czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Spojrzenie z boku na Wasz problemy z samorządem.... ( basen, p.Gałązka, rozwój )

wypowiedz trenera ŁKS-u :
Czesław Jakołcewicz (trener ŁKS-u Łomża): - Od radości do smutku – tak mogę określić ten mecz. Niestety przegraliśmy mecz, który układał nam się bardzo dobrze. Myślę, że zaskoczyliśmy trochę Jagiellonię grając konsekwentnie w pierwszej połowie prowadziliśmy 2:0. Całą koncepcję rozbiła kontuzja mego skrajnego obrońcy [red. Piotr Petasz opuścił boisko z kontuzją tuż przed przerwą]. Niestety nie mam wartościowych zmienników, bo uważam, że gdybym miał, to byśmy tego meczu nie przegrali. Po przerwie Jagiellonia osiągnęła dużą przewagę, było to jednak związane z tym, że wpuściłem na boisko zawodników, którzy są jeszcze nie przygotowani do gry w tym sezonie. Na pewno w pierwszej połowie pokazaliśmy się z bardzo dobrej strony, na tle bardzo silnego przeciwnika potrafiliśmy strzelić dwie bramki. Całe nieszczęście zaczęło się od wspomnianego już przeze mnie zejścia Petasza. Po 20 minutach drugiej połowy było widać, że mój zespół odczuwa trudy tego meczu. Nie miałem po prostu kogo wstawić, ale nie narzekam, staram się motywować tych, którzy dostają szansę gry. Jest to z pewnością konsekwencja naszych wyjazdów, dzisiaj był to piąty z kolei mecz na wyjeździe. Co trzy dni przemierzamy po 500 kilometrów i ja się z tym liczyłem, że prędzej czy później będą widoczne skutki przemęczenia i to właśnie dzisiaj było widać, szczególnie w drugiej połowie. W Jagiellonii weszli doświadczeni zawodnicy i pociągnęli ich grę, ja takowych nie miałem, mimo wszystko dziękuję chłopcom, że pokazali, iż nie jesteśmy zwykłymi kopaczami piłki. Jedziemy teraz do lidera i zagramy tak samo, będziemy grać, aby wygrać. Nigdy nie gram obronnie, a mam taki zespół, który potrafi grać ofensywnie. Gratuluje Rysiowi i jego drużynie zwycięstwa, że wyciągnęli z 0:2 i wygrali, a my będziemy szukać punktów w innych meczach, których jeszcze kilka przed sobą mamy. Smutne jest tylko to, że musimy je grać na wyjazdach.

Pozatym w calej Polsce pisza ze kibice z Łomży to frajerzy bo skopali chlopaka co uciekl do was do sektora przez policja i musial.Bez komentarza

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Spojrzenie z boku na Wasz problemy z samorządem.... ( basen, p.Gałązka, rozw

cos ten link nie łazi

Re: Spojrzenie z boku na Wasz problemy z samorządem.... ( basen, p.Gałązka, rozwój )

Bardzo ładny był mecz!!

Szkoda, że nie udało się dowieźć wyniku do końca. W sumie nie ma się czemu dziwić, my jedziemy w końcówce tabeli, Jagiellonia jest na 2gim miejscu. My graliśmy na wyjeździe, Jaga u siebie.

Ale napsuliśmy kibicom krwi!!!

W pierwszej połowie kibole Jagielonii (siedziałem na ich trybunach - o tym później) byli w szoku, nie wiedzieli co się dzieje. Doping Łomżan był bardzo dobrze słyszalny, a po pierwszym golu był prawie jedynym słyszalnym. Po drugim Białostoczanie praktycznie zamilkli. Łomża na stadionie rządziła, choć było kilka niebezpiecznych sytuacji - jeden słupek, dwa wyjścia sam na sam zatrzymane przez Ulmana (brawo bramkarz!!), jedno przez obrońcę (żółta kartka), jeden przelot tuż nad poprzeczką i przy okienku oraz co najmniej dwie interwencje Ulmana po strzałach z dystansu.
Łomżanie pewnie bronili i świetnie wykorzystywali pustą przestrzeń w środku tylnej pomocy Jagi.
W drugiej połowie Jagielonia przestawiła szyki, wzmocniła środek pomocy i skrzydła ataku, ŁKS cofnął się do defensywy. Chłopaki chcieli dowieźć wynik do końca meczu - niestety nie udało się. Ale jeszcze dużo meczy przed nami.

Z głosów z trybun Jagielonii:
- Chyba pójdę się powiesić.
- Co oni robią!!!?
- Od dwóch lat nie oglądałem na tym stadionie tak dobrego meczu. Szkoda tylko, że przegrywamy. - po pierwszej połowie.
- Od dawna nie oglądałem tak dobrego meczu. - przy stanie dwa dwa.
- Ale mi napsuli krwi Łomżyniacy!
- Palą szaliki ŁKSu. - Tak, tylko że najpierw je kupili i zasilili ich kasę!!
- Dlaczego nie polski? - po wywieszeniu przez kibiców ŁKSu transparentu: "Jagielonia - Это нет польский клуб"
- Chwilę potem tańczyli i śpiewali "Kalinkę". :)

I przy okazji. Następnym razem poprawcie chłopaki hasło: nie "Jagielonia - Это нет польский клуб", tylko: "Jagielonia - Это не польский клуб" - chociaż białostoczanie tuż obok mnie chyba też nie zobaczyli błędu. (no, chyba, że to jest poprawnie po białosrusku, bo po rosyjsku to na pewno nie)

Pozdrawiam i do zobaczenia na następnym wyjeździe!!!

Re: Spojrzenie z boku na Wasz problemy z samorządem.... ( basen, p.Gałązka, rozwój )

Żeby zrozumieć to tragedie trzeba wypić żuberka z puszki i to najlepiej całego czteropaka:/ :/ =****=

Zapewniam Ciebie Kefasie, ze nikt nie zwrócił uwagi na ten błąd, bo nikt nie rozumiał co Wy tam po swojemu napisaliście.
Ogólnie doping łomżan z rzadka się przebijał.
Wygrał lepszy, nie ma co się oszukiwać.

dziki Hunie - tak jak napisałem - Jaga jest w czołówce tabeli, ŁKS blisko końca więc macie się z czego cieszyć (3punkty), ale nie macie być z czego dumni...

(po swojemu...? ...hehehe...)

Kupię telefon Nokia 6630. Najlepiej z simlckiem na erę i gwarancją bądź bez simlocka. Konkretne oferty proszę na gg :1865755

Dział ogłoszenia:
http://www.4lomza.pl/index.php?k=86

Najbliższy egzamin to pewnie 1 czerwca ale moze byc i wczesniej. Musisz w WORD-zie popytac albo na psach.

Tutaj zanudzają wszyscy, którzy nie robią błędów ort, nie piszą o ŁKSie i nie są ptysiami.

Dno, a nie forum.

Re: Spojrzenie z boku na Wasz problemy z samorządem.... ( basen, p.Gałązka, rozw

Moze ktos wie czy mozna kupic w Lomzy podsluch?A jesli nie w Lomzy to gdzie mozna.Dzieki z gøry za rady.

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

Napewno na Allegro sa a w Łomży to nie wiem gdzie cos takiego mozna kupic

Tak, masz rację Dran. Ustawę zawetował poprz. prez. Kwaśniewski. Z jednej strony to niedobrze, bo gamonie mają pieski "w typie" agresywnych. Z drugiej jednak strony to dobrze dla piesków, bo jeżeli ktoś chadza w złotym łańcuchu i dresach, to jak miałby przejść badania psycho? I gdyby tychże badań nie zaliczył, to piesek trafiłby do lasu...

Pozdrawiam.

Mirabelka....Masz jakieś problemy czy co?

w kazdym sklepie z czesciami do elektroniki,sa jako podzespoly i zrob to sam.pytaj sprzedawce sa gotowce.to nic trudnego jest XXI wiek
milego odsluchu

no jak toplesi tylko tyle sobie kupili rac... a jajka to chyba im samym powypadaly...ale z nogawek, tak brykali hehe

Nie byłem co prawda........... ale zabiorę głos. "Nie odkryję ameryki" kiedy stwierdzę, że występ i całe wydarzenie odbyło się za pieniądze mieszkańców. Jeżeli liczyłeś, że spółdzielnia wyda na koncert cały fundusz np. remontowy to czy takie wydatki zaakceptowaliby lokatorzy? Czego oczekiwałeś? Budka Suflera, Madonna, czy może Mick Jagger z kapelą ?? Jaka kasa taka krasa. Na tematy techniczne nie dyskutuję bo ich nie znam.

(........)

Miejcie pretensję do tych co na zebrania wyborcze członków tejże spółdzielni nie chodzą, dzięki czemu jej władz ciągle mogą funkcjonować będąc wybieranymi poprzez swoich ludzi.

jeśli będą chętni do pracy za 800zł to po co podwyższać pobory

sam nick swiadczy o jego problemie ...

nie jestem żadnym kretynem
o tych teledyskach dowiedziałem się od kolegi na początku roku szkolnego

wpierw noszenie ich na rękach jaki oni wielcy, a tu nagle już są źli. niech dograją te mecze do końca rundy jesiennej, zapewne jak wygrają mecz to ci którzy teraz ich krytykują znów będą wychwalać tych zawodników.

Hej!

Wiecie czy i gdzie w Łomży można kupić odtwarzacz mp3 firmy SanDisk (e130, c140, m230)? A może polecicie coś do kwoty 300zł? Zależy mi jedynie na słuchaniu plików mp3 (radio, dyktafon - niekonieczne). Kwestia tylko aby był w miarę solidny. Będę wdzięczna także za wskazanie sklepów.

Pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org