Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Donald jest gejem |
Boshe, co za typ! Czlowieku, zdajesz sobie sprawe jak dzialaja mikrofale? Nie? To wloz glowe do mikrofalowki! Inteligentne pytanie: "nie mogą zrobić maszty o wiekszej i skutecznym polu zasięgu" A czy Era robi maszty? A czy bedziesz pozniej zbieral upieczone w locie ptaszki z terenu wokol masztu? A czy jestes gotowy wyplacic odszkodowania ludziom ktorzy dostana jakichs nowotworow itp? Jezu, zanim zadacie glupie pytanie 3 razy pomyslcie... Skad sie biora takie dzieci neostrady ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Donald jest gejem |
Racja Łukasz :)
|
|
Można zrobić maszty o większym zasięgu, wystarczy zrobić wysoki maszt zwiększyć moc nadajnika, ale nie w tym tkwi problem. Dla osób nie orientujacych się w temacie spróbuję wytłumaczyć: - siatka masztów przypomina strukturę "plastra miodu" (tak z grubsza, nie całkiem dokładnie), - jedna komórka (aparat telefoniczny) musi być widziana przynajmniej przez 2 maszty, - każdy z masztów może "obsłużyć" tylko ściśle określoną liczbę abonentów (wynika to z przydzielonego pasma czestotliwości dzielonego przez ... nie będę się zagłębiał ... specjaliści wiedzą, a niespecjalistom niewiele to powie) z tąd, przy zwiększajacej się liczbie abonentów na danym terenie konieczna jest budowa dodatkowych masztów, Z tego też powodu kilka lat temu telefonia GSM pracująca na częstotliwości 900MHz (880 - 915MHz) otrzymała następną częstotliwość 1800MHz (1710 - 1785MHz) Dalszy rozwój umożliwia tylko zwiększanie ilości masztów. Dla niezorientowanych: przez komórkę łączymy się z masztem, następnie drogą przewodową (cyfrowa transmisja pakietowa) sygnał jest kierowany do masztu, który znajduje się najbliżej abonenta, do którego dzwonimy, a on dopiero emituje sygnał radiowy i łączy się z abonentem, bez względu na to, gdzie się aktualnie znajduje. Cała telefonia komórkowa to sieć masztów połączona siecią światłowodów sterowana przez serwery z odpowiednim oprogramowaniem. Nawet łącząc się z koleżanką stojącą 1 m obok twoja komórka łączy się z masztem, następnie przes sieć z serwerem, który lokalizuje najblizej którego masztu znajduje się dzieweczka a następnie najblizszy maszt łączy się z jej komórką. Proste nie?
|
|
Mniejszości? No popatrz,nawet sondaże,na które i tak się osobiście nigdy nie oglądałem mówią ostatnio co innego,ale... Cały fun w tym,że wybory parlamentarne pokażą kto miał pięć minut,a kto dwie hehe...
|
|
tak chwalę się tym że mam 17 niedługo rozwiesze jeszcze plakaty na mieście ze zdjęciami ja pierdole co za typ
|
|
no nie wiem, nigdt nie miałem problemu ze zdjęciem/założeniem lacza na fele. Widocznie chłopaki słabo sie starają, lub mają złą technikę.
|
|
hehe na 99% to parkowała znana mi kobietka :D
|
|
u mnie co 2 dni dolewam jakies 20 litrow.... suszy je chyba...ale po czym? tego to ja nie wiem...
|
|
cytat z www.lomza.pl: " We wtorek, w późnych godzinach popołudniowych, na pięknie wyremontowanej przez władze miasta sali gimnastycznej Publicznego Gimnazjum Nr 1 przy ulicy Reymonta w Łomży, odbyła się niezwykła uroczystość złożenia przysięgi przez uczniów klas pierwszych. he, he a ja myślałem, że to robotnicy wyremontowali niby wiadomo o co chodzi ale ten kto pisze te teksty mógłby to jakoś inaczej ująć bo zachodzi mylne wrażenie, że Brzeziński, Sroczyński i Choiński w wolnych chwilach zakasali rękawy i stanęli do kielni
|
|
witam. czy istniejo w lomzy sieci bezprzewodowe udostepniajace internet???
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |