czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
REFERENDUM!!!

SxxxK: moze nie mowimy o tej samej Pani, bo kiedys tam zeczywiscie byla mila osoba. No ale chociaż minimalny szakunec by się przydał :)

orzech555: w VIPIE fakt, mają nie źwieże ważywa ale pizza nie jest taka zła, więc ją polecam.

co do Savany to wg. mnie jest to taka sama pizza jak w np. w D'Angello, taka zwykła, na zwykłym ciescie niczym nie wyróżniającym się.

a co myślicie o hot dogach na Statoil?? :P

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: REFERENDUM!!!

Peperka to jest numer DJ-a .... polecam

Pozdrawiam

601967188

Ja tez polecam Marka
Idealny DJ na wesele

Idzcie proponuję na WIT w Warszawie:] Niby private ale koszą jak ta lala:) Multum ludzi co roku repetuje bo myśleli że będzie gładko,miło i przyjemnie:) Wiadomo jak w każdej szkole są przedmioty luzackie ale i są też niezłe kosiary... Podjeście profesorów ja wam godom:)

olo

'Nie dawaj a wymagaj'

Wychodzi na to, że kazdy człowiek leczący się w łomżyńskim szpitalu daje łapówki kultywując te piękną tradycję. Czysta przyjemność.

Ile razy jest tak, że człowiek zdycha z bólu i dostanie leki dopiero po wręczonej kopercie? Ile razy ciążarnej kobiecie przedłuża się termin, nie mogą wywołać porodu, wystarczą minuty, żeby stała się tragedia i dziecko było kaleką do końca życia - wszystko wraca do normy po wręczeniu koperty.

I co, wydaje Ci się, Panidomu, że człowiek będący w takiej bądź podobnej sytuacji nie wyciągnie ręki z łapówką? Dla jakiej idei ma cierpieć albo narażać się na kalectwo? Co to zmieni, że ktoś nie da w łapę?

Czy znalazł się choć jeden lekarz, który nie wziął łapówki i robił to co do niego należy, bo tak się składa, że jest w pracy i wybrał taki zawód???

Cała sytuacja jest chora. Służba zdrowia powinna być prywatna. Żaden lekarz nie robiłby mi łaski, że wpuści mnie do gabinetu i postawi diagnozę. I może w końcu byłaby większa konkurencja i to doświadczenie i wiedza lekarza decydowałyby ile zarobi.

W Łomży jest rzeczywiście garstka lekarzy z powołania. I nie są to stare wygi, które siedzą w szpitalu i nie wpuszczają w swoje kręgi i układy ludzi, którzy się nie godzą na zachowanie tych konowałów.

I jeszcze ta wypowiedź kataryny 'ona wcale dużo nie wypiła'.... K*** mać! A co to za różnca?! Chciałabyś kataryna, żeby operował Cię 'trochę pijany' kolega twojgo tatusia lekarza? Wątpię.

Temat rzeka. Szkoda, że i tak nic nie zmienimy. Możemy sobie pogadać. A lekarze i tak się z nas śmieją. I to za nasze pieniądze.

Pozdrawiam,
kaschia

ja lubiłem Chilli Pizza :) ale obsługa to ostatnio naprawdę podupadła i to bardzo ...

Ps. kiedyś było dużo fajniej i milej na pewno...

Jeżeli chcesz zjeść w miłej atmosferze i napić się dobrego wina to polecam Cztery Pory Roku. Jeżeli tanio i syto to Savannę. Pozdrawiam;)

olo

hmmmmm switnie to uchwyciles w "prawie"

DiDi

wbijaj się do jagi , mieszkam tam i roboty pełno i lepiej opłaco

kaschia:

"Czy znalazł się choć jeden lekarz, który nie wziął łapówki i robił to co do niego należy, bo tak się składa, że jest w pracy i wybrał taki zawód???"

Przynajmniej jeden-tak. Osobą z mojej rodziny zajmował się z pełnym profesjonalizmem i bez łapówki, UWAGA, UWAGA... ortopeda. Nie zaszkodził, a wręcz przeciwnie. Ponieważ pacjent panikował, lekarz wolał skonsultować swoją diagnozę i telefonicznie załatwił spotkanie ze swoim kolegą- autorytetem spoza Łomży, który (też bezpłatnie) tę diagnozę potwierdził.

Inna sprawa, że można by zapytać np.panie w kioskach spożywczo- warzywnych przy blokach "lekarskich" w Perspektywie albo w sklepiku w szpitalu ile kaw trafia do nich z powrotem, z "rynku wtórnego" od lekarzy, którzy nie są w stanie wypić wszystkiego, co im "wdzięczni pacjenci" znoszą.

Kiedyś po to były komisy obracające po kilka(naście) razy jednym koniakiem....

Śrubokręty do rozkręcania telefonów ( Torx)

Kupisz w sklepie elektronicznym POLMAR koło Łosia kupywałem tam kiedyś

juz odnalazłem dzięki :-)

zmarł czy zginoł tragicznie o to jest pytanie??

tam gdzie roboty pełn[B]O[/B] i tam gdzie lepiej płaco musi być suuuper

prawdomuwny jak wrażenia?

'lom.vectranet.pl' ma jakieś swoje bazy w Białymstoku?

olo

Właśnie

Ile % od zebranej kwoty weźmie fundacja? Tyle co bierze cartitas?

kataryna swiadczy o twojej niedojrzalosci i o spaczonym pogladzie na zycie na pewno. mam nadzieje, ze moze chociaz jak dorosniesz to zobaczysz jakie bzdury wypisywalas. albo przystap do jakiejs partii faszystowskiej, oni tez za swietny pomysl uznali oczyszczanie swiata z niewygodnych dla nich osob;) masz racje, jestes bardzo dojrzala. jasne ja i reszta wierzymy mediom, wolisz pomijac fakt, ze opisujemy swoje doswiadczenia z lomzynskim szpitalem, bo musialabys przyjac do wiadomosci, ze nie jest tak rozowo jak opowiadasz. ciekawe jaka bys byla madra, gdybys sama wyladowala w szpitalu bez znajomosci, pewnie by ci mina zrzedla. Co do twojego krojenia umarlych, to zanim zrobilabys specjalizacje, zakladam ze przez jakis czas musialabys popracowac z pacjentami i nie zycze im kontaktu z taka osoba.
Twoich rewelacji o tym, jak to lekarze nie sa bogaci, maja po prostu lepiej zarabiajacego malzonka to juz szkoda komentowac.. Znaczy wszyscy pobieraja sie dla kasy? Bo bylby to zaiste niezwykly zbieg okolicznosci, ze wszyscy biedni lekarze trafili na bogatych malzonkow. Nie wiem tez, czemu nazywaloby sie to osiedlem Medyk wtedy... ale ja jestem za glupi, zeby cokolwiek zrozumiec, w przeciwienstwie do ciebie... blyszcz dalej intelektem, nie dyskutuje juz z toba bo nie ma o czym, niepotrzebnie dalem ci sie sprowadzic do twojego poziomu, bo zanizasz go systematycznie.

Krab, nie wrzucamy wszystkich do jednego wora, niestety skala zjawiska jest na tyle duza, ze przyslania tych uczciwych, wiec nie ma co mowic ze to garstka. Zreszta poza samym lapowkarstwem, pozostaje jeszcze kwestia jakosci leczenia i troski o pacjenta, a z tym juz roznie jest u nas. Mnie np. rana po zabiegu goila sie 3 miesiace zamiast tygodnia i pies z kulawa noga sie tym nie zainteresowal. wypisali mnie ze szpitala i kazali tylko przyjsc na zdjecie szwow, zadnych badan kontrolnych, zadnego dodatkowego leczenia, bo trzeba by bylo sprawdzic co jest nie tak i sie tym zajac... przeciez to dodatkowy klopot. Lepiej udawac, ze wszystko jest ok.

Zdaje sobie sprawe, ze wielka role odgrywa tu sam chory system, pisalem zreszta juz o tym na forum, ale podejscie lekarzy tez moze duzo zmienic.

Romi z tymi placami to ja nie wiem, czy to ma miejsce w calej budzetowce, bo znam przyklady na to, ze jest zgola inaczej. W niektorych instytucjach panstwowych za prosta prace otrzymuje sie raczej wysokie wynagrodzenia, wiec chyba jednak nie jest tak zle. I mimo wszystko jestem zdania, ze trzeba byc menda, zeby odbijac sobie na pacjencie swoje frustracje z powodu niskich zarobkow. Pacjent jest temu winien, ze ze swoich pieniedzy jest jeszcze opluwany i traktowany jak smiec?

Jeszcze raz podkreslam, ze nie pisze o wszystkich, bo z pewnoscia jest czesc uczciwych lekarzy. Za duzo jednak tych wszystkich patologii, zeby to przemilczac. Powinni zmienic w pierwszej kolejnosci chory system, ale lekarze tez powinni skorygowac swoje podejscie do ludzi.

zaraz puszczę pawia

Oficjalna strona Urzędu Miejskiego podaje, że miasto Łomża zostanie uhonorowane tytułem "Gmina Fair Play 2006"!!! Czyżby więc w naszym kochanym mieście było o wiele lepiej niż sądzi część osób z tego forum i niektórzy dziennikarze? Może wcale nie jest tak źle. W końcu o przyznaniu tego wyróżnienia decydowały chyba niezależne osoby.
Najwyższy już czas spojrzeć na Łomżę realnym okiem, a nie przez pryzmat wiecznego pesymizmu, bo w końcu nie jest tak źle z naszym miastem i w naszym mieście!

remix

corvette jak można się zpaytać to jaki masz wózek że chcesz go ze zobą wziąć?

zrobiłbym to samo żebym był mocno przywiązany : ))

gównomuwny cielaku ty lepiej wogle nie pisz nic !!!! i wyjaazd do sledziowa !!!!!!!!!!!!!!

Taki jakiś smrud spalenizno i taki biały dym co się pali do cholery i to gdzieś w centrum miasta?!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org