wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Klub Inicjatyw Społecznych-co to za hybryda?

Jak mi się zdaje, to kandydaci na Prezia budują nam w zastraszającym tempie świetlaną przyszłość.

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Klub Inicjatyw Społecznych-co to za hybryda?

Pracy za godne pieniądze

tommeknet jak tam Mazda sie sprawuje?

Na początku niewiele, potem ...

Globalna zmiana klimatu oznacza koniec cywilizacji w postaci jaką znamy.

Ale to chyba OK dla większości która jest taka beztroska :-)

Podziwiam odwagę młodszych (hm.... odwagę? no, powiedzmy) którzy będą się borykać z narastającymi skutkami globalnego ocieplenia.

Podsumujmy...

Wszyscy się zgadzamy że klimat się zmienia.

-Świat biznesu wie już po analizie Sterna
http://www.hm-treasury.gov.uk/independent_reviews/stern_review_economics_climate_change/sternreview_index.cfm
jakie będą koszty ocieplenia.
OGROMNE i z każdą chwilą większe....

-Codziennie znika kilkadziesiąt gatunków odmian życia i chyba nikt nie wie jakie szanse ma przetrwać homo "sapiens" (eksperymenty "Biosfera" nie powiodły się... co świadczy o braku umiejętności przewidywania przez współczesną naukę jak złożone systemy działają)

-Ci co rządzą - nie widzą problemu - nie mówią o nim - nie zadają sobie trudu kierowania tak, by zmniejszyć choćby lokalnie tempo zachodzenia niekorzystnych zmian środowskowych.

No cóż:
Gdy Zaratustra wyrzekł te słowa, spojrzał na lud wokół i zamilkł. "Oto stoją głusi, - rzekł do swego serca, - i oto śmieją się: nie rozumieją mnie. Jam nie jest językiem dla tych uszu.
Czyżby należało wprzódy uszy im poniszczyć, aby się nauczyli słuchać oczami? Czyżby oczekiwali, bym brutalne łoskoty czynił, jako odpustowe kotły lub kaznodzieje pokutni? Lub może ufają tylko jąkałom?

Salon Opla to juz powstaje w Łomży. Na Zjeździe przed WORD-em.

popieram, miałem w multimediach i nie poleceam, teraz mam w IST i jestem zadowolony

Z tych wypowiedzi to tylko z marcinem się zgodze to najważniejsze.

Uczyłem się SP2 i pamiętam, że często po meczach koszykówki w szatni rozgrywały się drugie zawody, może nasza szkółka była mała, każdy każdego znał, ale jak coś się działo jeden szedł za drugim. Co do "zakapiorów" ze skwerka to nie wszyscy skończyli przy przysłowiowej budce z piwem. Jak to w każdym środowisku, część się stoczyła, część ustatkowała, a część jakby została w miejscu- dalej "łobuzują". Miło wspominam moją podstawówkę:D. Uczył się ktoś może w zerówce na Wiejskiej w 5tce bloku?, fajne tam drewniane samochodziki były;p

hahaha hyba ty

Uczyłem się SP2 i pamiętam, że często po meczach koszykówki w szatni rozgrywały się drugie zawody, może nasza szkółka była mała, każdy każdego znał, ale jak coś się działo jeden szedł za drugim. Co do "zakapiorów" ze skwerka to nie wszyscy skończyli przy przysłowiowej budce z piwem. Jak to w każdym środowisku, część się stoczyła, część ustatkowała, a część jakby została w miejscu- dalej "łobuzuj

W sumie podałeś niewielkie wymagania.

Polecam Raczkowski i syn ;)
Łomża Fadom wjazd od stacji benzynowej

Serwisuję u nich auto już kilka lat i nie mieli jeszcze wpadki.
Spokojnie zostawiam auto do naprawy, bez obawy o rzeteleność naprawy.
Terminy: dotrzymują
Jeśli jest obiektywna przyczyna (np. po demontażu okazuje się, że jest dodatkowa robota do wykonania) to wcześniej dzwonią.

Co ich jeszcze wyróżnia: "książeczka serwisowa". Dostajesz wpis w ich książeczko - co i kiedy zostało wykonane. Co prawda bez ich podpisu, ale co tam. Dodatkowo prowadzą własny rejestr przeprowadzonych napraw.

P.S. Nie polecam za to mechanika na Nowogrodzkiej (zakład obok stacji Petrochemi). Zamiast uszczelnić wydech, pospawali kołnierz, skasowali 20 zł. Jadę w sobotę odzyskać
Powrót z Warszawy o mało co nie zakończył się zgubieniem wydechu.
Musiałem awaryjnie naprawiać w zakładzie w Warszawie Praga (yamci akurat przy mnie rozpracowali "0,5 litra" ale nie miałem wyjścia ;) )

pozdrawiam
Marek

W sumie podałeś niewielkie wymagania.

Łomża Fadom wjazd od stacji benzynowej

Serwisuję u nich auto już kilka lat i nie mieli jeszcze wpadki.
Spokojnie zostawiam auto do naprawy, bez obawy o rzeteleność naprawy.
Terminy: dotrzymują
Jeśli jest obiektywna przyczyna (np. po demontażu okazuje się, że jest dodatkowa robota do wykonania) to wcześniej dzwonią.

Co ich jeszcze wyróżnia: "książeczka serwisowa". Dostajesz wpis w ich książeczce - co i kiedy, przy jakim przebiegu zostało wykonane. Co prawda bez ich podpisu, ale co tam. Dodatkowo prowadzą własny rejestr przeprowadzonych napraw.

Jak nie czują się na siłach, to się nie podejmują roboty (nie prowadzą np. diagnostyki elektroniki)

Oprócz mechaniki, od niedawna serwisują też klimatyzacje samochowe.
P.S. Nie polecam za to mechanika na Nowogrodzkiej (zakład obok stacji Petrochemi). Zamiast uszczelnić wydech, pospawali kołnierz, skasowali 20 zł. Jadę w sobotę odzyskać
Powrót z Warszawy o mało co nie zakończył się zgubieniem wydechu.
Musiałem awaryjnie naprawiać w zakładzie w Warszawie Praga (yamci akurat przy mnie rozpracowali "0,5 litra" ale nie miałem wyjścia ;) )

pozdrawiam
Marek

Ja jechalem 2 a o co chodzi??

Dwa wspomnienia:
1. Kamienica na Sienkiewicza 6 jest lustrzanym odbiciem Sienkiewicza 8.
Czy więc nie jest to jeden budynek, posiadający od dawna dwóch
właścicieli i dwa numery?
2. Nie wiem czy pamiętacie, lecz na parterze Dwornej 2 przez długie lata
mieścił się bar mleczny, cieszący się sporym powodzeniem. Mieszkał też
w tym budynku mój nauczyciel, późniejszy dyrektor ekonomika prof.
Cieplak.

Bartes, specjalnie dla Ciebie, kilka fotek z postępu prac na stadionie.

Trening piłkarzy ŁKS-u.

Murawa na boisku. Trochę straciła zielony kolor, ale to normalka. Musi przechorować

Trybuny od rzeki. Od ostatniej wizyty roboty nie posunęły się nawet o krok.

Trwają prace przy układaniu korytek przy krawędzi murawy i układa się krawężniki pod siatką ogrodzenia.

Pozdrowienia.

mi to zależy zeby był jakis hipermarket ważne zeby mozna było cos kupic i to po okazyjnej cenie

moglbys rozwinac mysl,gdyz mnie zaintrygowala.
praca za godziwe pieniadze?
jaka praca i jakie sa te pieniadze godziwe?

A czemu ty malenka jestes taka tajemnicza?

Buahahahahahahahahhahhahaha!!!! Zawadzka i hipermarket. Tam nie ma miejsca na parking nawet, a tu rozprawa od nie wiem kiedy, jakby lotnisko ktos chcial budowac. hi hi hi...

Wracając jeszcze do Trójkąta - śmiesznie było na Wojska Polskiego, bo panowała tam wtedy taka rozkminka, że jak ktoś nocą wracał tą ulicą z miasta obok parku w dół, to było wiadomo, że idzie na Łomżycę no i z reguły kończyło się na szybkich sprintach. :) Ale na Łomżycy to było mało ale kilku solidnych twardzieli w tym czasie, takich z przysłowiową twarzą przestępcy. Słyszalem jeszcze tego typu opowieści od starszych znajomych (nie wiem czy są prawdziwe) że w tamtych latach policjia raczej bała się pokazywać na Trójkącie, choć mieli do nich najbliżej.

Przypomniało mi się jeszcze, że podobno w czwórce był taki koleś, który jeździł na przerwie rowerem i wymachiwał flagą Polski, hehe. Może ktoś to potwierdzić ?

degreg. napisał:
Uczyłem się SP2 i pamiętam, że często po meczach koszykówki w szatni rozgrywały się drugie zawody

Były takie zawody, oj były...

DAREK25 napisał:

a takze weta bila sie z mechaniakiem
Klasyka...

lomzerman - dzięki. Wpisuj się w tym temacie jak najczęściej.

W kolejmym odcinku przeniesiemy się na południe. :)
c.d.n.

Czemu nie nowe salony samochodowe? przeciez to nowe miejsca pracy i nie tylko, klima na dysce? im lepiej na dyskotece i lepszy klimat tym wiekszy rozwoj lokali. Uwazam ze tommeknet ma racje.

Pzdr

Co do godziwej pracy możemy podyskutować. Salony samochodowe są rzeczą drugorzędną gdyż społeczeństwo nie dysponuje tak dużymi pieniędzmi na zmianę auta. Jestem ciekawa czy stać kogoś na nowiutką mazde 6, honde lub opla.

fLooorek: 6310i to jak sama nazwa mówi - telefon :-) Telefon służący do dzwonienia i smsów. To, co jest produkowane dzisiaj trudno już nazwać telefonem - to kombajny.

Polecam mechanika A. Mroczkowskiego, ma warsztat za Prymą.

Trzeba zapisać się u niego wcześniej na konkretny dzień i godzinę. Przyjeżdzasz w wyznaczonym terminie, zostawiasz samochód i w zależności od trudności naprawy auto jest do odbioru w godzinach popołudniowych.

Cenowo jest chyba najtańszy w Łomży, ale jakość napraw jest bardzo dobra. Byłem u niego ze trzy razy i powiem wam że miałem zero ponaprawowych usterek.

Naprawde świetny fachowiec.

hehe to jest chyba ostatnia rzecz jakiej bym się spodziewał w tym mieście.

A tak na poważnie pewnie nie raz słyszeliśmy dowcipy nt. jakie to szczęście trzeba mieć aby wpaść pod pociąg w Łomży. I stało się. Cud nad Narwią

i bardzo dobrze! teraz lks powinien wziac ta kase od tych debili co niby sa wielkimi kibicami! pacany!

dobry wybór dla mnie najlepszy zakład

Już nie panikujcie. Wielkie halo. Stało się i nie ma co rozkimniać, a pierwszy mecz u siebie powinien być bez zakazu tak myśle. Kto będzie chciał obejżeć mecz to go obejrzy.

respect:) hehe dla szczęśliwego pechowcy:) ale w końcu coś się dzieje w Łomży:) o tej historii to będą legendy opowiadać przez wiele ,wiele lat:)

:D

Kiedyś mecz z Jagą , po zawieszeniu stadionu , całkiem dobrze oglądało się zza ogrodzenia od strony rzeki. Jest dużo bliżej do boiska niż od ulicy.

A skoro wspominasz o legendach.ponoć około 50 lat temu pociąg wypadł z torów i przejechał Sikorskiego. Na jakimś osiedlu się zatrzymał.

Popytajcie starszych. Pewnie pamiętają :)

Majeczka-kloteczka
dziekuje, ze tak uwazasz :)

a co do normy...to wszystko w dzisiejszym swiecie da sie zrobic ;-)

to nie zmiania faktu, ze najczesciej sluchanym radiem przeze mnie jest RADIO MARYJA, a telewizja...TV TRWAM...polecam!

to ostatnie to troche przesadzone bylo:D

a jesli chodzi o prace w tym radiu :) to sluze pomoca...popytam....zadzwonie poczekam w kolejce, odmowie zdrowaske itp:)

pozdrawiam

rudy błazen z druhem

ten caly lomzynski hip hop to pewno sam szajs jak kazdy... niech zyje disco polo!

historia, najlepszym jest nauczycielem, lecz najgorszych ma uczniów - Mahatma Gandhi

Powinni zamknąć na rok a nie na tydzień!!!!może by się nauczyli kultury!!!

Jest zajeqrwafajny!! Chłopaki mają talent i chcą go wykorzystać jak najlepiej potrafią i idzie im to zajedobrze i tak 3mać chłopaki. Wreszcie jakaś porządna grupa z Łomży która potrafi ułożyć Hip-Hop o Łomży i codzienności. Aby tak dalej!! Macie a wy tu pierdolicie ze to Discopolo nie znacie się na Hip-Hop-ie!!
POZDRO: Pawcio

a moze by wprowadzic ocene fotek w fotogalerii.
Odpadł by chłam którego dośc sporo.Co wy na to?

a ja latam 2 x w tygodniu zapraszam

"Niestety nie dane będzie Tobie zapoznać się z nim, gdyz takiego badanie najzwyczajniej w świecie nie ma."

Czyli tym samym twoje twierdzenie o tym, że klub II ligowy jest najszybsza i najtańszą formy promocji miasta jest dużym nadużyciem, a wręcz kłamstwem.

"Nie trzeba zabierać kasy na ulice i na chodniki żeby wspomódz klub, jest wiele innych źródeł z których można czerpać pieniądze (oczywiście mówimy tu o budżecie). "

Jak to oczywiście mówimy o budżecie? Znasz zadania jakie ma budżet jst do zrealizowania? Sto razy wolałbym pieniądze, które mają trafić na modernizacji łomżyńskiego stadionu przeznaczyć na budowę nowej sali gimanstycznej przy którejś ze szkół, bądź dodatkowe zajęcia sportowe dla dzieci i młodzieży.

Na każdym kroku podkreślacie, że jest was więcej niż te skromne kilka tysiecy podane przez mnie. W takim razie trzeba było się skrzyknąć i wystawić jakoś reprezentację w wyborach samorządowych. Wtedy byście zobaczylil ile osób was poparło i byście mieli coś do powiedzenia w sprawie budżetu. A tak to niestety dalej jawicie się jako zgraja małolatów, nie zdolna do niczego innego poza zakladaniem kolejnego tematu na forum o ŁKSie i żebrząca o miejskie pieniądze.

"AZ mi sie slabo robi jak czytam debili z w-wy !!! idz i glosoj na kogo chcesz ! tylko nie marudz na forum !!!"

Nie czytaj. Ja też mam dość czytania o problemach lks a mimo to codziennie pojawia sie o nim kilak tematow i w kazdym jest to samo.

Dokładnie. Ogólnie zerknijcie kiedy zazwyczaj przyjeżdżał Bill Gates do Polski? Gdy zmieniał się ktoś na stołkach wysoko... na pewno tak zupełnie przez przypadek ;)
Unia Europejska zaleca stosowanie Open Source-owych systemów operacyjnych po to m.in. żeby uniezależnić się od oprogramowania jednego producenta. Nie mówie oczywiście, że jest tak akurat.. ale może zdarzyć się sytuacja, że będą pozyskiwać dane o nas, o naszych urzędach o danych tam składowanych. W otwartym systemie można to sprawdzić poprzez analizę kodu. Oczywiście zająć musi się tym specjalista ale w przypadku Microsoftu nie jest to już takie proste... będą zasłaniać się patentami i własnością intelektualną. W systemach unixowych wszystko jest na przysłowiowej "tacy". My maluczcy myślimy jedynie o wyglądzie desktopu bajerach ficzerach itp... a tu trochę o co innego chodzi. Wole system wyglądający jak Win98 ale dający mi dużą dozę pewności, że dane znajdujące się na moim komputerze pozostaną moje a mój komputer będzie robił to co ja chcę a nie to co chcą niepowołane osoby (crackerzy itp).

historia, najlepszym jest nauczycielem, lecz najgorszych ma uczniów - Mahatma Gandhi

ja lubie dresy

Widac jaki debil stworzyl ten watek.

Jakby ktos cie podpalil w tych ortalionowych dresach mialbys poparzenia 3 stopnia, material sztuczny wklepil by ci sie w skore i dres bys nosil nawet po zdjeciu majtek.

Trzeba byc idota zeby nosic dres, jak to wyglada. Jak jestes normalna osoba to zalozysz jeansy ew. sztruksy ;] Wyborcza juz pisala o tym bezgusciu, niestety takie idotyczne spoleczenstwo.
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75475,3725879.html
To sie tez tyczy ubrania.

PORTAL WWW.CODEGURU.PL DLA PASJONATÓW INFORMATYKI

CodeGuru? Słyszało się o tym co nieco. Nie wiedziałem że wśród twórców portalu znajdę swoich znajomych.

Szkoda, że CodeGuru dotyczy tylko projektów na platformy Microsoftu.

ha ha ha

ufff.. przeczytałem. szkoda, że dresy tego nie zrobią, a powinni ;]

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dresy <- bueheh cała prawda ;)

Bimbo !

Picie w torebkach foliowych było lux, kosztowało jak dobrze pamiętam około 3000 zł (30 gr). Woda z syropem rozrobiona, ale po WFie jak znalazł, nawet słomka była gratis. A syfony pamiętacie? Po naboje się do zieleniaka latało...Pamietam tez jak ruscy handlowali na rynku tam gdzie teraz jest nowy sąd, jeszcze mam gdzies plastikowe narty u nich kupione :P

Nic niezostawili zadluzyli i koniec a jesli ktos wsadzil w klub kase to zeby miec cos z tego i niebyc stratny.W jakim ty swiecie zyjesz? A dobrze ze stadion bedzie mial nowego gospodarza bo klub nieumial zadbac nawet papierkow i pestek nikt niezamiatal na trybunie, o tym ze na trybunie bez krzeselek prawie drzewa rosly,korty zarosly trawa niewspomne.Na 2007 planowany jest 2 etap modernizacji i trzeba sie tym cieszyc.

tak w ogóle to raczej nie jest wirus a skrypt który otwera różne pierdułki.
poszukaj dziwnych plików w /etc/init.d, lub w autostartach

Poza tym komu przychodzi do głowy w bawienie się w takie rzeczy i dawanie nieznanym plikom praw root'a! nie miałbyś takich problemów bez użycia sudo
i widzę że masz pochodne ubuntu

Jak dobrze, ze w Warszawie ludzie nie robia wiochy na takas skale...

Nie, nie ma dzis nic w Jeziorku, ponieważ mało osób przychodzi w adwent. Najbliższa tam impreza będzie na święta.

Bimbo !

W autobusach MPK są ogłoszenia o takiej pracy.

dzien dobry
moze sa gdzies absolwenci sp7 rocznik 77
pozdr

brak podpisu

zespol boss polecam a kamerzyste artura rowniez tylko nie jego brata bo razem kameruja,jest kiepski i natretny ,film wyszedl bardzo slabo jestem bardzo niezadowolona,scenek na ktore sie umawialismy wogle niebylo. jesli ktos bedzie bral tego kamerzyste proscie o pana artura jest swietny.

papuga

Dokładnie tak jest.Ja np bym nie podlaczyl do laptopa zestawu 5+1 poniewaz mam zintegrowana karte dzwiekowa i jedyne wyjscie to jest wyjscie sluchawkowe.a zestaw 5+1 posiada 3 lub 4 wtyczki ktore podlacza sie do karty dzwiekowej ktora posiada wiecej wyjsc (najprosciej to ujmujac).Mozesz tez zrobic tak jak moj kolega-kupic tzw przejsciowke ktora rozdzieli ci sygnal ale nie polecam tego bo traci sie duzo na efekcie dzwiekowym.

Przede wszystkim Śledziowo, a po nim choćby trupy Rospudy. Topcześ jak Rejtan wyjdzie na "ósemkę" i będzie bronił swoich racji.
A trzeba troszkę rozumku. Via przez Łomżę - proszę bardzo, za Euro i pół darmo, "ósemkę" i tak muszą zrobić, chciał czy nie chciał. Można by było zrobić dwie piękne drogi za jednym zamachem, ale wiadomo śledź kieruje się instynktem nie rozumem. Byle ja, a Łomża śledzi nigdy nie interesowała, chyba tylko w momencie, aby ta wioseczka stała się siedzibą wydumanego , paranoidalnego województwa zaściankowego.

Jest ktos zainteresowany kupnem dzialki pod budowe, blisko lomzy???

Sram na wszych Karłów, Eunuchów, Impotentów, Wy...Kolejeńców kaTTynskichh!

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=13638

Polak za granica to najgorsza menda dla swojego...nikt tak cie nie wyd...jak swoj

.

kolo kartofli:)

freya :))))))
to się i dowiedzialaś hahaha
nie ma to jak zapytac o jedno a uzyskać odpowiedż na sto innych, których sie nie zadało
no cóż my kobiety chyba już tak mamy:>
koleżanka malowała sie na swoje wesele w polonezie chyba na górze nie jestem pewna,
wyglądała ślicznie:)
a uwierz mi jestem wybredna:)
ale poza tym to nie tylko moje zdanie (odnośnie jej makijażu)
pomyśl a może lepiej kupić sobie jakies dobre kosmetyki, w końcu powinnaś wiedzieć w czym Ci dobrze i sama się ładnie umalować
ot co
i po porblemie
pozdrawiam

Przeczytają??? w życiu!!!
jak widzą więcej niż 4 zdania to im się zwoje przegrzewają....
;)
a przecież właśnie najlepiej iść na łatwiznę i zamiast podzwonić po lokalach gdzie ta pizza z dowozem czy sala na wesele, zaśmiecić forum bo po co się wysilać?

Buldog, mało wiesz o huskich. Te psy "tak mają", ucieczki leżą w ich naturze.
Ten husky z Pocztarskiej to pies, nie suka:
http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=122255&t=122255
pozdrawiam
Indar

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org