czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
w koncu i goral Pieronek sie przebudzil i przejzal na slepia? brawo!!!!

tego ŁKS-iaka??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: w koncu i goral Pieronek sie przebudzil i przejzal na slepia? brawo!!!!

Krzychu007, możesz napisać jaki to program

to nie lepiej mioczkoś ci pojsc dio burdlu??

Jurand

"ja" jesli masz taka dusze jak tutaj wypowiedzi,no, no tylko tobie wspołczuc-jednym slowem dno!

Jurand

Kubica szaleje w Turcji.
Mokry tor, olbrzymia prędkość na krawędzi przyczepności i Kubica w ataku!

a to z ciebie taki kibic, że lubisz swój klub gdy tylko wygrywa? widać, że jesteś jednym z wielu kibiców sukcesu którzy pojawili sie w poprzednim sezonie gdy wygrywaliśmy mecz za meczem, jak dla mnie to Łks moze przegrywac mecz za meczem, moze spasc spowrotem do 3 ligi ale zawsze będzie w moim sercu

CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIE
W MOIM SERCU ŁKS I NA DOBRE I NA ZŁE.........

Lublin II mojego sąsiada posiada nawet funcje "speed car"

olo

Polecam INTROLAN wcześniej mieszkałem na moniuszki 2 i SUPER DZIAŁA a w IST to różnie bywa ;P

Treść jest ukryta

Mam dla wszystkich forumowiczów i kibiców Łomżyńskiego KS-u bardzo dobrą wiadomość. Dzisiaj, w środę, firma "Zielona Architektura" rozpoczęła wyczekiwaną z utęsknieniem przez wszystkich łomżyniaków modernizację stadionu przy ulicy Zjazd. Na pierwszy ogień idzie płyta główna boiska.W dalszej kolejności będzie modernizowana trybuna na wale ziemnym (od strony rzeki Narew). Dzisiejsze prace polegały na usuwaniu istniejącej nawierzchni boiska. Jutro więcej wiadomości, może będą też zdjęcia.

Pozdrawiam wszystkich najwierniejszych kibiców, którzy chodzili na ŁKS nawet w IV lidze.

DUMA PÓŁNOCNO-WSCHODNIEGO MAZOWSZA

Ma zowsze Łomża

No brawo bijmy brawa dla tych co są z ŁKSem zawsze i wszędzie xD Dalej Dalej ŁKS!!!

Nigdy więcej PiS!

Jest w Łomży kilka mocnych, szybkich aut już w serii (prosiak, misiek, S6, S60 i pewnie kilka innych) Tyle że nie wszystkich rajcują wyścigi itp więc się nigdzie nie udzielają, nie startują, a auto służy do codziennego użytku. Auto znane, przyciągające oko i reprezentujące nasze miasto jest oczywiście Civic. Nie ulega wątpliwości że auto jest szybkie, ale czy najszybsze?? tego nie bedziemy wiedzieć do czasu bezpośredniej konfronatcji, bądź przynamniej pomiau czasu innych aut.

Dyrektorze Jaszewski,
Jak ma Pan czelność wypowiadać się w dzisiejszym wydaniu "Gazety Współczesnej" o swoich konowałach? Kolejny przykład głupoty i braku wiedzy dyskryminuje pańskie stado. Znam wielu z nich - to łapownicy, szubrawcy i pijacy.
Minister Religa musi Was rozpędziś, a minister Ziobro winnych wsadzić do Kryminału. Ta ekipa robiąca ludziom tyle krzywd musi wynieść się z Łomży w cholerę. Za nasze pieniądze dranie wyrządzacie nam tyle krzywd, a nawet pozbawiacie życia. Czy trzeba samosądu? Dr. Frankowski zajmie się tym przypadkiem i opisze go na łamach "Angory"
WON Z ŁOMżY KONOWAŁY !!!!!!!!!!

Wyżej opisanych spraw nie znam dokładnie, więc się nie wypowiadam, ale dorzucę to co mnie najbardziej kłuje:
Aroganckie, wręcz chamskie zachowanie wielu lekarzy wobec pacjentów. Ich pycha jest odrażająca i budzi mój wielki sprzeciew i gniew!

Przecież ci ludzie złożyli przysięgę Hipokratesa!
Na miejscu Pana Jaszewskiego kazałbym przed każdym dyżurem lekarza, przypomnieź mu, że jego praca to nie tylko zarabianie pieniędzy, ale leczenie ludzi!!!!!

Kiedy lekarze w Polsce będą się normalnie zachowywać wobec pacjentów?

Przykład z ubiegłego tygodnia:
Przychodnia w naszym szpitalu:
Chciałem tylko zapytać, bo w gabinecie nie było pacjenta. Otwieram drzwi, pani siedzi za biurkiem, przed nią kawa, lecz zanim otworzyłem usta usłyszałem:
- Proszę czekać! - rzuciła gniewnie pani doktor. ()
- Ale ja tylko... - zaczełem cicho.
- Przecież ja też potrzebuję czasu dla siebie!!!!! - wykrzyczała już wściekła pani w białym kitlu.
Wobec takiego zachowania wycofałem się na korytarz pełen oczekujących pacjentów. Jaki czas dla siebie? To ona jest w pracy, czy na urlopie? Ale grzecznie czekaliśmy z córką na korytarzu.
Dopiero po 12 minutach drzwi się otworzyły i padło długo oczekiwane:
- Prosze!

To nasza codzienność. Tak było za komuny i tak jest dziś. Kiedy to się zmieni?

TO SIE ZMIENI WTEDY KIEDY ZMIENI SIE CHORY SYSTEM FUNKCJONOWANIA SLUZBY ZDROWIA I KIEDY TO LEKARZ BEDZIE MUSIAL WALCZYC O PACJENTA (CZYTAJ KLIENTA) KTORY PRZYJDZIE TYLKO DO TAKIEJ PRAKTYKI GDZIE SPOTKA SIE Z MILA I SYMPATYCZNA OBSLUGĄ,BO TAM ZOSTAWI SWOJE PIENIĄDZE.........I DLATEGO TAKIE INSTYTUCJE JAK SZPITAL W LOMZY NALEZALOBY ROZWIAZAC ,A POTEM ZORGANIZOWAC OD NOWA ZATRUDNIAJĄC LUDZI KTORZY MAJA POJĘCIE O NOWOCZESNYM ZARZADZANIU SLUZBA ZDROWIA....

Nareszcie!!! Czyli mecz z Polonią W-wa powinien odbyć się już w Łomży, a jak dobrze pójdzie to może uda się jeszcze z jeden zorganizować?!

Nigdy więcej PiS!

"Warto też przy okazji wiedzieć, że łomżyńscy lekarze będący na tzw. kontraktach, są jednymi z najlepiej opłacanymi lekarzami w kraju- po kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie"

Ze co prosze?!! Acha to juz wiem dlaczego w sluzbie zdrowia brakuje pieniedzy. I co ze prof. Religa ma dac wiecej?

Kochani wybitni lekarze w tym kraju zarabiaja gora po kilka tysiecy miesiecznie, wiec skad takie stawki w lomzynskim szpitalu???

Zgodnie z zasada zaraz pojawi sie ktos kto zabierze glos w dyskusji i powie ze to nie prawda, nie o takie pieniadze chodzi :D

Do Kataryna: Dla ciebie lekarze są "normalni" bo wiedzą że jesteś córką lekarza a to już dużo zmienia. Nawet nie wiesz jak potrafią być wyniośli . A łapówki lub dowody wdzięczności przyjmuje 9 na 10 lekarzy. Taka jest prawda.

Nigdy więcej PiS!

zalezy jaka pizze lubisz, bo niektorzy preferuja polana keczupem na grubym ciescie co juz raczej jest zapiekanka a nie pizza.

moim zdaniem najlepsza jest przy pogotowiu ratuowym zaraz przy bylym urzedzie miejskim i przy rondach Hanki Bielickiej. To jest Pizza innej bym tak nie nazwal, no moze w 4 porach roku.

pozdrawiam

ps. Nazywa sie to Toscana

ok miałem się nieodzywać, ale jaki usługodawca w Łomży ma własny "szkielet krajowy" oprócz TPsa, i Mni test na "nieznanych nikomu serwerach" nie mają tu nic do rzeczy, przeciez prędkość można sprawdziśc z jakiś porzadnych ftp i będzieasz wiedział, acha wybierając dostawcę łącz symetrycznych i nie symetrycznych zawsze wybiorę tego z symetruycznymi, Jak taki madry jesteś to weź sobie usługodawcę z e szkieletem, anawet wydziel sobie u nich włokna światłowodowe tylko tacy jak ty chca nie wiadomo jakiej usługi, a kiedy trzeba za nią zapłacić zawsze stękaja i wynajduja jakieś "cuda".
Prównywałem wszystkie usługi dostępne w Łomzy i uważam, ze ISt bardzo dobre, a każdy oczywiście może sobie wybrać co mu się podoba to jest moje i czytając to forum nieodosobnione zdania.
Pozdrawiam i kończę.

MarCo, co do powołania itd. zgoda, ale w jednym nie masz racji:

"Dlaczego jednak lekarze oczekują, że by być uprzywilejowaną grupą zawodową. Dlaczego mieliby zarabiać więcej niż wykształceni matematycy, fizycy, nauczyciele, policjanci czy żołnierze?
Jeśli jednak uważają, że zarabiają za mało, mogą przecież przekwalifikować się na hydraulika, murarza czy strażaka, albo zostać bezrobotnym. "

Nie chodzi o to, by lekarze zarabiali więcej od matematyków i nauczycieli. Chodzi o to, by zarobki i nauczyciela, i lekarza nie były cztery razy niższe od płacy sprzątaczki tuż za zachodnią granicą.

Jesteśmy obywatelami Unii. Lekarze spotykają się z kolegami po fachu z Unii, nauczyciele, policjanci też i co? Czują się jak dziady, bo pomywaczka z Polski w restauracji, gdzie jedzą obiad za gołą miesięczną pensję żyje bez porównania lepiej.

Pomyśl tylko, ile paranoi jest w Twojej propozycji, że w Polsce wystarczy z lekarza przekwalifikować się na hydraulika, by zarabiać trochę więcej.

Łapówka i opryskliwa obsługa w szpitalu jest nie na miejscu. Weź jednak pod uwagę, że patologia postaw jest u nas tylko efektem patologii systemu płac. I ma to miejsce w całej budżetówce - no, może poza administracją wyższego szczebla.

zaraz puszczę pawia

to poczytaj sobie swoje posty od samego poczatku i sprawdz kto pierwszy zaczal uzywac tego wyszukanego jezyka, ktorego zreszta caly czas uzywasz, a odpieprz to sobie mow do tatusia i mamusi jak ci pozwalaja.
I nie jestes dyskryminowana, bo gdybym mial cie traktowac jak dorosla osobe, to uznalbym ze twoje poglady sa ponizej jakiegokolwiek poziomu i nie rokuja szans na poprawe, tak ci lepiej?
A co do podstawowych potrzeb, to jeszcze zalezy czym sa dla kogo podstawowe potrzeby. Dla niektorych np. wino za 15zl to jabol, a maluch czy polonez to nie samochod, tylko powod do wstydu. Zebys mi nie zarzucala, ze nie wiem o czym gadam, to slyszalem takie teksty od dzieci dobrze ustawionych rodzicow, ktorym tez sie zdawalo, ze wcale bogaci nie sa.
Powiedz mi skad lekarze maja te wypasione domki na osiedlu Medyk, skoro sa tacy biedni? Tylko juz bez bzdur o bogatych malzonkach prosze, chyba ze sama w to wierzysz... co niestety znaczyloby tylko tyle, ze naprawde jeszcze musisz podrosnac bo malo wiesz o zyciu i w bajki wierzysz. Znam osoby, gdzie oboje pracuja w sluzbie zdrowia i tam mieszkaja, wiec chyba ze rodzicow maja bogatych z koleii ?
W Lomzy nie wyludzaja lapowek mowisz? To skad byly sprawy w prokuraturze, ze lekarz nie chcial wykonac zabiegu poki nie dostal w lape, narazajac pacjentke?
A to ze jestes milo traktowana, to niestety ale dzieki znajomosciom i to nie jest glupota, tylko normalna sprawa... Zawsze i wszedzie znajomy bedzie traktowany inaczej niz obcy, nie tylko w szpitalu, wiec o czym tu dyskutowac. Musialabys nie miec znajomosci, zeby sie o tym przekonac, ale to jest niestety nie do zrobienia.
I zebys sie nie bulwersowala, to ja tam twoich rodzicow nie znam i nie wiem jacy sa, wiec nie bede dyskutowal w jakich warunkach mieszkasz i dzieki czemu. Ale fakt faktem, ze wielu biednych lekarzy to ja nie widzialem, chyba ze tych mlodych, ktorym sie jeszcze nie pozwalaja dorobic.

wielki szacunek dla pomysłodawcy i wykonawców! Tak trzymać!

Jurand

Agent22 - a co z czasem, który powinien być poświęcony na trening, a tymczasem jest marnowany w autokarze? Przecież oni więcej jeżdżą po Polsce niż trenują. Żadna inna drużyna w lidze tak nie ma. Jak nie ma treningu (a przynajmniej nie tyle ile powinno być) to skąd mają być takie rzeczy jak wytrzymałość i w końcu wyniki. Jak zaczną grać u siebie, to i wyniki się poprawią. Wierzę w to, że ŁKS utrzyma się w II lidze. A jeśli nie, to pierwszy do zwolnienia powinien być zarząd, a nie trener, bo trener robi co może w takich warunkach. Naprawdę ocenić pana Jakołcewicza można byłoby tylko wtedy, gdyby miał podobne warunki pracy do innych trenerów zespołów drugoligowych. W tej sytuacji nie da się porównywać. To samo dotyczy chłopaków (tu akurat najwięcej do powiedzenia ma trener).

Autor: dean84 (---.elomza.pl)
Data: 18-09-06 23:59

z calym szacunkiem ale zamiast zamieszczac skany gazet i odzywac sie w sprawie o ktorej jak widac bylo po poscie nie ma pan pojecia, sam pan mogl pan odpowiedni post zamiescic.

a tak pretensje moze pan miec do siebie jak i do innych, tyle ode mnie

ps. co do tamtego tematu, prosze pierw zapoznac sie z tematem i samemu poszukac podstawowych odpowiedzi na swoje pytania a dopiero potem pisac swoje opinie, pyta pan o fakty -prosze zadac sobie trud i poszukac samemu, latwo o pochopna, krzywdzaca opinie, tylko potem nie ma komu przepraszac.
a jesli WTEDY cos bedzie jeszcze niejasne, adres kuratorium jest podany do publicznej wiadomosci, chyba ze nalezy pan tylko do 'forumowych' dzialaczy...
ps dziwi mnie ze tak latwo wychycil pan rzekomy nieobiektywizm artykulu a na jawne klamstwa i oszczerstwa dwoch forumowiczy byl pan slepy, a wydawal sie pan osoba powazna, a moze pan poprostu niedoczytal?
ale jesli tak to tym bardziej gratuluje i 'dziekuje'...
dobra, koniec OT

Po pierwsze, ten post ma się tyle do temat 17 września 1939 jak piernik do wiatraka.
Po drugie nie mam nic syna dyrektorki bo jego nie znam, to jest ich rodzinny problem.
Po trzecie wyraziłem tylko swoją opinię o stronniczości Tygodnika "Kontakty" czego nie da się ukryć.

Dla mnie człowiek, który ukończył jak sam pisze odpowiednie szkoły dające mu prawo nauczania, na pewno jest dorosły i mógłby sam sobie znaleźć pracę w zgodną ze swoim wykształceniem. Ale po co, kiedy lepiej i bezpieczniej jest pod skrzydełkami mamusi.
Gdyby sam znalazł pracę, nie było by problemów z posądzanie o nepotyzm, jeżeli jest się jednak dorosłym maminsynkiem, to dopiero początek problemów młodego nauczyciela.

Pozdrowienia.

.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org