czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
GRATULACJE DLA BORYSEWICZA

czyli jednak w tym śledziku zostało trochę sentymentów? ;>

ŁKS przetrwa. Ile razy już było źle, mimo to wciąż jest przy życiu? Tym razem też tak będzie.

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: GRATULACJE DLA BORYSEWICZA

a propos ŁKS
http://www.4lomza.pl/index.php?k=999

chyba około 25 zl w mdk a 30 przed wejsciem. moge sie mylic.

a Ty to wiem... do jednej klasy chodziliśmy ziomie... pozdro

Bimbo !

Ten artukuł nie jest tendencyjny, to po prosu prawda i wiedzą o tym wszyscy, no może poza panem i władcą....

Może te młode pokolenie woli spędzać czas ciekawiej, niż ganiając się za sobą? ;>

pakero - nie zapomnij wyjąć przy okazji telefonu lub jakiegoś odtwarzacza mp3;]

rudy błazen z druhem

są tam jakieś profile???

I wszystko jasne... Nie polecam zadnych Shellgazów itp, może jest taniej ale za to gaz mniej wydatny i szybciej sie kończy.

rudy błazen z druhem

fLoorek Wyjme 3 aż telefony;)

Witajcie.
Przed wakacjami urwał mi się kontakt z koleżanką ze szkoły (wyjechała do pracy chyba do Irlandii albo do Anglii). Ma na imię Asia i mieszka bodajże w jakiejś wsi kilka kilometrów za Piątnicą. Nosi okulary, jest wysoka i dobrze zbudowana. Przed wakacjami jeździła starym mercedesem (chyba granatowym lub czarnym). Pochodzi z Helu, przeprowadziła się tutaj kilka lat temu bo stąd pochodzi jej mąż, mają jedno dziecko, mieszkają z jego rodzicami. Jeśli ktoś kojarzy tą osobę i może mi pomóc (przynajmniej nazwą wsi) to bardzo proszę.

rudy błazen z druhem

zdaje mi sie że w serwisie

no właśnie niektórym chyba nie starcza bo jest kilka stron o ŁKS a ciągle piszą na tym forum

czytaj uważnie i ze zrozumieniem

Jesli koleżanka sie nie odzywa to może nie ma ochcoty na utrzymywanie z Toba kontaktu...Bez urazy to pierwsza rzecz jaka prszyszła mi do głowy bo przeciez to nie Ty wyjechałaś tylko ona wiec ona powinna sie odezwać...

no tak ;P

Nie wierze na szanse na jakikowiek wiekszy przemysl w Lomzy jesli nie bedzie PRZYNAJMNIEJ dobrej obwodnicy...

Niestety w Polsce jest jak jest bo Polacy to komformisci, kazdy niby narzeka, ale nikt nic nie robi zeby bylo lepiej. Po prostu sie przyzwyczaili i jest jak jest, a bedzie jak bedzie.

rudy błazen z druhem

powiem to tak to że jest spóźniona to widać ale to wina poprzedniego zarządu ktory chciał II ligi a nic nie robił po pierwsze jak sie myśli o II lidze to sezon wcześniej szuka sie sponsorów i juz sie robi poważne przymiarki do remontu stadionu a nie wszytsko na ostanią chwilę tak jak wszystko w tym kraju sie robi a po drugie prowadzenie wojny z miastem nie dało nic dobrego bo mało brakowało aby klub nic nie dostał od miasta podejrzewam żeby nie kłótnie z miastem poprzedniego zarządu pewną kwote miasto by wyłożyło na parmowanie miasta za posrednictwem ŁKS dobrze ze nasz zespół doszedł do końca rozgrywek rundy jesiennej oby tak dalej brnął w rundzie wiosennej to bedzie dobrze jak by ŁKS zaczoł sprzedawać cegiałki w kwocie 100zł i jak by kazdy kibic wykupił takową cegiełkę to pewno w 60% klub by spłacił zobowiązania i łatwiej by mu było wystartować w rundzie wiosennej ale trzeba chcieć wpierw pomóc klubowi a nie tylko krzyczeć i obwiniac innych ja oosbiście choć nie za dużo zarabiam kupiłbym takową cegiełke jak przystało na parwdziwego kibica ŁKS

Bardzo dobrze pamiętam wojny z bierzmowania między SP & SP7 vs. SP1.

Na początku bodajże było tak, że SP7 i SP9 działały na własną rękę przeciwko 'jedynce'.
Z roku na rok obie ekipy się łączyły a w 'jedynce' pokolenie się zmieniło i nie dawali se rady , więc zaczęli się posiłkować starszymi , którzy niegdyś się tam uczyli.
Z tego co pamiętam tylko raz zdołali przegonić nasze szkoły spod kościoła :) tak to zawsze SP7 i 9 były do przodu w starciach.

Pamiętam jak ksiądz z ambony wzywał do zaprzestania walk, straszył nie dopuszczeniem do bierzmowania w razie ujęcia sprawców bandyckich napadów na uczniów 'jedynki'.
Wiele razy pod kościół zajeżdżał po mszy policyjny radiowóz i pilnował spokoju, obok 'bociana' stał samochód tajniaków i po polach chodziły piesze patrole :]

Później opiszę kilka potyczek miedzy Jantarem a innymi osiedlami oraz o jednej bitwie , która rozegrała się na polach nie opodal kościoła Ambroziaka ;)

Ełkaesiak, jeżeli tak grzecznie się zwracasz - miło mi - to proszę pani, a nie panie. Cziko należy do płci słabszej, chociaż piękniejszej. Ponoć.

Natomiast co do artykułu, to wyraża on subiektywną opinię. Podobnie jak większość naszych postów. Prawd się nie dopatrzyłam i zgadzam się raczej z "panem i władcą". Zwłaszcza, że firma Filipkowskiego wyraźnie zaangażowała się po stronie najpierw Bajny, a po jego odpadnięciu postawiła na Kołakowskiego.

żyjesz w innej czasoprzestrzeni niż koleżanka, mimo że ją spotkasz to Ciebie nie rozpozna. wszystko za sprawą fluktuacji magneto sferycznych w naszej podprzestrzeni.

spróbuj obciążyć matrix włączając wszystkie urządzenia w domu, odkręcając wodę i robiąc pajacyki.

Przy czytaniu niektórych opinii nasuwa się wątpliwośc co do miejsca zamieszkania autorów postów. Kiepskie nawierzchnie ulic? Miasto zaniedbane? Znakomite położenie do rozwoju przemysłu? Rzeczywiście? W tych trzech kwestiach na pewno nie.

stadion jest własnościa miasta! nie ŁKSu! to miasto decyduje kiedy ma się rozpocząć i czy wogóle ma się rozpocząć modernizacja stadionu piłkarsko-LEKKOATLETYCZNEGO!

oczywiście prosta sprawa że remont zaczął sie za późno

to cytuj wiadomości i będzie prościej oraz lepiej dla ogółu

Jeżeli wybierzemy dwa zdarzenia np. zapalenie latarni a oraz latarni b na peronie (oznaczone przez a i b) określimy ich położenie w układzie odniesienia związanym z peronem xp(a), yp(a), zp(a) i xp(b), yp(b), zp(b) oraz czas tp(a) i tp(b) i podobnie określimy położenie i czas w układzie związanym z wagonem xw(a), xw(b).... to otrzymamy dokładny winik

hehe

lunatyk: minęło kilka miesięcy od naszego ostatniego spotkania. Asia była kikla miesięcy za granicą, ja w tym czasie zmieniłam szkołę, przeprowadziłam się. Zmianie uległy również moje dane kontaktowe. Wielokrotnie mówiła mi, gdzie mieszka, jednak pamięć jest krótka...

tommeknet: Tomuś, zamiast siedzieć i pisać głupoty, o które nie prosiłam, zajął byś się normalną robotą i w końcu wyprowadził od rodziców, bo w Twoim wieku to chyba czas najwyższy stać się prawdziwym mężczyzną... Nie chce Cię żadna dziewczyna, więc siedzisz przy komputerze i wklejasz bzdury, które nie są nikomu potrzebne (Twoje wypowiedzi nie pomogły mi w żaden sposób rozwiązać problemu, który poruszyłam zaczynając ten temat). Zajmij się chłopczyku w końcu czymś konkretnym.

papuga

"stadion jest własnościa miasta! nie ŁKSu! "

To jeśli łksowi jest tak źle na tym stadione, to niech sobie swój zbuduje. I będzie mógł go remontować jak chciał i kiedy chciał...

Gosiu :) dziękuję za radę, ale nie preferuje "klasycznego" stylu życia którym żyje 95% Polaków i ciągle narzeka, że im źle.

Mi jest fantastycznie :) Ale rozważ poważnie moją teorię.

Jasne, że jest jeszcze wiele do zrobienia w każdej dziedzinie. Wystarczy jednak pojeźdzć trocjhę po kraju, by stwierdzić, że wasze narzekania są poniekąd malkontenckie, a porównania wypadaja na korzyść naszego miasta. Może poza Gorzowem, w którym dokonała się prawie rewolucja drogowa.

tak samo jest pod względem estetyki, chociaż i tu trzeba jeszcze wiele dokonać. Zresztą zawsze pozostanie coś do poprawienia.

Ale atrakcyjnośc inwestycyjna miasta jest rzeczywiście mniej więcej taka jak atrakcyjniość turystyczna.
Pozdrawiam

Ja rowniez jestem ZA ! Przeciez to bez sensu aby co pare minut zakładac tematy typu : "Łks prowadzi 1:0" , "Nie nie już jest 1:1"
Lekka przesada :)

Patrze,że u Ciebie z tym kRZtałceniem to ciężka sprawa...

chyba jest absolwętem szkoły średniej i szuka nowego krztałcenia sie :P
a co do tematu to: mechanicy są po Mechaniaku: Zespół Szkół Mechanicznych i Ogólnokształcących, weterynarze po Wecie, a rolnictwo jest w Agrobiznesie ;]
koniec tematu ;] ale nie martw się o PWSIiP tylko o ortografie ;) może jakieś korki z j.polskiego?

Oj przepraszam :) każdemu może się zdarzyć :) no ale jak już poprawiłeś mnie to i wypadało by dodać coś od siebie na temat

Myśle, DamianE03, że Tobie przydałaby się filologia polska!Bo z ortografią u Ciebie nienajlepiej! Nie pisze się absolwęci tylko absolwenci! Ale to tak na marginesie. Niestety ta państwowa łomżyńska uczelnia na większości kierunków kształci już dzisiaj przyszłych bezrobotnych.Tak jest np. z technologią żywności oraz zarządzaniem i marketingiem. Nie zapominajmy,że zanim uczelnia powstała to były już dwie uczelnie prywatne. Szkoła państwowa utworzyła dwa kierunki , które już wcześniej w Łomży były:marketing i zarządzanie ( w Jańskim ) oraz informatyka (w Agrobiznesie). Pielęgniarstwo powołano wtedy kiedy już było w Agrobiznesie. Można więc powiedzieć, że "wcięła im się z tymi kierunkami"! Kierunki, które proponujesz np. rolnictywo jest w Agrobiznesie. Weterynaria - nie ma już teraz pracy dla absolwentów renomowanych uczelni a co dopiero takiej szkoły. Podobnie jest z ochroną środowiska. Dla inżynierów ochrony środowiska też pracy nie ma. Co do budownictwa to tutaj nie jest problemem brak kadry inżynieryjnej tylko murarzy, tynkarzy itp. A do tego nie trzeba szkoły wyższej! Mimo hucznych zapowiedzi powołania w Łomży uniwersytetu, budowy kampusu akademickiego czy innych wielkich inwestycji, przyszłość tej uczelni nie widzę zbyt różowo. Mało kto wie, że koszty utrzymania uczelni są ogromne w porównaniu do oczekiwanych rezulatatów. Nas , podatników, miesięczne kształcenie jednego studenta tej państwowej uczelni, kosztuje około 800,00 zł. Nie licząc kosztów inwestycyjnych ! Dla porównania studenci szkół prywatnych sami płacą czesne w wysokości około 300-350 zł miesięcznie a szkoły te rozwijają bazę z własnych środków. Podatnicy nic do tego nie dopłacają! Jak sądzę problem zostanie rozwiązany wtedy gdy wprowadzony zostanie bon edukacyjny a pieniądze pójdą za studentem a nie za uczelnią. Skończy się marnotrawienie publicznych pieniedzy, zostaną na rynku tylko dobre uczelnie państwowe i prywatne. Mitem jest także to, że w państwowej uczelni uczą się studenci z rodzin niezamożnych bo kształcenie jest za darmo! Można to zbadać w prosty sposób: należy tylko przeanalizować jaki procent studentów uczelni prywatnych i państwowych kwalifikuje się do stypendiów socjalnych ze wzgledu na swoje dochody! Z tego co wiem to w łomżyńskich szkołach prywatnych jest to blisko 60 % studentów a w szkole państwowej mniej niż 30%! To o czymś świadczy! Moim zdaniem, powoływanie nowych kierunków mija się z celem! Wobec niżu demograficznego szkoły wyższe w Łomży będą miały problemy z rekrutacją. W moim przekonaniu muszą rywalizować jakością kształcenia ale rywalizacja musi być na równych prawach! Nie może być tak ,że państwo jednych preferuje, rozdając pieniądze podatników a inni muszą o te pieniądze zabiegać sami. A weryfikacja uczelni czy to państwowych czy prywatnych przez Państwową Komisję Akredytacyjną odbywa się według tych samych kryteriów!
Oczywiście , jak zwykle czas pokaże jak potoczą się losy łomżyńskich uczelni i tej państwowej i tych prywatnych. Wszystkim życze dobrze ale...nie chcę dokładać z własnych podatków do byle czego!

sorry cziko poczytałem też trochę bez zrozumienia twoje wypowiedzi, gdzieniegdzie masz rację, sorry jeszcze raz

dzięki!!!

Yama jest niedaleko McDonalds'a idąc w strone dworca PKS na Legionow.

Dzięki - poraz kolejny udowodniliście że na łomzyniaków mozna liczyć. Pierwszy toast w Jamie bedzie za Was

Te "rydzykowe' modlą się do "złotego cielca z mikrofonem". A swoją drogą to jeszcze "radio maryja" użytkuje samowolnie poszerzone pasma i większe moce nadajników od im przyznanych więc wpieprzają się z tymi swoimi jekami i biadoleniami na pasma innych stacji (przesłuchy). Kiedy wreszcie się ktoś zajmie tymi zatwardziałymi obłudnikami i grzesznikami?

Zbych sadze ze nie predko sie tym zajma bo "niestesty" katolickie radio maryja oraz telewizja Trwam ma zbyt wielu sluchaczy i telewidzow w naszm kraju. sadze ze gdyby ks. Rydzyk kazal babciom isc dourn wyborczych by glosowali na kandydata Nowaka albo kowalskiego bo te staruchy poszly by bez zastanoienia. niestety jak nie korupcja to pieniadz.oni zyja z reklam i slotow a w tym przypadku wyborczych. w dzisiejszych czasa rydzyk ma wladze. niestety ...

Bemol: jesteś nowy, czyli świętujesz, czyli stawiasz :P

rudy błazen z druhem

no on chyba jest po to żeby kasować takie posty i blokować konto takim co je piszą

ŁKS grał bez m in Marczaka Rybskiego, Ulmana.
zagrało 2 juniorów oraz naliczyłem z 5 testowanych zawodników z regionu. Bardzo dobrze zagrał chłopak z OKS Olsztyn-nie znam nazwiska.
Sam mecz słaby, bardzo nie równe boisko.
proawdomówny - jesteś solą tego forum, tylko w nadmiarze jesteś szkodliwy

http://bash.org.pl jak już coś :) Moja codzienna literatura przed rozpoczęciem pracy :) Potem jeszcze kilka komentarzy z forum Onetu, np.:
...i tak wszystko skończyło się na Kill'em All
i mam ubaw na cały dzień :)

Tylko pozazdrościc.... Byłem w tym roku kilka razy na rajgrodzkim ale albo flauta albo ledwie ledwie..
Pozdr

informacje masz wprost rewelacyjne... a co najwazniejsze prawdziwe...
aaaahahhahahahaha... poczekaj troszke a zobaczysz dlaczego tak sie stało

moim zdaniem powinno się wyżucać ludzi którzy w jawny sposób ubliżają innym. najlepiej zgłaszać to na policję. pare spraw karnych i większość zastanowiłaby się 3 razy zanim by kogoś opluła tu.

z tego co wiem to szef tej knajpy poszkodował funduszy na stronę www i została ona zblokowana, to cała łomżyńska zaściankowość

http://www.lks.4lomza.pl/forum/images/smiles/hahaha.gif

ptysiu usuń tego lola czesława za duży jest

Popieram!!

hahaha Prawie jak pantofle a prawie..... wez przestan na budowe do roboty bym ich niewzial wstydzil bym sie ,jak ty nosisz buty 3 miesiace to gdzie ty chodzisz po bagnach jakis,po wysypisku czy po torach ??

- w razie bujki dobrze miec takie buty ( po co odrazu mieszac w to prawo)

znaczy ze bic sie niepotrafisz skoro glany ci potrzebne do tego

- w długich mozna tez smigac w lato, jesli nie maja miska w srodku

hahaha chcialbym cie w nich zobaczyc, ciekawe jak pasuja do krotkich spodenek, hyba ze ty sie pocisz w dlugich spodniach bo cos tam...

- fajnie sie w n ich bieg, ciezkosc buta ciagnie Cie do przodu

no to startuj w maratonie powodzienia hahaha

p.s. niechce mi sie z toba rozkmin prowadzic i cie wysmiewac inni to zrobia za mnie

niech pomaluja budke spikera bo juz pomaranczowa jest a nie czerwona i ten pseudo kiosk wywala

***** to za szmaciarz 4,3 liga niewazne ale tradycje sa przed wojna dobry klub byl nawet kryta trybuna byla :P

Temat powstał z powodu braku reakcji na poprzedni podobny topic "Do administratora" - http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=81097&t=81097.

Umieszczajcie tu swoje życzenia co do funkcjonowania forum.

1. Proponuję nowy dział dla fanatyków ŁKS.

Panie Administratorze, czy forum jest dla nas czy dla was?

rudy błazen z druhem

nie wiem???????????????????????????????????????? a co wy myslicie?????????????????????????????????????????????????????????? ze w lomzy cos takiego bedzie?????????????????????????????????????????????????

A co to MMA???????????????????????????????????????
???????????????????bo ja też chcę wiedzieć????????????

Fajne byłby pantofelki imitujące łapy niedźwiedzia, albo jakiegoś innego drapieżnika - dla naszych słodkich Misiaczków i Tygrysków. :)

Mixed Martial Arts - przekrojowe treningi...
świetna sprawa z tym MMA... ja bym się zapisał na 100% jakbym w Łomży mieszkał... myślę, że każdy, kto poważnie myśli o ustawkach pomeczowych powinien ostro ćwiczyć coś takiego...

hehe jakie ustawki po meczowe? Coś takiego w Łomży jest?
MMA ciekawa sprawa, a jeszcze ciekawsze na ile to prawda...

ŁKS POWINIEN ZNIKNĄĆ Z FORUM???

waldek27

wtedy nie uważałeś co masz robić - teraz rób co uważasz ? ? ?

Moją wille

mma to mieszanka (BJJ,taiskiego boksu,zapasów).czyli jest to stujka i parter,uderzanie rękoma,łokciami,nogami, kolanami i róznego rodzaju chwyty duszenia.Tłumaczenie VALE TUDO idzie wszystko

Mariuszu nie wiem jak to jest, ale forum nie jest raczej archaiczne, idealnie spełnia swoją funkcję.

A ŁKS jest najlepszym klubem w naszej części galaktyki

Fajnie by bylo, trzeba by tylko wyjasnic pare kwestii. Generalnie jak z organizacja, gdzie by sie to mialo odbywac, przede wszystkim kto by prowadzil treningi, ile i jakich treningow byloby dostepne w tygodniu?

Co do chetnych, to byly juz sekcje w Lomzy i jakos tlumow nie bylo, tak jak napisal JA, przyjdzie pare osob, zostanie polowa i sekcja sie rozleci bo nie starczy nawet na oplacenie sali. Do gadania to jest masa chetnych, gorzej jak trzeba ruszyc d... na sale.

Sam chetnie bym sie zapisal, gdyby faktycznie sekcja ruszyla.

PS. JA do kogo chodziles na treningi?

rudy błazen z druhem

Gdzie można zdobyć uprawnienia do kierowania koparką lub ciężkim sprzętem??

Popytaj kolego u wyzyskiwaczy: Zieja, Makowski itp.

to chodzi raczej o koparki, znalazłem coś na necie w Radomiu, ale gdzie jeszcze takie coś jest?

tam gdzie ty tylko jeszcze przed toba, heh panowie, jak sie zbierze pewna grupa to sekcja bedzie istniala na 100%, treningi beda prowadzili ludzie z uprawnieniami ktorzy startowali w tego typu zawodach, mysle ze czesc osob ktore chodzily na BJJ na 100% wezmie w tym udzial, tak samo ludzie z drugiej grupy ktora trenowala ValeTudo tez w budowlance, kwestia zaparcia i silnej woli, wierze ze sie uda i namawiam wszystkich chetnych do skorzystania

To nie jest w ramach Kampanii , zwykła rozmowa z kibicami o potrzebach ŁKSu. Skoro działacze se nie radzą i mają to gdzieś należy aby zwykli ludzie się wzięli za naprawę tego co jeszcze da się naprawić

markac no to powiedz kim jestem :D :D :D

Spróbujcie kupic w łomżyńskich sklepach Windows. Mi nie udało tego dokonać "od ręki". Wszyscy mówią "jutro będzie". Trudno, poczekam, ale nie każdy jest taki cierpliwy.
Nie wspominam o bardziej ambitnych programach.

Ani chybi sprzyja to piractwu.

no ale z drugiej strony ile osób dziennie kupuje w Łomży Windows, nie wspominając o bardziej ambitnych programach, więc po co sklepy mają trzymać coś co sprzedaje się w w kilku sztukach na rok?

to tak samo jak by mieli otworzyć salon Porsche w Łomży :)

Mozna czekac na Windowsa i oprogramowanie warte setki zlotych. Lub przejs na Linuxa i miec problem z glowy. I nie znac terminu "piractwo"

Bimbo

antyred nie we wszystkich sklepach na szczescie ;) Oczywiscie jesli zamawiasz cos nietypowego to nie ma co sie dziwic. Zreszta w tej branzy jest tak nie tylko w Lomzy. Taka specyfika, towary dosc wartosciowe, smiesznie niskie marze, duza ilosc produktow i ceny spadajace z dnia na dzien. Nie trzymalbys chyba na polce czegos, co sprzeda Ci sie raz na pol roku albo i nie sprzeda wcale, a cena spadnie o polowe w ciagu kilku miesiecy? Jak sobie przekalkulujesz zysk i ryzyko i wyjdzie Ci ze mozesz zarobic na tym 30zl a stracic 200, to raczej samobojca trzymalby to na polce. A klient oczywiscie chce miec towar od reki i po niskiej cenie, co w zasadzie sie wyklucza w tym momencie, jesli nie jest to akurat towar w miare chodliwy.

Lomza ma do tego tyle iz ciekawilo mnie czy ktos uzywa tego systemu na powaznie.
Wiele znam osob ktore cos tam sie bawily jakims Knoppixem i powiedzialy be linux.

Czy dla laika jest zbyt skomplikowany? Mysle ze nie. Z racji tego iz system ten juz troche znam. Powiem ze nie jest. Po instalacji standdardowego systemu z DVD masz juz wszystko. Instalacja to kilka klikniec myszka. Tak samo obsluga, ktora kojarzy sie jeszcze wielu z konsola tekstowa. A trzeba powiedziec iz pulpity KDE bad GNOME sa zarowno sliczne jak i funkcjonalne i w niczym nie ustepuja Windows.

Nie do wszystkich zastosowan sie nadaje? Hmmm . Tak niebardzo roumiem. Jezeli moglbys to przytocz chociaz jedna taka dziedzine.

Bimbo

Kto uważa, że ten temat jest wałkowany to ma rację ale nie do końca.
Mianowicie to jest bardzo ważny temat i na pewno interesuje wiele osób, dostawcy co i róż proponują nowe oferty, które warto dokładnie sprawdzić. Niestety operatorzy korzystają z okazji i próbują wcisnąć nam dodatkowo jakiś chłam jak np. telefon, dodatkowe kanały i oczywiście dodatkowe koszty. Ja osobiście zamierzam powrócić do ,,introlanu,,
bo to jedyny sensny operator na osiedlu B.M.C. Ma teraz dobrą promocję, ale tylko dla nowych abonentów. Niestety mi to nie przysługuje ponieważ już byłem u nich podłączony i mnie nie obejmuje ale nie muszę za to podpisywać tych bzdurnych umów rocznych nie daj B.. dwuletnich.

lomza a linux? nie widze roznicy

A to Ty Bemol z jakiegoś większego miasta przybył??

To co ta firma wyprawia to jest smiech na sali!!! chyba czekają az przyjda prawdziwe mrozy i wtedy beda twierdzic ze nie da sie robic. do sadu ich!!!

Z wyszukiwarki skorzystałem po pierwszej uwadze.
A kolejnym osobom wpisujacych uwagi na temat wyszukiwarki i powtarzania tematu, przyznaje racje, ale proponuje również czytać wpisy w tym wątku i tez nie powtarzać tego co zostało juz tu powiedziane razy 4 :D
Co do tematu. Wyglada na to że jestem skazany na Vectre. Jakieś przeciwskazania?

to co trzeba to dzieci nie nagrywają

kiernek sorki ale chyba sie troche zapedzasz. Mnogosc aplikacji, to masz w konkretnej dystrybucji linuxa a nie w standardzie chyba?
Nie rozumiem takiego fanatyzmu. Ja twierdze, ze linux to swietny system, ale poki co, w niektorych zastosowaniach nie przescignie windowsa niestety. I nie dlatego, ze nie ma mozliwosci technicznych, ale z racji braku wsparcia ze strony najwiekszych tworcow oprogramowania. Sam podales swietny przyklad. Zainstaluj linuxa nastolatkowi, ktory chce glownie ciapac w gierki i przekonaj go o wyzszosci tego systemu nad windowsem.
Dla ludzi lubiacych sie w tym grzebac, linux bedzie super. Ale poinstaluj go laikom, ciekawe jak tani bedzie dla nich w utrzymaniu, jak ze wszystkim beda latac do speca, ktory sie na tym zna... Dla wielu windows jest trudny i sprawia problemy, posadz takiego na linuxie i niech sobie sam radzi...
Co do wspominanego wczesniej firewalla wbudowanego w system, to SP2 jest obecnie czescia systemu, nie widze roznicy. Co do wirusow, to mi sie na windowsie tez jakos nie legna, wiec moze to znow kwestia uzytkownika?

Wracajac do aplikacji graficznych, to w tej chwili gimp czy blender maja tak samo wersje windowsowe, w czym problem? To tak samo jak aplikacje typu Photoshop odpalaja sie na Linuxie chociaz sie z niego nie wywodza.

Nie wiem jak mozna przekonywac, ze linux jest swietnym systemem do rozrywki, biorac pod uwage chocby opisana juz dostepnosc (a raczej niedostepnosc) gier?

Tak wiec panowie, wypadaloby chyba zaprzestac fanatycznych wojen i pogodzic sie z faktem, ze poki co i windows i linux maja mocne i slabe strony, a zaden z nich nie jest idealny dla kazdego.

co by nie zrobił nie zasłużył na to

Oczywiście że przy Kościele Miłosierdzia Bożego powstaje Real z galerią ( inwestycje prowadzi Echo Investments) a Kaufalnd ma być przy Kościele Krzyża św. Swoją drogą to Kaufland tylko oszpeci Łomzę jednak- mam nadzieję- nauczy jak się handluje wszytkich buraków( kupców) którzy nie maja pojęcia o prowadzeiu biznesu w Łomży...

nauczyciele tacy są czujo sie ze oni rządzo ze są góro ale to nie prawda niedlugo im pokazemy

wiesz co sie liczy szacunek ludzi ulicy dla nas rap cwiczy

ale weeeeeeeeeeee jaki temat o popacz !!!!

rudy błazen z druhem

MECZET:-]

no ja tesh nie bardzo widze bym kogos oczernial
trzeba chyba nauczyc czytac sie ze zrozumieniem

a co do informacji u zrodel to ludzie wiedza tyle ile Ci z gory im powiedza a powiedza to co bedzie dla nich wygodne no chyba ze mamy tutaj w gronie kogos kto czyta w myslach i jest jakims totalnym omnibusem

wiec jezeli chodzi o oczernianie ludzi to elkaesiaku dla mnie sam jestes zdyskwalifikowany

i po talerzach

papuga

W Lomzy odbywaja sie nieczesto, ta sama firma raz na kwartal ciagnie taki kurs w Bialym. Zajecia organizuje BHP-owiec z mojej firmy i tam tez odbywaja sie zajecia. Jak bedziesz potrzebowal kontaktu pisz na sroczak@wp.pl

Ostatnio Okrasa podawał przepis na sałatkę z buraków D:)))))))))))))))))
w skład sałatki wchodzi:
1szt. burak w BMW
1szt. granat F-1
D:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))00

Dran no raczej sama nie ;)
dzieki wszystkim za info :)
pzdr

cavalera pisze brajlem ale ciesze się berenie przeczytałeś anty reklama jes też reklamą a grypsery nie używam bo twoje teksty są nie godneD:(((((((((((

W sierpniu 1979 roku odbył się pierwszy oficjalny start. Na Ogólnopolską Spartakiadę Młodzieży będącą zarazem Mistrzostwami Polski Juniorów, do Bydgoszczy pojechała nieliczna 9- osobowa ekipa. Nikt nie spodziewał się sukcesu. W kategorii k-2 na 500m niespodziankę sprawiły juniorki młodsze Lidia Zyskowska i Ewa Mariak awansując do półfinałów.

cdn.
Studia Łomżyńskie nr XI
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

Pozdrawiam Piotra i wszystkich rozumiejących sens mojego pisania.
Przydałby się w Łomży program kompleksowego (podkreślam kompleksowego) rozwoju kultury fizycznej ujmujący rozwój sportu, rekreacji, zgospodarowania rekreacyjnego, budowy i modernizacji obiektów sportowych sporządzony przez grono specjalistów uwzględniający potrzeby, tradycje i możliwości i następnie jego wdrożenie.

zespół "rockowy" szuka wokalismy i gitarzysty.

ja CI pomogę podaj mi swoje gg

mniejsze zło

mam nadzieję, że nowakowski, ale pewnie frączek.

Tu masz aktualne wyniki z gmin powiatu łomżyńskiego:
Strona PKW - na razie są tylko wyniki z gminy Przytuły.

Czy my pisalismy ze jestesmy najlepisi i ze ządzimy?? to ludzie sie tak wpisują pierdole to ***** dobre katy z was heh słyszałem kawałki dzika&adek Mysl racjonalnie szacunek chłopaki!! i po co te pisanie kazdy robi swoje i powtarzam nikt z nas nie pisał ze zadzimy i jestesmy najlepsi to komentarze ludzi Nigdy nie dla sławy nie dla Pieniędzy Tylko dla Dzielnicy Ema!! Pozdro Dla tych Kturzy wiedzą OCB.

GRATULACJE PANIE Prezydencie!W końcu pokazał pan tym PIS-com gdzie ich miejsce.Tak nam obiecywali , że Polski zrobią tanie państwo.Gdzie ono jest? jeszcze więcej jest układów i złodziei.

b)
A - x^2 - 25 >0
delta = 100
x1 = 7,5 x2 = 14,5
x=(-oo; 7,5) u (14,5; oo)
B - x=(-7; 0)

C=A u B = (-oo; 7,5) u (14,5; oo)
Mam nadzieje ze bez bledu :P, piwo sie nalezy.

Polecam zespol Grupa Trzymajaca Wladze. Zespol sklada sie z muzykow znanych w srodowisku muzcznych młodego pokolenia .Zagra na zywo jak tez w innym skladzie z udziałem 4 muzyka jakim jest mini dysk ,w zaleznosci od funduszy klienta, jest tez wspaniala wokalistka Ania.
kontakt bremes@wp.pl

se sam zrobilem

MOZE I CZYTA ALE CO BYLO KIEDYS A NIEJEST NIE PISZE SIE W REJESTR

BUŁKA może to Tobie przydała by się wizyta u psychologa , a po to chociażby żebyś potrafiła opanować emocje.
Pozdro

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org