Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Radny Augustyniak to istny "Pomysłowy Dobromir". |
dziś na stronie Radia BAB znalazłem informację: "Licytacja na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy przeprowadzona w Łomży w studio Radia BAB 97.5 FM zakończyła się sukcesem. Srebrno-złoty medal wybity dla całego kraju w ilości trzystu egzemplarzy, zaopatrzony w odpowiednią plakietkę i certyfikat, był podczas tegorocznego XII Finału głównym obiektem licytacji. W naszym mieście zwycięsko wylicytował go za kwote 5.500 złotych Józef Kosiorek, prezes firmy FARGOTEX. Jak oświadczył podczas wizyty w studio radiowym, uczynił to nie tylko w imieniu własnym, ale także wszystkich pracowników firmy, mających świadomość celu nie tylko licytacji, ale także i całej akcji charytatywnej, jakim jest ratowanie życia noworodków i małych dzieci. Fargotex wspomaga Wielką Orkiestrę od lat nie tylko poprzez zwycięskie licytacje serduszka i medalu, ale także poprzez sponsorowanie imprez związanych z tym wydarzeniem w Łomży." ...w kontekście tych wydarzeń... co to znaczy skukces? zwycięsko wylicytował - to taki nowy eufemizm? nie chcę rzucać fałszywych oskarżeń i dlatego się zapytam: czy Fargotex postawił warunek do sponsoringu imprezy? - to My musimy wylicytować medal! Czy może weszły w grę jakieś inne układy?! Niestety, ale tak to właśnie wygląda. Proszę, żeby nikt nie sugerował, że jestem zawistny (czy coś takiego) - ale krew mnie zalewa jak słyszę, że była okazja do uzyskania w ramach licytacji większej kasy na dzieciaki, a nie wykorzystano jej. Tym bardziej mnie dziwi ta sytuacja, że pan Paweł nie prostuje, nie koryguje informacji pana Mirka. Wg mnie coś tu jest na rzeczy!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Radny Augustyniak to istny "Pomysłowy Dobromir". |
Grover, jeżeli juz pytasz co zrobić, to moim zdaniem zawiodło podłączenie w tym roku WOŚP do RadiaBAB. Paweł Wądołowski udzielał się w organizowanie łomżyńskich finałów od lat (także w te tak chwalone poprzednie, tylko ze nie firmowane jego nazwiskiem). Nie wiem czy uBABienie w tym roku całej imprezy było jego pomysłem czy prezesa czy kogo tam jeszcze, ale okazało się pomysłem poronionym. Pewnie, że fajnie przechwycić licytację serduszka/medalu WOŚP z Radia Plus secundo voto: Łomża, chociaż tam się dotychczas odbywała i sprawdzała. Na pewno RadioBAB miało tego popołudnia rekordową słuchalność w Łomży i okolicach i byłoby tak niezależnie od tego kto i co by tam wygadywał, bo chodziło o WOŚP. Okazało się jednak, że nie da sie pilnować i imprezy na Rynku i programu i koordynować jeszcze całości. Co było z pozytkiem dla radia, zaszkodziło imprezie (w tym także powszechnie krytykowane prowadzenie koncertu przez pracownika radia). Skoro już wywołałeś nazwisko Owsiaka to ciekawe czy on (jego sztab) był w pełni świadomy, że łomżyńską imprezę w tym roku zawłaszczyło i firmuje jedno tylko medium i to prywatne? Na pewno zmniejszyło to zaangażowanie w nia pozostałych stacji, prasy i telewizji. Czy na pewno z pożytkiem dla całej akcji i jej efektów, a więc w efekcie z wielkością pomocy przekazanej dzieciom? Bo chyba głównie o to w tej akcji chodzi, chociaż po tym co było w tym roku w Łomży, już nie jestem taki pewien.
|
|
ja nie wiem czy warto się rejestrować czy nie bo tak nie byłam ale może inni powiedzą coś wiecej na ten temat
|
|
Przede wszystkim musi istnieć zainteresowanie ze strony tych, którzy coś mogą, a dopiero później oczekiwać na pomoc samej młodzieży i budzić w niej inne, lepsze potrzeby. Zwalanie wszystkiego na "czynnik społeczny" jest unikaniem odpowiedzialności (takie gadanie: "od was zależy przyszłość tego kraju"...i inne frazesy obłudnych politykierów). Za jakiś czas może być tak, że nie będą zdawać sobie sprawy, że siedzą w klatce i nie będą nawet mieli wyższych potrzeb. Apis
|
|
Tester, były próby zastępowania zapożyczeń polskimi wyrazami: dentysta-zębolek parasol- deszczochron krawat- zwis męski (ozdobny):-)...itd. Tymczasem (logicznie) wynika, że np. kierownicza- to żona kierowcy! O zawartości języka decyduje kryterium społeczne, tzn. ludzie decydują, kórych wyrazów używać - i te wchodzą do języka (choćby były nawet niepoprawne lub obce). www.pawelaugustyniak.pl
|
|
|
Grover, czytam inne Twoje wypowiedzi na forum i musze stwierdzic, ze udajesz, ze nie wiesz o co chodzi w mojej wypowiedzi. Postaram Ci sie to wyluszczyc jeszcze raz. 1. na publicznej imprezie spotkanie prowadzi chory czlowiek, ktoremu wszystko kojarzy sie z sexem i traktuje tak wszystkich innych. 2. w radiu, co prawda prywatnym - ten sam chory czlowiek prowadzi audycje z identycznymi i podobnymi tekstami To jest tematem mojej krytyki. Tylko przypadek sprawil, ze byl to final WOŚP na rynku. W swojej wypowiedzi w zadnym miejscu nie wypowiadalem sie na temat finalu WOŚP i prosze mojej wypowiedzi z finalem orkiestry ani jej organizacja w Lomzy nie laczyc. To sa rozne i odrebne sprawy 3. Osby odpowiedzialne za radio Bab i organizacje finalu WOŚP (czyli w pierwszym przypadku Maciej Zajkowski i Pawel Wadolowski i w drugim przypadku tylko Pawel Wadolowski) nie zareagowaly na chamstwo prowadzacego. To jest tematem mojej krytyki. Faktem jest, ze z oburzenia troche sie zagalopowalem w kwestii oceniania poziomu intelektualnego osob odpowiedzialnych i za to przepraszam. To kazdy powinien sam ocenic na podstawie powszechnie znanych informacji. Nie zmienia to jednakw zaden sposob faktow o ktorych pisze. czesław
|
|
Salve, No coz, serdecznie dziekuje Marcinowi 1977 i Mch- owi za cieple slowa - lecz , prosze wybaczyc, czy moze Panowie wiedza cos o jakichs cmentarzach wojennych z Lomzy lub okolic Lomzy? Z szacunkiem Gandalf de Grey
|
|
Posluchajcie....Jakby nie patrzec na cala sprawe moim nieskromnym zdaniem Tulipan jest osoba ktora przyznajcie sami wzbudza w czlowieku pozytywne odczucia. Faktycznie czasami troszke przesadza i nie potrafi sie pochamowac w niektorych momentach ale chyba nie mozna Mu miec az do tego stopnia tego za zle bo czyz kazdy z Nas taki nie jest? A co do finalu WOSP to na starym rynku prowadzily go dwie osoby i moim zdaniem mieszanka "kontrowersja" i "spokoj" wypadly calkiem niezle. Pozdrawiam zazdrosnikow, Mariusz
|
|
Sie ma! Jak sie nie ma wiele do powiedzenia, to sie milczy. Jak sie nie miało wiele do zrobienia, to sie skrytykuje tych, co ruszyli palcem. I tak w kółko (na czole). Łomża zaczyna z tego słynąć; widać, niejeden mamy rarytas. Sytuacja dojrzała do tego, żeby powstał Sztab oprócz dotychczas działającego (wystarczy się w przyszłym roku zarejestrować, nie sądzę, żeby Paweł W. miał coś przeciw; w Łomży mogą działać ). I wtedy wszystko rozpocznie się punktualnie o godz. 12, będzie świeciło słońce, prowadzący będą równie wdzięczni jak poruszający się w poruszonym temacie Forumniaki, no mówię Wam, jak będzie cudownie! Już - do dzieła! Mir Rob Der P.S. 1. W domu dramatycznie: ciotka dogorywa, więc nie wiem, czy dożyje 93 urodzin; mama kaszle bez przerwy gruźliczo od października 2003, ojciec złożył swoje kosteczki w trumience kilka lat temu, ja wciąż nie debiutuję i niedowidzę na lewe oko, żona wyniosła się z córką do Kanady... Nie, nie wszyscy zdrowi. P.S.2 Przygrywki do BABskich Boys'ów to długo oczekiwany sygnał, że wreszcie powstaje w miasteczku nad rozleniwioną rzeczką klimat dla tolerancji na europejskim poziomie? I że Forkontenci widzą w tym szansę na chrześcijąńskie i humanistyczne wartości na co dzień? P.S.3 Nie, nie zamierzam po doświadzczeniu współpracy z SB i UB w radiu na "ł" wiązać się nawet z tak ciekawą ludzi i świata oraz jednako im przychylną rozgłośnią jak Radio BAB w rękach Pawła W. Po prostu dobrze Mu życzę i dziękuję, że dał powód do kolejnej wymiany złośliwostek (ciekawe, do kogo byłyby zaadresowane, gdyby spełnił się sen o Łomży bez swiatełka... Hmmm - do Owsiaka! Właśnie wtedy dostałby od Forumczyków za swoje!!!). Pssst! MRD
|
|
MaLuTka@ Dzięki za wpis. michal
|
|
Tester: "samochód" to nie polski wymysł tylko tzw.kalka: samo-chód auto-mobil.
|
|
Osobiscie nie lubie jak polacy w USA nie nazywaja rzeczy po polsku. Czasami prowadzi to do nie porozumien i niezrozumienia. Kiedys doświadczyłem ciekawej rozmow podczas, ktorej [Polack] z suwalk "12 lat poza krajem" opowiadal mi jaki to on ma dom. Wymienial po kolei co on tam ma i jakie wielkie a na koniec powiedzial ze najwiękrzę to ma "laundrę" czyli po polskiemu pralnię, a kiedy spytałem co to jest? Dluższy czas szukał polskiego odpowiednika.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |