Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nowa antyaborcyjna akcja Młodzieży Wszechpolskiej |
Przyłączam się do pozdrowień dla właścicieli psów. michnik może w akcie protestu i my zaczniemy załatwiać się na chodnikach i trawnikach? Jeśli tak, to odłóżmy tę akcję do wiosny, narazie za zimno.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nowa antyaborcyjna akcja Młodzieży Wszechpolskiej |
Ja juz dosyc dawno przenioslem sie na Jabbera... GG za czesto pada ostatnio. A tam mam yahoo, icq, gg, aol w jednym komunikatorze.
|
|
kornik gwarantuję Ci, że jeśli protest dojdzie do skutku to jako pierwszy otrzymasz zdjęcia. Może by się tak zebrać w większą grupę, spotkać się pod ratuszem i w ramach protestu... ekhm ekhm. Może wtedy ktoś się zainteresuje egzekfowaniem przepisów dotyczących sprzątania po swoim psie.
|
|
A ja bym zaprotestował przeciw polityce władz miasta żeby władze zrobiły swoiste kibelki dla psów i żeby wprowadziły kary za sranie w miejscach publicznych.
|
|
Redds Twoje wypowiedzi (ortograficznie, interpunkcyjnie, nie wspominając już o ich zawartości merytorycznej) są denne i ewidentnie świadczą o Twoim wykształceniu. Więcej jak cztery klasy Ci nie daje ;-)
|
|
kurcze ludzie bez histerii . Czy myślicie ,że tylko w Polsce jest taki chaos. Tak samo lub podobnie jest wszedzie a może jeszcze gorzej. Walczyć z tym gówne tzn pracowac nad samym sobą i nie poddawać. Nigdy , nigdy zawsze do przodu. --- PGG
|
|
Niech miasto sprząta, a Strażacy niech ratują, gaszą i koty z drzew zdejmują. Pozdrowienia dla Strażaków. Oby jak najmniej interwencji mieli. A tobie Redds radzę napisz list do premiera - to on zarządza twoimi podatkami.
|
|
A czy od tego nię są przypadkiem służby drogowe ?? Kiedys za PRL to takowe pojazdy służace do czyszczenia ulic jezdziły po miescie, pamiętam nawet polewaczki w lato (chodzi mi o te cysterny, nie pamiętam ich nazwy). Ale teraz na to nie ma pieniązków, nasze miasto jest biedne więc nie ma co narzekać i zwalać winę na strażaków.
|
|
Zgadzam się z wyżej wymienionym poglądami, że WOŚP jest potrzebna w naszym kraju, bo przecież każdy jest uczulony na cierpinie najmłodszych a to właśnie do nich jest skierowana WOŚP, Jurku żebyś zebrał jak najwięcej.Pozdrawiam wszystkich. Ps. MaLuTk@ fajny temat.
|
|
Powiem tyle: mocz to mocz . Czlowiek nie sika na chodniku to czemu pies moze to robic?? Ja sie tu nie zbijam...ale taka jest prawda. Powiem wam ze w Łomży to jeszcze nie jest tak strasznie....byscie sie kiedys przeszli ulica Wróblewskiego we Wrocławiu..to jest dobiero masakra! Trzeba uwazac aby nie wejsc w "taka brazowa maz" :))) Ze tez nikt sie tym nie zainteresuje... Od czego jest wogole Straz Miejska??? Ja w zyciu nie widzialem aby ona w jakiejkolwiek sprawie interweniowala...no chyba ze mandaty za brak blankietu na parkowanie wlepia. Powini tez wlepiac za psie lajno na chodniku...a nie paradowac w tych swoich mundurkach i udawac ze cos robia... P.S.Pamietacie "Nic śmiesznego"? Moze by tak za przykladem glownego bohatera pojsc.... :) -------------------------------------- pozdrowionka dla wszystkich zwierzakow :))
|
|
Na VIP- ach się nie oszczędza Wojewoda, jego zastępca, piętnastu posłów i trzech senatorów oraz ich rodziny mają prawo do specjalnej opieki zdrowotnej Około 100 osób na Podlasiu ma specjalną opiekę zdrowotną. Gwarantuje im to karta VIP. Mają lepsze warunki w szpitalach, dostęp do najlepszych lekarzy i sprzętu. Nie obowiązują ich żadne limity na leczenie. Na Podlasiu kartę VIP ma wojewoda i jego zastępca, posłowie, senatorowie oraz konsul Białorusi. Oprócz nich ze specjalnego leczenia mogą korzystać ich małżonkowie, dzieci oraz wszyscy, którzy są na ich utrzymaniu. W sumie prawie sto osób. Specjalny pacjent Ich leczenie odbywa się na podstawie aktualizowanej co miesiąc bazy danych. Każdy szpital Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji co miesiąc dostaje zaszyfrowaną dyskietkę z danymi uprzywilejowanych pacjentów. Szpital musi zapewnić dyskrecję, spokój, intymne warunki pobytu. Specjalny pacjent ma specjalne warunki. W szpitalach, także białostockim MSWiA, są separatki wyznaczone dla VIP-ów. Są wyposażone w telewizory, łazienki. Oczywiście w jednym pokoju jest tylko jedno łóżko. Ile to kosztuje? O kosztach leczenia VIP-ów nikt nie chce mówić. – Zajmuje się tym Ministerstwo Zdrowia – twierdzi pracownik MSWiA Marek Gieorgica. Nieoficjalnie udało nam się dowiedzieć, że średnio porada lekarska VIP-a kosztuje ponad 100 złotych, podczas gdy na zwykłego obywatela przypada nieco ponad 20 złotych. Gieorgica dodaje, że większość podlaskich VIP-ów leczy się poza naszym regionem, najczęściej w Warszawie. Nic dziwnego – tamtejszy resortowy szpital jest jednym z najlepiej wyposażonych szpitali w Polsce. W sumie w Polsce ze specjalnych uprawnień medycznych korzysta ponad 4,5 tysiąca osób. Na ich leczenie w tegorocznym budżecie zarezerwowano ponad 4 miliony złotych – prawie 1 tys. złotych na jednego pacjenta! Te pieniądze wędrują wprost z budżetu do szpitali i przychodni, „nie przechodząc" przez Narodowy Fundusz Zdrowia. Specjalnych pacjentów nie obowiązują więc żadne limity.
|
|
Owsiak skazany Sąd rejonowy w Żarach w Lubuskiem orzekł w trybie nakazowym, że Jurek Owsiak jest winnym zarzucanego przez zielonogórską prokuraturę przewrócenia trzech stojaków stoiska handlowego podczas tegorocznego "Przystanku Woodstock". Jerzy Owsiak zniszczył w ten sposób ponad 190 par okularów przeciwsłonecznych. Ciekawostką w całej sprawie jest fakt, iż wyrok nakazowy zapadł 3 grudnia. Sad jednak 2 grudnia wprowadził dziennikarzy w błąd, twierdząc, że nie wyznaczono jeszcze terminu rozpatrywania sprawy organizatora "Przystanku Woodstock". Podobnie wczoraj nie chciano ujawnić treści wyroku. Nastąpiło to dopiero po interwencji rzecznika sądu okręgowego w Zielonej Górze. Sąd uznał Owsiaka za winnego i skazał go na karę grzywny w wysokości 1600 złotych oraz zasądził koszty postępowania. W sprawie Jerzego Owsiaka prowadzone są jeszcze dwa postępowania. Chodzi o wywiezienie do lasu i zastraszanie grupy młodych ludzi, których zachowanie nie podobało się organizatorom "Przystanku Woodstock" oraz spowodowanie obrażeń ręki, które były następstwem przewrócenia jednego ze stojaków. Żródło: www.prawy.pl Tekst pochodzi ze strony internetowej Młodzieży Wszechpolskiej w Łomży - www.mwlomza.prv.pl
|
|
...bo to nie jest portal województwa podlaskiego, tylko Podlasia.... a że realizowany był przez województwo podlaskie, w którym Podlasie to tylko Białystok i okolica, to w portalu znajdują się informacje tylko o Białymstoku i okolicy... ...na to wydano 5mln złotych?!! ...(tak wiem... na samą stronę ok. 370tyś..... to na co poszło ponad 4500tys???!) GoRbI
|
|
Pan Mirek Roberek Derewonek (Nasz Jedyny Murzynek et caetera, a bo ja wiem, czy już wszystko wymyśliłem...?; nie wiem, więc wymyślę), więc Nasz Jedyny (hm, chyba Pisarz, po Stomporze, rzecz jasna) nie miał z tym mało wspólnego. Powiem mniej, byłem zachwycony, że Ktoś (nawet o innych imionach niż moje, o nazwisku nie wspomnę), że Paweł W. zechciał w swojej wielkiej łaskawości W OGÓLE w Łomży zorganizować XII Finał WOŚP. Ja bym w zgodzie z przepisami wyłączył nawet światełko do nieba. Jezu, czemu całej Łomży nie zagasiłem siłą pomysłu?! (Cóż, byłem jak Ty - Miłosierny). Jako Pisarz miałem natomiast zaszczyt przeprowadzić wywiad z Panem Jerzym Owsiakiem rok temu i opublikować go w najstarszym i jedynym (polskojęzycznym) tygodniku w Podlaskiem. Z Panem Pawłem jeszcze nie, ale jak się ekstrawertycznie domyślacie, może to się zdarzyć, szczególnie, że Pan Paweł ze swoją BABską ekipą rozśpiewał w czas letni całe miasto (na Starym Rynku, Ogrodnicy, nie na działkach). Też bym im zgasił światło (jak bym nie śpiewał, nie?). Malkontenci mają zawsze rację: nie róbmy swoje! (szczególnie w miasteczku nad wysychającą rzeczką, zanim bulwarek sprzed półroczku ją ożywi i stadion pod blokiem, Introwertyczni Markowie). MirRobDer
|
|
...dziś w Radio Nadzieja puszczali nagranie rozmowy z osobistością Urzędu Marszałkowskiego która mówiła, iż jak w każdej stodole są dwa wrota.... ale po chwili pojawiał sie głos iż te drugie zostaną zamknięte :D Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |