poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nie będzie rąk do pracy

Panowie , to co piszecie to jedna wielka zenada !!! a co do dlugu to powinienes byc bardziej zorientowany - miasto mialo pomoc i co ??? a co do plakatow - wielka zenada !!! dla mnie polityczna roszada panow z ratusza !!! kto moze sie mylic ? tylko ten kto sie nie zna na sprawie !!! jak mozna mylic roberta piorunka z Jackiem piorunkiem ???????????? wiec wierzcie dalej PLAKATOM ,,,,,,,,,, paranoja !!! a ty shimmy nie mow mi jak mam pisac o klubie w ktorym spedzilem 7 moich malolackich lat - back off !!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nie będzie rąk do pracy

Pffff. Sie nadaje tylko na woźnego.

Koszt , tyle co płaci mój kolega to 1700 pln , w tym dj , ileś tam wódki i piwa...

wybaczcie ale nie moge wiecej udawac !!! chcialem zeby ujawnili sie poplecznicy zajkowskiego !!! a tu nic !!! ja tez mam oczy i pamiec - wiem co zajkowski zrobil i co obiecywal !!! prawdziwy kupiec , ktory szuka jelenia !!! tylko on sam nie wie ze to on jest posmiewiskiem calej LOMZY !!! BADZ PAN HONOROWY I DOTRZYMUJ OBIETNIC !!! zamiast wydawac kase na wybory oddaj ja pan dla KLUBU !!!!!!

Zbych

2 000 PLN średnio za m2 ? Średnie zarobki ok. 1000 zł za miesiąc? Tak?, tak na forumie piszecie. !60 m2 za 2000 to jest 120 000 PLN, czyli 120 miesięcy bez picia, jedzenia, czynszu i opłat, 120 miesięcy to jest wypisz wymaluj 12 lat pracy za 1 000 PLN miesięcznie? CUD EKONOMICZNY!!!!!!!!. I jak mi ktoś powie, że takie mieszkanie kupił za uczciwe pieniądze to (sorki na szparagach wypracowane) w m...rdę napluję.

A TATUŚ gdzie był? A MAMA gdzie była? w pracy oczywiście. Zwierzątka uczą się od swoich rodziców, zachowania, sposobu i metod polowania (tylko Maciej Gertrych uważa, że jesteśmy od razu stworzeni na podobieństwo Boga - nie wierzę. żeby Pan Bóg był sadystą i stworzył Napoleona, Hitlera, Stalina, Pol Pota, itp.). To co się stało jest kropelką, esencją telewizyjną, radiowo - prasową. Zapraszam Państwa w sobotę ok. godz. 23:00 - 2:00 w okolice dyskotek (aby mnie nikt nie posądził o antyreklamę - spytajcie się swoich dzieci, gdzie te dyskoteki są, a jako rodzice POWINNIŚCIE wiedzieć). To was nauczy jakie condomy są trendy, jakie piguły antykoncepcyjne na topie, ile młody człowiek (chłopak, dziewczyna - nie ważny wiek) może wlać w siebie piwa, co to jest wstyd (a jest?), jak język polski jest sponiewierany (słyszłem tylko k......................................., p..........na, za........bana). Ale te dzieci, gdzieś to słyszały i powtarzają (nie wmówicie mi chyba, że w domu - udało się wam - wmówiliście - W DOMU RODZINNYM TO SŁYSZAŁY).
I JESZCZE JEDNO, KTO Z NAS Z RĘKĄ NA SERCU BYŁ NA OSTATNIEJ WYWIADÓWCE U SWOJEGO DZIECKA W SZKOLE.

średnia frekwencja na wywiadówkach w szkołach łomzyńskich (szacunkowa ok. od 8 do 24%), a potem się nie dziwcie, że dziecko weszło na manowce, zostało zgwałcone, spiło sie, wlazło w narkotyki. I na cholerę biadolenie, to jest LI TYLKO NAS RODZICÓW WINA, a nie młodzieży ni dzieci, bo my tak ich wychowaliśmy. TO SĄ EFEKTY NASZEGO WYCHOWANIA DZIECI - i tylko my rodzice rodzice ponosimy za to winę.

dr.karlikowski

Komentarz dotyczący samobójczej śmierci 13 letniej Ani w gdańskim gimnazjum, po tym jak pięciu kolegów z klasy rozebrało ja do naga na oczach całej klasy i nagrali to na kamerę z aparatu tel.

Powołanie gimnazjów przed kilku laty do życia przez ministra Wiatra (AWS) było wielkim błędem ,który od początku krytykowałem. Młodzież szkolna ,która wchodzi w okres dojrzewania i przeżywa potężne wahania osobowości zostaje wyrwana ze znanego sobie środowiska rówieśników i pedagogów i skierowana do tworzącej się na nowo grupy społecznej, w której żadne z tych dzieci niema swojego ustalonego miejsca w hierarchii tej grupy.
Zaczyna się wtedy klasyczny pęd do wyłonienia przywództwa. Bardzo często w takiej sytuacji powstają nieformalne związki koleżeńskie, których motorem napędowym staje się wywołanie wokół siebie pewnego rodzaju szumu obyczajowego, kierującego uwagę całej społeczności klasowej właśnie na cześć swoich kolegów ,którzy w ich żargonie są "kul".
Właśnie wtedy zaczyna się pojawiać pierwszy alkohol ,papieros czasami nawet narkotyki. Wyłonione w ten sposób przywództwo grupy zaczyna narzucać swojemu otoczeniu pewien sposób bycia.
Dobrze jest jeżeli uczniowie wysuwający się na czoło takiej struktury są urodzonymi przywódcami i potrafią dobrze kierować tym związkiem społecznym. Niestety często zdarza się ze do głosu dochodzą osoby mierne ,ale agresywne zachowaniem, nie musi to być agresja fizyczna, często jest to agresja psychiczna przedkładanie swoich argumentów krzykiem, nierzadko kłamstwem tzw "szpanerstwo".
Z biegiem czasu taki związek zostanie odsunięty od reszty grupy. Żeby wywołać zainteresowanie sobą ,są oni w stanie robić rzeczy naganne, które w ich oczach mogą pozyskać poklask i poparcie reszty społeczności ( dokuczanie słabszym, czasem kłamstwa i kradzieże nawet może dojść do związków przestępczych).
Najczęściej spotyka się to z ignorancją ze strony ich kolegów, którzy podchodzą do tego obojętnie, a stad już bardzo blisko do tragedii.
Żeby wzbudzić zainteresowanie posuwają się coraz dalej do niebezpiecznej granicy przekroczenia prawa, przykład: opisywana właśnie sytuacja powstała w Gdańskim gimnazjum, wcześniej Technikum Budowlane, gdzie uczniowie nałożyli kosz na śmieci wykładowcy angielskiego, i wiele innych, o których co jakiś czas donoszą media.
Kolejną sprawą jest praca pedagogów. Trzyletnia nauka w gimnazjum jest bardzo krótkim okresem i nauczyciele (wychowawcy) poznawszy w miarę dobrze swoje klasy muszą się z nimi rozstać nie wnosząc specjalnie nic wartościowego do ich wychowania.
Przypominam że jest to okres dojrzewania płciowego młodzieży( tzw. burza hormonów)i nierzadko autorytetem może zostać nowy kolega, a nie nowy pedagog, który nie ma specjalnie żadnych związków z tymi dziećmi. Cała ta ,według mnie sztuczna struktura, funkcjonuje to zasadzie przyszli i po trzech latach pójdą dalej.
Ośmioklasowa szkoła podstawowa pod tym kątem wyglądała znacznie lepiej. Dzieci od siódmego do piętnastego roku życia przebywały w tym samym środowisku nauczycieli i rówieśników. Wszystkie elementy społeczne spowodowane zmianą otoczenia i środowiska pracy nie dotyczyły ich. Były wychowywane od małego do nastolatków przez tych samych nauczycieli, którzy od samego początku potrafili ich agresje utrzymać w ryzach ponieważ doskonale ich znali.

Wiatr to stary komuch. Ministrem, choć też nie jestem pewien, był Handke z AWS. Winę ponosi Buzek reformator administracji, oświaty, służby zdrowia i jeszcze tam czegoś.

Nie no jesteście trochę nie na topie. GIMNAZJA to jest to, a dlaczego?, już mówię:
- wiek dzieci 13 - 16 lat, kiedy najbardziej buzują hormony,
- przez trzy lata gimanzjum można dziecko (młodzież) poznać od podszewki i stosować odpowiednie środki wychowawcze (powodzenia Panie AWS, ja jestem żonaty 15 lat i swojej żony tak do końca nie znam),
- prestiż nauczyciela jest obniżony do minimum dzięki nam rodzicom, mediom, płacom (parcują w tym zawodzie tylko nawiedzeni i mający kasę z pracy męża - żony, albo nieudacznicy życiowi, którzy nie wyjechali za granicę),
- walka o byt szkoły bo niż demograficzny (nic nie powiem kuratorium bo mi pensum obniżą),
- PRAWO Dziecka ponad wszystko (dostałem w podstawówie za free w gębę od wychowawczyni, a od matki w drugą stronę,żeby równo puchło i przez to dzisiaj mogę w lustrze oglądać swoją twarz, a nie świński ryj),
- przeładowania programowe (czym różni się anion od kationa, całki i różniczkowanie, które w codziennym życiu są naprawdę przydatne,lub trochej, czy też emanotopeja - to daje człowiekowi pieniążki na życie),
- pomoce naukowe w postaci mazaka i tablicy oraz innego sztucznego szkieletu żaby, są niesamowicie atrakcyjne, aby dzieci zająć lekcją,
- geografia (dochód narodowy na mieszkańca Pernanbuco i surowce naturalne Wietnamu) sa niezbędne do założenia konta w banku, itd. itp.
- kłótnie w domu rodziców, że nie starcza do 1,
A my rodzice zawsze możemy powiedzieć - ja daję papu i ubranko ze szmatexu, a wychowanie to Pan Nauczyciel - no żeś k(cenzor) za te 1300 musi wychować mi człowieka.
Dam 1000 zł każdemu, który teraz i już wychowa moje dziecko (nie jego)
A my rodzice zawsze możemy powiedzieć - wychowała mi szkoła. A kiedy byłem na wywiadówce? - po co abym się dowiedział, że to nie ideał,że pali fajki, ćpa dragi i tak w ogóle nie był od 1 września w szkole?

Jurand

Tak na marginesie, nie żebym się czepiał :), ale piszemy wziąć, nie wziąść! Nie bądźmy peweksami.

Forum specjalnie dla was panowie:

http://sklepzodzywkami.pl/forum/index.php?sid=6e147507fda5f9eaf2f527a489e61461

olo

Linijki i cyrkle "Swietej Pamieci" niech wroca do lask - najlepsze poskramiacze :).

rudy błazen z druhem

Moim skromnym zdaniem...nie daly nic... i moim skromnym zdaniem nie czytalem Waszych postow, bo mnie sie nie chce. ;-)

Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika

obstawiam 2:1 dla nas

na oficjalnej stronie górnika zamiast ŁKS Łomża jest MKS Łomża

Shimmy
Jeszcze jedno
Wrzuć ten wątek jeszcze raz na główną stronę.

I ja tam byłem i też się wkur***em:/

BALTICA TRAVEL WSTYD I HAŃBA!!!

jarek122 tu znajdz sobie jest to na początku !!!

w siudmej ósmej klasie się staralismy żeby mieć jak najlepszą śrtednioą na koniec szkoły i dostac się do lepszej średniej a w pierwszej średniej się balismy że jak zawalimy to nas wywalą i pójdziemy do byle jakiej zawodówki albo na praktyki do kamieniarza!- to sa te trzy lata buzowania hormonów czyli obecnego gimnazjum! teraz jest obowiązek nauki do 18 roku zycuia tak że nawet wywalić srela nie można najwyżej przenieśc do drugiej szkoły. poza tym uczeń może założyć nauczycielowi śmietnik na łeb a jak nauczyciel go palnie za to w czachę to ma rozmowe z dyrektorem rodzicami albo i prokuratorem!!!!!!!!!!
___________________________________--

olo

Re: ŁKS - przyszłość Klubu
Autor: Maciej Zajkowski (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 24-05-06 13:10

Witam zdenerwowanego Pan SiaRa. Szkoda tych nerwów. Nie jestem przyspawany do funkcji viceprezesa ŁKS-u i jesli to pomoże Klubowi to mogę odejść.

Do pracy w Zarządzie zaprosił mnie Prezes Józef Kosiorek i wraz z kilkoma innymi osobami staralismy się stworzyć w Klubie coś dobrego. Dzisiaj jak czytam niektóre wypowiedzi jest mi przykro że nie potrafimy cieszyć się z wielkiego sukcesu Klubu i to w 80-lecie jego istnienia.

Jeśli chodzi o wątek polityki , to ona mnie nie interesuję, jestem przedsiębiorcą i to co lubię robić to pracować na rzecz gospodarki. W biznesie są czytelne reguły i to jest ok.

Jeśli chodzi o ocenę przez kibiców, każdy dostaje na co zasłużył. Ja nie oczekuję laurów i podziękowań. Najwazniejsze że nasze druzyny młodzieżowe pokazały kto jest w Europie najlepszy. Na 48 druzyn z całej Europy zajelismy II i III miejsce , najwazniejsze jest to że po raz pierwszy wchodzimy do II ligi / zaplecza Ekstraklasy / , a dalej wszystko zależy od Nas.

Proszę wyrzucić uprzedzenia do mojej osoby i Zarządu a świat od razu będzie piękniejszy. Miłego dnia ;-)

Dokłądnie jest to ta wypowiedz !!
jaro122 pozdrawiam !!!

Dobry jest ostatni pomysł władzy, żeby ferowac dla gówniarzy normalne wyroki, które odbywaliby po uzyskaniu pełnoletności w poprawczakach. To jest prawdziwa nieuchronność kary!

Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika

Gdzie można wyprawić urodzinki na 19 osób 13latce żeby nie było sztywno, jesli sie nie mieszka w domu????? Ma ktoś pomysły ,a może jest jakieś miejsce?????

Ciekawe ile jeszcze kretyńskich, amerykańskich obyczajów (i filmów) przywlecze się jeszcze się do Polski. Coraz bardziej wierzę we wspólnotę duchową Polaków i Amerykanów z powodu wspólnego, małpiego przodka (od tej najgłupszej pra-małpy w stadzie). Nasze stre tradycje czemuś służyły , a te idiotyzmy są tylko dowodem tej "wspólnoty".

bezpieczne, zabezpieczone, niezabezpieczone

13 lat to już gimnazjum? jeśli tak, to faktycznie nie może być sztywno...

Zbych,nie rozumiem czemu się irytujesz? Tak to już jest,że "jeden woli ogórki,a drugi ogrodnika córki" :) Jeśli ktoś lubi nową obyczajowość,dobrze się przy tym bawiąc,a co więcej nikomu nie szkodząc,to niech mu pójdzie na zdrowie.
Z resztą,stanowi to tło dla Twojej normalności (o ile można tak to ująć?) więc może lepiej doceń to troszkę? :)
Pozdrawiam

Słyszałem,że w Gdańsku się gimnazjaliści "dobrze" umieją zabawić... :)

(stpid joke - sorry)

idz do sexuologa.

Treść jest ukryta

Widze ze pan zajkowski zaniemowil !!! co sie stalo drogi kupczyku ??? WSTYD czy HANBA ??? prosze o odpowiedz ! a moze szukasz pan porady zeby znowu sie nie ZBLAZNIC !!!

olo

Wszystko na temat dzisiejszego meczu Łomżyńskiego KS-u w Polkowicach.

II liga piłki nożnej; Polkowice:
Górnik Polkowice -:- ŁKS Łomża

Polski Związek Piłki Nożnej przedstawił już listę arbitrów, którzy poprowadzą spotkania 15. kolejki II ligi. Mecz Górnik Polkowice - ŁKS Łomża sędziował będzie Mariusz Trofimiec (Kielce).

Wyniki na żywo:
http://www.livescore.com/

Relacja na żywo:
http://www.gornikpolkowice.com/

Forza ŁKS !!!

maybach, hummer h3, bmw kameleon, mercedes W123 coupe pieknie zadbany.

mercedes cls 320!to jest cacKO:P

jak trafisz na pewnego egzaminatora to ci pani Ania nie pomoże :P
zdawalność za 3-4 razem
hehe

KTOŚ Z IIILO---> ZACZNIJ CHODZIĆ NA LEKCJE JĘZYKA POLSKIEGO.

Mój znajomy testy teoretyczne zdał za 4 razem,a jazdy za 7 razem...
No i jeszcze dzięki łapówce...
Żenujące...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org