sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
.

Jak powszechnie wszystkim os. południe budowane głównie w latach 80-tych, zasiedlane było w przeważającej większości przez tzw. przyjeznych - mieszkańców okolicznych wsi, pobliskich miasteczek --- hahahaha ale chłopie trafiłes jestem poprostu pełen podziwu brawo

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: .

Dran chodzi o napisanie pracy na studia

No i włąśnie o to chodzi jakiś idiota wyłąpuje błędy i pisze hu* wie o czym zamiast skupić się na temacie !! może zostaniesz polonistą !!(albo i jesteś), a jak się piszę szylko bądz w nerwach nie zwraca się uwagu na takie pierdo**** !!! Jaki poziom forum, taka pisaownia !! Proszę Cię Adamo sprawdz mi tę wypowiedz i wystaw mi ocene !! oczywiście w skali od 1 do 6 !!

Maćku napisałeś:
"Jacek co do terenu zawłaszczonego przez RE, pytanie to należało by zadać raczej naszym władzom. Na zadjęciu przedstawiającym elektrownię miejską, widać że kamienica na Sienkiewicza stoi blisko elektrowni, a w opisach jest, że stała tu gdzie zaczyna się skrzyżowanie świetlne tylko w kieunku ronda.", spotkałem się z tym opisem, lecz zgodzić się z nim nie mogę. Całe przyziemie istniejącego budynku pozosyało bez zmian, nawet owalne okienko zostało rozkute i istnieje w tym samym miejscu co uprzenio. (Zwróć uwage, iz projektant przebudowy musiał "wpasować" klatkę schodowa w istniejące mury. I zrobił to.) A kamienica, którą widzisz w pobliżu murów, tego zdjęcia:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c69db1f0b2ef3bf.html
to zburzona kamienica, która stała obok istniejacej kamienicy Śledziewskich. Sam zamieściłeś jej foto od ulicy Soborno-Cerkiewnej
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=4f9c2fbbd4fe09d6
Nie chcę sie znowu wymadrzać, ale nie ufam źródłom wtórnym, które nie pochodzą z epoki. Wyraz temy dawałem wielokrotnie w swych przemądrzałych postach. Zdarzało mi się mylić - tak więc może i tym razem nie mam racji.

Sprawa 2.
Nie chcę zakładać natępnego wątku, który spadnie błyskawicznie z forum, zepchnięte rewelacjami łomzyńskimi typu:"Wielgus pozbawia kościół świętości", czy "Ruszyła Oficjalna Strona WOŚP w Łomży " czy też niezwykle popularny wątek "Łomżyńskie "wojny" międzyszkolne i międzyosiedlowe - wasze wspomnienia ", napiszę zatem w twoim wątku o pewnej sprawie.
Czytam z przykrością niektóre komentarze. Zastanawiam się, czy dla tego wątku właściwe jest niniejsze forum? Ale co się dziwić , jeśli w wielu sprawach również reakcje łomżyńskich władz władz są co najmniej dziwne. A szczycą sie "rewitalizacją starówki". Wydają unijne pieniadze na odnowę "zabytków" budowanych w czasach Gomułki i PRL-u, a zastanawiaja sie jak zniszczyć autentyczne, zachowane jeszcze wartosciowe obiekty. Ty Maćku, w tym wątku poruszyłeś sprawe koszmaru-budynku, który zastapił piekną, stylową i w dobrym stanie kamienicę (Borawskich - o ile dobrze pamiętam). Za chwilę możemy byc świadkami powstania następnego koszmaru - tym razem na Krzywym kole. Do napisania dzisiejszego postu skłoniła mnie informacja na temat "Domu Pastora".
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070109/REG20/70108019
Doniesienie w Gazecie Współczesnej skomentowałem na tamtym forum. Smutna jest reakcja władz łomżyńskich w tym zakresie.
Pozdrawiam.

.

Prawdomuwny ale a ciebie feminista...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org