poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
coś na temat prezydenta łomży

Ja tez wszystkim rzycze zdrowych i wesolych swiat od calej zalogi .
A CO DO WYSCIGOW TO BYLY O 24 W PASTERKE NIE BYLO WIELE ALE TRUDNO ALE BYLY NA BARBURCE BO W TEN DZIEN NIE BYLO PIESKOW MIELISMY OKAZJE POSZALENIA NARA DO NASTEPNEGO RAZU

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: coś na temat prezydenta łomży

Może i trochę przesadziłem ale nie lubię jak ludzie popierają "wyzyskiwaczy". Natomiast jeśli chodzi o te:"(...)oddany całym sercem(...)" to wątpliwe stwierdzenie. Można powiedzieć, że nie masz racji, ale nie mam do Ciebie pretensji. Czasami człowiek ma klapki na oczach. Usłyszałem ostatnie życzenia pana Prezesa na kablówce, który stwierdził cytuję:"(...) kieruję się dobrem lokatorów(...)". Straszne kłamstwo! Pan prezes urządził sobie swój prywatny folwark z "Perspektywy". W praktyce jest tak, że zwykły szary lokator to może płacić więcej bo jak sam stwierdził powyżki nikogo nie ominą, ale kolesie to już jest inny temat. Pozdrawiam wszystkich nawet i tych, którzy twierdzą inaczej. Przecież jest wolność słowa. Ja do nikogo nie ma żalu ale chciałbym aby młodzi mieli szansę, żeby to młodzi ludzie mogli pracować! Jednak przez prywatę młodzi "umierają" bez pracy albo emigrują z naszej kochanej Łomży. Panie Prezydencie na Pana głosowaliśmy dlatego czas to zmienić. Dalej popieramy Pana.

Codziennie rano jedząc śniadanie najbardziej tęsknię (oprócz oczu Małgosi) do polskiego chleba. Smak chleba to coś, do czego wszyscy tu na obczyźnie tęsknią, ten amerykański chleb jest bezsmakowy i ma straszną wadę - jeśli porządnie nie zawinę kanapki w folię, to po 3 godzinach jest sucha jak kamień. Truskawki są tu tanie (koniec grudnia), tańsze od jabłek, z tym że też kompletnie bezsmakowe. wszystkie równe jak z obrazka, wszystkie o tym samym kształcie.... tak samo jabłka (jak ja bym zjadł polskie jabłko!!!) - one wcale nie smakują jak jabłka!!! Jedzenie amerykańskie, owoce i słodycze są mdłe, bezcukrowe i bezsmakowe. Nie dziwię się że Mac Donalds zrobił tu taką karierę - Amerykanie w większości pozbawieni są dobrego smaku... Jeśli spotykam tu kobietę ubraną z gustem, wymalowaną delikatnie - to mogę założyć się że jest z Europy. Przeciętny amerykanin jest rozlazły, gruby i zmanierowany - niestety to prawda.

Mógłbym się dowiedzieć o co dokładnie chodzi w tym temacie? Jaki jest jego cel? Ja tutaj widzę tylko i wyłącznie zaczątek kłótni i fali bluzgów :-)

marek

Dasto a jadłeś chleb z piekarni "Panera" z sezamem. Prawie jak polski. Na rogu North St. a Church St. . I na dodatek jak jest jeszcze cieplutki mmmmm niebo w gebie jak na amerykanskie wypieki

moze nie za bardzo do tematu ale FlashMoby byly w Łomży juz dwa i na obydwu nie bylo wiecej niz 15 osob,ale byly udane :]

hehe. Widocznie komus zalazlem za skore... Ale ja na to wszystko ....!!! Jak ktos cos ma do mnie to niech mi to powie! Muj numer gg to: 4360782 A nie tu na forum... No chyba ze sie boi powiedziec to na zywo. Buahah.

A jeszcze tak na marginesie to czemu autor tego tematu kryje sie pod jakas dziwna ksywka i nie napisal swojej prawdziwej. Moze sie boisz co? Przedstaw sie... to sobie pogadamy.

Właśnie - może niech autor postu sie przedstawi i podyskutujemy o nim (niej)? Mruczka znam osobiście i spoko gość jest, więc nie wiem skąd taki głupi temat rozmowy. Do administratora: Proszę o usunięcie tego tematu.

qurde co niektorym odpier....chyba za dlugo przed kompem..

Zaczeliscie Panstwo posac o TV kablowych a konczycie na tym kto ile zarabia. Na dodatek piszecie o tych jawnych pieniazkach a nie tych co to zarabiaja na lewo po cichu. Wydaje mi sie ze jest ich duzo wiecej. P.Prezes widocznie ma w tym interes aby nie robic konkurencji dla TV Multimedia w Perspektywie. Gdyby bylo inaczej to nie zawracal by se dupy stadionem ale negocjowal by ceny z operatorami sieci kablowej, lub zciagnal do nas innego operatora.
Do waszej informacji:
W miescie Olsztyn w spoldzielniach jest po czterech operatowow.
w najdrozszym pakiecie za 29 zł jest okolo 100 programow w tym polskich jest b.duzo

potem 19 zł - około 35 programow PAKIET PODOBNY DO NASZEGO NAJWIEKSZEGO

nastepny to 8 zł - 16 programow same konkretne

CO WY NA TO ? I JAK DALEJ MYSLICIE ZE KOCHANY P. PREZES NIE MA W TYM INTERESU?

Odnosnie zyczen swiatecznych P. Prezesa w TV to istny majstersztyk osobistej kampanii reklamowej Nawet w takim dniu nie moze zapomniec o swoich ambicjach.

Nom i po imprezce ... Extazy przybyl zwazony hehe i sie potykal o kurz ... Sensor zajebiscie zagral [ zreszta u tego kolezki to juz norma :) - i mowie to obiektywnie ], Bombel tez niezle przyatakowal w swym secie. Duzo ostrego technicznego grania. Na gorze my atakowalismy laptopowe bzdury z Mao i innymi [jeśli ktoś wie o kim mowa :) ] ... bylo milo i fajnie aczkolwiek ciut za zimno. Jesli ktos chce sie zabierac na nastepne imprezki -> sluze e-mailem dah@o2.pl . Za jakiś czas kolejna sie bedzie kroic i dam znac wszystkim ktorzy sie odezwa. pzdr !!!
[a teraz niestety w pracy bubububu :( ]

Bardzo podobaja mi sie dekoracje na ulicach Łomży. Jest tak...swiatecznie, milutko....:)) Nawet jezeli sa one skromniejsze niz w innych, wiekszych miastach, powinnismy sie cieszyc, ze jednak Miasto cos w tym kierunku zrobilo:) Duza role odgrywaja oczywiscie mieszkancy, a jak widac Ci coraz bardziej dbaja o swiateczny wyglad zewnetrzny swoich "przybytkow". Brawo!!!

Ogranizuje imprezke. Wynająłem bar. Zapraszam chętnych 150zł od pary. Ciepłe danie itd.Ważna jest szybka odpowiedz. Tylko na maila rahtid@wp.pl

Żeby przypadkiem "kochany" zachód nie zrobił tego z naszymi polskimi kobietami!!!!!!!!

Dzieki Tadeuszu,

Ja rowniez pragne wszystkim znajomym z 4Lomza, jak i wszystkim innym osobom (tu aktywnym jak i czytajacym), zyczyc wszystkiego Naj Naj w tym nowym roku 2004. Oby te forum roslo w merytoryczne debaty, i by nasz wspanialy region Lomzynski sie jak najlepiej rozwijal.

SZCZESLIWEGO NOWEGO (YORKU) ROKU 2004!!!

Serdeczne Pozdrowienia,

Lukasz S.

Przed nami długa i upojna noc!!!! Gdzie najlepiej pobawic się,by w szampańskim nastroju przywitać Nowy 2004 Rok????????????

Widzę,że cieżko jest Ci zrozumieć fakt,że przed końcem roku wszelkie fabryki maja mnóstwo zamówień i czas oczekiwania wydłuża sie.Liczba zamówień wzrasta,gdyż do końca roku można odliczyć sobie zakupy od podatku.Będę bronił każdej firmy w tej sprawie,ponieważ to nie jest wina sprzedawcy tylko producenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Od lat robię zakupy w firmie "AKCENT" i nie zdarzyło mi się żebym miał jakiekolwiek problemy.Powiem szczerze,że być może piszesz w imieniu jednej z firm konkurencyjnych i starasz się zaszkodzić akurat temu przedsiębiorstwu!!!!! Nie wiem co tak naprawdę skłoniło Cię do napisania tej krytycznej uwagi. Mam tylko nadzieję,że w niedługim czasie przemyślisz jeszcze raz to co napisałeś i przekonasz się że każda firma dba o swoich klientów najlepiej jak potrafi!!!! Zapamiętaj ::::::::::::::::::: Gdy najbardziej się o coś starasz,wtedy najmniej Ci to wychodzi :) Pozdrawiam wszystkie łomżyńskie firmy i życzę im wszystkiego najlepszego w nadchodzącym 2004 Roku.

P.S Bezpodstawnie oczerniać jest najprościej, później gorzej jest to wszystko odkręcić !!!

Zasady wynagradzania członków Zarządu SM „Perspektywa”.

W roku 1995 Rada Nadzorcza spółdzielni powołała, ze swego grona, zespół, który miał na celu opracować zasady wynagradzania członków zarządu, w tym prezesa. Jeden z zaproponowanych wariantów został przez Radę Nadzorczą przyjęty. W oparciu o ten wariant podjęto stosowne uchwały, które brzmią następująco:

1. Uchwała Nr 30/95 z dn.13.12.1995r. – ustala z dniem 01 stycznia 1996r. wynagrodzenie Prezesa Zarządu w następującej wysokości:
- wynagrodzenie zasadnicze w wysokości 2,3 średniego wynagrodzenia pracownika SM (z wyłączeniem członków zarządu) za kwartał poprzedzający zatrudnienie lub przeszeregowanie;
- dodatek funkcyjny w wysokości 0,4 krotności wynagrodzenia zasadniczego;
- dodatek stażowy zgodnie z obowiązującymi przepisami.

2. Uchwała Nr 33 – ustala wynagrodzenie Z-cy Prezesa Zarządu w następującej wysokości:
- wynagrodzenie zasadnicze w wysokości 1,9 średniego wynagrodzenia pracownika SM (z wyłączeniem członków zarządu) za kwartał poprzedzający zatrudnienie lub przeszeregowanie;
- dodatek funkcyjny w wysokości 0,3 krotności wynagrodzenia zasadniczego;
- dodatek stażowy zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Średnie wynagrodzenie netto pracownika SM „Perspektywa” za I półrocze 2003r. wynosiło: 1.570 zł. bez płac członków zarządu.

Zasady wynagradzania Prezesa Zarządu i jego Z-cy obowiązują od 01 stycznia 1996r. i na przestrzeni tych 8 lat nie są zmieniane.

Zbigniew Lipski
Prezes Zarządu
SM „Perspektywa”

To ja jeszcze dorzucę swoje 3gr w sprawie okien i drzwi. Uprzedzając kolejny post 4HuGo - nikt mnie nie opłacił :-)

Jestem cholernie zadowolony z łomżyńskich TERRAZYTÓW. Wyobraźcie sobie, że nie było żadnych problemów ani z terminem, ani z instalacją okien. I to nie w Łomży, a w Warszawie. Mają bardzo fajne przedstawicielstwo na Bartyckiej. Nawet można było z nimi o rabacie pogadać. Takie firmy to ja lubię.

Będę popierał łomżyńskie przedsiębiorstwa, ale tylko te uczciwe. I nie ma się co zżymać, 4HuGo. Nikt nie chce zaszkodzić firmie AKCENT. Sama sobie skutecznie szkodzi, jak wynika z postu niezadowolonego klienta. Niestety, wiele łomżyńskich firm nie pamięta, że o wiele łatwiej stracić klienta niż zyskać. Na szczęście rynek z czasem je wyeliminuje.

Pozdrawiam wszystkich ziomali.
grover

(to nie była kryptoreklama, ale jeśli ktoś chce mi za ten post zapłacić, to proszę bardzo :-)))

Z calym szacunkiem dla wladz samorzadowych oraz wszelkich sluzb pelniacych funkcje porzadkowe w naszym niezwykle pieknym miescie nie wiem dlaczego ale od paru dni w ktorych z nieba spadl snieg (co zapewne dla wyzej wymienionych organow w koncach grudnia tym bardziej poczatkach stycznia jest niezwykle wielkim zaskoczeniem) chodniki, nie wspominajac o ulicach sa zupelnie niepoodsniezane!! Ja rozumiem ze zima jest od tego zeby cieszyc sie sniegiem, ale chyba chodniki (tak ze nie mozna przejsc nie przewracajac sie), ulice (tak ze nie mozna przejechac dojezdzajac do celu samochodem w takim stanie w jakim sie rozpoczelo podroz) i (o naiwnosci) przystanki autobusowe (tak ze nie mozna wejsc do autobusu bez pomocy kolegow ktorzy odrywaja nas przymarznietych z plyta) to mozna by czasami lekko "wybawic" od bialego puchu. No chyba ze dojdziemy do wniosku ze faktycznie lepiej chuchac na zimne??

Ze snieznymi pozdrowieniami,

Joe

Witam!

Przed chwilą dostałem do zapłacenia mandat za przejście na czerwonym świetle. Jest sobota godzina 8.10 rano, na skrzyzowaniu prawie pusto, nie patrze na światła tylko na ruch (którego nie ma) i raźno przechodze na przejściu dla pieszych przez ulicę. Po chwili zatrzymuje się mondeo i policjant poucza mnie o tym, że źle zrobiłem (ma rację) i wręcza mandat za 250 zł. Ludzie, mandat za przejście przez ulicę na pasach przy czerwonym świetle i braku ruchu (na całym skrzyzowaniu ze 3 samochody, które akurat stoją) to czyste s... . Podejrzewam, że gdybym przebiegał przez środek skrzyżowania o 15.00 i dał się złapać to zapłaciłbym taką sama stawkę (to jest jedyna stawka w nowym taryfikatorze, a więc min i max). Sądzę, że w dzisiejszych czasach gdy jest ciężko z pracą i pieniędzmi taka wysokość mandatu jest zabójcza dla domowego budżetu, a policja mogłaby chociaż w tych kilku pierwszych dniach stycznia ograniczyć się do pouczenia (taki noworoczny prezent). Teraz z niekłamaną satysfakcją (która mnie kosztuje 250 zł) mogę powiedzieć trochę populistyczne hasło: zamiast ścigać przestępców, policja ściga niewinnych ludzi. Teraz przechodząć przez przejście rozglądajcie się uważnie, a jak ktoś zechce was zatrzymać to ... decyzja zależy od was ;)

"Teraz z niekłamaną satysfakcją (która mnie kosztuje 250 zł) mogę powiedzieć trochę populistyczne hasło: zamiast ścigać przestępców, policja ściga niewinnych ludzi"

Oczywiscie zgodze sie z Toba, ze nowy wymysl mandatowy to nieporozumienie, absurd w dzisiejszych czasach... ale takie sa niestety przepisy i tego nie da sie zmienic...i chyba nie do policji musisz miec pretensje, a do tych ktorzy taryfikator w tej formie wymyslili... Policja tylko robi swoje...

Poza tym drogowka jak mi sie zdaje jest chyba od tego, aby pilnowac porzadku na drodze prawda?... nie byles bez winy...

pozdrawiam mimo wszystko goraco w ten brrrrrrrr zimny sobotni poranek

ubezpieczyciel pokrywa koszty ściągnięcia i naprawy... więc nie musisz nic sumować... a mandat dostaniesz tylko wtedy jeśli popełniłeś jakieś wykroczenie.... np. Ty spowodowałeś wypadek...

TURBINKA KOWALSKIEGO do Twojego malucha rezultatem jest: żwawo zbiera się na trzecim biegu... spala nawet do litra paliwa mniej na 100km, równo pracuje bez zalewania na ssaniu lub przy ostrych nawrotach - 90zł. Możliwość jazdy próbnej maluchem z Turbinką . GG 5825457
Telefon: 696866729

Z tego ogłoszenia kupiłem to urządzonko do mojego poczciwego maluszka i zdziwiłem się:
- nie szarpie
- mało pali ( około 4l na 100km)
- ********* przyśpiecha
- zawsze reaguje na pedał gazu nawet przy zimnym silniku
- płynniejsza praca silnika
Podsumowując jeżeli jesteście posiadaczami fiata 126p to zainteresujcie się tym bo sprzedawca daje się śmignąć swoim maluszkiem ( a mówię warto ) jak się nim raz przejedziecie to będziecie musieli kupić tą turbinkę bo jego fiacik chodzi jak cinguecento - pełna powaga, a wasz może też tak chodzić nara.

Głupoty Pan piszesz, "Panie Administratorze". W profilu użytkownika "Administrator" widać adres email admin@elomza.com. Whois domeny elomza.com mówi:

Domain Name:elomza.com
Record last updated at 2003-05-05 19:51:35
Record created on 2003/5/5
Record expired on 2004/5/5
name:(Adam Golebiowski)
mail:(a.golebiowski@kombud.com) 48862188716
Kombud Internet Sp. z o.o.
Konstytucji 3 Maja 2
Lomza,Podl,Poland 18-400

Jestem bardzo ciekaw, co firma Kombud (właściciel strony lomza.com i kilkunastu innych, lokalnych domen) ma wspólnego z 4lomza.pl i firmą Speed. Uważam, że post rzekomego nowego Administatora to po prostu oszustwo :-)

Niepozdrawiam,

Nie rozumiem w czym jest problem , a może wyjdzie to wszystkim na dobre?

autochton problem w tym, że z moich informacji wynika, że to oszustwo :)))

Tutaj szanowny administrator. Muszę zaznaczyć iż nie twierdzę że jestem administratorem niniejszego portalu jak to niektórzy insynułuja. Po prostu niektórzy muszą zrozumieć że 4lomza.pl nie jest jedynym portalem który ma administratora. :)

:-C

Dokładnie w pełni się zgadzam z powyższą wypowiedzią.

Hm... Ja kilka razy przebiegałem na czerwonym świetle, kilka razy siedziałem w Fordzie Mondeo i mandatu nie dostałem ;-) Tylko pouczenie :-> Miałeś pecha chłopie...

ojjjjjjj Redds ale ty pojeb

marek

Ja tylko chciałem coś wyjaśnić.

Autor: Administrator (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 03-01-04 15:03

Na Forum zaszły pewne zmiany. Mam nadzieję, że wyjdą każdemu na dobre. Zmiana administratora spowodowana byla naturalną koleją rzeczy.
Większy zjada mniejszego.

Może Pan Administrator mi wyjaśni o co chodzi ??? Jeśli nie dotyczy to tego forum to czemu to się tu znalazło???

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org