środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dobrobyt...

Koniec przegralismy.....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dobrobyt...

koniec 3:1 , przegrywamy ,

ja wiedziałem że tak będzie?

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

mieczkoś: żeby ktokolwiek był tu moderatorem. Bo chyba takowy nie istnieje?

Zbliża się zima... Czy ktoś wie co się dzieje na stoku w Rybnie. Mówiono, że ma być wydłużony, podwyższony itd Czy zrobiono to ?

Od nowego roku nasz Leder Price będzie funkcjonował jako Tescco .Leder Price został wykupiony przez Tescco widać już u nas pierwsze pródukty wprowadzane powoli przez Tescco.Od nowego roku ma nastąpić całkowita wymiana produktów. No wreszcie może doczekamy się dobrego markietu

hmmm zastanawiam sie czy nazwa tez sie zmieni:))

ta.... a czyżby Tesco czy Tescco??(kurcze...czy mi się myli??) no ale czyżbynie za mały markiecik?

.

Tesco otworzyło jakiś czas temu siec małych osiedlowych marketów. To będzie jeden z nich.

Mimo nienajlepszego widowiska GRARTULUJĘ NAJWIERNIEJSZYM KIBICOM TAKIEGO WSPANIAŁEGO WIDOWISKA jakie niestety tylko ONI stworzyli, nie zawsze wynik jest sprawą najważniejszą. Byłem na wielu stadionach i prawdziwych KIBICÓW poznaje się w biedzie.

PS. Myślę że powinna powstać jakaś rymowanka w podziekowaniu dla Warmii za użyczenie stadionu,
MOJA PROŚBA TRZEBA ZAKOPAĆ TOPÓR WOJENNY Z GRAJEWEM, to przecież dzięki Nim ten mecz doszedł do skutku, a jeżeli będziemy ich dalej " WIECIE CO???" to z 2 ligi w grajewie mogą być nici!!!!!

RACJONALIZM i LOGIKA TO CZYM KIERUJ SIĘ W ŻYCIU, TO PODSTAWY!!!!!!

.

kibice jak zwykle spoko , a zawodnicy bez chęci do gry , kibice robia dla nich wiele , a oni nam hańbe przynoszą

hahahahha jedna??? narazie maja 7 przegranych i 4 remisy i 0 wygranych , ten cały sezon to jedna wielka klęska!jak pisałem , niech nasi zawodnicy dostana trochę krytyki , to może na 2 meczu troche sie chociaz postarają , nie mozna ich za ich głupotę bronić

Może przyjadę.

Ale jesteś zacietrzewiony w nienawiści do Białegostoku, aż żal czytać!

Nie żartuj...

potwierdzam, struminica i przyrost mocy silnika to tylko i wyłącznie mit.

Dla ŁKS-u?
To chyba jakieś żarty, Panie Zajkowski...

batarki: katalizator mam ok, cel to chciałbym dodać trochę koni więcej do samochodu.

z tego co czytałem w necie do strumienica działa podobnie jak magnetyzer, czyli na wyobraźnię.

proponowałbyś coś na modyfikację samochodu w celu zwiększenia jego osiągów?

Już to zagadnienie istniało bardzo długo na forum przed poprzednimi wyborami. Było kilkaset wpisów z propozycjami zagospodarowania brzegu nadnarwiańskiego. Obietnica zagospodarowania nabrzeża Narwi pojawiła się w programach kilku komitetów starujących w wyborach. Uczestnicy konkursu n. t. zagospodarowania nabrzeża Narwi wykorzystali do swoich kocepcji wspaniałe pomysły z forum. Niestety, stało się inaczej niż sobie życzyliśmy. Zagospodarowanie oddaliło się w czasie. Temat jest jednak nadal aktualny, jeśli będzie zainteresowanie nim to niewykluczone, że będziemy mieć piękny teren rekreacyjny może i z zalewem.
T.z. napisał kiedyś, ze każda kolejna kropla drąży skałę. Więc piszcie, użyjcie wyobraźni, fantazji, snujcie wspaniałe wizje. Co dziś nie jest możliwe jutro może stać się faktem.
Kandydaci do najważniejszego urzędu - co o tym sądzicie, czy uwzględniacie to w swoich planach?

.

Autor: tommeknet (---.tpnet.pl)
Data: 08-10-06 18:26

batarki: katalizator mam ok, cel to chciałbym dodać trochę koni więcej do samochodu.

z tego co czytałem w necie do strumienica działa podobnie jak magnetyzer, czyli na wyobraźnię.

proponowałbyś coś na modyfikację samochodu w celu zwiększenia jego osiągów?

Strumienice miały szerokie zastosowanie w czasch II wojny światowej w lotnictwie.
Nie będe się rozpisywał ale nie wyssałem sobie tego z palca :)
strumienica poprawi nazwijmy to umownie "ciąg" w WĄSKIM zakesie obrotów i to nie ja ale fizyka
zjawiska falowe, dlatego stosowane były/są w samolotach gdyż tam są bardziej "stałe" obroty robocze,
w silniku samochodowym, jest on bardzo niewielki
pozatym pisałem też o zmianie charakterystyki więc jest jakaś zmiana ale wcale nie musi być na +

inaczej jakby to coś "dawało" ktoś by już ją stosował w autach
tak mi się wydaje

a co do poprawy osiągów jest wiele opcji ;)
tak wciemno to mogę zaproponować pozbycie się gratów z auta, to w każdym aucie pomoże

a do dalszej dyskusji to musisz nam powiedzieć jaki silnik

pozdro :)

napisz jakie to auto i czy wogole jest sens to dłubać, bo tak też często bywa, a o strumienicy zapomnij :D

.

pisałem już o tym kiedyś i myślę że wszytsko jest możliwe potzrebne są tylko chęcie bo one czynią cuda

Nie za dużo tych sklepików? Lider Prace Zielony Market i ostatnio otwarty Polo Market , w tym ostatnim często wpadam małe zakupy ale ładnie wygląda a Lider to kupa śmieci powini tam dyske zrobić ;) Drugi atom

zapomniałeś o K1

zgadzam sie z tico wszystko jest morzliwe

Zalew jest niemożliwy do zrealizowania ponieważ:
1. Gleby torfowe, organiczne powodowałyby to, że woda cały czas by kwitła, byłyby sinice i kolor wody byłby taki jak w Narwii, czyli brunatny
2. teren ew. zalewu mieści się w bezpośrenim styku obszarów NATURA 2000, czyli bez możliwości zmiany jego charakteru
3. Narew jest największą nieuregulowaną rzeką Europy i nikt się nie zgodzi zmienić tego stanu
4. ilość chronionej fauny i flory oraz unikalnych egzleplarzy ptaków i gadów jesttak duża, że ekolodzy zablokowaliby tą inwestycję dokumentnie (zresztą mieliby rację)

W ramach bulwarów mają w przyszłym roku wybudować replikę grodu średniowiecznego. Najważniejsze od czegoś zacząć. A przy stadionie (tam gdzie ziemię sypią) ma być wybudowana stanica wodna z portem, sklepem i polem namiotowym.

Autor: tommeknet (---.tpnet.pl)
Data: 08-10-06 22:46

Mazda 323F z silniczkiem 1.5, batarki: co masz na myśli "graty" :)

he he
miałem na myśli całe wnętrze poza przednimi fotelami, wygłuszenia, audio, pusty bagażnik
wszystko out

to tak zwane "najtańsze konie"

autko będzie się zdecydowanie lepiej zbierało, będzie mniej palić itd.

ogólnie nie lekki temat
albo już jakieś konkretniejsze pieniądze i lecisz tak jak kolega SaneOne napisał
albo grzebież hobbystycznie sam pomalutku śledząc "myki" dotyczące twojego silnika robiąc modyfikacje, które pewnie razem w sumie coś tam dadzą, ale zawsze będzie mało

silnik, który posiadasz jest mało rozwojowy niestety, szkoda ładować kasę
imho
tylko swap na coś większego, jeśli lubisz swoje autko
albo gruntowne doprowadzenie do serii
wymiana wszystkich filtrów, poprawa zasilania, dodatkowe uziemienia, czyszczenie styków, dobry olej itp. itd.
i poprawę osiągów gwarantuję

musisz sobie odpowiedzieć na szereg pytań
jak długo masz zamiar jeździć tym autem?
do czego ma służyć?
ile chcesz kasy wtopić? (nigdy jej nie odzyskasz)

pozdro :)

ja wam powiem, że jakby Łomża stała się takim stuenckim miastem jak np. Olsztyn to branża rozrywkowa by się rozruszała...

Ja stane po stronie trenera.Nieszukajcie w nim kozla ofiarnego.Engel byl super no pewnie.Zobaczcie jakie wyniki ma jego Polonia nie duzo lepsze od nas.Byly pieniądze byly wyniki taka jest prawda.Gaszczynski byl dobrym trenerem moim zdaniem.Jakolcewicz po meczu na konferencji powiedzial ze gorszego meczu niewidzial i ze hyba zrezygnuje jak zawodnicy robia co innego niz on muwi.Prezes co tu duzo muwic zachowuje sie i wyglada jak emeryt-dzialkowiec i hyba malo kto go traktuje na powaznie.Ja napewno bym niesponsorowal klubu który ma takiego prezesa.Zamiast garnituru ma flanelowa koszule.Za duzo pieniedzy wydano na gre w 3 lidze stanowczo za duzo.Pewnie za miesiac albo dwa bedziecie jechali po trenerze zamiast mu byc wdzieczni ze wogule chcial wejsc w to ''gowno'' napewno niejest dla niego dobra reklama prowadzic klub zamykajacy tabele i bedacy posmiewiskiem (bo taka jest prawda - poczytajcie co o Łks-e pisza na 90minut itp.).

Witam
Zgubiłem dzisiaj (poniedziałek, 9 października) między godz. 15.30 a 16.30 telefon (srebrna Nokia 6230i). Zależy mi bardzo na karcie SIM, na której zapisana jest moja książka tel. Dla znalazcy nagroda. Kontakt tel. 086-217 9214 lub mailowy zzlom@poczta.onet.pl

Jurand

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org