Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
STOSUNKI POLSKO-NIEMIECKIE... Klientyzm, czyli polityka i pieniądze |
Jacku, bardzo dziękuję za wtrącanie i dodatkowe informacje. Piszę tylko to co przeczytam z dostępnych dla mnie książek. Ostatnio rozmawiałem z Panem J.W. który pamięta tamte czasy i to on udzielił informacji o budynkach ocalałych na ulicy Rządowej. Na ulicy Długiej od Placu Kościuszki do ulicy Krótkiej stały tylko wypalone mury i same kominy. Nie mało szkód wyrządzili radzieccy wyzwolicieli, za nim wyruszyli dalej na zachód od września 1944 do stycznia 1945 front stał pod Łomżą. Na czas frontu opróżnili miasto z ludności, że była zima spalili wszystko co można było spalić, popalili resztki mebli jakie zostały w niektórych budynkach, ogołocili parki z drzew, nie uchowało się nic co nadawało się do spalenia. Zresztą kto mógł im się sprzeciwić. Jacku, proszę wtrącać się częściej i poprawiać moje pomyłki, takie zawsze zdarzają się i uzupełniaj temat swomi wiadomościami na temat Łomży, bo takich jak widać masz ich ogromny zasób. Pozdrowienia.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: STOSUNKI POLSKO-NIEMIECKIE... Klientyzm, czyli polityka i pieniądze |
hmm.... cóż półowe ludzi z tego forum wyjedzie za granice bo tam niby lepsze życie i wogóle a puzniej takie komentarze. Wyjedzajcie z tąd a ja tu zostane wybuduje dom założe firme a wy co szukaliście lepszego życia za wyszym stanem w takiej angli to was wywalą na zbity pysk bo tam polaków mają już dość !! i zostaniecie na ulicy. Polacy ! HA ! Zbych
|
|
Idiota najwyższej rangi !!!!!!!! Patrz temat o gimaznjum , żartujesz sobie z czyjegość nieszczęścia , lecz sie człowieku bo bedzie za późno na to byś zaczął normalnie funkcjonować w społeczeństwie........... nędzą i nic wiecej
|
|
Tępy burak.
|
|
przygotuj sie nawet na 160 tys Zbych
|
|
lomzanin widzsz wkoncu przyznales mi racje !!! i nie tylko mi bo mysle ze wielu ludzi ma podobne zdanie jak my
|
|
Zamiast pluć ci w twarz kupie Tobie paczkę żyletek "TIGER", aha, życzę dobrego wynagrodzenia (bo na kredyt na 30 lat to będzie ok. 700 zł miesięcznie - minimum ). Cuda cuda ołaszają? Kurde to za 2 miwsiące bedziem śpiwać tę kolędę.
|
|
No widzisz, mylisz sie bo na 35 lat to jest znacznie mniej niz 700zl/mc, trzeba tylko sobie umiec wybrac kredyt i przekalkulowac odpowiednio warunki, a nie kupowac mieszkanie na hurra. Poza tym, chyba nikt samotnie nie kupuje mieszkania, zarabiajac 1000zl bo nawet kredytu nie dostanie i znow Twoje wyliczenia biora nieco w leb ;) Ale dzieki za zyczenia, tez mam nadzieje ze jakos dam rade;) Ciesze sie jednak, ze nie przespalem okazji i zdazylem kupic mieszkanie po w miare normalnej cenie i wziazc kredyt na dobrych warunkach, bo z dnia na dzien coraz gorzej i z jednym i drugim.
|
|
Takie tanie obrzucanie błotem powinno się znajdować na forum polityka
|
|
Wyszczególniono, gdzie i na jakie drogi. Ktoś mówił o wyrównaniu szans przy Białymstoku. Szkoda, na tej liście nie ma ani Białego, a tym bardziej Łomży. A zwolennikom Białegostoku. Wsiądźcie w autobus PKS i wykupcie bilet do Ostrołęki. Tam za Miastkowem ok. 10 km zobaczycie - zobaczycie inny świat, nie wiochę o nazwie Białystok, ale to co straciliśmy na rzecz wiochy Białystok. I tak nas w Polsce widzą i tam są euro. Tutaj w Łomży, dzieci prominentów uczą się, bądź mieszkają w Białym (podać nazwiska?) i tam sie patrzymy, a euro na drogi i inwestycje są tam daleko hej, 10 km za Miastkowem. rudy błazen z druhem
|
|
Czuubek, nie wszyscy zarabiają tak mało, jak Ty :] Nie mierz innych swoją miarą :)
|
|
Zajkowski zawsze był i pozostanie kłamcą i hipokrytą! Myślę, że wiele, wiele (...) osób przyzna mi rację.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |