czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dwaj działacze samorządowi SLD ze Starachowic zatrzymani przez CBŚ.

zasadniczo jak zdaze swój naprawić to też pojadę:)) we czwartek pewne panie zapraszają nas na całodniową wycieczkę:))

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dwaj działacze samorządowi SLD ze Starachowic zatrzymani przez CBŚ.

Jak narazie powstala nowa wersja www, w tym miesiacu bedzie szkolenie na sedziow sportowych zarowno samochodowych i motorowych. Na przelomie maja i czerwca planujemy zorganizowac jakis maly rajdzik. Niestety apele o pomoc na forum i po wyslaniu bezposrednio do ludzi maili nie dala najmniejszego rezultatu. Szkoda

michal

Czy takie rozwiązanie nie byłoby lepsze?:

http://autokacik.pl/files/270498056-npr-mapa2.jpg

Łomżanin

Pewnie tak.
Tatuś Walęsa przypnie sobie dwie Matki Boskie. Wyjaśni sądowi, że nikt nic nie rozumie oprócz niego. Koledzy w sukienkach go poprą, zmówią paciorek za zbłąkaną duszyczkę i będzie OK.
Oj, policjanci, którzy go zatrzymali, będą mieli kłopoty!!!

aleks

Niech se człek buduje, zobaczymy co wybuduje. Ważne żeby coś z tego wyszło.

http://www.joemonster.org/article.php?sid=2167&mode=thread&order=0&thold=0

"Jak donosi nasz anonimowy informator zbliżony do kręgów Sejmowej Komisji Śledczej już niebawem mają zostać przedstawione nowe dowody w sprawie Rywina. Dowodami tymi będą archiwa z internetowego komunikatora Gadu-Gadu Lwa Rywina oraz osób które miał na swojej liście kontaktów.

Kogo miał na liście Lew Rywin przedstawiamy powyżej a co zawierają archiwa, tego dowiemy się z najblizszych posiedzeń Sejmowej Komisji Śledczej.(JM)"

Łomżanin

Dwóch gości natknęło się w lesie na środku ścieżki na gówno. I dalej się sprzeczać czyje to, babskie czy chłopskie. Kiedy się już mocno posprzeczali i bliscy rękoczynów, zapytali sołtysa który owędy przechodził i poprosili o rozsądzenie.
Sołtys na to:
- Jasne że chłopskie. Po pierwsze, gdyby to było babskie, to by to było gdzieś w krzakach, a to jest na środku ścieżki. Po drugie gdyby
było babskie, to by było takie fikuśne jako, że baba dupą kręci, a to jest tak równiutko usrane. A po trzecie bo to moje własne.

michal

OJCIEC DYREKTOR - FUNDAMENTALISTA ISLAMSKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Łomżanin

A smurfy? Czysta orgia : ich tłum, Smurfetka tylko jedna. A Bolek i Lolek? Zadawali się obaj z Tolą. A Reksio? Przymilał się do wszystkich, Jakiś biseksualista!

".... ja wiem, że czasem są upadki i wzloty, dziewczyny to nic więcej jak tylko kłopoty...."

Zajrzyjcie sobie na nasza stronke www.automobilklub-lomzynski.prv.pl znajdziecie tam parę fajnych ogłoszeń o imprezach. Moze ktores z nic Was zainteresuje

Widzę, że byłeś na stronie ;-) Co tam słychać w wielkim świecie??

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Podzielam zdanie Zdzicha

andrzej jarota

A czy może ktoś sie przyjrzał jak wygląda nasz rynek przy stacji PKP i dworcu PKS. Popatrzcie na to po 18.00. w świetle zachodzącego słońca.
Krew mnie zalewa, jak widze ten brud, porozrywane niebieskie folie, papiery i kartony.
Czy z tym nie powinno sie czegoś zrobić w pierwszej kolejności?
Smutek i żal ściska ...

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Jest to projekt tymczasowy (umowa na 10lat) zagospodarowania terenu po PKP.
Jakie miasto taka władza.moj wygląd świadczy o mnie.
Piekna wizytowka miasta .:).........a moze nasi wlodarze nie jezdza Sikorskiego?
Proponuje im zaprosic pierwsza delegacje ,ktora przyjedzie z UE i pochwalic sie takim projektem zagospodarowania terenu.........

slyszalam ze przez szablak dobrze jechac kierunek Nowogrod;)

Łomżanin

...w. sumie .....jak najbardziej....

od zawsze Ziemie Łomżyńskie stanowiły północnowschodnie rubieże Mazowsza!

michal

sebek - chyba przesadzasz..... nie na każdym skrzyżowaniu tak jest w Łomży - to co? - te skrzyżowania są mniej cywilizowane...?
a w białymstoku z tego co pamietam na większości skrzyżowań w centrum (i na dużych skrzyżowaniach poza nim) też tak jest...... to ma być miarą rozwoju cywilizacyjnego miasta......?

...coś czuję, że miałeś pecha na któryms z tych "niecywilizowanych skrzyżowań" w Białymstoku..... :D

Łomżanin

Do Krzyśka

Kłaniam się głęboko. Szanując fanów PAPA DANCE nie będę już więcej komentował tematu ogólnego odbioru tego koncertu przez ludzi będących na muszli. (dodam tylko że ja i moja żona napewno, a ludzie którzy w trakcie początku koncertu opuścilii muszlę z powodu rozczarowania z pewnością nie będą zainteresowani, ani słuchaniem, ani kupywaniem płyt tej grupy, jesli takie się pojawią).
Kochani fani PAPA DANCE żebyście nie pomyśleli że nie ma we mnie za grosz człowieczeństwa, powiem tak:
Wy napewno będzie słuchać tych "ufoludów z epoki kamienia łupanego" (jak to określił Pysiaczek) i to wystarczy, bo warto jest robić coś pożytecznego nawet dla jednej duszyczki :-).

Krzyśku, w jednej ze swoich poprzednich odpowiedzi piszesz: " ... zespół nie korzystał z playbacku, co najwyżej pół playback i to nie wszystkich partii ...", jeśli to możliwe, napisz proszę mi które partie były puszczane z pół playbacku ? Nie przez złośliwość, ale ze zwykłej ciekawości pytam
i pozdrawiam.
Egon_Olsen.

o, widzę, że YARKO ma dzisiaj wolne... takiemu to dobrze...

Łomżanin

wnikliwa ty nie powinnać miec takiej ksywy tylko raczej podpierdalaczka.
4lomża.pl to nie jest miejsce dla takiej działalności. Jak masz cos do swojej szefowej to powiedz jej w oczy , zawiadom policje.

Bratnik

Jak śmiesz to SOLIDARNOSCIOWIEC !tak jak i TY.

Bratniak

mam wrażenie, ze łagodne przeboje to efekt tego, że radio łomża ma 5 płyt co jest spowodowane skąpstwem jego właściciela

A może by tak rowerkami do Częstochowy, zamiast jeździć bez intencji?
:)

hehehee...

Bratniak

Leszku
masz okazję nauczyć się czegoś od mędrca (czyli ode mnie)
Lekcja nr 1 naucz się na pamięć punktu drugiego poniższej definicji i .... codziennie rano deklamuj ten tekst przed lustrem:)

błazen m IV, DB. ~zna, Ms. błaźnie; lm M. te ~zny a. ci błaźni
1. «aktor cyrkowy występujący w roli komicznej; klown»
Błazen cyrkowy.
Grać rolę błazna.

2. «człowiek zachowujący się niepoważnie, ośmieszający się, stający się pośmiewiskiem; głupiec»

3. daw. «na dworach królewskich, wielkopańskich — osoba pełniąca zawód wesołka, mająca zabawiać, rozweselać; trefniś, żartowniś»

Pozdrawiam :D

Tiger

Ubogi masz zasób słownictwa... jak poznasz jakiś nowy wyraz to szybko napisz o tym na Forum.

Leszek,jak narazie to twoj muzg jest ubogi...myslenie Tobie chyba sprawia trudnosci bo cigle wypisujesz bzdury w swoich glupich postach...
Widze ze lubisz szczekac,moze najwyzsza pora zlozyc kaganiec ??wtedy bedziesz cicho...:P

Bratniak

angelika987 oj myślenie boli to widać to słychać to czuć u ciebie. Pomyśl co chciałem powiedzieć a potem piernicz te swoje dyrdymały.

Bratniak

religia z panem Sobocinskim jest super,a tak odnoszac sie do tematu, to jest to tipic ktory i tak nic nie zmieni,teraz sa takie czasy gdzie mlodziez bedzie coraz mniej uczeszczac do kosciola,a jesli chodzi o religie to zazwyczaj nie maja wyboru ze wzgledu na rodzicow...chyba lepiej jak chodza na nia i nic nie robia niz by mieli stac gdzies pod blaszakiem i pic np.piwo...:)

Bratniak

W 1905 r. klub wioślarski udostępnił salę gimnastyczną dla Kółka Gimnastycznego, którego członkami byli także wioślarze. Władze rosyjskie wykazały jednak nieprzychylność dla Kółka i instruktora Marwega, pochodzącego z Galicji. Po kilku tygodniach został zmuszony do opuszczenia Łomży, a Towarzystwo Wioślarskie z obawy o swoje istnienie odmówiło uczestnikom Kółka możliwości korzystania z sali. Kółko prowadziło identyczną działalność jak gniazdo Towarzystwa Gimnastycznego "Sokół". Dnia 17 lipca 1906 r. rozpoczęło w Łomży działalność Towarzystwo Gimnastyczne "Sokół". Działacze łomżyńskiego gniazda, wśród których wielu również było wioślarzami nie zrzeszyli się w Związku Towarzystw Gimnastycznych "Sokół" w zaborze rosyjskim. Powodem były obawy o podjęcie przez władze rosyjskie decyzji o rozwiązaniu "Sokoła". W 1907 r. obawy okazały się słuszne, a
podjęta decyzja o wstrzymaniu działalności dotyczyła także łomżyńskiego gniazda. Po rozwiązaniu "Sokoła" łomżyńscy wioślarze kontynowali taką samą działalność w Towarzystwie Higienicznym, a następnie w Towarzystwie Rozwoju Fizycznego.

Studia Łomżyńskie nr V cdn. ........................................

Bratniak

o, o, o.... Golfik w dieslu to jest to- nie do zdarcia. Racja Tomek!! Wódki mu...

Sars

Widzieliście nową stronę Radia Nadzieja?

Jeżeli nie to zobaczcie koniecznie. Myśle, że już niedługo, zgodnie z zapowiedziami będzie zmieniona strona 4lomza. Tamta jest super. Gratuluję. Dopieściliście ją do końca. Tak trzymać.

Sars

hm. jakos zagladalem ta wlasnie i ciagle ta sama strona. fracik, nie wiem, o czym mowisz. moze sie adres WWW zmienil ?

Sars

Czy jedzie ktoś jutro rano z Łomży i okolicy do Lublina i ma 2 wolne miejsca?

Sars

Czy ktoś z Łomży i okolic jedzie jutro (w sobotę) rano do Lublina i ma dwa wolne miejsca w aucie?

Sars

Poziom tematów jest okrutny......
Chłopie skąd ty sie urwałeś?
A może o dragi zapytasz?

Myślę jednak że Baśka to atrakcyjna kobietka. Przecież fachowiec od pralek przychodził do niej aż dwa razy :) Łysiejącemu 40-latkowi naprawił by od razu...

Przekręcone...tylko na czyją stronę.
Zdarzyło mi się ostatnio oglądać w jednej z łomżyńskich telewizji “dziennik”, którego powtórkę widziałem w dniu następnym (jako ze stale tego nie oglądam, słyszałem, że tak przez cały tydzień). Po takiej porcji ważnych informacji mogę się nazywać teraz “poinformowanym łomżyniakiem”: 35-lecie browaru (w tej tv po raz dziesiąty chyba), wspaniała uroczystość z Sz. P. Nr 10 (przecież nie mam nic przeciwko). Słowem: wszystko co najważniejsze w Łomży – prezesi o świetlanej przyszłości swoich przedsiębiorstw (-), dzieciaki o ruchu drogowym (+). Zupełnie jak w socjalistycznej kronice filmowej...cud, miód i orzeszki.
Przypadek szeroko opisany, ale by nie pozostawać dłużnym - “nasze” rozgłośnie radiowe nie są lepsze.
Od zawsze media służyły propagandzie, która kreowała “opinię publiczną”. Komu służą ogólnopolskie media (?)... to wiemy. Pytam więc komu służą “nasze” media? Czy ktoś zdraci mi tę tajemnicę?
Drodzy Panowie i Panie Dziennikarze. Reporterzy. Słówko do Was. Trochę odwagi...o wszystkim trzeba mówić... może przestańcie “głaskać” i nieco “uszczypnijcie”...niech zaboli. Poderwijcie się do lotu i rozgłoście tematy “niepokorne”, acz przecież tak popupalne (chociażby na tym forum).... Podejmijcie na warsztat jakąś “cytrynkę”, a nie wy się tylko w pomidora z władzą bawicie i pomagacie wpuszczać nas w maliny...

Przecież zawód dziennikarza to charyzma, w którą wpisana jest odwaga, ostre pióro, tnące fałsz głęboko do prawdy. Gdzie zgubiliście to pióro? Dajcie “to” ludziom ( i nie mówię tu o taniej sensacji, od tego były “Skandale”) a nie będziecie skomleć nad oglądalnością czy słuchalnością....
Jeżeli nie wiecie jak to się robi, posłuchajcie rano odważnych wywiadów w ogólnopolskich stajcach radiowych lub obejrzyjcie przy kolacji debaty w “dużych” telewizjach.
Nie jestem Waszym wrogiem Drodzy Redaktorzy i szkoda mi Waszej pracy, ale z bólem przerzucam kanał... Mnie mało obchodzi co się w Starachowicach czy Bagdadzie dzieje, daleko bardziej interesują mnie losy naszego miasta. Spełniajcie swoją rolę, bo wydaje mi się , że nie jestem sam.
Kto z Was podniesie rękawicę... niezależnie stanie w obornie prawdy, ideałów demokracji (tej lokalnej)... nagłośni choć jeden malutki( no maluteńki) lokalny przekręt, sztos, aferę...próżno pewnie wołać.
Popatrzcie co się dzieje. Społeczeństwo łomżyńskie ewoluuje w swej świadomości... wy nie dajecie mu prawdy, więc samo ją obnaża...zróbcie coś bo wyginiecie jak dinozaury pod lodowcem tego forum, na którym ludzie głośno powiedzą czego nigdzie nie można usłyszeć...
i nawet się posilę na wierszyk ku pokrzepieniu Waszych serc:

ODWAGI MŁODE ROBOTNIKI
NARÓD LICZY NA WAS
CZEKA NA WASZE WYNIKI.

To mówiłem ja: Jarząbek Wacław.

Sars

(no2)

Sars

...a teren dawnego Manhattanu na wylocie z Lomzy w strone Nowogrodu? Zapomniany, zarosniety okropnie...czyj?

Sars

Tiger jak sie okazuje to szanowna Pani M. Ch. czyta to forum :-) Co wiecej uzywa niektorych zwrotow (,,Milujmy naszych nieprzyjaciol" ) tak wiec Ktosiu gratuluje choc nie wiem czy jest czego :-) pozdro for mechaniak

Maniek kiedyś miał przygotowane miejsce w Kolnie na wypadek gdyby po posłowaniu nie mógł miękko wylądować w Łomży, tyle tylko że jego koleżka i kuzynek z AWS przepadł w wyborach i starostą nie został. Zobaczcie co się robi na chirurgii w Kolnie. mają tam jakiegoś Białorusina, kttóry robi takie zabiegi , że nasi łomżyńscy chirurdzy nawet o tym nie słyszeli a co dopiero robili. Już teraz sporo pacjentów z Łomży jeździ na laporoskopie i tarczyce do Kolna i Zambrowa. Jak tak dalej nasz dyrektor geniusz chirurgii będzie robił to pacjentów będzie musiał do operacji z łapanki brać.

(...)

Jest już prawidłowościa. że niektóre miernoty wpadają w furię po każdej relacji medialnej z moich działań zawodowych. Poprzednio, po relacji TV Łomża, jakiś rycerz pod trzema nazwami (ksebki=człowiek_z ratusza=wpwp) , teraz, po mojej rozmowie w Radiu BAB inny plecie jak potłuczony, dokładnie w tym samym tonie, co lokalny kacyk SLD. To potwierdza, że faktycznie wpadli w popłoch..
Psy już wyją ze strachu........a karawana idzie dalej.
Wybaczcie Forumowicze, ale na tym poziomie nie będę z nim dyskutował.

Sars

Wlasciciele powinni sprzatac po swoich pupilach... czesto po tych trawnikach biegaja dzieci... czasem sie one przewracaja...
Wogole dlaczego zwierzeta moga chodzi po trawnikach a ludzie z zasady nie powinni deptac trawnikow? Dlaczego, czlowiek gorszy od psa ? ;)

Sars

ja mam pomysł. porozmawiamy, co kto chce dostac pod choinke od Mikołaja :)

Sars

nie chamstwo bo tu chodzi ze innym sie nie podoba to co robimy w naszym smutnym miescie a to ze niektorzy nie umieja jezdzic swoimi pojazdami to ich sprawa. jeden lubi zbierac znaczki a drugi co innego.kazady ma inne zamilowania

pozdrowionka:golasz chemika gorala matysa sierry buziaka ja vivy idla reszty zaalogi

Spotkałem go na przystanku tutejszego mpk czyli si ti ej. Słowa nie umiał po angielsku, jego matka była polką, a przyjechał z warszawy. pomogłem mu kupić bilet i dojechać do oak park bo to po drodze. wieczorem umówiliśmy się w chicago by night (ładne czeskie barmanki... polecam... mnóstwo rosjanek - polecam, mnóstwo rosjan - nie polecam...). przegadaliśmy 2 godziny, choć obecni tam dziwnie się na nas patrzyli. Wiele opowiadał o kraju pochodzenia swego ojca, i podarował mi oryginalną etniczną gruchawkę do tańca plemiennego. Gruchałem całą powrotną drogę, bo ma fajny dźwięk czym doprowadzałem do szału Mariusza. Martwiłem się tylko z jednego powodu czy na nocnych zdjęciach będzie widać Davida, bo dawid ma czarną skórę jak noc listopadowa. Ale jego KORZENIE są polskie i najbardziej kocha flaki (poleciłem mu matysiaków - dobre flaki).
Nastepnego dnia odbierałem zdjęcia w łolgrins (wzór dla zakładów w polsce - dużo taniej w przeliczeniu na jedno zdjęcie, a gdy czekasz dobę drugi komplet gratis). I słyszę słowa Janek pomóż. Janek odwraca się, krzyczy Już już i wszystko jest o.k. oprócz tego że janek też jest czarny jak noc listopadowa.
Ruszam w niedzielę w miasto - może spotkam polską koreankę.

zapewne wszyscy słyszeliscie o loterii wizowej do USA ??? probowaliscie szczescia w tym roku albo poprzednich latach ?? jakie jest prawdopodobienstwo ze sie wylosuje ta zieloną karte czy jak to tam sie nazywa ?? ile % osob ja losuje wie ktos ?? co wogle o tym myslicie ?? pozdrawiam

A powiedz kto zabroni biednemu bogato żyć

Mój kelega z pracy wylosował.
Był na rozmowie z konsulem i niby wszystko OK, tylko, że teraz ma straszny dylemat - jechać, czy nie jechać.

Znam jeszcze 2 rodziny co wylosowały. Czyli szansa jest.

kaschia... ja i luzowanie...? ...to się mi udaje tylko w czasie odpadania.... a ja nie odpadam, a do łopotu nie lubię....

Owszem niech bedą wyłanczane ale nie o tak wczesnej godzinie
Ludzie czy Łomza ma zasypiać o 21 ?? bez przesady
Czy ktoś widział co sie działo latem jak Warszawa jechała na Mzury??

Wkleję teraz coś, co kiedyś dostałam od znajomych. co prawda English, ale chyba kazdy sobie z tym poradzi. wybaczcie, ale nie chce mi się tłumaczyć...
i to są moje życzenia: jak najwięcej takich właśnie chwil w życiu:

Think about them one at a time BEFORE going on to the next one.........IT
DOES MAKE YOU FEEL GOOD specially the thought at the end.

1. Falling in love.

2. Laughing so hard your face hurts.

3. A hot shower.

4. No lines at the supermarket

5. A special glance.

6. Getting mail.

7. Taking a drive on a pretty road.

8. Hearing your favorite song on the radio.

9. Lying in bed listening to the rain outside.

10. Hot towels fresh out of the dryer.

11. Finding the sweater you want is on sale for half price.

12. Chocolate milkshake. (or vanilla!) (or strawberry)

13. A long distance phone call.

14. A bubble bath.

15. Giggling.

16. A good conversation.

17. The beach.

18. Finding a $20 note in your coat from last winter.

19. Laughing at yourself.

20. Midnight phone calls that last for hours.

21. Running through sprinklers.

22. Laughing for absolutely no reason at all.

23. Having someone tell you that you're beautiful.

24. Laughing at an inside joke.

25. Friends.

26. Accidentally overhearing someone say something nice about you.

27. Waking up and realizing you still have a few hours left to sleep.

28. Your first kiss (either the very first or with a new partner).

29. Making new friends or spending time with old ones.

30. Playing with a new puppy.

31. Having someone play with your hair.

32. Sweet dreams.

33. Hot chocolate.

34. Road trips with friends.

35. Swinging on swings.

36. Wrapping presents under the Christmas tree while eating cookies and
drinking your favorite tipple.

37. Song lyrics printed inside your new CD so you can sing along without
feeling stupid.

38. Going to a really good concert.

39. Making eye contact with a cute stranger.

40. Winning a really competitive game.

41. Making chocolate chip cookies.

42. Having your friends send you home-made cookies.

43. Spending time with close friends.

44. Seeing smiles and hearing laughter from your friends.

45. Holding hands with someone you care about.

46. Running into an old friend and realizing that some things (good or
bad) never change.

47. Riding the best roller coasters over and over.

48. Watching the expression on someone's face as they open a much desired present from you.

49. Watching the sunrise.

50. Getting out of bed every morning and thanking God for another
beautiful day.

kasia :)

Radosnych Świąt Bożego Narodzenia, to najpiękniejsze świeta w roku, niech to piękno gości zawsze w naszych sercach .

Jacko mogłbyś sie przynajmniej w życzeniach powstrzymać od wulgarnych niedomowień.

Rowniez dziekuje Ci Piotrze za zyczenia,
...Tobie i wszystkim tu obecnym, znajomym i nieznajomym... skladam zyczenia spokojnych Swiat, pelnych ciepla domowej atmosfery, zapachu choinki unoszacego sie w poblizu i karpia na talerzu, bialego puchu zakrywajacego niedoskonalosci zimy za oknami, sianka pod obrusem i...malego snieznego "oplatka niosacego radosc i milosc" dzielona miedzy bliskich..... a takze zycze Wam szampanskiej zabawy Sylwestrowej i duzo pomyslnosci oraz sukcesow w nadchodzacym Nowym Roku 2004

Evaa

michal

Dziękuję ...

Dla Wszystkich Was i Każdego z osobna Życzenia Błogosławieństwa Bożego, Zdrowia, Radości, Powodzenia w życiu osobistym i zawodowym.
Pamiętajmy, że nowy rok musi być lepszym od tego, który mija. Razem możemy więcej.

Pozdrawiam MarekM

Ja tez zalaczam serdeczne zyczenia Wesolych Swiat Bozego Narodzenia i wszelkiej pomyslnosci w Nowym Roku wszystkim Lomzanom, tak tym 'lokalnym', jak i tym wszystkim rozrzuconym po swiecie.
Merry Christmas and a Happy New Year!
Rysiek

NAJdziwniejsze zwierzę: KARP.
Bo to niby ryba, a głos wydaje, wbrew przysłowiu, według którego nie ma on i cała jego rodzina głosu (do kompletu ubezwłasnowolnionych dodano dzieci). A mimo to karp zaraz po północy wydaje gromkie "Pójdźmy wszyscy do stajenki..." lub "Lulajże Jezuniu..." stymulując żołądki osób które raczyły go spożyć podczas wigilijnej kolacji. Wieść episkopatowa niesie, iż rozgłosu karpiom pozazdrościło lobby producentów wieprzowiny i przeforsowało możliwość wprowadzania do organizmu szynki i golonki podczas "Wilii". Obyczaj ów nie doczekał się jednakże aplauzu ze strony rodaków-Polaków, może dlatego, że skoro zadają oni kłam jednemu przysłowiu, to po powrocie z Pasterki promują inne - "Rybka lubi pływać". O golonce przysłowie milczy.

NAJbardziej zakompleksiona osoba. OLEŃKA BILLEWICZÓWNA.
Po raz dobrze 359 dowiedzieliśmy się, iż O.B. "nie jest godna całować" ran Andrzeja Kmicica. A ten biedak wciąż słaby i blady wlecze się rankiem do kościoła w towarzystwie wiernego Soroki, w nadziei, że może w te Święta, może Oleńka zmięknie.... a ta nie i nie !!!! Jam niegodna i basta!!! A gdyby się odważyła i pocałowała choć troszkę (jak kogucik swą kokoszkę), może by się Jedrusiowi na zdrowiu polepszyło i w lepszej kondycyji by się był powstał. Nic to. Świąt jeszcze u nas dostatek, może przy następnej emisji "Potopu" Oleńka zmięknie i cmoknie Kmicica w szramkę, bo ile to lat mozna w kompleksie żyć? Kaszpirowski to kompleksów nie ma - łapki na telewizor i leczymy, leczymy.... a ta Billewiczówna to uparta jakaś laska, to jest ekhm, Laszka naturalnie.

NAJbardziej zasłużona dla bezpieczeństwa ruchu drogowego osoba: MAREK POL.
Jak doniosły agencje, w Kumknimoszkach Twardychgłowach w powiecie Wszędybłędy Tamtejwładzy doszło do zderzenia dwóch rowerzystów. Kolizja miała miejsce dzięki aktywnej obronie tradycji bycia zaskakiwanymi przez zimę przez drogowców z Kumknimoszek Twardychgłów. Na szczęście rowerzyści nie odnieśli poważnych obrażeń, głównie dzięki temu, że poruszali się rowerami po bruku,a nie samochodami po drodze szybkiego ruchu. Chwała Bogu!! Pomyslcie co by było gdyby jechali autami!!! Na szczęście kocie łby skutecznie ocaliły im zycie. Badanie alkomatem obu uczestników kolizji wykazało, że jeden z nich wracał z Pasterki (4.12 rano), a drugi też miał ponad 2.50 promila we krwi. Obaj rowerzyści po wyjściu z Izby Wytrzeźwień w WszędyBłędach TamtychWładzach (???) zadeklarowali przekazywanie co miesiąc sumy 4 E (słownie: cztery euro) na Fundusz Budowy Pomnika dla Wicepremiera od Autostrad ze swoich dopłat do posiadanych użytków rolnych.

a ja dostałem kapcie i stojak na kĄpakty ;-) a od Izy koszulę w krateczkę.
to co?? byśmy za rok doczekali.....!
HEJ!

W Łomży rzadko są fajne imprezy na powietrzu i ta się niezbyt różniła od innych, ale fakt faktem miasto nie ma zbyt dużo funduszy

Ty kolo ale właściwie po co to......napisz sobie to w notatniczku i już...

...i co teraz ? Teraz bedziemy PROBOWAC (przynajmniej) realizowac zyczenia skladane sobie w watku ZYCZENIA NOWOROCZNE:)))

zgadzam sie ze fajerwerki ktore miasto zaproponowało nie były imponujące ale lapsze takie jakzadne !! a atmosfera była super jak mowicie !! napewno trzeba na to troszke funduszy i w tym zawsze problem !! pozdrawiam

Ja w przeciwieństwie do Was nie zauważyłem zaniedbań ze strony służb miejskich. Wczoraj, czyli dzień wolny od pracy, widziałem wielu gospodarzy odśnieżających z uporem nawet najmniej uczęszczane chodniki, natomiast o godzinie 2 w nocy pod moim blokiem, na małej, osiedlowej uliczce widziałem przejeżdżający pług śnieżny. Raczej więc, evo, służby drogowe urlopu nie mają.

juz dawno mówiłem , że tych urzędników z ratusza Pan Prezydent winien rozgonic . Nawet fajerwerki podpie.... ..

Cytat:
"Rozpoczęło się przygotowywanie dokumentacji na remonty 25 bloków mieszkalnych w rejonie łomżyńskiej starówki, objętych tzw. programem rewitalizacji. Łomżyński samorząd zgłosił ten program do finansowania z funduszy strukturalnych Unii Europejskiej."
Podobno do tych kosztów "doliczono" także remont budynku na Sadowej (dawny WDK,Liceum Społeczne dzisiaj) i coś tam jeszcze z tej branży. Czy znowu ktoś się 'przyssał' cichaczem do społecznych pieniędzy? Czy to ma być jedyny efekt intronizacji? A czy UE wie kogo finansuje?

12 listopada 1918 r. w związku ze zmianą sytuacji politycznej i wojskowej w Europie, a także wskutek działania miejscowej Polskiej Organizacji Wojskowej Łomża stała się wolna. W grudniu 1918 r. w siedzibie zimowej wioślarze gościli komisarza rządowego do spraw wyborów Jankowskiego. Odpowiadał on na pytania dotyczące ordynacji do styczniowych wyborów. Odbyła się także dyskusja na temat: "Zadania demokracji polskiej wobec wyborów".
W styczniu 1919 r. w czasie koncertu - rautu wioślarze przy współudziale Ligi Kobiet i Towarzystwa Muzycznego "Lutnia" przeprowadzili zbiórkę pieniędzy dla obrońców Lwowa.

Studia Łomżyńskie nr V cdn. ......................................................

Yeah, MAAAAAANN, szacunek!!!! Respect 4 U!!!!!!! YEEEAAAHH!!!!
;)
Na szczęście inaczej niż w prawie o wypieraniu dobrego pieniądza przez gorszy i o wypieraniu złej władzy przez gorszą, dobre myśli i optymizm zazwyczaj wypierają złe i pesymizm. Nowy rok to NOWA szansa,

YEEEEAHHHH, maaaaaannn, f*** !!!

i gdyby ktoś zapomniał:

YEAAAHHHH MAAANNN!! RESPECT 4 ALL!!
;)

HEH
humor ewidentnie humor

O tak. Ale niemowmy tylko o Łomży. W innych Miastach jest podobnie. A dzięki temu mamy Polskę jaką mamy. Z wojskiem fakt. Bylby kto obsłuzyć fajerwerki :P

To forum nie jest miejscem do umieszczania reklam i spamów. Proszę umieścić tą reklamę w dziale "ogłoszenia", i kieruję prośbę do administratora forum o usunięcie powyższego postu.

SZUKAM CHĘTNYCH DO PISANIA PETYCJI NA NEO ( oczywiście ich klientów). propozycje składajcie na forum ( tam jest założony komentarz kto jest z neo niech wejdzie), wyślemy tą petycję to Rzecznika Praw Konsumenta a kopię do szefa .......Neo. ( pamiętajcie o podaniu swojego -maila).

Chodzi głównie o kiepsko działający internet, o jego brak czesami ( ostatnio 5 dni) i o kiepski serwis ( czekanie po kilka dni aż ktoś przyjedzie).

Przez takie zachowania policji to mam dla nich jak najwiekszo pogarde.
I jest to prawda czytaliście może artykuł w ostatnich kontaktach jak to łomżyńska policja pałuje ludzi wracajocych z dyskoteki. Jakiś chłopaków spałowali i to równo i to w jaki sposób zasłaniajoc reką usta zeby nic nie było słychać a drugi wali pało po nogach. Poczytajcie cała sprawa jest dobrze opisana.
A wiecie co powiedział policjant który zapałował kibica ze słupska (sprawa była głosna pare lat temu) na pytanie ile razy pan mogł go uderzyć. Policjant niewiem jak sie pałuje to ręka sama chodzi.

Napewno są w policji porzodni funkcjonariusze ale są i zwyrodnialcy którzy myślą ze można wszystko im jak za komuny. Bo prawda jest taka ze prawo chroni przestepców i policjantów a nie uczciwych obywateli. Nie jeden policjant ma na swoim koncie jakies przekrety czy korzysci wprost do kieszeni to jest pewne taki zawód tego nie da sie uniknoć.

Administrator, czy ja cie przez przypadek nie znam ? ;)
Bo chyba taki sam "numer" zrobiles na elomza.com ?? nieprawdaz ??

Rzecznik nic tu nie pomoże. Trzeba skierować sprawę do sądu o odszkodowanie za nienależyte wykonanie umowy. Wczesniej wystąpić z żądaniem takiego odszkodowania to tej firmy, ktora prawdopodobnie odmowi wypłaty. Będzie to dodatkowy załącznik dla sądu.

Marecki podaj namiary na siebie to raze coś pokombinujemy co Ty na to. Mój e-mail to redds31@interia.pl może nawet i podamy ich do sądu.

mandat mandatem ale 250 zł na ptrzejsciu na czerwonym swietle to moim zdaniem lekka przesada !! dzisiaj miałem przyjemnosc siedziec w fordziku naszych kolegow i zapytałem sie z ciekawoasci czy to mozliwe ze ktos dostał 250 zł za przejscie na czerwonym swietle ?? i tak !! to mozliwe !!! ale i tak moja gadka nie pomogła dostalęm 4 punkty i 150 zł za jazde bez pasow i na dwu pasmowce po lewym pasie !! ale tak sobie siedziałęm w tym fordziku i na około 10 samochodow jakie przed nami migneło to 6-7 jechało lewym pasem !! był on po prostu słabiej odsniezony jak lewy !! i ja pozwoliłem sobie powiedziec ze nie tylko ja tak jezdze ale jak widac inni tez to byl tylko taki text panie Piotrze my jeszcze nie skonczylismy rozmawiac czy ja mam jeszcze cos do powiedzenia :))) wiec przestałęm dyskusje :))) ale było fajnie !! spotkac kolegow !!! precz z reklama na forum !! pozdrawiam i uwazajcie na naszych niebieskich kolegow !!!

Michał masz w sumie rację że odpowiedzialność za pacjenta bierze lekarz ale z drugiej strony pokaż takiego który odpowiedział za swoje błędy. Lekarze biorą kasę i popełniając błędy pozostają bezkarni.

Radziłabym najpierw sprawdzić w umowie czy nie ma tam zdanka "firma zastrzega sobie prawo do przejściowych problemów..." itd itp Znając życie na pewno coś takiego tam stoi maczkiem na samym dole i trzeba silnego mikroskopu żeby to przeczytać...

mik

Na takie firmy nie ma raczej bata, a przynajmniej narazie. Myślę, że skierowanie sprawy do sądu lub do inspekcji handlowej trzeba traktować jako ostateczność. Najpierw spróbujcie się dogadać po "dobroci".

Ja miałem przez rok net w firmie iNet. Mieści się ona na piętrze w ciągu sklepów przy Dmowskiego. Miałem 64kbps i był to rok częsciej rozpaczy niż zadowolenia. Płaciłem spore jak na mnie sumy a i tak wciąż były problemy: przestoje w dostawie netu, horendalnie wysoki ping (cs'owcy wiedzą o co chodzi), serwis do bani. Moje telefony i prośby o załatwienie sprawy nic nie dawały. Serwis przychodził lub nie,a jak już przychodził to było ich 3 i w rezultacie stanęło na tym, że muszę sobie zupdatować system operacyjny. Jak sceny z "usterki" z TVNu. Poza tym panie księgowe przez 6 miesięcy nie mogły zaksięgopwać moich wpłat za 2 pierwsze miesiące.

Zanim ktoś założy net niech wybierze sobie solidną i dużą firmę. Wiem że solidność jest ciężko ocenić. Wielkość irmy oceniajcie nie po ilości bloków które obsługuje, ale po ilości miast i województw,w których działa.

Teraz mam net w TVK Vectra 40% taniej przy takim samym transferze czyli 64 kbps. Gram w cs'a często i pingi mam zajebiste. Poza tym serwis jest spoko i nie ma problemów z płatnością. W naszym kraju jest sporo dobrych firm zakładających net. Nie dajcie się nabrać na firmy krzaki.

Etam markac nie denerwuj admina !!! Bo sie wkurzy i Cię wykopie. Może rozpoczniemy nowy temat co? Np. wyższość oprogramowania Open Source nad produktami komercyjnymi. O To jest niegłupie.

Widziałem dzisiaj w Telewizji Białystok rozmowę z jednym z białostockich strażników miejskich. Nie wiedziałem, że w chwili obecnej również Straż Miejska ma możliwość wręczenia takiego mandatu o jakim się rozpisujecie -zwiększono uprawnienia naszym strażnikom. Za przejście przez jezdnię w niewyznaczonym miejscu obecnie kara wynosi 100 zł za przejście na czerwonym świetle dokładnie 250 zł. Moim zdaniem to dużo - jednak sama świadomość u pieszych, że istnieją aż tak wysokie kary może nie jedno istnienie uratuje....

Pozdrawiam

Tiger

aaa i jeszcze jedno- "ham" sie przez "ch" pisze :))

Martinez od 03.01.04 śledzę na tej stronie Twoje żałobne rapsodje na temat krzywdy jaka Ci się stała.Jak jestem w temacie to o 15.00 za przebieganie na pasach przy czerwonym świetle dostał byś 300 PLN,gdyż teraz sumuje się wykroczenia.Każdy sprawca wykroczenia,czy to przestępstwa powinien mieć świadomość,że będzie ujawniony przez policję i proporcjonalnie do jego czynu ukarany.Myślę że masz dla kogoś żyć,a nie jak "święta krowa" łazisz po skrzyżowaniu,a tak wogóle to ponoć po sylwestrze jeszcze nie byłeś wczorajszy, żeby przy trzech samochodach
nie widzieć mondziaka,oj chyba było ich więcej?,a może staruszka na siłę przeprowadzała Cię na czerwonym,żeby zdobyć odznakę sprawności?
Przestań publicznie użalać się nad swoim olewaniem prawa bo wykroczenie
popełniłeś świadomie,a mandaty nie są od dzisiaj,a tylko zmienił się cennik,chyba masz dostęp do wiadomości?Już małe dzieci w przedszkolu
policja uczy"czerwone -stój,zielone -idź,a żółte to uwaga",chyba ,że miałeś
grypkę i nie byłeś na lekcji.Powodzenia na zzzzzzzzzzzzzielonym.

...aaaa ....od 126p..... :) ....hmmmm.... ja w swoim rowerze też nie potrzebuję.... możecie brać

:D

noi ???

A Pamiętacie sprawę kiedy to kierowcy autobusów nie wydawali reszty za zakupiony bilet, coś było że nigdy nie mieli wydać 20 groszy czy jakoś tak, sprawa była kiedyś nagłaśniana przez Radio Łomża gdzieś ze 2 lata temu??????????????????????????????????????????????????????????

Gełczyniątko, dzięki za radę, ale w domku jednorodzinnym mieszka mi się lepiej niż w bloku, mam neta z ...neo i narazie chodzi mi kiepsko, ale szef powiedział że coś z tym zrobi. Ma na to dwa tygodnie po tym czasie albo zrywam z nimi umowę i zakładam neta w firmie INET, albo nie będę miał netka bo neostrada jest poprostu zadroga jak na Łomżyńskie zarobki moich rodziców ( chociaż każdy wie że neostrada jest *********), a firma NASK, która wchodzi do Łomży będziemiała takie ceny że w głowie się neimieście ( 64 za 200-300 zł za miesiąc), lepsze łącza około 2000zł za miesiąc więc uważam to za istną parodię.

To chyba w łomżyńskim szpitalu cichaczem zaczęli produkować klony ludzkie!
Dlatego pewnie niektórzy medycy nie mają czasu dla pacjentów! Trzeba się teraz dobrze rozglądać na ulicy...psia mać!

...i z piersiówką w zanadrzu.....

Ostatni ogłosili, że tylko 1% Polaków zarabia tyle, co średnia w UE! Jak to się ma do naszej, ale tej prawdziwej rzeczywistości?

Elo , było już autami na 400m to teraz sankami na barbórce .Jeszcze w życiu nie jechałem za furką 150km/h ,trzeba skosztować tej przyjemności .
pozdrowionka dla bacy,gołego, chemika ,kopary, matysa, buchaja B.(mającego szczególne wzgledy w schronisku p...:), cibora, borysa itd. od

CTC(QuaitlY)Sierra

Elo , było już autami na 400m to teraz sankami na barbórce .Jeszcze w życiu nie jechałem za furką 150km/h ,trzeba skosztować tej przyjemności .
pozdrowionka dla bacy,gołego, chemika ,kopary, matysa, buchaja B.(mającego szczególne wzgledy w schronisku p...:), cibora, borysa itd. od

CTC(QuaitlY)Sierra

CTC(QuaitlY)Sierra

CTC(QuaitlY)Sierra
Mruczek napisał(a):

iguana z takim oryginalnym nickiem eeeeeeeee kiedyś spotkasz lepszego ... :)

Pozdrawiam Cię :)

Dobra nie kłóćcie się.

Redds i Kolubm idziemy stąd.

a dobra zrsztą to ja, tylko w różnych nickach.

Dobra Narka :)

Listy milosne nic nie daja, poza tym, ze dziewczyna wie kto to napisal. Teksty o gromadkach dzieci tez nie...
Facet musi sie podobac, tzn. nie wygladac jak chwiej, intrygowac, zachwycac swoja osoba, musi byc twardym romantykiem, musi plakac i smiac sie glosno, gdy ma na to ochota, a nie ukrywac swoje uczucia pod maska nie wiadomo kogo. I zadne metody nie sa potrzebne... zawsze znajdzie sie ktos, dla kogo bedziecie najwazniejsi na swiecie.

Nie wiem czy wiecie ale zawsze strażacy sprzątają szkła i te mniejsze śmieci po wypadkach od zawsze tak było. Tylko czemu za każdym razem ja widze resztki szkła na ulicy, szkła od szyby samochodowej??

snieg jest żółty bo i mocz jest żółty.....

no chyba że jest się generałem w czasie stanu wojennego....

Pomysł super!

Hehe...

Zgadzam się z Tobą, ale nie we wszystkim. Dostęp do Owsiaka nie jest rzeczą trudną - jeśli tylko chcesz. To nie polityk, typu Jan Rokita, który nie ma komórki. Bez problemów można zdobyć numer telefonu Owsiaka i szybko się z nim dogadać. Poza tym, można też zgłosić się do pomocy do już istniejącego łomżyńskiego sztabu WOŚP.

Masz rację, że krytyka wynika z troski o jakość, tyle że w kilku tych radosnych postach zabrakło krytyki. Zwróc uwagę: jeden gość wypowiada się na temat organizacji imprezy, na której nie był, inna forumowiczka rzuca ostre słowa na temat "atrakcyjnych" do słuchania paniach z BAB, a autor tematu wyciąga daleko idące wnioski o poziomie intelektualnym kierownictwa radia.

To nie wygląda na krytykę.
Nie widzę tu rad, jak poprawić poziom audycji albo sugestii, co zrobić w przyszłym roku, by XIII Finał WOŚP w Łomży wszystkim się podobał.

Pozdrawiam.
grover

( Czesławie, mógłbyś podesłać mi swój adres e-mail? ...mój znajdziesz w profilu pod http:// :) )

bardzo dobrze, opisujmy takie rzeczy

jeśli po Twojej wypowiedzi, lordek, chociaż jedna osoba zrezygnuje z kontaktów z tymi złodziejami to już sukces

Teraz jak ktoś wybije Ci szybę w samochodzie, to żeby dostać odszkodowanie od PZU, będziesz musiał jeszcze poprzecinać sobie opony i poskakać po dachu. Wtedy szkody przekroczą 400 zł.

Paranoja!

Pozdrawiam.
grover

A ja slyszalem ze wszystko sie zaczelo od jakiejs akcji policji w jakims wieksym miescie zwiazanej z konkretnym piratem, kopiujacym i sprzedajacym cd. Policja w jakis sposob dostala liste osob ktorzy byli klijentami tego pirata i zrobila im rewizje a prasa i internaci to wszystko rozdmuchali i zaczeli straszyc biednych ludzi.
Ps. jesli chcecie byc szczesliwi to zainstalujcie sobie linuksa, ja mam go od kilku miesiecy i bardzo go sobie chwale, jest w 100% legalny i darmowy

Ja mialem samochod firmowy ubezpieczony w PZU Tczew, wypadek przytrafil mi sie na trasie Kolno-Pisz. Zadzwonilem z assistance do salonu forda w Ostrolece i oni sciagneli moj samochod do swojego salonu a ja pojechalem na pogotowie w Lomzy gdyz wpadlo mi szklo do oka. Na dzien drugi jak obliguja mnie przepisy, poszedlem do PZU Lomza zglosic szkode gdyz jest to moje miejsce zamieszkania.
"Pan likwidator" uslyszawszy moja opowiesc stwierdzil ze powinienem zglosic szkode w PZU Ostroleka. Odpowiedzialem ze:
- nie wiem gdzie jest siedziba PZU Ostroleka;
- nie mam samochodu bo jest rozbity;
- nawet gdybym mial to mam uszkodzone oko i zakaz prowadzenia, czytania, ogladania TV itp;
- powyzsze wiaze sie z tym ze mam L4 i nie powinienem oddalac sie od domu;
- i na koniec, ze z Lomzy sie nie rusze!
"Pan likwidator" po moim monologu podal mi biala karteczke format A4 i powiedzial zebym napisal jaka mam wizje likwidacji tej szkody. Zadzwonilem do zaprzyjaznionej konkurencji w ktorej likwidator powiedzial mi ze PZU ma psi obowiazek przyjac zgloszenie mojej szkody. Uzbrojony w nowe argumenty udalem sie ponownie do PZU. Po mojej tyradzie "Pan likwidator" udal sie na konsultacje do swojego kierownika ale wychodzac z pomieszczenia tak p....l drzwiami ze o malo nie wylecialy z futryna. Zgloszenie szkody zostalo przyjete ale likwidowano je rowno 3 miesiace.

OJ chyba nie ten adres , w lomzy nie ma takich ludzi , a jak sa to wydaje mi sie ze juz pozajmowani, no ale moze ktos sie zglosi , ja kiedys pisalem do gazetki szkolnej i prowadzilem radiowezel :) ehhh piekne lata

W najbliższy weekend ma być rozegrany terniej piłki halowej o puchar Prezydenta Łomży. Czy ma może ktoś z was terminarz tych rozgrywek (o której godzinie grają ze sobą poszczególne drużyny)?

Szkoda niestety, ze caly system pracuje pod kontrola Windows. Za co niestety placa podatnicy. To co jest za darmo nie musi i _NIE_JEST_!!! gorsze, ani wolniejsze a na pewno bezpieczniejsze i wydajniejsze... i nie trzeba placic za aktualizacje ;)

Zamiast pieniadze podatnikow wydawac na system operacyjny windows, moze warto zainwestowac w grupy tworzace polskie dystrybucje Linuksa (PLD, Aurox), tak jak robia np. Niemcy, Wielka Brytania, Rosja a nawet Chiny.

Moze juz czas by polscy politycy zrozumieli, ze uzywajac oprogramowania OpenSource, nie placi sie nikomu pieniedzy, a zaoszczedzone kwoty, mozna wydac na edukacje i ochrone zdrowia.

mecze zaczynają się o 9... czy 9.30 :) będzie zabawnie :)

Student WSA takie "wrota" w 2-3 dni, by zrobil...i oczywiscie 1.500zl wzial... :D

na pewno jest Bielicka i prof. Tazbir...... chyba

Sars

Można to z pewnością tak interpretować, ale zbytnio przypomina to państwo zaborcze.

Sars

W YAM CAFFE BYŁA IMPREZKA W SOBOTE??? A KTO ZAPUSZCZAŁ NUTE???
BOJEŚLI BYŁ TEN CO ZWYKLE "PUSZCZACZ", TO DOBRZE, ŻE MNIE TAM NIE BYŁO!!!

Do TALESa: Gdzie i kiedy można posłuchać twoich mix-ów (prócz ATOMu)???

moje gg #120804

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org