Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Znowu kolesie! |
Drogi smyku ;) (ciekawe ile masz lat swoją drogą i czy nie pracujesz w policji) Prawo powinno być przestrzegane, ale to prawo jest chyba zbyt surowe i o tym jest mój list na tym forum. Uważam, że kara za przejście na czerwonym świetle w wysokości 250 zł jest w obecnych czasach stanowczo za wysoka biorąc pod uwagę niskie zarbki i wysokie bezrobocie - to jest spora kwota dla znacznej częsci społeczeństwa. Wydaje mi się, że kara w wysokości 50-100 zł byłaby równie mocno pouczająca, a przy tym znacznie mniej dotkliwa dla domowego budżetu. Nie czuję się WIELKIM pokrzywdzonym, nie pyskowałem policjanowi, przyznałem się do winy, a mój tata dobiera kolor krawatu do ubrania. Kto jest winny - ja, kto został ukarany - ja. "Prawo jest prawem i powinno być przestrzegane, przejscie przez jezdnię na czerwonym świetle, jak i zabicie człowieka jest naruszeniem prawa i powinno być tak samo karane!!!" - wydaje mi się, że chodzi ci o nieuchronność konsekwencji, bo rozumiejąc dosłownie to domagasz się takiego samego wyroku w obu przypadkach czyli 250 zł za morderstwo lub 25 lat więzienia za przejście na czerwonym swietle ;) - precyzyjniej formułuj swoje myśli ;) Artykułu nie znam i nie wypowiadam się. Co zaś do policji i obywateli: jak obywatel złamie prawo to dostaje karę (mandat) lub płaci łapówkę (to też forma kary), jak policjant łamie prawo (przyjmuje łapówkę) to jest to nieformalna nagroda. Proszę nie pisz o wspaniałej policji drogowej (uczciwej i godnej naśladowania), bo jak jest naprawdę wszyscy wiemy, a w ślad za ta wiedzą ustawodawca zmienił przepisy regulujące ilość posiadancyh pieniędzy przez policjantów na służbie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Znowu kolesie! |
Ja słyszałem odnich że mają zakłądać od połowy roku OBY. , a jak będzie to niewiadomo....
|
|
Przysięga składana przez lekarzy już dawno straciła wartość. Nasi lekarze zachowują sie jakby byli co najmniej chirurgami plastycznymi w Holywood. Za to co robią ( a tak naprawdę nic nie robią) powinni dostawac rownowartość kuroniówki. Niedługo wejdziemy w struktury Unii, wszelkie specjalizacje naszych lekarzy bedą nic nie warte - chyba, że po raz kolejny sobie załatwią. Nawet w oczywistych błędach ( zostawienie narzędzi w brzuchu pacjenta) nikt nie chce wydać opinii na ten temat, chociaż nie potrzebna jest wiedza medyczna. Unia stworzy warunki do pracy lekarzom innych narodowości. Mam nadzieje, że nasi dotychczasowi opiekunowie medyczni przejda na bezrobocie. Lepiej i taniej dla wszystkich bedzie dać takiemu konowałowi kuroniówkę, niż narażać obywateli tego kraju na kalectwo lub śmierć - takich przypadków jest mnóstwo o czym mozna było dowiedzieć się w TV lub w Organizacjach broniących praw pacjentów. Panie i Panowie doktorzy - w kolejkę do Zatrudniaka !!!
|
|
31.12.2003 rozpoczęła sie faza realizacji projektu. Z uwagi na konieczność dociągnięcia fizycznych łączy (światłowód) do naszego nowego węzła w Łomży- przewidywany czas zakończenia realizacji projektu to kwiecień/maj. Jest szansa na skrócenie tego terminu, jeśli uda nam sie wydzierżawić włókna światłowodowe od jakiegoś operatora lokalnego. :-C
|
|
Przypowieść: Po latach spotykają sie dwaj koledzy ze szkoły i jeden pyta drugiego: - Kim jesteś z zawodu? - Lekarzem- odpowiada drugi. - Jak to? Przecież miałeś iść na Politechnikę! - No tak-odpowiada pierwszy- jestem lekarzem bo jak miałem iść na studia, to ojciec wyprowadził tucznika (jako załącznik), a ta świnia skręciła do Akademii Medycznej zamiast na Politechnikę!
|
|
W celu uzyskania kontaktu z wlascicielem panem Dariuszem Tyszka polecam numer telefonu 2710581, umawia sie z zainteresowanymi osobami na spotkania. Twierdzi ze nie wie nic o problemach z dzialaniem internetu i praca podlegajacych mu pracownikow serwisowych. Twierdzil rowniez ze biuro obslugi zostaje przeniesione na Mazowiecka ale nie udolo sie tego dowiesc. Nie posiadam rowniez aneksu do umowy (posiadam umowe na nazwisko starego wlasciciela) mimo ze poanowie obiecali mi go na poczatku sierpnia.
|
|
Pozdrawiam wszystkich ! Właśnie kończy mi się okres testu neostrady i niestety jest ona dla mnie za droga,mieszkam w domu jednorodzinnym i mam bardzo małe szanse na twarde złącze lub na Vectrę . Proszę o radę w ewentualnym wyborze dostawcy i jego namiary. Z góry dziekuję !
|
|
aha po IP widac...a moze on o tym nie wie.... :))
|
|
Te, na które działa tylko fajne auto i kasa (tzw. blachary :)) nie są nawet godne uwagi i zachodu... Nie ma uniwersalnego sposobu, każda jest inna ;-)
|
|
Panowie to prowokacja !!! Mariusz Pajdorowski jest kobietą i próbuje wyciągnąc od nas wszystkie tajne metody podrywania ...... Zachowajmy je dla siebie - bo czyż wojownik oddaje swą broń przeciwnikowi ?? ;-D Tiger PS Mariusz bez urazy - Kopernik też była kobietą (seksmisja)......... ;-D
|
|
Straż pożarna jest wzywana do zneutralizowania wycieków z pojazdów - paliwa, oleju, płynu chłodniczego, płynu do wspomagania układu kierowniczego. Jeśli wycieków nie było ... to szkła muszą ulec biodegradacji lub absorbcji przez opony innych pojazdów :-( P.S. Znacie to ? "Biopaliwa - substancje po użyciu których silnik pojazdu ulega biodegradacji"
|
|
Panowie Mimowolnie ( jak myślę) urzadziliscie sobie rykowisko. Moze któraś dziewczyna okaże się wrażliwa na te atawizmy ? :))) A tak, poza tym pozdrówka michal
|
|
Witam.W grupie FTB ( Feel The Beat ) jestem juz od lat.Sa to ludzie przewaznie z okolic polnocnej polski ale nie tylko ktorzy znaja sie na muzyce klubowej.Bywaja na przeroznych imprezach gdzie bawia sie do upadlego.Napewno widzieliscie filmik z dyskoteki Energe 2000 zrobil to czlowiek o xywie compod ktory tez jest od poczatku powstania #FTB.31 stycznia Beda u nas w klubie ATOM.Info FTB.pl DJs Tour to cykl imprez z udziałem naszych DJów. Już 31-go stycznia ekipa FTB w składzie: DJ Miss Alex, DJ Czopka, DJ Loui zawita do klubu ATOM w Łomży. Na tą imprezę pzygotowaliśmy szereg atrakcji jedną z nich będą darmowe płyty CD. Wraz z rezydentem klubu Atom - DJem Talesem stworzymy niepowtarzalną atmosferę i gwarantujemy Wam że ta impreza na długo zapadnie Wam w pamięci. Na łamach FTB.pl będzie można zobaczyć fotorelację z tej imprezy. Serdecznie zapraszamy.Mysle ze ta impreza bedzie udana.Jak dobrze pojdzie to bedzie to przy okazji zlot kanalu #ftb i mam nadzieje ze ci wlasnie ludzie pokaza lomzy jak sie bawic przy muzyce klubowej.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |