niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kolej: Do władz samorządowych,prezydenta,

mieczkos997 jak zdajesz ten egzamin to mi powiedz ile kosztuje prawko

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kolej: Do władz samorządowych,prezydenta,

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Kobiety, wasz poród jest niczym w porównaniu z moim zatwardzeniem.

waldek27

- Dziewczyny sa ambitne - nie poprzestaja na małym.

waldek27

Kilka fragmentów na temat Ducha Świętego i jego darów

"Każdemu, kto mówi jakieś słowo przeciw Synowi Człowieczemu, będzie przebaczone, lecz temu, kto bluźni przeciw Duchowi Świętemu, nie będzie przebaczone" (Łk 12,10)

Starajcie się posiąść miłość, troszczcie się o dary duchowe, szczególnie zaś o dar proroctwa! 2 Ten bowiem, kto mówi językiem, nie ludziom mówi, lecz Bogu. Nikt go nie słyszy, a on pod wpływem Ducha mówi rzeczy tajemne. Ten zaś, kto prorokuje, mówi ku zbudowaniu ludzi, ku ich pokrzepieniu i pociesze. Ten, kto mówi językiem, buduje siebie samego, kto zaś prorokuje, buduje Kościół. Chciałbym, żebyście wszyscy mówili językami, jeszcze bardziej jednak pragnąłbym, żebyście prorokowali. Większy jest bowiem ten, kto prorokuje, niż ten, kto mówi językami - chyba że jest ktoś, kto tłumaczy, aby to wyszło na zbudowanie Kościołowi. (1Kor 14,1-5)

A teraz o zbawieniu

"To bowiem jest wolą Ojca mego, aby każdy, kto widzi Syna i wierzy w Niego, miał życie wieczne. A ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym»" (J 6,40)

"Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Kto wierzy, ma życie wieczne.
Jam jest chleb życia." (J 6,47-48)

Jak wynika z powyższych fragmentów, nie uczynki są gwarantem zbawienia lecz wiara w Jezusa Chrystusa. Tak więc nie ma usprawiedliwienia dla tych, którzy mogąc zapoznać się z Jego nauką odrzucili ją. To jest ich wolna wola. My zaś, chrześcijanie, jedyne co możemy czynić to świadczyć naszą wiarą i czynami.

"Tak niech świeci wasze światło przed ludźmi, aby widzieli wasze dobre uczynki i chwalili Ojca waszego, który jest w niebie." (Mt 5,16)

Zbawienie jest łaską o czym czytamy w Liście do Rzymian:
"Pytam więc: Czyż Bóg odrzucił lud swój? Żadną miarą (...) Tak przeto i w obecnym czasie ostała się tylko Reszta wybrana przez łaskę. Jeżeli zaś dzięki łasce, to już nie ze względu na uczynki, bo inaczej łaska nie byłaby już łaską. Cóż zatem? Izrael nie osiągnął tego, czego skwapliwie szukał; osiągnęli jednak wybrani. Inni zaś pogrążyli się w zatwardziałości," (Rz 11, 1;5-7)

zaś w Liście do Tytusa jest napisane:
"Gdy zaś ukazała się dobroć i miłość Zbawiciela, naszego Boga, do ludzi, nie ze względu na sprawiedliwe uczynki, jakie spełniliśmy, lecz z miłosierdzia swego zbawił nas przez obmycie odradzające i odnawiające w Duchu Świętym, którego wylał na nas obficie przez Jezusa Chrystusa, Zbawiciela naszego, abyśmy, usprawiedliwieni Jego łaską, stali się w nadziei dziedzicami życia wiecznego. (Tt 3, 4-7)

dziekuje za uwage i pozdrawiam

Jacek16 - spostrzeżenie jest natury ogólnej, lecz nasze forum niewiele odbiega od moich obserwacji.

Ptysiu?? Ciekawe czy liczysz także posty które mogłeś lecz nie napisałeś ;)
Ciekawe tez ile by ich było

pozdrawiam

ja bym przesłął jak bym mial ale niemam sorki

Ryskago,
Możliwe,że my się cały czas niejasno wyrażamy o tych uczynkach. Biblia w liście Jakuba mówi: wiara bez uczynków jest martwa. Bo wiara nie jest enigmatycznym pojęciem. Ona jest pewną decyzją, którą widać w życiu osoby wierzącej, poprzez to co ta osoba robi. Jeśli wierzę w Jezusa to nie będę grzeszyła z premedytacja. A jeśli już zgrzeszę to przepraszam Boga i proszę o zdolność aby tego więcej nie robić. Jest napisane: "Jeśli wyznajemy grzechy swoje, wierny jest Bóg i sprawiedliwy i odpuści nam grzechy, i oczyści nas od wszelkiej nieprawości." (1.list Jana 1,9)
A to,że staram się nie grzeszyc nie wynika ze strachy przed piekłem, lub z próby zasłużenia na zbawienie (bo zbawienie mam już poprzez wiarę w Jezusa i Jego ofiarę) ale wynika z miłości do Jezusa. Jezus jest dla mnie ważny, kocham Go i nie chcę Go zranić. Tak jak nikt z nas nie chce ranić bliskich, ukochanych osób. Kiedy przyjmujesz zbawienie przez wiarę w Jezusa starasz się żyć "święcie" dlatego aby nie ranić Jezusa.

Bóg stworzył człowieka, aby mieć z nim relację. Zanim pojawił sie grzech, czytamy w Biblii,ze Adam i Ewa rozmawiali z Bogiem, On przechadzał się z nimi po ogrodzie itd. Tak było do czasu, az diabeł namieszal. Ale przez wiarę w Jezusa możemy wrócić do takiej relacji z Bogiem jaka była w Edenie.

Ze słów Jezusa, które powiedział o dzieciach abyśmy je naśladowali, bo "do takich należy Królestwo Niebieskie" wynika,że każde zmarłe dziecko trafia do nieba - bo należy do Królestwa Bożego.
Biblia nigdzie nie podaje,że zbawienie jest uzależnione od chrztu. Łotr, który wisiał na krzyżu z Jezusem nie zdążył się ochrzcić, a Jezus obiecał mu,że jeszcze dzisiaj będzie z Nim w niebie. Jedyne co zrobił łotr to wyznał,że Jezus jest Synem Bożym i pożałował za swoje grzechy.

Co do przechodzenia przez Ucho Igielne to nie wiem co masz na myśli. Jezus powiedział to o bogaczach, że łatwiej wielbłądowi przejść przez Ucho Igielne (dla tych co nie wiedzą Ucho Igielne to bardzo wąska brama w Jerozolimie. Było prawie niemożliwe,żeby wielbłąd się przez nią przecisnął) niż bogatemu wejść do Królestwa Bożego.
Ja wiem,ze pieniądze nie są moim bogiem. Wiele razy Bóg ćwiczył mnie w tej dziedzinie i wiem,że Jezus jest cenniejszy dla mnie niż wszystkie skarby świata.

mlody: nie słyszałeś nigdy o PeerToPeer (P2P)? Jeśli nie, to się tym zainteresuj i nie zaśmiecaj forum prośbami o mp3.

Uwaga!!! nabity :)))))

Rzeczywiście jest na co popatrzec.Zwykla koszukla i bazgroły...

Kolank0 napisał(a):

> to nie będą pierwsze juwenalia. kilkalat temu juz jedne
> organizowano ;))

Ja tylko piszę to co wyczytałem w artykule :)

cytat
Juwenalia, czyli święto studentów, po raz pierwszy mają zamiar przygotować trzy uczelnie w Łomży: Wyższa Szkoła Agrobiznesu, Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości im. Bogdana Jańskiego oraz Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości. To efekt porozumienia o współpracy, podpisanego w marcu przez rektorów uczelni. Wstępne założenia imprezy, która ma odbyć się podczas czerwcowych Dni Łomży, uzgodniła, działająca w ramach tego porozumienia, Rada Rektorów, a szczegółami ma się zająć wspólny komitet organizacyjny. Najwięcej kontrowersji budzi problem... ewentualnej sprzedaży piwa!

Cytat z onetu: "Mecz w Krakowie zakończył się skandalem - kibice Wisły wtargnęli na boisko, pobili piłkarzy gości. Sędzia, widząc co się dzieje, skończył szybko mecz, a w tym czasie piłkarze Arki ratowali swoje zdrowie szalonym rajdem do szatni. "Marcin Kiczyński został znokautowany przez kibiców Wisły (według pierwszych doniesień ma złamany nos i urazy twarzy). Grzegorz Jakosz cudem uniknął linczu. To nie koniec "pozaboiskowych" wydarzeń. Pseudokibice zaczęli niszczyć mienie klubowe (m.in. siatki od bramek, banery reklamowe, wszystko co było na murawie i wokół niej"
Mili nasi kibice kochani: może pogadamy o pierdołach, które ciagle powtarzacie: "Bóg, Honor, Ojczyzna" albo Honor i klub".
Jestem za wypowiedziami mieczkosia: długie pały, zakazy wstępu dla łobuzów, dożywotnie zakazy zbiżania się na 1 km do stadionu.
Przecież to lokalni kibice wszystko niszczyli!! Nie było policji to napierdzielali się z ochroną. Co Wy na to ??

Niektórzy chwalą bo nie ma limitów transferu a neostrada to tańsza ma limity.

Dzięki wielkie za pomoc :) Przeglądając wczesniej jakoś nie zwracałem na nie uwagi, a tu proszę- są ;) Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

________
Malachit

Bryki są niesamowite...Loko wolałabym Ciebie trzasnąc i prosze Cie wiecej się nie odzywaj...nio chyba że sie dalej bedziesz poniżal...A ja ze swojego miejsca zapraszam na stary rynek na zlot poazdów zabytkowych tylko jak już bedziesz nie zrób wiochy .Pozdrawiam Cię całym serduszkiem i 3mam kciuki za Twoje przybycie.Powodzenia.

o zesz w morde jaki temacik przegapilem oliwia jestes the best wpadne se zrobic tipsa na duzym palcu u nogi . Myj zeby bedziesz wielka

WITAM WSZYSTKICH

fLoorek nie umiem tak jak ty mówiąc milczeć Kolego:)

Majeczka-kloteczka Już jestem takim człowiekiem i nigdy sie nie zmienie:):):) Zresztą Teraz Jest Moda Na Nie Palenie;)

Bimbo !

W związku z rozpoczynającym się szkoleniem pracowników firmy Kaufland poszukuję osób, które otrzymały zawiadomienie o rozpoczęciu szkolenia od dnia 3.01.2007r. w markecie w Jabłonnej k. Legionowa na ul. Zegrzyńskiej 7, ponieważ udaję się tam własnym samochodem i mogę kogoś ze sobą zabrać. Proszę o kontakt na e-maila wiola11207@onet.eu

bojkotować 'dresiarzy'

uwierzyć w Polskę!

Jak czytałem jakiś czas temu wine stał się na tyle dobrym emulatorem windy że nawet potrafi obsłużyć wirusy.
http://www.linuxnews.pl/_news/2005/01/30/_long/3169.html

papierosów nie pale to sie denerwuje :/

Autor: 1wer (---.bph.pl)
Data: 13-12-06 09:21
pisze:
"sam pracuję w banku i miałem z tym duży problem ..."

Ja na pewno odradzam w banku BPH. Jeżeli tam pracują idioci, którzy nie wiedzą jakie jest oprocentowanie oraz pozostałe warunki w ich macierzystym banku, to:

po pierwsze: rację mają jego przełożeni, że mu nie płacą
po wtóre: to duże ryzyko brać kredyt w firmie, która zatrudnia nie wykwalifikowanych pracowników.
po trzecie: kolego zwróć się do mnie to podpowiem Tobie i Twoim szefom - Bezpieczna Kasa Oszczędności Lecha Grobelnego !!

co się dziwić jak ludzie mają dosyć współczesnej zasranej władzy to po co ich dzieci mają wspominać jeszcze gorsze czasy, ja tam też mało o tym wiem i nie mam zamiaru się dowiadywać g*wno mnie to obchodzi

jasiu_smietana. w tym co mówisz jest troszkę prawdy tyle że konsoli nie przerabia się wyłącznie dla kopi zapasowych. niektórym zależy na programach typu Homebrew. ale to chyba nieliczni:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org