Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podwyżki wody i ścieków!! |
pretho... jeśli tak Ci będzie łatwiej.... to tak: Tester jest moim adwokatem... Kashia - jeśli dla Ciebie wulgarność jest świetną zabawą, a utrzymanie resztek kultury sztywniactwem... to wolę być dobrze sie bawiącym sztywniakiem, niż wulgarną tubą. A gdzie można się podszkolić w Naszym poczuciu humoru? Może by tak Konstanty Ildefons Gałczyński.... hmmm..... a może chłopaki od Monty Pythona? ..no właśnie.... Monty Python - czy zauważyliście, że oni też bywają wulgarni...? ...ale za to ten kontekst! Pozdrawiam miłośników K.I.Gałczyńskiego, Wiliama Blake'a, Terry'ego Pratchett'a, zestawu skeczy, scenek, bohaterów z produkcji pod znakim Monty Python oraz pana Miodka!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podwyżki wody i ścieków!! |
....aha... zapomnialby... co do kontkstu to kontekstu nie ma bo zostal wyciety chlopie!:)
|
|
bravo Kaschia ....wyłuskałaś Williama..! :) ...a teraz na poważnie... nic nie wiesz Kaschiu o moim poczuciu humoru... jedynie to, że nie podoba mi się przesadne przeklinanie i do tego na forum publicznym... jak widać adminowi też się nie podobało... czy rzeczywiście nie dostrzegasz różnicy między wulgarnością w tekście który wrzucił Pretho, a wulgarnością w skeczach Monty'ch? i na dobranoc: "Teatrzyk "Zielona Gęś" ma zaszczyt przedstawić "Siedmiu braci śpiących" Pierwsz brat: (chrapie) Drugi brat: (chrapie) Trzeci brat: (chrapie) Czwarty brat: (chrapie) Piąty brat: (chrapie) Szósty brat: (chrapie) Siódmy brat: (chrapie okropnie) Kurtyna" KIG Stima
|
|
"Ludzie czy Łomza ma zasypiać o 21 ?? bez przesady" hmm powiem tak .. łomża zasypia o 21 choć nikt jej nie każe... smutne...
|
|
Poza tym, że mało tych lampek, to nawet mi się podoba. Szkoda, że na Piłsudskiego nic nie ma. Strasznie ponura ulica.
|
|
nie ma tekstu nie ma braw;)
|
|
kashia, pretho... czy nie macie wrażenia, że tworzycie kącik wzajemnej adoracji....? :) ...nie zauważyłem też, żeby XtraVert w jakimś miejscu pisał, że wszystkie teksty Monty'ch są wulgarne, czy też, że we wszystkich używają wyrażeń wulgarnych... na podstawie czego Kaschia "WYDAJE CI SIĘ", że "nie do końca zrozumiał on wszystkie teksty w skeczach"? A co wulgaryzmów u Montych... to tak wogóle dużo ich nie bywa, ale obraźliwych słów.... tych jest TROCHĘ! :D pretho - przykro mi, że tak Ci admin ściął wypowiedź, ale przynajmniej następnym razem będziesz wiedział na ile można sobie pozwolić :) ...a co raczej podwieszać do bujania... pozdrawiam serdecznie wszystkich...!
|
|
oj Tester, Tester, kto tu mówił o wszystkich tekstach Monty's jako wulgarnych? coś nieuwaznie czytasz... i potem Twoje wypowiedzi nie mają sensu, bardzo mi przykro... poza tym, różnica pomiędzy wulgaryzmami a obraźliwymi słowami jest tak niewielka, że.... szkoda gadać dobra Tester, son of a silly person (to nie wulgaryzm, nie obrażaj się), dodam też, że your mother was a hamster i na tym kończę a co do pretho i kącika, to płacimy sobie żeby obrzucać się komplementami, nie wiedziałeś? myślę o założeniu fanklubu, ale na razie czasu brak pozrufka i powodzenia w uważnym czytaniu postów (pamiętaj, poooowooolliiiii......)
|
|
W dalszym ciągu żaden z odpowiedzialnych urzędkników nie myśli, żeby zrobić oddzielny skręt w lewo już praktycznie na każdym skrzyzowaniu Al. Legionów. Popatrzcie ile samochodów skręca nuż na czerwonym świetle i jak jest blokowane skrzyżowanie. Szczególnie Legionów i Sikorskiego.
|
|
Ja uważam, że największą klątwą Łomży są L-ki. Lodówki spowalniają ruch i stwarzają potężne zagrożenie. Instruktorzy też w większości przypadków są do dupy, w szczególności ci z poza Łomży. Jak Legionów jedzie 30 na godzine, to na 100% L-ka spowalnia ruch. Co to ma znaczyć!!! Niech sobie egzaminy w Ostrołęce zdają, a nie w Łomży. Co w Łomży mniej biorą? Ja nie chcę Lodówek w Łomży!!!!!
|
|
wiesz co, ja się jeszcze zastanawiam nie jestem straszną fanka techno (chociaż przyznam ze przed Prodigy kłaniam sie w pas:) ale mam ochotę na taką imprezkę pogadam z ludkami i dam znać pozdrawiam :)
|
|
no to jeszce zwieziemy sniegu ze szwajcarii do lomzy, albo rozstawimy armatki sniezne na kazdym skrzyzowaniu i bedziemy mieli swieta ze sniegem :))), Pozdrawiam i Wesolych Swiat Wszystkim zycze. zx
|
|
Szukam łomżyńskiegio serwera counter-strike. Jeśłi jest taki i ktoś wie jaki ma IP, proszę o podanie. DZIĘKI!!1 PS. ŚWIĄTECZNY HEADSHOT
|
|
To prawda - paskudztwo.
|
|
Wydaje się nam że już wynaleziono wszystko, co do wynalezienia istniało, istnieje i istnieć bedzie? Że swiat podręcznych wynalazków już się skończył? Że genialna prostota odeszła w niebyt wraz z wynalezieniem koła, a juz na pewno kalkulatora? Otóż nie, moi drodzy. Póki jesteśmy leniwi, póty istnieje szansa na odkrycie czegoś wspaniałego, czego nikt przed nami nie zdołał stworzyć. Póki ludzkość bardziej lubi odpoczywać niż harować w pocie czoła (i nie zanosi sie na zmiany), to tak długo jest szansa na powstawanie ciekawych rzeczy które ułatwią nam lenienie się. Bo motorem całego postępu który dokonał się kiedykolwiek na świecie, jest właśnie święte lenistwo, podlane odpowiednio dużą dawką ciekawości i inwencji. Nie praca! Może i " (...)pracą narody się bogacą", ale nie co innego jak lenistwo prowokuje ludzi do wymyslania wynalazków mających na celu ułatwienie egzystencji. Gdyby wszyscy byli do bólu pracowici, to pracowaliby, pracowali, umierali z przepracowania i nie pomyśleli nawet co tu zrobić żeby się trochę polenić. A że pracować się nie chce, to mamy na przykład samochody i nie biegamy piechotą, jak nie chce sięnam jechać- a chcemy coś przekazać innym - mamy telefony, których używamy żeby nie pisać i długopisy, żeby nie ryć rylcem w glinie. Chwalmy lenistwo drodzy Państwo! Rzecz do przemyslenia zwłaszcza w perspektywie poskich Świąt, może jakiś obżarty młody Einstein nam powstanie sprzed TV set'a.... michal
|
|
Ma moze ktos do sprzedania pilot sony rm-x111 lub rm-x110......... A moze ktos jest chetny na zakup radia sony CDX-M850MP ???? madlomza@yahoo.com Pozdro...
|
|
Wszystkim forumowiczkom i forumowiczom, tym którzy czytają moje teksty i tym którzy nie życzę Wesołych Świąt i niezwykle udanego Nowego Roku. Niech wam się szczęści moi przyjaciele! Ja w Sylwestra przeżyję nowe doświadczenie - będę baby siter! Mam co prawda zaproszenie na bal polonijny, ale z osobą towarzyszącą - co jest problemem bo mojej ukochanej Małgosi tu nie ma, a mój jedyny bliski tutaj kolega żle wygląda w spódnicy. Pomyślcie tam o mnie przy noworocznym kielichu, i trzymajcie kciuki by mnie nie zagryzły amerykańskie lucky children... W święta przejadę się po osiedlach i pofotografuję dekoracje świąteczne, bo niektóre są bardzo efektowne. Bogatsze dzielnice aż skrzą się od tysięcy światełek, migoczących w różnych rytmach. Wszelkiego rodzaju renifery, jelenie, mikołaje... W ogóle przed niektórymi sklepami stoi Mikołaj i zaprasza do środka, ja wchodzę tylko do tych do których zapraszają śnieżynki. Przez to niechcący wlazłem do eleganckiego sklepu z bieliżną Victoria Secret. I wyobrażcie sobie było tam pełno facetów którzy wybierali, przebierali w stringach i biustonoszach bez żadnego skrępowania. Mnie ochłodziły ceny! Zazdroszczę wam POLSKICH ŚWIĄT. Polskiego chleba. Amerykański jest bezsmakowy, jak większość potraw tutaj. Doceńcie to co macie moi Polscy przyjaciele. Nostalgiczny (jak zwykle) Świąteczny (jak co roku) dręczony samotnością i tensknotą za najbliższymi - DaSto PL. PS. Do kraju tego gdzie choinka nie jest sztuczną, śnieżynka murzynkę, Mikołaj meksykiem, polska potrawa Mac Donaldsem, kucharek sześć koreankami a prawdziwy Polski maczo men nie musi być w sylwestra baby siter. PS 2. Napiszcie do mnie - dasto@hi.pl
|
|
Boże Narodzenie A.D. 2003 stało się już nieomal faktem. Co to znaczy? Otóż to znaczy, że po raz kolejny usiądziemy w rodzinnym gronie zastołem naśrodku którego pysznić się będzie ON. Pan K. Nie mylić z Józefem K. Tamten to miał przynajmniej proces, natomiast nasz K., został zaocznie siłą polskiej tradycji kulinarnej wtłoczony na nasz stół i wydany na pożarcie. W ostatnim czasie zagroziło mu chwilowo zdetronizowanie przez szynkę, ale niebezpieczeństwo chyba już oddalone i tłusta rybka bedzie nadal królować na wigilijnym stole. Co się najmocniej kojarzy ze Świętami Bożego Narodzenia? Świąteczne obżarstwo? Inna ramówka w TV? Prezenty i gorączkowa bieganina po sklepach w ich poszukiwaniu? Korki na ulicach, ku**y rzucane sobie wzajemnie przez znerwicowanych driver'ów, sąsiadujące beztrosko w "Wesołych Świąt !!" wpadających na siebie na ulicach znajomych? "Wesołych, ku**a, Świąt"? A bywa nieomal i tak, bo przecież ci wszyscy zabiegani ludzie, uziemnieni na skrzyżowanich kierowcy, zmęczeni handlowymi niedzielami sprzedawcy robią to wszystko z powodu Świąt. Nerwówka sąsiaduje z życzliwością. Mordercze tempo... My, chrześciajnie, wierzymy, że 2003 lata temu Pan Bóg zesłał na Ziemię swojego jedynego Syna żeby pokazać ludziom drogę. Dać przykład i otworzyć oczy. Żeby ludzkośc zobaczyła że można oddać siebie, że nie władza, nie pieniądze, nie status przynależny ludziom posiadającym majątki są wyznacznikami pozycji w oczach Boga, a wierzymy że ta pozycja jest dla nas szalenie istotna. 2003 lat temu na Ziemię zstapiło Dobro. Ludzie je ukrzyżowali, ale tak miało być. I choć Jezus umarł, to przecież nic po Nim nie było juz takie samo! Zauważcie wszyscy, wierzący i niewierzący, że nikt nigdy już nie wywarł takiego wpływu na losy świata, jak tamten Żyd. Losy Ziemi to dziś czasy przed i po Chrystusie. Nowa religia zrobiła oszałamiająca karierę. od jej wpływem uginały się państwa i władcy (Mieszko 966), jedni bogacili się, jak papieże, inni do dziś skupiają na sobie nienawiść fanatyków katolicyzmu, bo zabili to Dobro, choć przecież tylko wykonywali wyrok boski. Swięta to nie zakupy, to nie tylko prezenty, nie imprezy, nie plotki, nie gnicie przed telewizorem. To wyjątkowa pora roku, w której trzeba spojrzeć w siebie. Po raz 2003 na świecie trzeba odnaleźć Dobro, umiejscowić je i podtrzymać w jak najdłuższym trwaniu. W swojej rodzinie, pokochać na nowo swoją żonę, nie kłocić się z teściami, nie rugać dzieci, nie kopać psa. Utworzyć wokół siebie kawałek azylu dla ciepła które istnieje, tylko my je w pośpiechu zamkneliśmy na zewnątrz i nie chcemy widzieć. Wasze Święta są do kitu? Nie cieszą Was prezenty? Nie ma śniegu? :-) Ależ większość tych kwestii zalezy tylko od Was. To tylko jeszcze jedne dowód na to, że warto tworzyć tę niepowtarzalna atmosferę, może po to by zrekompensować niedostatki aury. Ćwiczcie się w świątecznym cieple, ono się zawsze przyda... WESOŁYCH ŚWIĄT !!! michal
|
|
fakt.... kajam się i prosze o zrozumienie, intencje moje jak zawsze są czyste, choć metody może czasami poniżej pewnej ogólnie przyjętej normy, wypływa to wszakże li i tylko z dbałości oskuteczność słowa którego po próżnicy rzucać nie lubię, acz zdaża mi się to czasem, przecież nie nagminnie ;-) bardzo ciepłych Swiąt przy lekkim mrozie... ode mnie dla tych, którzy ufają w Przyszłość
|
|
Dziekuje bardzo... Panie i Panowie, przyjaciele i Ci nieznani... Wesołych, Spokojnych, Ciepłych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia, hojnego św. Mikołaja, gadającego karpia... Szczęśliwego Nowego 2004 Roku, oby wszystkie Wasze najskrytsze marzenia znalazly swoje spelnienie. klaniam sie nisko i pozdrawiam Krzysztof "Indar" Babinski Chorągiew Ziemi Łomżyńskiej
|
|
Do tarkana Chopie, czy ty sie z choinki urwałeś. Ja wiem, że okres choinkowy ale, żeby pisać takie bzdety? cytuje "Nie chciałbym być "lizusem" ale bardzo podoba mi się osoba pana Prezydenta Brzezińskiego, który mimo bardzo odpowiedzialnej funkcji (ma na głowie całe miasto) zarabia 5000 na rękę." Ja rozumiem, że może Ci się podobac osoba Prezydenta Brzezińskiego, ale to niue zwalnia od pisania prawdy. Ile zarabia pan prezydent jest napisane na oficjalnej stronie miasta. http://www.um.lomza.pl/bip/prawo.php?wiad=263 Dla leniwych cytuje zalacznik do uchwały rady miejskiej: "Załącznik Nr 1 do Uchwały Nr 120/XXI/03 Rady Miejskiej Łomży z dnia 19 listopada 2003 roku w sprawie ustalenia wynagrodzenia Prezydenta Miasta Łomża - XXII kategoria zaszeregowania i miesięczna stawka wynagrodzenia zasadniczego w kwocie : 4.860,- zł - 9 stawka dodatku funkcyjnego w wysokości 250% najniższego wynagrodzenia zasadniczego I kategorii zaszeregowania określonego w tabeli miesięcznych stawek wynagrodzenia zasadniczego, tj. w kwocie : 1.825,- zł - dodatek specjalny na okres od 26 listopada 2003 roku do 25 listopada 2004 roku w wysokości 20% naliczony od wynagrodzenia zasadniczego i dodatku funkcyjnego w kwocie : 1.337,- zł - dodatek za wysługę lat w wysokości 20% miesięcznego wynagrodzenia zasadniczego w kwocie : 972,- zł. Przewodniczący Rady Miejskiej Łomży Jan Jarota" I jak by nie liczył, to wynagrodzenie wynosi 8.994 zł brutto i nawet po odliczeniu podatku dochodowego nie wychodzi 5.000 zł. A jak juz tarkan porownujesz to nie manipuluj i nie porównuj wynagrodzenia brutto do wynagrodzenia netto - czyli na ręke. A na głowie to pan prezydent ma tylko troche włosów i nic więcej, chyba, że czegoś nie dostrzegam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |