeden z kandydatow moze miec 94%, a reszta po jednym %. BTW, nie krzycz.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Walka z Kościołem katolickim w PRL i dziś |
Kononowicz będzie miał niestety tylko ok.3.5% a wszystko dlatego że kuriewni go za póżno poparli. Zeby kampania ruszyła w kościołach wczesniej to prawdopodobnie by wygrał i został preziem, oczywiscie z tymi dwoma pomocnikami tak jak było ustalone. Zbych
|
|
Taaaa ... hazem :)
|
|
siemasz a co się mu stało>?????
|
|
Mieszkańcy naszego miasta, mogli w referendum lokalnym wyrazić w drodze głosowania swoją wolę, dotyczącą potrzeby budowy Centrum Handlowego ze sklepem wielkopowierzchniowym u zbiegu ulic Gen. Sikorskiego i Zawadzkiej. Wzięło w nim udział 29,17% uprawnionych do głosowania. Tym samym referendum jest nieważne. Informacja Urzędu Miasta.
|
|
jakby Baltyk podniusl sie o jeszcze jakies 300 m to bysmy mieli blizej na wczasy nad morze wtedy w tym prowicjonalnym miasteczku moze by sie cos zmienila (turystyka)
|
|
ŁOMŻA POGRĄŻYŁA SIĘ JESZCZE GŁĘBIEJ. A MIAŁO BYĆ NORMALNIE. A MIELIŚMY BYĆ HAZEM.
|
|
Czy ktoś może wie skąd mogę pobrać filmiki z poprzednich edycji Wirującej Strefy? Thx for respond :) Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
to gdzie ten aston martin DB9 stoi albo poshe 911 , bo ja tyle lat w Łomży przeżyłem , i nie widziałem tAKICH SAMOCHODÓW
|
|
Jak Kołakowski będzie prezydentem wyprowadzam się z tego miasta
|
|
i co wy o tym myślicie
|
|
vectra
|
|
Patrzę że większość wypowiadających się w tym temacie to zwolennicy super i hiper marketów w centrum Łomży. Powiem tak, nic w przyrodzie nie dzieje się z przypadku. To że frekfencja nie przekroczyła 30% to zasługa osób które są PRZECIWNE budowie sklepu w tym miejscu. Wszystko było zgodne z prawem bo po prostu nie poszliśmy na głosowanie. Teraz dokładnie widać że tylko nie całe 30% ludności w Łomży chce tego sklepu w tym miejscu a pozostała większość prawie 70% nie chce. Wszystko to było kłamstwem i agitacją w starym stylu, że przeszło 66% osób jest za budową centrum handlowego przy Zawadzkiej. Nie pomogły artykuły w prasie, wypowiedzi radnych i rozsyłane ulotki do większości mieszkańców Łomży. Zwyciężyła prawda i zwykły ludzki rozsądek. I tylko szkoda (a nawet jest to bardzo dziwne) że są ludzie którzy chcą to sprawę doprawadzić do końca, "nawet po trupach". Ps. Czy słyszeliści że były architekt miejski Andrzej Z. wyszedł na wolność bo przyznał się do winy, czyli do przyjęcia korzyści majątkowej w zamian za pomoc w pozytywnym załatwieniu tej sprawy. Bez komentarza.
|
|
No tak, na Starym Rynku to już się raczej nie da postawić marketu. A może jednak spróbować?... Będą mieli blisko okoliczni mieszkańcy. No i jak to poprawi architektoniczny obraz miasta... Będzie pięknie
|
|
Ciekawy jestem kiedy ktoś się obudzi i zrobi olbrzymie pieniądze na inwestycjach usytuowanych po prawej stronie Szosy Zambrowskiej ?? (w kierunku Zambrowa). Osiedle tam szybko nie powstanie bo kłopot ze scaleniem i sprzedażą na małe działki. Ale hipermarkety, centra handlowe - dlaczego nie?? Zapewne nie byłoby większego problemu ze zmianą miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego (może się jednak mylę). rudy błazen z druhem
|
|
No Maćku... Jestem pod wrażeniem! Wiedziałem, że jesteś ambitny i będą z Ciebie ludzie (w zakresie komunikacji z wykorzystaniem nowych technologii), ale nie przypuszczałem, że z taką charyzmą się będziesz spełniał. Ktoś, kiedyś za kilkaset lat może odkryje zapisane płyty, dyski z Twoimi informacjami na temat historii Łomży. Powodzenia - robisz dobrą robotę!! Bimbo
|
|
Kto przeprowadza z nim te wywiady? Gdyby ten ktoś go tak nie podpuszczał to Krzysztof by się tak nie rozgadał ;] 300-400%.... ;) rudy błazen z druhem
|
|
jesli zamieniles siekierke na kijek..to udawaj, ze to czarodziejska różdżka... ;-) Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
Daj spokoj , sprzedaj to , kup sobie Xboxa z DVD High Definition !!!, to jest dopiero wypas
|
|
DB9 widziałem na Wojska Polskiego, byłem w kinie i po filmie czekałem na rodziców i wtedy jechał. 991 przed drzewno na światłach sie zatrzymała a cabrio przy 4plus. Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
to kiedy i gdzie będzie taki ogromny jak są w Warszawie ?? No i ważne, żeby był bliziutko. Z rana po bułeczki i świeży chlebek co by blisko było biegać. No i po południu w przerwie zakupów, żeby można było zjeść i piwko wypić !! Mam nadzieję, że już niedługo !!!!!!!! Ale najważniejsze, że może siostra znalazłaby dobrze płatną pracę !! Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
tergus idac Twoim tropem rozumowania, dochodzimy do absurdu. Powiedz mi wiec moze, analogicznie, za kim a przeciw komu w wyborach opowiedzieli sie Ci, ktorzy nie poszli wogole do glosowania? Rozumiem, ze oznacza to iz 60% nie chce obecnych wladz w takim razie i powinni ich usunac? To ze ktos nie poszedl, znaczy tylko tyle, ze market mu ogolnie zwisal i nie byl ani za ani przeciw. Ewentualnie byl zbyt leniwy zeby ruszyc dupsko z domu. Nie mozna tez pominac faktu, ze lokale do glosowania na referendum byly najwyrazniej celowo umieszczane w trudno zauwazalnych miejscach lub nieoznakowane wogole. W zwiazku z czym wiele osob po prostu o nich nie wiedzialo. Komu to bylo na reke to chyba oczywiste, na pewno nie zwolennikom. Mnie tam nie robi wielkiej roznicy, gdzie sie doczekamy hipermarketow, ale przydalyby sie, bo wielu towarow po prostu nie mozna u nas dostac, a tak bylyby pod nosem. Co do linku o inwestycji na bawelnie, to panowe wydali 2,5 mln i obiecuja zlote gory, ale pod warunkiem ze na zawadzkiej marketu nie bedzie... Dziwi mnie ze spolka zainwestowala juz chyba wielokrotnosc tej sumy w budowe marketu, ktorego jeszcze nie ma, a panowie na bawelnie obiecuja juz kilka hipermarketow, multikino, galerie handlowa, fabryki itp itd. Nie rozumiem tylko argumentow typu, ze jak bedzie market na zawadzkiej to im sie nie bedzie oplacac stawiac multikina itd. Co ma piernik do wiatraka? I jak jeden maly market mialby zagrozic oplacalnosci tak ogromnego przedsiewziecia? Dziwi mnie tez, ze w markecie mialoby podobno znalezc prace 500 osob, a w takim ogromnym kompleksie z fabrykami jedynie 1000? Zreszta skoro market na zawadzkiej ma wykonczyc handel w Lomzy, to co dopiero taki moloch? ;) rudy błazen z druhem
|
|
Wszystko to przez Giertycha. Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
Żal mi jest "Młodzieży Wszechpolskiej". Tacy patrioci, te gesty z wyciągnętą ręką "pięć piw proszę" (heil hitla), tyle bójek, zwalczanie innoszci religijnej i seksualnej (a tak nawiasem osobnik płci żeńskiej nie, u nich nie mają poważania - musi same "take fajne nio nio chłopaczki"). Tyle patriotyzmu, tyle piany w imię, żeby "Polska dla Polaków", tylu pobitych przez nich na meczach i noży wsadzonych w "buraków" i nic, chłopaki do roboty, jest tyle do zrobienia.
|
|
zgadzam się w 100 %. Mialam przez pewien czas możliwość obserwacji zachowań panów z MW i stwierdzam że to dno i wodorosty. konikow bujanych
|
|
Pierwszy post ipp i do tego pierwszy idiotyczny post ;D Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
"...........i chodź tyle się zmieniło, to na prawde wciąż jestesmy tacy sami....":-)) jesli coś spaliłam to przepraszam :-)))) Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
Witam. Czy ktoś może wie czy w Łomzy można zrobić kurs na kucharza i/lub cukiernika? bardzo proszę o odpowiedź.
|
|
Dzięki wielkie :)
|
|
Normą jest 200 - 250 odstępnego. Wynajmuję mieszkanko 60 m2 (3 pokoje) i płacę 200 plus opłaty. rudy błazen z druhem
|
|
i tak moja fura jest najlepsza ;p
|
|
Jak w temacie. Kilka dni temu zauważyłam, iż trwa intensywna budowa jakiegoś objektu na górce zawadzkiej. Czy jest wiadomo co tam jest zaplanowane? Dzięki i pozdrawiam rudy błazen z druhem
|
|
A na kiedy planowane jest oddanie w/w obiektu? Pytam, gdyż jestem zaskoczona wznowioną budową, która w chwili obecnej postępuje w błyskawicznym tempie. Pozdrawiam
|
|
brawo!
|
|
A tak wogle to wątek byl poruszany : http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=80662&t=80662
|
|
ale jakosc kiepska :( tak po za tym moze byc ale ja sie na hh nie znam :)
|
|
Ja bede jechal w Czwartek, badz Piatek za dwa tygodnie. Wracam w Niedziele wieczorem, badz nawet Poniedzialek rano.. Zalezy jak komu bedzie pasowalo pozdro gg:3147759, wadolek@o2.pl
|
|
jestem za Kononowiczem !
|
|
Po pierwsze nie ma ludzi i lokalów gastronomicznych doskonałych :) (a szczególnie w Łomży). Bywam w tym lokalu dość często, prawie od początku kiedy został otwarty.Dobry klimat. Uważam że muzyka jest naprawdę dobrze dobrana i leci w tle(chyba że jesteśmy w weekend kiedy jest dużo ludzi,którzy się przekrzykują). Jedzenie chodź ceny nie są zbyt niskie, jest naprawdę warte, i nie jest prawdą że zmieniły się wielkości dań bynajmniej mi się to nie zdarzyło, lecz nie powiem na początku często się zmieniała dekoracja, jak twierdziła niby natrętna kelnerka była to inwencja twórcza kucharza, i być może dlatego komuś mogło się wydawać że coś się zmieniło :) Pozdrawaiam wszystkich stałych i zadowolonych gości Retro !! i gratuluje dobrego wyboru ;-P
|
|
Wpisz Google: iMesh6, resztę sam się domyślisz.
|
|
widac mało tam w tej tv ludzi znajacych sie na PR
|
|
Witam ma ktos moze jakies namiary na osobe ktora zajmuje sie naprawa maszyn do szycia i potrafi dobrze to zrobic ?
|
|
witam może ktos zna wynik wyborów wójta gminy łomża?
|
|
Dotychczasowy prezydent Jerzy Brzeziński z Chrześcijańskiego Ruchu Samorządowego został ponownie prezydentem Łomży (Podlaskie) - podała oficjalnie w niedzielę wieczorem Miejska Komisja Wyborcza w Łomży. Wyniki wyborów: Jerzy Brzeziński (ChRS) - 57,76 proc. głosów Lech Kołakowski (PiS) - 42,24 proc. głosów Frekwencja wyborcza wyniosła 27,9 proc.
|
|
no wybór napewno był trudny ja nie musiałem wybierać pomiędzy tak extra kandydatami ale wyobrażam sobie to tak jak bym chciał wybrać pomiędzy kiłą a rzerzączką "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
goostav z kąd ty to wiesz wkurzyłeś mnie jużsię cieszyłem a wyników jeszcze nie ma Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
moja siostra mowi ze u niej w 3 LO uczy sie jakis "rymujacy wariat" czy jakos tak. macie jakies jego kawalki? Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
huraaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Autor: cavalera (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 26-11-06 00:40 to widać, sam temat świadczy o "inteligencji" autora no napewno o twojej inteligencji swiadcza dlugie i brudne piora !!!!! metale brudasy !!!!!!!!!
|
|
Jesli chodzi o Labirynt - zamowilam danie skladajace sie z plackow ziemniaczanych, sosu, miesa - nie pamietam nazwy. Bylo smaczne przez pierwsze 2 minuty - blyskawicznie ostyglo. To oczywiste, ze zostalo odgrzane w mikrofalowce. Nie narzekam i nie mowie, ze tam jest zle. Mnie po prostu takie cos nie odpowiada. Nie musi byc calkiem swiezo przyrzadzone, ale nie moze rowniez w calosci isc z zamrazarki. Retro jest naprawde ok. Nie uwazam, zeby ceny byly wygorowane. A co do porcji - kazdy chcialby za grosze sie najesc, ale tak sie nie da. W cene posilku wlicza sie prace obslugi (np napiwki w Łomży nie sa bardzo duze i czeste, wiec kelnerki musza wyjsc na swoje, to BARDZO ciezka praca), prad itp. itd. Wiadomo, ze jesli kazdy za 10-15 zl dostalby duza porcje- nic wiecej nie zje. A kazdy chce zarobic:-) Poza tym pierogi sa niedrogie a mozna sie nimi najesc. Pozdrawiam.
|
|
no właśnie "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Myślę. że sprawy transferów powinny być jawne i ogłaszane przez osobę wyznaczoną przez klub do publicznej wiadomości. Przed nami cała runda wiosenna, nie chodzi o to by sprzedawać czy wypożyczać zawodników, którzy stanowili trzon zaspołu( Marczak, Bałecki, Lesisz stanowią siłę ofensywną ŁKS-u). Myśleć raczej powinno się o dokoptowaniu innych zawodników w celu wzmocnienia sładu już istniejącego. Sprzedaż piłkarzy to najłatwiejszy środek do finansowania klubu. Zarząd jak zwykle idzie na łatwiznę, zamiast aktywnie pozyskiwać sponsorów wolą pozbyć się najlepszych zawodników, nawet nie starając się ich zatrzymać. Powtarzam za każdym razem, ten zarząd nie nadaje się do prowadzenia klubu II-go ligowego i dawno stracił zaufanie kibiców i piłkarzy. Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
na pewno po numerze 99 999 Nie wiedziałeś o tym ???? O rany, czego to teraz w szkołach uczą :(((
|
|
jasne... to chyba w nieicznych przypadkach tak samo jak moderatorzy walcza z chamstwem, wulgaryzmami naruszaniem godnosci, bzdurami itp itd zreszta obrazanie zwyklych uzytkownikow i pyskowka na szanujacych sie forach sa karane banem, niewazne czy osoba jest publiczna czy nie ale widac kazdy ma swoj sposob na popularnosc, tylko jest pytanie -miec albo byc. Bez zmian tu zawsze rzeczowa dyskusja bedzie tylko wspolistniala z buractwem zamiast byc fundamentem tego forum.
|
|
a ile zapłaciłeś za monataż ??
|
|
brzoza80, no właśnie jak nie wiesz to po co głópoty mówisz, wiesz co to takiego "franchising"? Właściciel terenu gdzie mieści się stacja bierze w tym wypadku paliwo z Shell-a, wykorzystuje ich logo, markę i dzieli się w jakimś tam stopniu z nimi dochodami, mniej więcej tak to wygląda. Dlaczego cena paliw np na stacji Orlen jest zróżnicowana w różnych miejscach kraju, przecież to niby ta sama firma, tak samo się rzecz ma i do BP i do Shell i do Statoil Zbych
|
|
He, he ... a kompetencje tej pani w temacie sat to kupa śmiechu ... obsługa faktycznie od lat w tym sklepie to dno, albo kupujesz albo spieradalaj .... jak za komuny ...
|
|
Przeraża mnie to co piszecie bo w ogóle nie macie pojęcia o sytuacji!!! barteka: posłuchaj przed wczoraj (mgła) jadę do biełegostoku.patrzę a od strony piątnicy i dzie zadowolony Pan Chab.... z aparatem.myślisz że wracał od sponsorów???jeśli tak myslisz to gówno!!! szedł sobie z nad rzeki bo pewnie myslał że sobie zrobi następne ładne zdjęcia na swój jakis konkurs lub wystawę.niech sobie idzie w sobotę czy niedzielę kiedy nie pracuje a nie w czasie pracy!!!w sumie to g... mnie to obchodzi co on robi w czasie pracy ale żyje w tym mieściekocham to miasto i chciałbym żeby było tutaj lepiej a przez takich ludzi przez takich pracowników i takich dyrektorów to nic tu nie bedzie lepiej jeśli nie umieja przypilnowac swoich ludzi i pozwalaja na takie rzeczy. cziko: czytaj troszekę uwazniej.mówimy o mdk-dśt a nie o rok.do pana cholewickiego nic nie mam.
|
|
Jak masz dużo zdjęć do wywołania to się nie zastanawiaj i skorzystaj z jakeigoś internetowego labu. Ja wywołuję tutaj http://www.fotofotka.pl/ dość atrakcyjna cena, jakość też jest wg. bardzo dobra.
|
|
a ja mam srebrny, a od niedawna i zloty:), chociaz wolalam czarny, ale ten tez mi sie podoba
|
|
zgadzam sie z florkiem bedzie 3:0 3:2 troche psuje nam statystyki ale trudno A na kogo chcielibyscie trafic w finale? "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
" łewap" jak zauważyłeś Pan Ch.... ma jakieś zajęcie a ty jak widać nie masz nic innego do roboty tylko ludzi obserwować. jak masz problem ze znalezieniem zajęcia to przejdź się do PUP na nowogrodzką to może kolejny post założysz tym razem przyczepisz sie może ze dyrektora tego urzędu widziałeś na polowaniu w czasie godzin pracy zamiast szukać pracodawców z twojej wypowiedzi wynika ze z kulturą masz tyle wspólnego co świstak z konfesjonałem więc skoro taki mądry jesteś to może zaoferowałbyś pomoc MDK DŚT zamiast pieprzyć takie głupoty Bimbo !
|
|
w sumie powiem wam ze dla mnie lepiej bedzie jak sie tu bedzie poludnie rozwijac a nie stary rynek i jego okolice, zadne to centrum bo miasto sie tam zaczyna. Jedyne co trzyma tamta czesc miasta to chyba tylko to ze jest ratusz i nieopodal kilka "szkół". <pfff>
|
|
Konkurencji boją się co poniektórzy. Niech budują aby więcej może w końcu do niektórych dotrze, ze należy obniżyż złodziejskie ceny.
|
|
Cudze chwalicie swego nie znacie… Kto łudzi się, że na shelu zatankuje lepsze paliwo to niestety musze wyprowadzić go z błędu, bo tam spotkać się może co najwyżej z droższym i na pewno nie lepszym od paliw naszych polskich. Ja sama podobnie jak SxxxK mam przykre doświadczenia ze stacją Shell kiedy to na Śląsku zatankowałam ‘’słynne’’ V-Power i moje nowe, sportowe autko wylondowało w serwisie z duszącym się i grzejącym silnikiem… My wszyscy żyjemy jeszcze w przekonaniu, ze wszystko co ‘’zagraniczne’’ jest lepsze, a to moim zdaniem bardzo przestarzała opinia. Doceńmy w końcu nasze polskie produkty i wspierajmy naszych producentów, bo tym samym zatrzymujemy kapitał w naszym kraju a nie pracujemy na koncerny zachodnie. Pozdrawiam wszystkich
|
|
http://cgi.ebay.com/PLAYSTATION-3-PS3-Playstation3-PS-60GB-60-GB-FREE-ELMO_W0QQitemZ150063097943QQihZ005QQcategoryZ62054QQrdZ1QQcmdZViewItem myślę, że u nas będzie podobnie i bardziej okrojono :)
|
|
Hala to zabytek tylko na papierze wyglada jak stary zaklad z czasow PRLu.Co do tego bloku za nia to mozna remont zrobic na styl kemienicy dajac na balkony wykonane stylowo balustrady i na sciany jakies gzymsy czy cos.W kazdym badz razie mozna wyremontowac tak ze bedzie pasowal do reszty.Ale niemozna odnowic tak jak bloku piekna 1 w kolorze teczy z plytami plexi na balkonach.Niepodoba mi sie jak wyremontowali budynek w ktorym miesci sie sezam jest zbyt jaksrawy ma brzydki kolor i razi oko.Zdecydowanie niepasuje do reszty.Łomża jest naprawde pokrzywdzona tymi blokami ,domkami,oficynkami,tym budynkiem gdzie jest sex shop.
|
|
Dzielnica Za Pannami, a więc tak jak napisał Maciek.
|
|
Muzyka nasza wartosc dla nas ma, rozbrzmiewa polskim tekstem, melodia serca gra, nic nie jest doskonale, kazdy o tym wie, czy jeszcze nie masz dosc, czy nadal twierdzisz, ze: Ze muzyka nasza bez wartosci jest, Ze zdania wyspiewane maja głupia tresc, Lecz kiedy na imprezach spedzaja czas, Sluchaja naszej muzy, sluchaja nas. Spiewaja nasze teksty, nie myla sie, Skad je dokladnie znaja, to zadziwia mnie, Krotka odpowiedz na pytanie głupie, Wasza krytyke i tak mamy gleboko w ...
|
|
hehe no ja to tylko stracilam tam troche kasy co mnie zniechąciło do tego miejsca! ale nie którzy maja te szczeście no wiec GRATULACJE!!!
|
|
slodki_aniolek- powodzenia, i bez stresu bo to tylko przeszkadza, przed egzaminem wez pare glebokich wdechow i sie nie martw...jedyna rzecz, ktora jest jakby to ujac...przeszkadza w zdaniu to bardzo dobre samochody, ktore nie sa tak zuzyte jak L , ktorymi sie uczycie jezdzic(wszystko delikatnie i bardzo dobrze chodzi, co moze przeszkodzic, gdyz ludzie sie przyzwyczajaja do tego na czym jezdza) ;-) Mazurek ". Polecam kupel tam zdawał" - to bardzo ciekawe to co mowisz...zdawal egzamin u Gruszfelda... he he he Pozdrawiam:) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
zly_czlowiek - dzieki za pare słów otuchy ale stres robi swoje!mysle ze wszystko pójdzie jak po maśle ;D hi
|
|
Polecam Ośrodek Szkolenia Kierowców Delta tel. 602 314 159. Cenę mozna umówic, wszystkie pomoce dydaktyczne za darmo (testy, kodeksy, filmy).
|
|
Ja bym z checia wpadł. Chocby dla tego zeby złapać nowe kroki. wiedzy w tancu nigdy za wiele. Madzialenka a normalni istnieja...uwiez..w to
|
|
ludzka głupota ine zna granic
|
|
jakas tempa sraka sie dorwala do klawiatury !!! :]]
|
|
Jak dziewczyna pyta bo jesli wiecie to grzecznie odpowiedzcie a jesli nie to poprostu nie wypowiadajcie sie... "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
błedy mu przeszkadzają składniowe...
|
|
polecam pana z Przykoszrowej, jest dobry w swoim fachu i rzetelny Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Kefas napisał/a ..i nie pisz tu o liczbach urojonuch, bo jeszcze ktoś pomyśli, że go obrażasz... :D Hehe :) Ale jak ktoś nie może rozwiązać takich zadań, to co jest go w stanie obrazić?:) Nawiasem mówiąc czy poziom w szkołach naprawdę tak spadł czy to ja się tak doedukowałem ??
|
|
Tak jak wspomniał Dran - kontuzje przede wszystkim. Ja dla kondycji po prostu biegam. A trenować to faktycznie można, chociażby dla budowy. Jednak jeśli ktoś myśli o trenowaniu jako sposobie obrony to raczej nie jest to sposób przyszłościowy. Za kilka(naście) lat, w Polsce może być jak w Stanach. Za uderzenie z tzw. liścia każdy biegnie na policję, potem sądy i kary. Zdarzają się śmieszne sytuacje. Kiedyś czytałem na jakimś forum, kiedy to jakaś matka pisała jak to jej praktykujący taekwondo syn bronił się przed szkolnym rozrabiaką. Jak oddał kilka ciosów obronnych, napastnik upadł ze złamaną ręką. Ten z kolei pobiegł do domu, a następnie skierował sprawę na policję. Atakowanemu chłopakowi została założona sprawa sądowa. Powód? Nie miał prawa decydować o wymiarze kary po tym jak został uderzony.
|
|
W 1981 r. nastąpiły pierwsze medalowe sukcesy kajakarzy na Ogólnopolskich Spartakiadach Młodzieży. Starty spartakiadowe poprzedzone zostały solidną pracą. Zimą trenowano wykorzystując niezamarznięty akwen Narwi w okolicy Łomży, a gdy zamarzł kilka razy wyjeżdżano na weekendowe treningi do Ostrołęki gdzie Narew w pobliżu elektrowni nie zamarzała. Zorganizowano tam również obóz zimowy w lutym i krótszy obóz sportowy podczas ferii wiosennych w kwietniu. Zaawansowanym zawodnikom prowadzącym zimowy trening na wodzie zapewniono ocieplacze, fartuchy ochronne i specjalne rękawice do trzymania wioseł. Nie obyło się bez wywrotek, ale pomoc z motorówki była szybka i skuteczna, a pechowcy, którzy wpadli do wody nie nabawili się nawet żadnego kataru. Trudno było zapewnić taką ilość specjalistycznego treningu wodnego na jaką mogły sobie pozwolić bogate kluby, ale takie zorganizowanie systemu szkolenia pozwoliło realizować trening w sposób zbliżony do najlepszych polskich klubów. W tym samym czasie treningi zimowe w Ostrołęce prowadziły kluby z Warszawy, Pułtuska, Ostrołęki i Nowego Dworu. Wioślarze i kajakarze już w okresie przygotowawczym mieli wykonaną większą ilość treningu specjalistycznego. W następnych latach utrzymano ten system szkolenia. cdn. Studia Łomżyńskie nr XI Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Ja też bym polecił Panią Janinę Góralczyk z Podgórza. Jedzonko bardzo smaczne i nie jest drogo wporównaniu z konkurencyjnymi firmami. Jak by co to masz tel. 509 549 039
|
|
maila piszesz że pani O. z Piłsudskiego zaraziła chorobą 3 osoby, wiesz, uważam że takie oczernianie dobrej stylistki jest z twojej strony nie fer, chodzę do niej już od dawna , ja jestem bardzo zadowolona, i uważam że masz za słabe informacje co na temat choroby jaką jest gronkowiec, zasięgnij informacji w encyklopedi na temat gronkowca, gdyby to była prawda, to studio było by zamknięte przez instytucje sanepid, byłam w piątek i jak widze studio ma sie bardzo fajnie, i się rozwija, szkoda że udzielasz nie prawdziwych informacji, i że masz ,,asz" takie informacje że ,,asz" trzy panie zachorowały, co do oceny chigieny uważam że bardzo o nią dba, chodziłam do różnych kosmetyczek ale tylko ona pryska płynami do odkażania kilka krotnie na moje dłonie, i posiada urządzenie do sterylizacji, nigdzie indziej takiego nie widziałam, uważam że taka nagonka jest nie prawdziwa, i nawet nie mówiłam pani O o tym forum bo nie warto, bo i tak jest osoba bardzo zajetą, i droga<mailo> niezdrowa konkurencja jest po prostu niezdrowa!, mogę przyznac tylko jedno i mam żal do panI O że latem miała nie odpowiednią osobę do pracy panią E. ktura przez swoje nie umiejetności jako pracownica nie wykonywała odpowiednio swojej pracy, za dużym zaufaniem dazyła pani O swojej pracownicy, ktura straciła część swojej dobrej renowy. Więc jesli pani O. z studia oliwia przeczyta ten post to mam małe zdanie do niej< prosze nie ufać niedouczonym pracownicom, i nie oddawać w niedouczone ręce swoich zaufanych klientów.! bo wszystko co złe przekłada sie na panią-nie na pracownicę!
|
|
Pilnie poszukiwany jest NAJLEPSZY adwokat. Potrzebuję naprawdę takiego który zna sie na swoim fachu i jest w tym baardzo dobry. Sprawa jest poważna i pilna. Jeśli ktoś korzystał z usług, które doprowadziły do WYGRANEJ w Sądzie proszę o odpowiedź - (sprawa majątkowa)
|
|
skecz gdzie brales to fure i ile bylo kaucji ??
|
|
tak ale niemam pieniędzy których nie muszę wydawać. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
To zależy też jaki majątek masz do przegrania? ............
|
|
Bo znam adwokata ale on podejdzie do sprawy tak: kto odpali większą działkę to ten wygra. ............
|
|
http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=62229&t=61391#reply_62229 poczytaj , to zrozumiesz.
|
|
iplus - Nie polecam nikomu, jeśli masz dostęp do innej usługi, to ją wybierz. 1. Droga: 60 PLn/miesiąc 2. Wolna / max u mnie 5 kb/s (ściąganie danych) 3. Niestabilna (bardzo częste zrywanie połączenia) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Umiejętności to podstawa, a szczęście to drugie. A co do instruktorów chodzi też o jego podejście do Ciebie, o wytłumaczenie pewnych zasad, sytuacji, a nie tylko wyklepanie kodeksu drogowego i znaków. Wg mnie bardzo dużo zależy od tego jakiego mamy instruktora.
|
|
Wiesz co ? Taką przejściowke jaką szukasz wmontowali mi w sklepie "music tuning" na przeciwko 4+ ,gdy montowalem głosniki :) Możesz jechać i zapytac tam.. Słyszałem rózniez że mają w komisie "Sympatia".Posiadam rózniez radio Kenwooda wiec mysle że masz taki sam problem jak ja:) Pozdro ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Trochę zimno jest teraz ale romantyczne miejsce na spacer to np park przy komendzie albo spacer na nowy most :) Jeśli chodzi o lokal to zapewne jakas pizzeria ... :) Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Zadzwoń pacanie i sie zapytaj
|
|
to ty przestan! pijanstwo to jeden problem a niby "drogi' to drugi problem!!!!!!!! nie wciskaj mi kitu.Od ganiania pijkow jest POLICJA !! --- ale kto JEST OD DOBRYCH DROG????? nie ma winnego---- gwoli przypomnienia tobie artykul z pierwszej strony portalu na temat slawnej Via Balticy - o czym to swiadczy???? sadzisz ,ze ktos ma na celu twoje czy moje bezpieczenstwo???? NIE!!!!!!!!!!!!!!! tu wcale nie chodzi o ta trasę ale o wielkąąą kase , czy ty polkniesz smierc czy ja to im lata to setą!!!!!!!!!!!!
|
|
podobna jakość jak w autobusach PKS ale za taką kasę nic więcej się nie dostanie
|
|
nie ciesz sie . znając nasz popieprzony kraj zaraz będą mieli obowiązek podawania gdzie i kiedy bedą łapać tak jak jest z radarem w Łomży tak jest w Polsce, ze Policja nie może z zaskoczenia zastosować radaru - musi stać w widocznym miejscu. zaprzeczenie idei radaru.... po co stawiać policjanta zamiast znaku drogowego z ograniczeniem prędkośći postawili by bezrobotnego z radarem żeby cykal fory i spisywal rejestrację, a policjanta wysłali zeby łapał bandziorów a tak to takie pieprzenie made by Polska
|
|
Halina. Jedź do Prezesa jakiejkolwiek firmy drogowej. Złóż zażalenie na piśmie. Odpowiadając na Twoje pytania na temat ilosci kościołów, rozterek odnośnie społeczeństwa, jakości polskiej demokracji. Oczywiście, że to Twoja osobista wina. Jesteś winna/winny jakości dróg, rządom lewicy/prawicy, burakom na ulicach. No bo jeżeli nie Ty to kto? Na kogo chciałabyć to zrzucić? Ja zdecydowanie odmawiam aby padło na mnie !! Po pierwsze: Jeżeli winisz firmę drogową za złą nawierzchnię drogi albo jej brak to chyba ciągle żyjesz w głębokim ustroju socjalistycznym. Po drugie: odpowiadając na treść postu....... co za różnica, czy ginie się jadąc marną drogą po pijaki i z szybkością 120 km/h w stosunku do luksusowej drogi, takiej samej zawartości alkoholu i z szybkością 180 km/h ?? Pozdrowienia.
|
|
Budują nam stadion :D Ciekawe tylko kto będzie na nim grał...
|
|
Czy redakcja jest aż tak naiwna, żeby wierzyć, że portal odwiedzają ludzie z Macedonii i innych egzotycznych krajów? Przecież to logiczne, że te wejścia to odwiedziny z serwerów proxy na całym świecie... rudy błazen z druhem
|
|
Więcej takich akcji. !!!!! Dość pijanych kierowców na naszych DROGACH!!! Pozdrawiam Tomasz
|
|
bs26: czyżbym nie precyzyjnie sformułował swoje zapytanie? Zapytałem krótko: na jakiej ulicy i o której godzinie. Informacja na temat mojej trasy podróży miała tylko za zadanie przekazanie informacji, że po hucznym Sylwestrze nie zauważyłem patroli drogowych sprawdzających w tym dniu kierowców! Nie nawiązywała w żaden sposób do dzisiejszych wydarzeń łomżyńskich.
|
|
a ja mam pomysł ;-)) Zebrać się o konretnej godzine konkretnego dnia przy Stokrotce. Każdy miałby po złotówce wziąłby wózek i byśmy gęsiego naookoło sklepu pojeździli :D
|
|
lepiej nie planować bo jak jeden planował piardnąć to się posrał... "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Van_Loosen :))) istnieja jeszcze wyroki w zawieszeniu to popierwsze a po drugie nikt tu nie napisal ze nie jest to oplacalne twierdzac tak czy bylo by prawie 300 idiotow ktorzy by jezdzili po to zeby np. ciebie wozic ?? Jak masz problem z tym ze zarabiasz 1000 zl i twoj szef traktuje cie jak .......... to prosze bardzo mozesz isc na i sprobowac napewno bedziesz zadowolony :)
|
|
Van_Loosen czlowieku o co ci biega nasluchales sie niewiarygodnych histori od kumpli ile to mozna wyciagnac na taryfie czy co?? jezeli uwazasz ze zarabia na tym sie krocie to na co czekasz droga otwarta obecnie mozesz kupic sobie jakas vectre za 7tysiecy do tego kase radio i koguta i droga do fortuny otwarta tylko nie wiem czy bys wytrzymal miesiac pracy w tej branzy widac ze nie masz zielonego pojecia ile czlowiek pracujacy musi jezdzic aby oplacic zus korporacje plus koszty eksplatacji pojazdu w tym benzyna jezeli dalej uwazasz ze to zyla zlota to droga otwarta
|
|
isc do McDonalda ustac do McDrive w kolejce i zamawiac np chessburgera po zakupieniu kazdy idzie do domu :D hehe
|
|
Cytat: Już była taka akcja w Łomży:D Koles udawał że jedzie samochodem. Wiecie, pozycja tak jak na krześle, pojerzdża do okienka, naciska hamulec, otwiera szybę guzikiem, "zimny łokieć" i zamawia. Pomysł godny uwagi!
|
|
najpierw proponuje przeczytac to co napisalem ze zrozumieniem!! "zapewniam was ze nie bankrutuje i nie ma sie gozej niz jakakolwiek firma Taxi w tym miescie, dodam jeszcze tylko ze jezeli ktos mysli ze to dochodowy interes to sie grubo myli, smialo mozna zarobic wieksze pieniadze pracujac gdzies fizycznie nawet, tyle tylko ze sie pracuje u kogos a nie u siebie" pisałem tu gdzieś o taksówkarzach?? nie!! pisałem o właścicielach korporacji którzy za zebrane pieniądze muszą opłacić postoje, radiotolefonistów itp. itd., do tego utzrymać swoje rodziny. Wiesz jezeli chodzi o taksówkarzy to ten który więcej jezdzi zarobi pewnie wiecej na czysto niz temu wlascicielowi zostanie z tytułu samyhc wpłat, oczywiście szef tez z regóły jezdzi i zarabia ale dla mnie to taki raczej nie szef sie nazywac powinno a raczej menager hehe, zrozumiałeś już?? po drugie jak wiadowmo taksówkarze pracują czy to w święta czy to nocne zmiany czy każdy innny dzień który ty kolego czy przeciętny zjadacz chleba ma wolny. Nikt ci nei broni isc na taksówke, zapewniam cie ze jak bedziesz pracował po te 12h dziennie to zarobisz naprawde fajna kase i ebdzie cie stac wziac kredyt na auto, bo taka niestety jest rzeczywistość. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
to forum jest ok php to badziew
|
|
grzybek i o to chodzi zeby kazdy pisal chociazby o swoim
|