poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Młodzież Wszechpolska w Łomży

taaaaa. u mnie też jest dobrze. A zresztą przecież to ja. Ten sam co wyżej. Racja zaponiałem się. tylko IP zmieniłem :)

MARCIN

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Młodzież Wszechpolska w Łomży

Eh, szkoda, ze moj maz nie ma takiego punktu widzenia :)))

Cos na temat studentow:

Anegdoty. Kawały. Obrazki
Gdyby studenci napisali Biblię...
Dostarczone przez petrela , 08.01.2004 @ 04:40:48

Studenci to osobny gatunek... Jedzą inaczej, śpią w innych porach, potrafią przeżyć za dziwnie małą kwotę przez cały miesiąc w tym czasie często imprezując. W ciągu jednej nocy potrafią przyswoić tyle wiedzy co człowiek po studiach przez rok. Może kiedyś studenci odłączą się od reszty społeczeństwa na tyle by mieć własną biblię?

Gdyby studenci napisali biblię to:
1. Ostatnia Wieczerza zostałaby zjedzona następnego ranka. Na zimno.

2. Z 10 przykazań zostałoby tylko 5 , z podwójną interlinią i możliwie dużą czcionką.

3. Co dwa lata ukazywałoby się nowe poprawione wydanie, żeby nie można było tanio odkupywać egzemplarzy od starszych roczników.

4. Zakazany owoc zostałby zjedzony natychmiast, bo w stołówce tego nie dają.

5. Listy św. Pawła do Rzymian stałyby się e-mailami św. Pawła do nadużycia@rzym.gov

6. Przyczyna dla której Kain zabił Abla: dzielili pokój w akademiku.

7. Koniec świata nie nazywałby się "Armagedon" tylko "sesja egzaminacyjna".

8. Won z osiołkami. Jezus jeździłby na rowerze górskim.

9. Przyczyna, dla której Mojżesz krążył po pustyni przez 40 lat: nie chciał pytać o drogę, żeby nie wydało się, że jest z pierwszego roku.

10. Bóg nie tworzyłby świata przez 6 dni i odpoczywał w siódmym. Odkładałby wszystko na ostatnią chwilę, a siódmego dnia zawaliłby całą noc.

http://www.joemonster.org/article.php?sid=2840&mode=thread&order=0

Mariusz..... wg mnie to norma .....Iguana.... - rzeczywiście szkoda! ;)

Ale myślę, że DaSto przeszedł na tym tematem, żeby się za mocno nie rozpisywać!

Zbych

Zakończmy ten temat ;-)

NIE ISTNIEJE PROGRAM DO PRZYSPIESZANIA INTERNETU !!!

Modemy rulez!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Witajcie.
Ostatnimi czasy namnożyło się nam wszlkiego rodzaju komunikatorów Internetowych, sieci do czatowania i innych form komunikacji przy użyciu sieci. Z jakiej formy komunikacji korzystacie i z jakiego oprogramowania przy tym korzystacie? Osobiście nie lubię czatów a'la Wp, Onet. Do pogaduszek używam sieci IRC (Internet Relay Chat) przy pomoci irssi 0.8.6 i jak zapewne większość z Was z Gadu-Gadu. Ostatnio dośc często korzystam także z microsoftowego NetMeetingu i czasem z Jabbera...

Piszcie też, jakie wady danego oprogramowania dostrzegacie przy codziennym jego użytkowaniu...

michal

Mr S ale ty ***** pojeb. Czytam twoje posty na forum i mały juz mi od niech nie staje

Co Ci ma stawać jak Ty nic nie masz?

PS: Twój stary robi w Tesco :D
, buehehehehhehe

Chodzą słuchy, że TP chce wycofać wszystkie SDI, a dotychczasowym abonentom zaproponować Neostradę, która (podobno) ma potanieć do około 100 zł/miesiąc. Nie traćmy nadziei.

Kamery w czerwoniakach są potrzebne, ale to przecież nic nie da. Jak wiemy kamery są juz na osiedlach i na ulicach, i co z nich mamy = nici, bo w tamtym roku pokazywali nawet bujkę przed kamerą i myślisz że przyjechała policja. W życiu oni mają wszystko w dupie tzn. te kamery nic nie dają bo nikt ich nie kontroluje to bardzo proste. Chcesz żyć = Broń się sam ( najleiej gaz pieprzowy, albo mała śrutówka).

Zbych

siemano, wiesz jest serwer w CS ale w wersji 1.6beta to jego IP: 80.48.231.12:27015 jak moze bedziesz wiedzial o jakims turnieju to daj mi znac na peteroo7@wp.pl

najwyraźniej zainteresowani przyją tak czy inaczej, natomiast zakałapućkani w wymianę poglądów na tematy ajpiczne zainteresowanymi nie są. A może specjalnie robią dym żeby odstraszyć konkurerncję???

a co do kariery w RB - można, vide Barbara Ciruk. Jak ktoś chce, to może, choć nie mówię, że polecam

Zbych

Salve,

Byc moze, w czasie swiatecznych spotkan i rozmow wyplynal temat cmenatzry wojennych? Moze ktos podejmie temat?
Serdecznie prosze o pomoc!

Z szacunkiem

Gandlf de Grey

Ja tez . jest ok! tak jakby wszystko do jednego worka wrzucic. Ciekawe tylko ktora wersje gg ma? nie sprawdzilem jeszcze.

Da się to zrobić nawet powolutku, bez rewolucji w stylu wprowadzania Kas Chorych czy NFZ. Stawki płacone lekarzom przez NFZ byłyby delikatnie obniżone w zamian za delikatne obniżenie składki na ZUS. Jednocześnie część odpłatności za wizytę pokrywałby pacjent. Były już takie propozycje - ostatnio kilkanaście dni temu. Lekarze dzięki temu mogliby rozpoznać rynek, ocenić możliwe przychody i wycenić swoje usługi - nie tracąc przy tym na razie stałego dochodu dawanego przez NFZ. Ci lepsi zyskiwaliby coraz bardziej - wraz z liczbą pozyskiwanych pacjentów, Ci gorsi coraz bardziej by tracili, bo kto pójdzie do kiepskiego lekarza, jeśli ma zapłacić z własnej kieszeni ? Kolejki do dobrych lekarzy by rosły - a to oznacza, że Ci mogliby podnieść nieco stawki - zarabiać więcej pracując tyle samo. To motywuje do dbania o swoją opinię - doskonałego specjalisty. Pacjenci też mieliby wybór - iść do tańszego lekarza z mniejszą kolejką przed gabinetem, czy do droższego, ale uważanego za lepszego.

Obawiam się jednak, że takie zmiany wymagałyby poprawienia konstytucji, co może się nie udać...

Docelowo należałoby znieść przymus płacenia składek na NFZ - ubezpieczyć się przecież można dobrowolnie, w konkurujących ze sobą ubezpieczalniach oferujących różne poziomy pomocy medycznej za różne ceny. Finansowane z podatków musiałoby pozostać Pogotowie Ratunkowe - bo pacjenta w kawałkach nie da się zapytać czy jest ubezpieczony i co mu przysługuje. Część wysokospecjalistycznych placówek musiałaby chyba zmienić status na placówki naukowe - bo np. przeszczepy serca czy innych organów prawdopodobnie nie osiągną pułapu cenowego dostępnego dla przeciętnego śmiertelnika - musiałyby pozostać częściowo dotowane przez Państwo.

michal

Hm. Ostatnio chodzi mi po głowie myśl: "Jak dziewczyny lubią być podrywane ? "

Może tu na Forum Któraś z Was napisze ?

Pozdrowienia dla ... Pięknych Łomżynianek :)

Jest jeszcze inny sposób oprócz róż, np. Napisać jej liścik miłosny, taki żeby się jej enóżgi uginały przy jego czytaniu, poważnie one to lubią. Albo prosto z beczki wysunąć do dziewczyny : Kocham CIę bądź ze mną, będziemy mieć gromadkę dzieci i będzie oki, do tego Ty będziesz pracować w służbie zdrowia a ja będę na bezrobociu ( Świat według Kiepskich) hehehehe

czesław

Nawet nie podstawówkę - raczej cztery klasy i korytarz ;-D

Chłopie dałeś wczoraj taki popis na scenie że na twoje szczęście śnieg się nie lepił bo byś gałami dostał nie tylko od starszych ale też i od młodych jak cię słuchali .Przecież ty nie masz pojęcia jak poprowadzić taka imprezę kto cię tam wysłał?? Jakie ty masz skojarzenia , o czym ty mówisz na scenie ??? Mam nadzieje że był to twój pierwszy i ostatni występ na takiej imprezie. Byłeś rok temu na rynku , widziałeś jak się taką imprezę prowadzi ?? Chyba nie byłaś. Jesteś daremny.

grover: a tak to sobie wyobrazam. Jezeli czynnosci porzadkowe nie leza w obowiazkach strazy (?), nalezy im placic za dodatkowe czynnosci. To wsio. A w jakiej formie? to juz sprawa miasta, nie mnie decydowac.

Hej, Gandalf.

Jeśli interesują Cię również zapomniane miejsca egzekucji na ziemi łomżyńskiej (II wojna światowa), odezwij się do mnie na mail: grover@os.pl.

Wymienimy się informacjami, bo wiem to i owo, a jestem straszliwie ciekaw, co Ty wiesz.

Pozdrawiam.
grover

Racja jest że straż przyjeżdza tylko do tych najcięższych wypadków, ale w takim razie kto jest odpowiedzialny za sprzątnięcie potłuczkach, uważam, że na pierwszym miejscu właściciele pojazdów, którzy są odpowiedzialni za stłuczkę ewentualnie jeżeli oni tego nie zrobią to jakieś służby drogowe, ale czemu tak nie jest. Czemu jadąc samochodem na głównych krzyżówkach musze omijać szkła i resztki resztki zderzaków itp. ???

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org