Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
„Q-integracji” czy ku likwidacji...? |
Witam, Jeśli chodzi o sytuację w łomżyńskim szpitalu to dobrze nie było, nie jest i zapewne nigdy nie będzie. W gruncie rzeczy nie ma nawet sensu dyskusja o jakości leczenia i kwalifikacjach zawodowych kadry lekarskiej tutejszej placówki, bo moim zdaniem często - choć zaznaczam, że nie zawsze - jest to fakt drugorzędny, jeśli chodzi o kontakty pacjent - Sz.P.Doktor. Zdecydowanie na pierwszą pozycję wysuwa się, rzekłbym - specyficzne podejście do tego pierwszego. Iście ekstremalnym przeżyciem jest wizyta na Izbie Przyjęć. Można ją krótko opisać: 1) Pacjent nie wchodzi nigdzie nieproszony - w końcu to lekarz rządzi w szpitalu a nie pacjent, więc "gdzie się pcha?" 2) Proszę czekać, bo lekarz jest na oddziale, najprawdopodobniej przeprowadza operację i zejdzie jak tylko będzie mógł - o przepraszam - lekarz jest ZAWSZE na oddziale.... - proszę nie umierać, bo będzie Pan musiał zapłacić za niepotrzebne zejście lekarza z oddziału. I nikogo nic nie interesuje, że pacjent siedzi godzine, 2 godziny - proszę czekać - lekarz jest na oddziale. To okropne. Nie ważne co Ci jest - nie ma dla Ciebie pomocy, w miejscu gdzie oczekiwałbyś jej natychmiast bo lekarz jest na oddziale. Jak to? Czy nie od tego jest właśnie Izba Przyjęć? Mnie to przeraża... Kataryno - przeraża mnie to co piszesz. Ja nie chcę Ciebie obrażać ale proszę - nie pisz już nigdy takich rzeczy. Życzysz komukolwiek śmierci? I Ty chcesz być lekarzem? Spójrz - przecież to jest zło w czystej postaci. Nie pisz o braku patologii w służbie zdrowia, skoro Ty - jako 14-letni człowiek, który chce zostać lekarzem już teraz ma taki pogląd na sprawę. Chciałabyś żeby ktoś umarł na Izbie Przyjęć? Myślę, że to co napisałaś to przejaw cynizmu z Twojej strony, braku jakiegokolwiek przygotowania merytoryczno- etycznego. Powiem więcej - jawisz się jako wewnętrzny znawca środowiska medycznego, a moim zdaniem to co piszesz to bzdury. Nie możesz mieć pretenesji do ludzi, którzy rzekomo dyskryminują Ciebie ze względu na wiek - myślę, że określenie "dziecko" działa w Twoim przypadku jako określenie stopnia Twojej sprawności intelektualnej na dany temat. I nie traktuj tego jako osobistą obrazę - po prostu twierdzę, że przede wszystkim nie powinnaś dążyć do wpajania swoich racji za wszelką cenę. Powiedziałaś za dużo. Zdecydowanie za dużo. Moim zdaniem, niektóre z treści Twoich wypowiedzi swobodnie można podpiąć pod paragraf. Pamiętaj, że faszyzm był ideologią zła - a propagowanie faszyzmu to przestępstwo. Aha, jako 14-latka postaraj się w przyszłości nie używać wulgaryzmów. To przerażające, jak wszechogarniające zło sieje w sercach młodych ludzi zwątpienie i uderza w podstawy istnienia. Kataryno - zmartwiło mnie wszystko to co napisałaś. Twój chwiejny kręgosłup moralny jest wyrazem postawy wykluczającej Ciebie praktycznie ze społeczeństwa. Dobrze tylko, że zło nigdy nie jest całkowitą nieobecnością dobra. Spróbuj nad tym pomyśleć. Pozdrawiam P.S. W kontekście tego tematu: abyśmy wszyscy byli zdrowi...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: „Q-integracji” czy ku likwidacji...? |
heheh nie dokladnie mi chodziło o takie przepisy , wiadomo młodość ma swoje prawa ale nie każdy jara trawe i pije bimber od zenka z lasu na domówkach , ja wole pełna kulturke w końcu to mój dom i gospodarz musi mieć w miare trzeźwy umysł ;] imprezka sie udała ale na przyszłość nie pogardze waszymi opowieściami o najlepszej bibie na chacie jaką mieliście w życiu :] pozdro for all
|
|
juz w białym , szybciej załatwiłem formalności
|
|
będzie relacja na białystockim
|
|
remis 1:1 !!!!!!!!!!
|
|
jaki wynik?
|
|
2-1 dla Kmity
|
|
Łomża schodzi na psy... Już na kilku tematach się wszyscy wyzywają, fajnie. :D ............
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |