czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prezedent za przeproszeniem Choinski zablokowal strone internetowa SP 10

Ja pier... ZNOWU TO SAMO!!!!
Dajcie spokoj, idzcie do roboty zamiastr pie... lic glupoty. Najezdzanie na cala Policje w zwiazku z jednostkowymi przypadkami to typowa, polska bezmyslna glupota polityczna! STANDARD u nas:

Jakis ksiadz kogos molestowal -łeeeee, ksieza pedofile, zboczence itp zamknac ich wszystkich!
Jakis nauczyciel kogos pobil, -łeeee, nauczyciele fe, pozamykac ich wszystkich!
Tak samo, pozamykac wszystkich piekarzy, sprzedawcow, kolejarzy, gornikow, lekarzy i wszystkich, bo wszedzie sie trafiaja czarnew owce. Kierujac sie dalej "logika 'blondynki' (bez urazy)", ktora kieruje sie tradycyjnie polskie spoleczenstwo (czyt. gawiedz), powybijac i pozamykac wszystkich i wszystko tak dla zasady.

Zawsze masa debili zaczyna wrzeszczec a potem reszta do wtoru imprzygrywa w tej emocjonalnej bezmyslnej pogoni gawiedzi za sensacja! Do roboty, albo tu albo spadac za granice, bo glupoty Ci u nas dostatek!

Polacy, zaslugujecie na wszelkie zlo polityczne i gospodarcze, jakie was spotyka. Udowadaniacie to na kazdym kroku, gdy tam, gdzie wymagane jest myslenie kierujecie sie tylko i wylacznie emocjami podsycanymi przez cwaniakow!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prezedent za przeproszeniem Choinski zablokowal strone internetowa SP 10

Co do radiowki: w Łomży mamy deficyt rozsądnych projektantół WiFi. Wszyscy robia na odwał -stad znana wszystkim opinia o technologii Wireless. Wiem z praktyki, że radiowki potrafią działać pięknie. NIestety większość twórców radiówych pajęczynek "leci po kosztach" -aby taniej, aby szybciej i na odwał. Zbudowanie porządnego linku radiowego wymaga analizy terenowej, obliczeń i dobrego doboru anten (nie takich z allegroi) i ich usytuowania. Zbudowanie dobrej radiowki jest możliwe w prawie każdych warunkach. Wymaga to jednak wiedzy i pewnej świadomości.

Co do radiowek -znam przykłady. Kilka w warszawie, kilka w Norwegii. No coz, nie wszedzie wykonuja je ludzie, ktorzy kupili jakis AP i antenke na Allegro i eksperymentuja kosztem abonentow.

Juz znalazłam. Wszystko działa idealnie :-))))

Kamień był na łomżyńskim cmentarzu dość popularnym materiałem na nagrobki. Przedstawię dzisiaj kilka nagrobków wykonanych z kamienia.

Nagrobek z kamienia na grobie Basieńki Bossowskiej z 1920 r.

Nagrobek z kamienia na grobie Rodziny Bądzińskich z 1913 r.

Nagrobek z kamienia postawiony na grobie Mariana Butlera który zginął za Ojczyznę w 1920 roku.

Chrystus wykuty w kamieniu. Oryginalny nagrobek Rodziny Zalewskich z lat 30-tych XX wieku.

Nagrobek kamienny na grobie rodziny Dawbor-Markiewiczów Konstancjazm. 1914 r., D. Cezary zm. 1929 r., Natalia zm. 1937r., D. Zdzisław 1938r.

Nagrobek w postaci czworokątnej kolumny z kamienia na grobie Ignacego Dominika Dąbrowskiego urzędnika Zarządu Pocztowego w Łomży zm. 1888 r.

Nagrobek Teodora Konopki w postaci kolumny czworokątnej. Napisy po za nazwiskiem nieczytelne.

Nagrobek kamienny z krzyżem żeliwnym na grobie Jadwigi Macewicz Siostry Miłosierdzia, przełożonej w Szpitalu Św. Ducha zm. 1903.r.

Nagrobek z kamienia z 1890 roku rodziny Puchalskich.

Nagrobek z kamienia na grobie rodziny Wądołowskich.

Nagrobek rodziny Milbergów z 1898 r.

Nagrobek z kamienia na grobie rodziny z Niemyskich i Zaleskich z 1839r

Kilka nagrobków z kamienia duchowieństwa łomżyńskigo.

Nagrobek z głazu narzutowego na grobie KS. Biskupa Sufragana Łomżyńskiego Aleksandra Mościckiego zm. 1960 r.

Nagrobek z kamienia na grobie ks. biskupa Sufragana Łomżyńskiego zm. 1938 rok.

Nagrobek z kamienia z na grobie ks. Michała Myszczyńskiego kanonika honorowego Kapituły Łomżyńskie zm. 1938 r.

Nagrobki z cegły, których chyba jest najmniej na łomżyńskim cmentarzu z kilku pozostały tylko tablice obmurowane nowymi cegłami i to dość nieudolnie.

Nagrobek z cegły wymurowanej w kształcie piramidy wzniesionej w hołdzie powstańców z 1830 roku.

Nagrobek z cegły Seweryna Bończy – Skarżyńskiego Radcy Prefektury Departamentu Łomżyńskiego.

Nagrobek z cegły Antoniego Jezierskiego postawiony jako jeden z pierwszych na łomżyńskim cmentarzu.

Nagrobek z cegły Julii z Łojków Ołtarzewskiej żony Asesora Koliegialnego z 1859 r.

Grobowiec z cegły Rodziny Napoleon Ludwika Pągowskiego. Płyta nakrywająca i drzwiczki żeliwne oryginalne, ściany z cegły współczesnej.

Nagrobek Józefa Wojciechowskiego Doktora Medycyny, Chirurga Sztabs Lekarz w Wojsku Polskim. Nagrobek z cegły już współczesnej z oryginalną tablicą z 1865r.

Źródło:

1.Donata Godlewska
Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rzeczypospolitej (XIw - 1795)

2.Maria Kałamajska - Saeed
Katalog Zabytków Sztuki w Polsce. Łomża i okolice.

3.Czesław Nicewicz
Województwo łomżyńskie - przewodnik.

4.Witold Jemielity
Łomża w okresie międzywojennym.

5.Witold Jemielity
Parafie Łomży i okolicy.

6.Czesław Brodzicki
Łomża w latach 1529 - 1795

7.Adam Dobroński
Łomża w latach 1866 - 1918

8.Czesław Brodzicki. Donata Godlewska
Łomża w latach 1794-1866.

9.Witold Jemielity
Dzieje Łomży Tysiącletnie

10.Donata Godlewska
Cmentarz parafialno-komunalny w Łomży

Zdjęcia autora tematu.

Pozdrowienia

Prawdziwym patriotą jest ten, który nie ze wszystkiego jest zadowolony w swej ojczyźnie, to człowiek, który pragnie i walczy o to, by w niej było lepiej - Charles Dickens

No i tak to jest jak ktoś pluje jadem i próbuje załatwiać swoje prywatne porachunki na forum.

A ja chciałam jeszcze wspomnieć o jednym zespole ,który wystąpił podczas festynu. A mianowicie PUBLIQUE. Rodzący się talent wokalistki tego zespołu Magdaleny Kowalik zasługuje na pochwałę. Ładny głos, różnorodny repertuar i urok osobisty -to jest właśnie to co mogliśmy podziwiać słuchając piosenek w jej wykonaniu. Miejmy nadzieję ,że znajdą się ludzie ,którzy pozwolą tej dziewczynie wypłynąć na" szerokie wody". Szczerze jej tego życzę:)

Serdecznie pozdrawiam.

A ja w związku z tematem mam apel do mieszkańców naszego pięknego miasta. Możliwe,że to jeszcze za wcześnie,ale należy przypominać przy każdej nadarzającej się okazji. Za dwa miesiące jak co roku będzie kwesta przed cmentarzem. Bądźmy hojni w tym dniu i zamiast dokupić jeszcze parę zniczy na groby naszych bliskich-przeznaczmy te parę złotych na remont zabytkowych grobów . Przecież ten cmentarz to nasza duma . Szkoda gdy niszczeją takie piękne dzieła.

Dziękuję i pozdrawiam wszystkich:)

Prawdziwym patriotą jest ten, który nie ze wszystkiego jest zadowolony w swej ojczyźnie, to człowiek, który pragnie i walczy o to, by w niej było lepiej - Charles Dickens

"Kefas kibice Jagi zaczęli śpiewać Kalinkę w odpowiedzi na uszczypliwości fanów innych drużyn nazywających Białystok Białorusią. W ten sposób chcą pokazać, że wcale nie przejmują się takimi "wyzwiskami"."

A czym tu się przejmować? Tym, że ktoś ma kompleksy?

Witam wszystkich.

Nie zauwazyliscie ze portal 4lomza cos wolno chodzi?
Dla swietego spokoju sprawdzilem rzecz na trzech komputerach z roznymi laczami i chyba cos sie dzieje:/ Rozumiem ze jest wielu uzytkownikow ale to chyba nie jest normalne ze zwalnia az do takiego stopnia szczegolnie przy przegladaniu forum czy logowaniu sie.

Jeden z moich byłych szefów oficjalnie klepał biedę (1700 brutto), jednak jak kupił okna do domu, to faktura na firmę, odwiedziny u dzieciaka w akademiku lub rodzinny weekend w luksusowym hotelu - delegacja służbowa (wcale prywatnego auta nie miał, tylko firmowe), komórki całej rodzinki - tylko firmowe, rodzinne obiadki w restauracji też. W sumie księgowa (przypadkiem podsłuchałem gadkę) co miesiąc puszczała mu w koszty 3-5 tysiaków prywatnych wydatków, a okazjonalnie ponad 10 tys. I on mi się tłumaczył, że 850 netto za grafikę komputerową to wszystko, na co jego firmę stać i pokazywał mi pusty wyciąg z konta firmy. Po trzech miesiącach już zacząłem szukać innego zajęcia, a miesiąc później kazałem się cwaniaczkowi fakać. Od tamtej pory nie wierzę w ciężki żywot pracodawcy. No, chyba że naprawdę jest patałachem i nie potrafi zarabiać, ale z takim też zadawać się nie warto.

To samo dotyczy budżetówki. Tylko przypatrzcie się uważnie na co i w jakich kwotach państwo wydaje kesz z podatków! Marnują albo kradną kasę miliardami (albo sprzedają nieruchomości z 99% bonifikatą) i kłamią, że na rzetelne pobory ich nie stać. Jakoś dla kadry kierowniczej wystarcza, tylko dla szeregowego szczebla już nie ma...

Pracodawcy muszą się nieźle bawić, patrząc jak tu, "na dole" robol z 800 na łapę z zazdrości wiesza psy na robolu z 1100 na łapę i mu udowadnia, że aby było sprawiedliwie, to obaj powinni zarabiać po 800.

Zbych

masz racje cos sie dzieje z ta predkoscia mam dobrego kompa i szybki transfer a czasem musze czekac nawet 10minut az ssie otworzy cokolwiek z 4lomza

Zna ktoś niejakiego Marcina L... prowadzącego serwis www.komputeryserwis.pl ? Zależy mi na skontaktowaniu sie z nim bo wisi mi kase i unika mnie jakkolwiek próbowałbym sie z nim spotkać. Z góry dzięki za info.

Prosta rada: Skoro "nie poznajesz" osoby, z którą sie związałaś/eś ("kawalerskie wypady i zachowania") - to najwyższy czas uciekac z tego związku.

Albo sie żyje z partnerem, który traktuje cię uczciwie albo nie ma co czekać z nim w jednym łózku na starość.

Pozdrawiam.
Życzę szczęścia.

Ogladalem dzis w TV ze podobno na jesieni ma byc referendum czy chcemy by Łomża nalezala do woj. podlaskiego czy mazowieckiego. Ja osobiscie jestem oczywiscie za tym bysmy do mazowieckiego nalezeli....

a wy??

mam w dupie wasze uwago

A kto cie krytykuje ?? teraz od jakiegoś czasu tu jest spokój na tym forum, nie to samo co kiedyś nocne rozmowy na falach Radio Maryja ;)

Dziś tak przy małym piwku oglądałem polski film "Wszyscy jesteśmy Chrystusami'' pierwszy raz , i doszłem do wniosku ( może teraz wszyscy pomyślą z kąd ja się wziełem) że to co ten film pokazuje polskie realia domów patologicznych w których ojciec pije syn ćpa to nawet występuje w naszej nie winej Łomży nie chciałem pisać o tym bo dochodziłem do wniosków że nie warto ale teraz musiałem po tym filmie i co ostatnio na Łomżyńskich ulicach widziałem nawet umnie przed blokiem i w bloku to naprawde koszmar . Wyobrazcie sobie że młody mąż ( 23-26 lat ) wraca z żono i mało córko z imprezy ( to była niedziela wasi kochani toplesi grali ) i ustał on na srodku ulicy drze morde do tej (żony lub dziewczyny ) ty dziw... szmat... kur.... daj mi tego dzieciaka bo ci morde h... obije i takie wyzwiska dziewczyna niechce odać córki w rece szatana a on ledwo co stoi dopija to wódke i biegnie doniej ona kryje dziecko przed nim on ją bije a następnie zabiera dziecko i ciągnie jak laltke dziecko płacze dziewczyna woła pomocy i odziwy że ludzi dokoła było pełno bo to nie była zwykła niedziela to była niedziela zabaw ludzi dokoła chodzą i nic zero reakcji żeby przywalić takiemu bydlakowi i jeszcze ten *** poszedł na alejki i jeszcze dziecku dał butelka a dziecko upuściło to on bił dzieciaka i ją krzycząc doniej od kur.... po pi... i że cię zabije '' bym chetnie coś w tej sytłacji zrobił ale nie mogłem byłem w domu... ale tyle dokoła ludzi było i to nie raz widziałem takie sytłacje alkocholizmu w domu i po imprezach szkoda mi tych żon które muszą cierpieć i dzieciaków którzy w dorosłym życiu nie wiedzą co ze sobą zrobić dlatego po tych przemyśleniach wyjebałem te piwo wszystko i nie chce żeby moje dzieci albo moja żona odczuwała taki ból ja nie chce żeby kogoś z was takie rzeczy wydarzyły się uwas w domach u rodziny bądzmy narodem ludzi z umiarem pić w malutkich ilościach palić tak samo! nie chcemy żebyśmy się nawzajem kiedyś pozabijali po pijaku nożami. A ile razy piszą albo mówią w radio że bedziem walczyć z pijactwem z nielatnimi z browarami i co i *** z tych ich akcji a o policji to już nie wspomne nie chcemy żeby nasz naród był tylko postrzegany za alkocholików a Polske za najwiekszego producenta napojów wysoko procentowych !! NIE PIJMY KAŻDY PUZNIEJ BEDZIE MIAŁEM ZLE WSPOMNIENIA ...

Tak Tak stare babki pujdą to co im ks.rydzyk powie to zrobią i zagłasują za i na PIS i będzie ZoonK

Bartes, w jakim języku sie wypowiadasz?

używasz niepoprawnie formy żeńskiej doszłam(łem), jesli jesteś rodzaju męskiego to powinieneś powiedzieć doszedłem,
dalej piszesz "ustał on..." itd.
Ale nie o tym.
Napisałeś że ogladałeś film przy małym piwku.

Zadaj sobie pytanie ile takich małych piwek codziennie zaliczysz, aby dojść do poziomu tego menela, o którym piszesz. Jedno dziennie ptrzez pięc czy przez dziesięć lat?
A może juz teraz nie możesz bawić sie bez piwka? Często browarka brakuje? zastanów się - ile do tego menela Ci brakuje. Bo drogę, której celem jest obrazek przez Ciebie opisany rozpocząłeś z pierwszym łykiem piwka. Od ciCiebie tylko zależy jak daleko dotrzesz.
Oburzysz sie - mnie to nie dotyczy!
I tu sie grubo mylisz!
Na Rybakach sa dziesiatki takich, których to nie dotyczy.
Nie są menelami. Sa biznesmenami, ważnymi urzednikami, szanowanymi pracownikami. Wódy nie chlają...
tylko małe piwko dla towarzystwa (albo dla odpreżenia, albo dla zdrowia...)

Ale czy na pewno?

lepiej sie spytaj co na to PiS

Fracik

A ty nigdy NIGDY nie sikałeś w krzaki??

Nie będe bronić tego taksówkarza, bo sikanie w miejscach publicznych to kwestia kultury osobistej, tak samo jak gmeranie w nosie...

No ale litości...o co tu podnosić szum??

Spoko to juz nikt po studiach tutaj nie wroci???

ma osobiście nie mam nic do 4lomza tylko mierzi mnie trochę te posługiwanie się starociami

Witam wszystkich

Chciałbym wszystkich zaprosić na ZLOT MOTOCYKLOWY Język W Zambrowie który odbędzie się w Niedziele 17 września bieżącego roku

Liczymy,że przyjedzie dużo skuterów i nie tylko z Łomży , Wysokiego Mazowiecka, Białegostoku, Łap, Ostrówi Mazowieckiej, Brańska ,ale również zapraszamy wszystkich z różnych zakątków polski no i świata

Wszyscy którzy przybedą na Zlot dostaną prezent

Na czas spodkania przewidzianych jest dużo konkurencji i wiele innych zabaw Suszę zęby między innymi STUNT

więcej info na stronie http://zambrow.org/aktualnosci/strona.php?strona=artykuly_pokaz&id=2007

tylko nie szukaj dziewczyny na dyskotece bo i tak nie znajdziesz. Bo porzadne dziewczyny ida na dyskoteke spotkac swoich znajomych i porozmawiac, ewentualnie potanczyc. Najlepiej zrob impreze w domu, zapros znajomych i niech znajomi zaprosza swoich znajomych. Moze byc wesolo:) Po pierwsze bedzie to dobra okazja odnowic kontakty z dawno niewidzianymi przyjaciolmi a po drugie to moze spotkasz w koncu jakas panne i nie bedziesz juz musial zameczac swoim problemem ludzi na forum..

kaschia ja tobie tez sram szczerym gównem prosto do grdal i poklepie w szyjke zeby dobrze zlecialo !!!!!

w końcu, nareście jest remont stadionu

Jedna z dyscyplin będzie wyprzedzanie TiRów na trasie Zambrów-Białystok ;)

TPSA: 0202122 login: ppp haslo: ppp

Szeptela niestety nie znam, ale mozesz zobaczyć tutaj: http://mni.pl/index.php?id_menu_text=28

"Na czas spodkania"

Spodka nie latających spodków... tj. kosiarek. :D

Borys-50

Brawo , brawo, naprawdę jestem zadowolony z tej wiadomości, tylko ciągle pozostają pytania: Czemu nie rok temu? Czemu w tym roku tak późno? Czemu dotąd uwalano przetargi, aż poszło z wolnej ręki ? Czemu w czasie kampanii wyborczej tryumfalny wjazd maszy ? i czemu ...... pytań jest dużo, ale to nie forum polityka już mnie nie ma.
Pozdrawiam

na necie wystarczy troche poszukac i znajdziesz wszystko co ci potrzebne.

http://img216.imageshack.us/my.php?image=corvetteqc5.jpg .....link do mojego auta...."bez modulu" ;););)

NO NO Bartez ma racje bo nudą jedzie z deka , a forum nie powinno być jak życie - szare , długie i do dupy :]

4Lomża RULEZ , CHŁOPCY RADAROWCY feat ADMIN do dzieła !!!!

.

Co Sądzicie Nad Założeniem Pasów W Autobusach Zwykłych Jak I Miejskich??;)

...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org