sobota, 01 marca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
oto wizja państwa wg. paplaka, zbycha i przede wszystkim

Jak myslicie, kiedy na forum pojawi sie list numer 100 000?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: oto wizja państwa wg. paplaka, zbycha i przede wszystkim

Nie wiem jak Tobie peter i wielu ludziom się wydaje, ale ja idę do restauracji od czasu do czasu zjeść coś dobrego, w towarzystwie kobiety bądź z partnerami w interesach.I tam nie musi być tanio jak na psk, i szybko jak w mc'd. Ale dobrze, świeżo i zdrowo !! A co do Retro, dobre jest to że, przy piątku czy sobocie jest lokal otwarty do późna i można o każdej porze zamówić sobie coś do jedzenia, a człowiek często po piwku ma ochote na coś na ząb(czy masz taki komfort w tanich jadłodalniach??). A co do wypowiedzi Lilithka, jest tam wyraźnie napisane o tych pierogach że nie są na zapchanie, lecz można się nimi na jeść i są niedrogie. :-) pozdrawiam :P

Jak wczoraj powiedziałem tak i zrobiłem. No cóż. Wystrój znałem już wcześniej. Mojej pani się podobał. Ja też odebrałem go pozytywnie. Jedzenie było całkiem smaczne i było tego dosyć dużo. Dostałem dokładnie to co zamówiłem. Faktem jest, że asortyment można byłoby powiększyć.

Zapytam z ciekawości Agenta22: gdzież to jadają ci Twoi wybrani ???
jego cytat:
"najbardziej szanujace sie restauracje gdzie jadaja jedynie wybrani w swym menu maja nie wiecej niz 4 potrawy".
Czy myślałeś o obiedzie rodzinnym po mszy niedzielnej?? Wymień chociażby jedną taką wspaniałą restaurację, jeżeli nie jest to babcina kuchnia !!!

Moje uwagi odnośnie dzisiejszej wizyty:
1. Jeżeli zamawiam danie z sosem z leśnych grzybów to te grzyby winny się na moim talerzu ukazać, gdyż zaczynam podejrzewać, iż to tylko sos "made in winiary" z torebki. Ceny w karcie winny zobowiązywać do pewnego poziomu.
2. Kiszka ziemniaczana powinna być przynajmniej zarumieniona, gdyż moja było lekko blada i tylko trochę ciepła.

Ogólnie dziś wystawiam dla RETRO ocenę: 4,0. Trzeba zapewne jeszcze trochę dopracować szczegóły, ale nie odebrałem tej wizyty negatywnie. Wierzę, że będzie lepiej. Najbardziej zaintrygowała mnie reakcja kelnerki, która wylegitymowała panienkę zamawiającą piwo. Oczywiście nie miała dowodu i tego piwa nie dostała. BRAWO - dla obsługi !!

Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika

jaka jest różnica między drogą ekspresową a autostradą?

Droga ekspresowa

Autostrada

BajaBongooo...

:)

Ja nie wiem kto dziada wybrał ????????? Kosiorek już był lepszy

ISTNĄ ŻENADĄ jest twoj post, skoro nie znasz sytuacji to czemu piszesz coś takiego, trudno w łomzy o pomoc z strony firm, łatwiej liczyć na słowa krytyki od łomżyńskiej mało-miasteczowej publiki.

Zgadzam się zupełnie ze Słoniem Trabalskim.Znam Dzika kiedy był jeszcze dzieciakiem i miał 6 lat.Kto nie zna Grzeska nie zrozumie wiekszosci jego tekstów.Panowie tacy jak markac (as ortografi), może lepiej niech słuchają mandaryny.
A ty Dziku rób dalej swoje wkoncu nie robisz tego dla ludzi pokroju markaca.
Pozdro dla wszystkich znajomych!!

Brzeziński go wybrał.

hehe, prawie dobry zarzad :) niemozliwe jest to ze cos co tak szybko powstalo tak szybko upada, pomroczna rzadzi :)

Parametrу dróg ekspresowуch
Droga ekspresowa wg Rozporządzenie Ministerstwo Transportu i Gospodarki Morskiej z dnia 2 marca 1999 — w sprawie warunków technicznуch, jakim powinnу odpowiadać drogi publiczne i ich usуtuowanie powinna mieć powiązania z droga główna (wуjątkowo droga zbiorcza ) i drogami wуższуch Klasу i kategorie dróg w Polsce . Odstępу międzу Węzeł drogowу poza terenem zabudowу nie powinnу bуć mniejsze niż 5 km, a na terenie zabudowу w granicach lub sąsiedztwie dużego oraz średniego Miasto nie mniejsze niż 3 km. W wуjątkowуch sуtuacjach, jeżeli potrzebу funkcjonalno-ruchowe takie odstępу uzasadniają, dopuszcza się pojedуncze odstępу międzу węzłami nie mniejsze niż 3 km poza terenem zabudowу i 1,5 km na terenie zabudowу. Rondo (transport) na drodze ekspresowej są dopuszczone tуlko na jej końcach. Stosowanie zjazdów na drodze ekspresowej jest zabronione. Prędkość projektowa drogi ekspresowej powinna wуnosić 120 (tуlko dwujezdniowe), 100 lub 80 km/h poza terenem zabudowу oraz 80, 70 lub 60 (tуlko obszar silnie zurbanizowanу) km/h na obszarze zabudowу. Szerokość pasa awarуjnego powinna wуnosić 2,5 m. Pochуlenie podłużne drogi ekspresowej może wуnosić maksуmalnie 8%. Pozostałe parametrу dróg ekspresowуch są zależne od prędkości projektowej:

Autostrada wg Ustawy z dnia 21 marca 1985 – Ustawa o drogach publicznych, stan na 6 kwietnia 2005) – droga publiczna o ograniczonej dostępności, przeznaczoną wyłącznie do ruchu pojazdów samochodowych, charakteryzująca się bezkolizyjnymi skrzyżowaniami oraz podzielona na pasy ruchu dla różnych szybkości i kierunków (co najmniej dwa w każdą stronę, oddzielone pasem zieleni lub barierami). Autostrada wyposażona jest w urządzenia obsługi podróżnych, pojazdów i przesyłek, przeznaczone wyłącznie dla użytkowników drogi.

Na autostradzie obowiązuje zakaz ruchu poprzecznego, zawracania, zatrzymywania się na pasie awaryjnym (odpowiednik pobocza), poruszania się pieszo i na rowerach. Autostrady charakteryzują się wyższą jakością nawierzchni, osobnymi pasami do włączania się do ruchu, miejscami obsługi podróżnych, ogrodzeniami przed dziką zwierzyną i ludźmi. Drogi te omijają tereny zamieszkane

waldek27

wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?

myśleć można dużo lub wcale niemyśleć ???

waldek27

wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?

Czy w naszym pięknym i malowniczym mieście znajduje się punkt skupu makulatury ? Dajcie namiary.

i tak na podlasiu autostrada nie powstanie zbyt predko;) ani DOBRA droga ekspresowa

nie nie nie ta stacja będzie tam gdzie jest zajazd Ryś ;-))

nie wiem ale to chyba nie gosk-krusz ustala cenę za paliwo tylko shell !!!!

czyżby fanka urody nie talętu chłopaków?

Bimbo !

Nie potrzebny jest do n-ki plazmowy telewizor będzie chodzić i na takim tv jedynie co to dekodery są wyższej jakości .Ja mam n-kę i nie mam plazmy

Bimbo !

Zamknijcie się wreszcie z tą krytyką Prezydenta i vice prezydentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org