Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Polski dobrobyt... |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Polski dobrobyt... |
dokładnie....Popsikał mi po skarpecie....chociaż po bucie, spodenkach zeby zyskac troche czasu... kurcza naprawde niezłe teksty,....brecha jak nic:D
|
|
2:2 ! :(
|
|
madafaka
|
|
Tak na marginesie to ciekawe co powiedzieliby obrońcy tegoż kierowcy gdyby pod kołami jego ciężarówki zginęło ich dziecko ? pewnie by już go tak nie bronili.... Kierowca podczas cofania musi zachować wszelkie środki ostrożności, w przypadku braku dostatecznej widoczności musi zapewnić sobie pomoc osoby trzeciej, tak mówi kodeks ale mało kto tak robi
|
|
Tak wiec najrozsadniej jest zastosowac prawo dzungli, wszystkich niezadowolonych ze swych zarobków powyrzucac z roboty,zmobilizuje ich to do szukania innej,czesto po za granicami kraju,ale rozwiaze problem narzekania ,Jak górnik narzeka,to go z roboty,jak nauczyciel to go z roboty.Za pare lat bedzie i górników i nauczycieli tylu ze kazdy bedzie sie o nich zabijał,zarobki beda sobie sami ustalac według umiejetnosci i bedzie ok.Swoja droga jest tylko kilka takich zawodów ze zawsze ,jest tam zle,co by sie nie robiło,a mimo to ludzie wala w tych kierunkach ,az miło,ciekawe co by było gdyby rynek regulował popyt na zasadzie :nam nie trzeba dziesieciu nauczycieli po 900 zł tylko 5 po 1800 .Pewnie trzeba by było zaiwaniac po 12 godzin(jak to robi wiekszosc budowlanców ,mechaników(mam siebie na mysli)itp.Kiedys juz to przerabiałem z jednym nauczycielem i dowiedzaiłem sie ze oni nie pracuja po 8 godzin ale tez pracuja w domu sprawdzajac prace,jakies kólka dodatkowe dla dzieci itd.No ale chyba tego nikt przed nimi nie ukrywał ze nauczyciel to musi prace sprawdzac,górnik ma przejebane bo pod ziemie musi schodzic, a praca jest tak niebezpieczna ze przez piec lat to zgineło ze 100 osób(i jak to sie ma do kierowców,np?)Jak to mówia kazdy ma swój krzyz panski,trzeba go sobie tylko tak ułozyc zeby w plecy nie uwierał,lecz wiekszosc naszego narodu nie dos ze nie umie go sobie dopasowas to obarcza nim reszte swiata za to ze mu sie w plecy wbija
|
|
Odpłatnie np w Eskulapie i Acerze, nieodpłatnie tylko ze skierowaniem od lekarza.
|
|
hmm a podobno w kraju brakuje nauczycieli języków obcych więc chyba lepiej,że ktoś jest kto ma troszkę pojęcia i ma uprawnienia do nauczania niż lekcje miałby prowadzić ktoś wogóle niekompetentny
|
|
Do Rydzyjek nie wiem skąd masz te informacje, ja pracuję w tej szkole i wiem, że w/w ma uprawnienia do wykonywanie tego zawodu ponieważ skończył Kolegium Języków Obcych czyli ma wyższe wykształcenie. A twoje " sensacje" podpadaję pod pomówienie. Tak,że na przyszłość zastanów się co piszesz. ____________________________________________________________ Prawdziwym patriotą jest ten, który nie ze wszystkiego jest zadowolony w swej ojczyźnie, to człowiek, który pragnie i walczy o to, by w niej było lepiej - Charles Dickens
|
|
annamira napisała: "...Żeby mieć psa trzeba umieć zapanowac nad jego instynktami łowcy. Np zapewniając zwierzątku możliwość wyładowania swojej energii w innej formie, niż pościg za "króliczkiem" w postaci czyjegoś dziecka... " A więc podpowiedz mi proszę co i jak mam mu zapewnić. Wielokrotnie jeździłem ze swoim psem nad rzeke (zdala od plaży miejskiej i jakby sie mogło wydawać ludzi) do lasu, by sobie pochasał. Kika razy zdarzyło sie, że jakimś cudem pojawia sie pan niebieski i chce wypisać kwita w postaci mandatu. Piesek nie uwiązany, bo zdala od ludzi i zabudowań. Wg języka prawnego każde miejsce może być miejscem publicznym, więc o co tu chodzi?? Okazuje się że mieć psa to mieć wydatki, problemy itp.
|
|
prawdomuwny Oni piszo pod Twoimi postami, aby Ci uświadomić, że pokraczysz się z taka pisownią. Tak więc przed napisaniem kolejnego postu, weź w ręcę jakiś słowniczek kieszonkowy, i sprawdź pisownię. Jurand
|
|
Kto to do h*** jest"kacyzyniak"???Ty sie k**** naucz najpierw pisac po polsku a pøzniej uzywaj tego jezyka do pisania.CHWDP Prawdomuwny!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |