czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Interwencjonizm państwowy, czy wolny rynek?

Wie ktoś gdzie moge ściągnąć boty do counter strike 1.6 i jak je zainstalować a później uruchomić je podczas gry ????????????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Interwencjonizm państwowy, czy wolny rynek?

nie odbyty mecz ŁKS-u z Zagłębiem Sosnowiec ma swój koniec. przyznano walkower dla sosnowiczan za ten mecz.
źródło: http://www.90minut.pl/news.php?id=444498

Witam.
Te pistolety Szeryfa były marki PRECYZJA.
Pamiętam jeżdżące wozy po Łomży,skupujące stare szmaty.Dostawało się za nie jakieś rondle,albo talerze.Krzyczeli SZMAAATY,SZMAAAATY!!!!!
Bardzo miło wspominam przejeżdżające transporty wojska.Dzieci biegały krzycząc:"PANIE ŻOŁNIERZU -DA PAN KAWY!!!!!.Dostawało się wtedy taką kawę w kostkach.Była to kawa razem z cukrem.Jedlismy to na sucho.Jakież to było dobre.
Zimą chodziliśmy na Zjazd,tam na górę przy Budowlance i rzucaliśmy śnieżkami w chłopów jadących wozami,lub saniami.
A NIEWIDZIALNĄ RĘKĘ pamiętacie?

***** PZPN

jaki jest adres na to minimovie ?

http://mininova.org

Ptysiu, zrozum.
W Łomży łatwiej wybudować kościół albo pomnik, niż jakąś tam wieżę, co by służyła ludziom albo przciągała turystów. Nie to miasto, nie ten czas, nie ci ludzie.
Teraz wszelkie "siły" zostały skierowane na przebudowę ul. Sienkiewicza (wiadomo dlaczego) i REMONT nie wybudowanego ronda na Wojska Polskiego.

radeusz pochody kończyły sie na starym dworcu nie zaczynały. Oj działo się działo karuzele przyjeżdżały rozstawiały się na ulicy Zjazd przy muszli, w miejscu gdzie dziś stoi hotel Polonez, w miejscu bloków wojskowych przy Nwogrodzkiej i Stacha Konwy. Na grzyby chodziło sie do podłomżyńskich lasów lub jeździło kolejką do Kozik. I było ich więcej. Nad Narwią na plażach przy stadionie, przy ogródku jordanowskim, wyżej na żydowskiej był piasek i na strzeżonej miejskiej pod mostem było pełno ludzi. Był ładny budynek drewnianej przystani. Coś się na niej stale działo zawody, treningi wioślarzy, kajakarzy, pokazy płetwonurków.
Kursowały statki "Dzierżyński", "Kiliński" i Traugut" wyczarterowane z Żeglugi Warszawskiej przez PTTK w Łomży. Napędzano je przy pomocy pary, miały kotły parowe i wielkie kola z łopatami przy bocznych burtach ktore je poruszały. Największy był "Dzierżyński", potem "Kiliński" i "Traugut" . Ten pierwszy mieścił sporo ponad 200 osób. POziom wód Narwi był o wiele wyższy. "Dzierżyński mógł pływać tylko wczesną wiosną, kiedy woda jeszcze prawie wylewała się przez brzegi. Póżniej spływał do Ostrołęki tam kursował lub powracał do Warszawy. Marynarze obserwowali bacznie poziom wód, bo gdy przegapili ich obniżenie musieli kilka tygodni czekać aż po deszczach poziom się podniesie i wtedy szybko płynęli do Ostrołęki lub w okolice Warszawy gdzie było głębiej. Cieszyło się to wielkim powodzeniem. W pierwszym roku czarterowania tych statków początkowo stale kursowały trzy jednocześnie. później dwa i na koniec jeden. Był problem z ich mijaniem i zawracaniem. Korzystały z nich szkoły i zaklady pracy oraz osoby indywidualne. Pływano do Nowogrodu, Ostrołęki (zwiedzano skansen i Ostrołękę), rzadziej pływano do Siemienia i do Wizny. Najczęściej organizowano 1, 5 - 2 godz. rejsy w dół rzeki. W następnych latach sprowadzano z Augustowa statki "Sajno" lub "Serwy" lub mniejsze stateczki "Marabut" i "Czajkę" chyba z Giżycka. Szeryf był często zabierany na bezpłatne rejsy do Nowogrodu - miał na imię Jurek. W Ostrołęce prywatny przedsiębiorca cumuje przy plaży stateczek około 20 osobowy i urządza rejsy wycieczkowe. Przydałoby się coś takiego u nas. Ale się rozpisałem.

na Sienkiewicza bo tam klub MW

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

MarCo; to że łatwiej wybudować kościół w Łomży wynika z tego że ludzie tym się zajmujący są normalni i są w stanie pracować oraz pomagać dla dobra społeczności!

a oto zlapane w sieci nieco inne stanowisko od państwowo=prezydenckiego na temat Jedwabnego: http://rapidshare.de/files/31302993/002.mp3.html

A dlaczego dziekować Radzie MNiejskiej a nie Prezydentowi, przecież tylko on może zgłaszać zmiany w budżecie miasta?
Dziękujemy Panie Prezydencie!!!

rudy błazen z druhem

jak pozostanie obecny Prezudent to stadion bedzie ale w ZAMBROWIE

dzieki :) może mnie nie zawiedzie :)

Signature will be available soon. Please wait ;)

kiedyś korzystałem z niego jest to wspaniała sprawa wrzuca cię w ostatniej sekundzie???

waldek27

Choćby piwo było z gówna nic mu w smaku nie dorówna ???

Za walkower odpowiedzialny tylo i wyłącznie zarząd klubu. Nieudolność obecnego zarządu jest porażająca.Jak tak dalej pójdzie walkowerów może być więcej.

Wie ktoś coś ? O której mecz sie zaczyna ? Moze juz sie zaczął ?

waldek...Jak już ktoś kiedyś pisał...czemu ty zawsze na końcu zdania stawiasz "???". bo jak widzi sie te znaki to od razu się inaczej czyta:/

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

wie ktoś czy w Łomży skupują gdzieś stare tonery do drukarek??

Aha... dzięki. Trzymam kciuki. Będzie gdzieś relacja ? W radiu białystok czy coś ?

Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

tylko krótkie komunikaty co kilkanascie minut.

a ile cale opakowanie tego leku kosztuje?

ciekawa jestem czy Ty zawsze myslisz glowa!! nie wydaje mi sie. . . a poza tym ja sie nie puszczam :/

hmm, nie wiedziałam, że jest też Postinor, ale dzięki za info. Też na recepte, prawda? czy może ją wypisać tylko ginekolog, czy także lekarz rodzinny? i ile orientacyjnie może kosztować?

na recepte.Ale możesz przecież pójść rano do przychodni(po co do gabinetu prywatnego)A moze masz jakąś znajomą aptekarke?dałaby Ci teraz a recepte byś jutro doniosla!Mi czasami dają tak leki na receptę,ale musze zostawić dowód:-))))

nie znam tego zawodnika nie posiadam płyty" Dzika" ???

waldek27

Dziewczyny są ambitne - nie poprzestają na małym.

a na gumki nie mialas? ...skoro nie uwazasz jak robisz...to rob jak uwazasz!

VOTUM DEO IGNOTO

chodzi o to, że ja nie wiem czy jestem w ciąży, i mam nadzieje, że nie, ale tak wyszło, że nie chce życ teraz w strachu i wole dmuchać na zimne, szkoda, co prawda, że wcześniej tak nie pomyślałam, ale mam nadzieje, że zdążyliśmy skończyć wcześnie, i że nie doszło do zapłodnienia. Ale nie chce czekać i żyć w niepewności, wole wiedzieć że będzie ok.

TO MASZ PROBLEM.ZOSTAJE CI W TEJ CHWILI TYLKO POSTINOR KOSZTUJE OKOŁO 75 ZL W APTECE ZA 2 TABLETKI,ALE JEST NA RECEPTE. NATOMIAST POMENU NIE KUPISZ W APTECE.

zaraz puszczę pawia

Zajrzyj na http://www.antykoncepcjadorazna.pl.
Pogrzeb tam troszkę i ewentualnie odwiedz lekarza.

ATA,KOMA co wy piszecie.sex to przyjemność,nie traktujmy sexu jako obowiązek stworzenia człowieka,osobiscie uważam ze dobrze robi dziewczyna (załamana)jeśli nie jest gotowa na urodzenie dziecka(którego jeszcze nie ma i nie wiadomo czy wogóle będzie).dziecko to obowiązek,ciężka praca fizyczna i psychiczna,kobieta musi byc gotowa aby założyć rodzinę i urodzic dziecko które będzie w jej życiu najważniejsze, to nie jest decyzja jednej wpadki....stało sie i trudno...ZAłAMANA poleciłabym tobie coś na temat tych tabletek ale nie mam na ten temat żadnego pojęcia.ale jestem z tobą i mam nadzieje ze załatwisz wszystko i będzie ok.pozdrawiam cię

VOTUM DEO IGNOTO

Załamany pojeb

No tak...ale mi chodziło o to ze jak napszykład czytaliście posty Np. reapera albo kogoś to zeby napisać coś o nim... jaki jest albo cuś.:)

róbmy swoje

Zastanów się 2 razy, zanim cos zrobisz. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, ale jeśli jednak doszło do zapłodnienia- to łykając tabletkę zabijesz własne dziecko. Za pare lat wyrzuty sumienia cie zamęczą.

za pare lat-to pojawi sie niechciane -kolejne niekochane dziecko.Ot i cała filozofia, droga nefretete.
czego Ci Załamana nie zyczę!!!

i znów remis:/

VOTUM DEO IGNOTO

Witam,

wszyscy, którzy biorą udział w tym wątku winni sobie zdawać sprawę, że poruszają się po bardzo śliskim gruncie - mianowicie problem nabrał wymiaru nie praktycznego a etyczno - moralnego. I warto, myślę, spojrzeć na niego dokładnie pod tym kątem.

Nie ma wątpliwości, że powstał problem. Ogromny. Nie ma się także co oszukiwać, że powstał on z powodu rozsądku osób, które go - że się tak wyrażę - "spłodziły". I nie przychylam się do opinii - trudno, stało się - o nie, to byłoby nie w porządku. Ja wolę patrzeć na to przez pryzmat człowieka - jesteś Ty i Twoje życie. Jesteś Ty i dwie drogi - jesteś, nie ma cię. To wszystko rodzi się w konsumpcyjnej naturze człowieka XXI w. W dążeniu do zaspokojenia swoich potrzeb - nie trwania w wolności pojmowanej jako wierności wartościom ale w bezdusznej, bezrozumowej i odczłowieczającej żadzy zaspokojania swoich instynktów. KULTURA CHWILI - oto spoiwo łączące narody w wielkie społeczeństwo ludzi "wolnych". Czy naprawdę warto się chwalić jego kartą członkowską?

Jest problem. Tkwi głęboko. Zasadniczo człowiek się problemu pozbywa. Wybierając najgorszy chyba z możliwych sposobów czyli wybierając ów forum "ktoś" zgadza się na publiczny ekshibicjonizm emocjonalny - obnaża się licząc na pomoc. Otrzymuje z powrotem coś w rodzaju ciężkostrawnego sosu - jest w nim wszystko tylko nie meritum. Otóż moim zdaniem - podkreślam: MOIM ZDANIEM, wszystko sprowadza się do pewnego schematu myślenia w sposób czarno-biały. Tabletka - morderstwo, śmierć, nienarodzone dziecko, gwałt wartości, ekskomunika moralna - sposób czarny. Dla odmiany sposób biały: tabletka - normalność, ratunek itp. Przypominam tylko, że istnieje cała gama kolorów pomiędzy: dziewczyna ma w rękach całe swoje życie zamknięte w tej jednej chwili - nikomu, ale to nikomu nie robi krzywdy wybierając najlepsze dla Niej rozwiązanie. JAKĄ PRAWDĘ O ŻYCIU ZNAJĄ LUDZIE DLA KTÓRYCH TA TABLETKA TO ZABÓJSTWO? KTO DAŁ IM PRAWO SĄDÓW? KTO POZWOLIŁ IM NA WYPOWIADANIE SŁOW O LUDZIACH JAKO ZABÓJCACH? KOMA - TWOJE POSTY TO ESENCJA NORM MORALNYCH - JAKIE NORMY MORALNE NIESIE TWOJE PRZESŁANIE O DNIU W KTÓRYM PRZYJDZIE ODPOWIEDZIEC ZA SWOJE CZYNY? NIE ZAMYKAJ SIE NA SIEBIE - BADZ POSADZKĄ DLA INNYCH. NIECH STĄPAJĄC PO NIEJ KROCZĄ DO ŚWIĘTOŚCI. Do swojej świętości.

Jesteśmy ludźmi - niech nic co ludzkie nie będzie nam obce. Otwierając szerzej swe okna, łatwiej nam patrzeć na świat.
Ściskamy w ręku jedno życie. Dar od Boga. Jeśli tabletka sprawi, że nie wypadnie nam ono z uścisku, to faktycznie - nadejdzie dzień kiedy zostanie to rozliczone.

Pozdrawiam

Autochton...nie zapomnij zajść do "klatki" ŁKS-u:))

osoba którą mało kto lubi - pies

rudy błazen z druhem

Jeżeli tylko tyle jest do zrobienia to ja to mogę zrobić. Myślę, że tańszego rozwiązania nie znajdziesz. Pisz na maila jakbyś się zdecydował: jucejko@vp.pl

róbmy swoje

Polecam panią U. Głuszkowską - znam od lat ; przyjmuje w ramach NFZ na Mazowieckiej , tel. 2186359

rudy błazen z druhem

Moi drodzy!
Jest wiele kobiet o specjalizacji ginekolog w Łomży - nie rozumiem dlaczego tak mało znanych - a b. dobrych w tej dziedzinie. Ot chociażby dr J. Karlikowska, dr Załęska, dr E. Jaszewska - polecam. Miłe, sympatyczne i znaja się na fachu :)

a dlaczego ma to być kobieta???

Bo ona pokaże tylko mężowi. ;)

Adramelech ciekawe co by bylo gdyby twoja matka wziela tabletke ????????
albo twojemu ojcu nie pękła prezerwatywa ????????
Pewnie by tu cię z nami nie było LOLKU . Głupi jesteś i nieudawaj mądrego filozofa , buahahahaha

Trzeba się przełączyć na monitor. Prawy przycisk myszy na pulpicie potem trzeba poszukać w rozwiniętym menu opcji wyświetlania lub czegoś podobnego i wybrać zamiast notebook - monitor.

Ktorego polecacie?

Z gory thx,

rudy błazen z druhem

To jeszcze napiszcie przyblizone ceny swoich tanich uslug ;]

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Tiger, dziękuję za spełnienie mojej prośby.

Pozdrowienia.

floorek....niestety je nie mogę jechać(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Nie jadę(a chciał bym) Ponieważ boję się o swoje zdrowie...po2 rodzice mnie niepuszczą.
A tak bym chciał jechać:((

"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

W poniedziałek już podobno na 100% ma wejść z pracami Zielona Architektura i skończyć pierwszy etap modernizacji do końca października. Co zaś dalszych etapów modernizacji naszego stadionu, to myślę, że dziennikarze ze Współczesnej zapomnieli po prostu o tym napisać.

popek94, set, PAWELLOMZA: nie podoba się wam i was to nie interesuje, to się nie wypowiadajcie i nie zakładajcie takich tematów. Kto chce, ten jedzie, kto nie bo się boi to jego sprawa. Widzę, że kompletnie nie znacie obecnych realiów i dalej żyjecie w świecie mitów TVN-u, Wyborczej czy Faktu. Kto się uważa za kibica ŁKS-u, powinien być na tym wyjeździe!

Autor: autochton (82.139.181.---)
Data: 31-08-06 19:38

No problem , mamy bilety na VIP-owską

taki jest problem , że bilet na VIPowską kosztuje 50zł, a Twój klub tonie w długach.
klub Jagiellonia zaciera rączki, że zarobi właśnie na takich kibicahc z Łomży ;)

pozdro autochton

PS. zorganizowanej grupie kibiców nic nie grozi, tym z autokarów i tym którzy będą jechali osobowymi, lecz w kolumnie z autokarami.
PS II. powodzenia zycze tym co wlasnie jak autochton sie wybieraja :]

róbmy swoje

SN4P --> NO JA MAM TAKIE RADYJKO I POWIEM ZE JEST KOZAK. TERAZ ANTEN JEST W PYTE DO WYBORU. ZALEŻY DO CZEGO ONA MA BYĆ??

Autor: bot01 (85.195.123.---)
Data: 31-08-06 21:38

Ważniejszy od toplesów? :)

od razu po wygranym meczu zajezdzamy autokarami tam gdzie beda graly toplesy i swietowanie zwyciestwa nad Bialymstokiem :)

róbmy swoje

No oczywiście google....(polecam to wszystkim:)))

rudy błazen z druhem

loko
Jest jeden problem. Program Power Strip ma za zadanie przestawić tryb pracy karty graficznej tak, aby wytrzymał je telewizor. Niektóre procesory graficzne zintegrowane z płytą główną (zwłaszcza ATI) nie dają się przestawić na takie parametry.
Rozdzielczość ekranu w PAL wynosi 425 linii a częstotliwość odświeżania 25 Hz. Wiele telewizorów (te tańsze) nie obsługuje większych częstotliowści i rozdzielczości. Wiele telewizorów pracuje w rozdzielczości 704x568, ale w częstotliwościach do 50 Hz. Tylko niektóre wytrzymują do 100 Hz.
Jeśli nie można zmusić grafiki do pracy na niskiej częstotliwości, to twoje szanse są żadne.
Rozwiązaniem mógłby być modulator TV, taki jak używano kiedyś do Amigi 500.

Nie szuka ten kto juz ma heheh..No a ja akurat nie mam,wiec stad moje poszukiwania:P

Polecam Gruszfelda na Bernatowicza

Normalną dziewczyne na dysce?Gdzie?Moze w atomie heheh?

Normalna dziewczyne znajdziesz chyba w warzywniaku :D

mieczkos jak mial zarazic skoro go nie ugryzl ?

powinni uspac wlasciciela, bo pies sie sam nie wychowal.

_wowo, pies nie albo albo, tylko na smyczy i w kagancu. Takie sa przepisy.

Myślisz ze jak to zgłoszę policji,oni zarządzą takie badania?Czy może lekaż u którego byliśmy powinien takie coś takiego wszcząć,a może powinienem sam coś w tym kierunku zrobić.Pieś ma szczepienie ,czy w takim przypadku też badania są wskazane?

A moze w kosciele?:D

Ciekawe czy ktos wie jakie sa przepisy dotyczace cofania takimi pojazdami i w ile osob sie to robi jak nie widac tego co jest bezposrednio za samochodem. Po za tym dziadek szedl po chodniku, jak normalny przechodzen. Dokladnie tak samo mogl stac ktos inny, odwrocony plecami ze sluchawkami na uszach. I tez by go przywalil, i tez to bylby nie szczesliwy wypadek. Niech sie gnojek jezdzic nauczy...

A mi jakoś ostatnio z USA dotarła paczka z 10$ i paczkami fajek i wszystko jakoś było no chyba czekałem nanią tydzień a nawet i więcej ale była. PzD

maximus jedz do zbymaru. przeciez tam robia elektronike :D

Oj chlopaki...hehe...ja proponuje na czacie...hehe

Niunia a co Ciebie mozna wyrwac na czacie?:P

jaka to rasa tego psa ?

Pies musi być na smyczy. W kagańcu tylko wtedy, gdy jest agresywny. Takie są przepisy 666.

Akurat ten pies powinien być na smyczy. Właściciel nie powinien spuszczać ze smyczy psa tam, gdzie bawią się dzieci.

Można zgłosić to straży miejskiej, ale lepiej porozmawiać z właścicielem (czy ów wie coś na temat tego zdarzenia?).

Nigdy nie jest to winą psa, zawsze człowieka.

I nie ma żadnej śliny, czy czegoś tam. Nie ma co męczyć dzieciaka badaniami.

Pozdrawiam.

20 minuta 1:0 dla nas !!!!!!!!!!!

super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org