poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Uczcijmy pamięć zamordowanych dzieci poczętych

Ja preferuję Stary Rynek. Oczywiście połączony z imprezką w domu. Przed północą udajemy się tłumnie na wielkie całowanie.

Czy prezydent przyjdzie, czy też nie, to mało ważne. Chociaż byłoby miło.
Powinno być więcej policji i straż miejska. Będzie bezpiecznej, bo w tamtym roku znalazło się kilku oszołomów, co chciało zadymę robić.

I żeby ognie sztuczne trwały więcej niż 3 minuty. Bo w tamym roku to raptem z 5 minut widowiska było.
Każdy Radny mógłby ze 100 zł z diety na fajerwerki rzucić, to byłoby wesoło.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Uczcijmy pamięć zamordowanych dzieci poczętych

Gratuluje "fachowej" pomocy technicznej firmy speed. Jakiś czas temu wysłałem maila w sprawie systemu Publikator :

"

Dzien dobry,

Mam pytanie jaki jest koszto pojedyńczej licencji na system
publikator (dla jednego serwisu www). Bym był zainteresowany
kupnem tego właśnie systemu. Mam tylko jedno pytanie czy istnieje
możliwość przetestowania jego funkcjonalności. Pytam sie tak
dlatego gdyż widziałem w kilku firmach mozliwosc testowania
podobnych systemow do zarzadzania zawartoscia strony (np podajac
jako login i haslo "test")

Pozdrawiam
A*** K*******

"

List został wysłany 2003-11-06 21:06. Myślicie że ktoś odpisał? Nikt. Super normalnie traktowanie klienta. Owszem ludzie w firmie mogą być zajęci. Ale do jakiego stopnia. Kurcze dużo brakuje nam Łomżyniakom do Europy...

....a czy to nie smutne, że Polak epatuje swoją amerykańskość, znając raptem kilkadziesiąt kilometrów kwadratowych tejże hAmeryki... też się z tym spotkałem.... i było mi smutno... - człowiek mieszkający 25 lat w NYC nie potrafi się tam sam samodzielnie poruszać (poza Greenpointem), nie zna języka, nie widział nic poza metrem, vanem kumpla, czy szefa i placem budowy, czy remontowanym mieszkaniem - makabra...!

michal

....czyżby jednak zaczęło się dziać...?!
Komisja Europejska zaakceptowała projekt przebudowu ulicy Rybaki i jeszcze zwiększyła swój udział z 58(?) na 75%!

Czyżby jednak coś zacznie się dziać? i kiedy....? już zaraz? ...czy dopiero na wiosnę?

..i jeszcze konkretne pytanie.... czy są już jakieś kompleksowe plany zagospodarowania nabrzeża rzeki?

ZACIAPA .. hmm teraz to jak najbardziej wodka :) koniec sezonu zimno i slizgo wienc trzeba sie czyms rozgrzac :D wienccc.......

a np. jesli ja skladałem te podanie do loterii to w przypadku wylosowania tylko ja mam tą zioloną karte czy cała moja rodzina ?? i czy musze koniecznie jechac czy nie ?? czy wszyscy muszą jechac jak to jest ?? wie ktos ?? nie wiem czemu piszą wszedzie ze to loteria wizowa w 2005 roku skoro losowanie jest w styczniu 2004 a wyniki zostaną ogłoszone w maju-lipcu 2004 roku !! troszke dziwne !! no napewno zawsze warto sprobowac !

znam taki przypadek dziadek z suwalk emigrowal do USA 12 lat temu i co robota na kontraktorce i nic poza tym... ni jezyka ni orientacji w terenie nawet do swojego domu jezdzil okrezna droga bo bal sie zabladzic ... glupio mu sie troche zrobilo jak mu pokazalem droge na przelajki ... ja zoltodziub ktory byl za wielka woda niespelna 2 miesiace

przeprasza 5642513 zawsze po 20-tej

Tak to w nas niestety albo na szczęście nie u wszystkich ale u wielu się odzywa bo w głebi naszej duszy tkwi. Tak to Sienkiewicz napiał ,,Latarnika", Mickiewicz ,,Pana Tadeusza " ze słynną inwokacją na czele i wielu innych swą tęsknotę i miłośc do pozostawionej Ojczyzny na kartki papieru przelewali. Wiesz - nie ma nic za nic. Musisz sie godzić na wyższe zarobki za oddalenie się od wszystkigo tego co tobie bliskie i kochane. Życie w poniewierce zapominając niejednokrotnie o swej godności, stając sie zwykłym służącym. Nasze władze widzą miejsca pracy dla mlodych ludzi na obrzeżach Hiszpani, Portugali, Włoch czy Skandynawii. Odległość ani bariery językowe, kulturowe w/g nich to takie byle co że i mówić o tym nie warto. Szkoda że sami tego nie doświadczyli. Spotykalem wielu ludzi którzy mówili że we łzach z tęsknoty wylanych to napewno by sie umyli.- Sami sobie gotujemy taki los. Przykro.

Przez majtki do jedności dusz! Co postęp , to podstęp?

Autor: lomzacity (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 16-12-03 23:18

Hehe. Ja mam problem. We wrześniu zostawili u mnie sprzęt. Wszystko podłączyli (i działało, może i działa ;) ) i pojechali. Jest treaz grudzień i zero odzewu z ich strony hehehe. W sumie antena i karta sieciowa trochę kosztują :) Dzwoniłem do nich ale poczta się zgłasza na komórce :)
Ogolnie parametry sieci aż takie złe nie były (no ale wg mnie to najgorsza siec w lomzy hehe)

To po *** zakladales i wogule kto ty jestes zeby parametry oceniac. Masz neostrade za pewnie 1 zl na okres probny i porownujesz to z neo jak mialec pewnie z 64 kbps. To co ty okretu sie spodziewales !!!! Zobaczymy jak ci sie neostrada skaczy i przyjdzie rachunek 150zl

Zbych

Witaj Mrcinie. Widze ze przystapiono w koncu do dyskusji na temat naszej przystani. A wiec jest tak jak mowilem ci kiedys: deptaki, boiska, przystan, szlaki rowerowe i co najwazniejsze SPIETRZENIE RZEKI miedzy dwomia mostami. Wiem ze to ciezka sprawa -ekolodzy- ale moze sie uda...

Title: Argument Sketch
From: Monty Python's Flying Circus
Transcribed By: unknown

A man walks into an office.

Man: Good morning, I'd like to have an argument, please.
Receptionist: Certainly, sir. Have you been here before?
Man: No, this is my first time.
Receptionist: I see, well we'll see who's free at the moment.
Mr. Bakely's free, but he's a little bit concilliatory. No.
Try Mr. Barnhart, room 12.
Man: Thank you.

He enters room 12.

Angry man: WHADDAYOU WANT?
Man: Well, Well, I was told outside that...
Angry man: DON'T GIVE ME THAT, YOU SNOTTY-FACED EVIL PAN OF DROPPINGS!
Man: What?
A: SHUT YOUR FESTERING GOB, YOU TIT! YOUR TYPE MAKES ME PUKE! YOU VACUOUS STUFFY-NOSED MALODOROUS PERVERT!!!

cd: http://www.intriguing.com/mp/_scripts/argument.txt

(może więcej argumentów, a mniej emocji!)

Pozdrawiam serdecznie na zakończenie mojej wycieczki po tym wątku w dniu dzisiejszym...

Zbych

wiecie, gdyby byl snieg byloby bardziej swiatecznie. to ze na slupach wisza te lampki, cos swieci na rondzie i przed ratuszem to fakt, ale czy nie wydaje sie Wam ze i tak nadal nie czuc atmosfery zblizajacych sie Swiat? gdyby byl snieg wtedy te swiatelka zablyslyby innym swiatlem. tak sobie o tym wczoraj pomyslalam stojac na przystanku na przeciwko 4+. ja tych Swiat nie czuje i faktem jest ze rok temu tez tak bylo. starzeje sie....ewidentnie.

Ja już Święta odczułem.
Niestety tylko w portfelu.
Nie wiem za co szampana na Sylwestra kupię :-(

Zbych

wiem coś o tym.... nie przepadam za tą muzyką, w samochodzie jak słucham radia to najczęściej dwójki... z tasiemek puszczam sobie The Doors i Def Leppards (itp) ....
...ale zdarzyło mi się być (przyznaję, że praktycznie całkowicie przez przypadek) na otwarciu Fabryki (chyba tak się nazywa ta miejscówka) w Białymstoku, kilku DJejów, muzyka, projekcje wideo, w jednej z salek Odyseja Kosmiczna..... świetna impreza! ...naprawdę podobało mi się....
...ale nie wiem czy po raz wtóry bym się wybrał - chyba że znów przez przypadek ....

miłej zabawy!

zx

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org