poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy to prawda o numerach IP?

ZACIAPA: radio jest ******** w kosmos ale....te ale to brak sciaganego panela !!! cena 1200 PLN....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy to prawda o numerach IP?

Szanowni Prezesi
Czy konkurencyjna telewizja kablowa nie jest zainteresowana wejściem do "Perspektywy"? - na pewno dałoby to trochę do myślenia "Multimedii" jakby poczuli odpływ dotychczasowych abonentów.

a co pisma Pana Strehlau na temat np. ofery internetowej to sprawdziłem ich ceny tego dostępu - za 64k - 64zł ( najtańsza oferta ) więc dużo drożej niż w oferowanych już sieciach w Łomży. Możecie napisać szanownemu Dyrektorowi, że w Vektrze internet też jest tańszy i żeby się wypchał swoją doskonałą ofertą...

Naprawdę są bardzo drodzy a ta to co napisał o tej jakości to przesadza i to bardzo.

Ale, żeby otworzyć Spółdzielnię to trzeba CHCIEĆ.

A co do zarobków, jak pan tyle nie zarabia, to ile??
Jako radny nie podał Pan dochodów (zataił), więc może to jest 11.490,- na rękę miesięcznie?

---------------------------------------------
Lukasz

Nie dziw się sklepowi, koniec roku trudno zapanować nad terminami. Producent też ma ograniczenia produkcyjne. Pozdrawiam

antek no wybacz, ale w momencie oznajmiania klientowi terminu dostawy zamówionego przez niego towaru, dany sprzedawca powinien mieć pełną orientację dotyczącą stanu magazynowego danego towaru (w hurtowni, bądź na jego własnym magazynie). Jeśli takowego produktu nie ma w magazynie lub w hurtowni, powinien skontaktowac się z producentem, aby podać klientowi możliwy termin dostawy. Uważam, że makmarc został tak potraktowany, ponieważ sklep bał się stracić klienta, który niechciałby czekać na zamówiony towar 8 tygodni i poszedłby do konkurencji. Niestety, co do słowności łomżyńskich handlowców to mam bardzo różne doświadczenia np. ze sklepem komputerowym "Simmtech" (o zgrozo...). Jest też wiele sklepów, w różnych branżach, które z czystym sumieniem mogę polecić (sklep komputerowy KonradNET przy ul. Dwornej) ale to już inna historia. Co do drzwi i okien to z czystym sumieniem mogę polecić firmę Jankowski (w blaszaku), drzwi mają napewno, okna chyba też.

T i g e r

Z daleka lepiej i ostrzej widać, ja też to wiem i nieraz nie mogę wyrobić patrząc na naszą małość i próżność. Nasz naród ma wielkie zasoby ludzkiej mądrości, ale dla władzy stanowi to wielkie zagrożenie: głupota na tle głupoty staje się swojska i normalna, ale karłowatość i brzydota głupoty na tle madrości staje się bardzo widoczna! Dlatego tak zwalczają to "tło".
Dziękujemy za Twoje prawdziwe życzenia noworoczne. Pozdrawiam.

Nie wiem czy się nie mylę ale z moich informacji wynika, że instalacja tj. okablowanie nie jest własnością spółdzielni tylko operatora. W tym układzie Spółdzielnia nie jest stroną ponieważ jej rola ograniczyła się jedynie do zezwolenia na położenie okablowania na terenie zasobów. Każdy z nas ma podpisaną indywidualną Umowę z telewizją kablową - Umowę na której treść tylko w pierwszym podłączeniowym etapie spółdzielnia miała wpływ - zezwalając na ułożenie instalacji pod warunkiem , że .... To tak samo jakbyśmy mieli pretensję do Spółdzielni, że cena energii elektrycznej poszła do góry podczas gdy dostawcą ww. energii (na podtsawie Umowy) jest Rejon Energetyczny.
Zakładając, że wpuszczony zostanie nowy operator na teren osiedla wiąże się to z ponownymi opłatami związanymi z kosztami przyłączenia każdego budynku bo jakoś nie chce mi się wierzyć żeby Vectra czy Multimedia łaskawie oddała swoją własność konkurencji. Reasumując nowy operator równa się nowym opłatom przyłączeniowym i to pewnie nie małymi.
Z kolei przyjmując że Vectra i Multimedia to wiodące firmy (w sensie największe) to nie wiem czy młode firmy mają szanse przebicia i chęć inwestowania - choć dla chcącego nic trudnego. Można przecież z kilkunastu bloków zebrać opinie tudzież deklaracje chęci rezygnacji z molochów kablowych i zaprosić do współpracy konkurencyjnego operatora na konkretnych warunkach.

Jeżeli się mylę odnośnie własności instalacji proszę o sprostowanie

Pozdrawiam

Tiger

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org