Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
RM kontra WOŚP. |
Ja bylem jakis miesiac temu. o 23 dwie pacjentki tanczace na sali... moze teraz jest lepiej...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: RM kontra WOŚP. |
na stadionie Hetmana Bialystok bodajże bedzie ten mecz...
|
|
Ani chybi, to muszą być ateiści. Przecież katolik czegoś tak haniebnego by nie zrobił!
|
|
Dokładnie!!!! Nic dodać nic ując... Widze że coraz wiecej ludzi na forum zaczyna mysleć racjonalnie... :)) Zbych
|
|
mozna kupic ...zreszto to zrobilem :) (alfa 145) oplacalnosci oczywiscie ze nie ma koszt budowy tego przewyzszy wartosc gieldowa znacznie ( w tej chwili juz jest 2,5 raza mniej wiecej ) chodzi mi o frajde posiadania czegos innego ,oryginalnego itd :) jak skoncze pochwale sie :) a co mi tam ;) jesli skoncze ...bo to roznie w zyciu bywa jesli chcesz podaj maila podesle ci fotki mojego bylego forda niestety bylego :(
|
|
jedz do Piątnicy do Pana Biedrzyckiego, jak mu sie bedzie chcialo to mechanike ci zrobi z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
tak właśnie myślałem ze chodzi Ci o chęć posiadania czegoś innego :D i gratuluje pomysłu chęci i determinacji bo troszkę pewnie jej będzie Ci potrzebne ;) z wielka chęcią zobaczę te zdjęcia :d jak będziesz mógł to podeślij na 1tomecki1@poczta.fm PS. Robisz sam jakieś zmiany czy wszystko u mechaników ? bo ciekawe rzeczy powstaja jesli ktos sie troszke zna i sam siedzi i dłubie przez długi czas w swoim autku :D pozdrawiam :) "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
poszlo . ok dzieki za info jak prace znacznie pojda do przodu pochwale sie :D
|
|
Mam prośbę: czy ktoś może mi podać link na stronę lub jakiekolwiek źródło, z którego mogę ściągnąć film o Szeryfie. Bardzo zależy mi na jego zdobyciu. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
|
|
Właściwie nie bardzo wiem co chciałeś powiedzieć cytując te słowa. Może powinieneś spojrzeć do dokumentów i wyników sportowych po 1976 roku, kiedy województwo łomżyńskie zdobywało we współzawodnictwie sportu młodzieżowego wiele medali i sukcesów.Przypomnę tylko wyniki lekkoatletów, zapaśników,kajakarzy, a WLKS "Narew", Zorza, ŁKS, Start, ŁTW to kluby , które liczyły sie w sporcie młodzieżowym w Polsce(co prawda Ludowej ale jednak Polsce). Cytujesz dokumenty, które niewątpliwie przyczyniały się do rozwoju sportu w woj.łomżyńskim, do budowy boisk, sal sportowych, oczywiscie na miarę tamtych czasów.Można z tego dzisiaj drwić ale nie można nie pamiętać , że mieliśmy w Łomży prężnie działające okręgowe związki sportowe, Wojewódzką Fedrację Sportu, LZS, TKKF a liczba młodzieży, która brała udział w obozach sportowych i w zawodach liczyła się w setkach. świetnych trenerów, sędziów, działaczy ,kibiców i sympatyków. Może więc przytoczysz fakty z dzisiejszych dokumentów , obecnej władzy, co ona robi dla sportu ?Gdyby nie grupa zapaleńców to sportu młodzieżowego w Łomży dzisiaj nie byłoby w ogóle. Nie mówię o ŁKSie i piłce nożnej, bo to jest wogóle inny rozdział.Bo to nie jest sport tylko biznes. A i w tamtych latach drużyny młodzieżowe ŁKS też odnosiły znaczące sukcesy.
|
|
kazdy wie najlepiej ;) zbendul.otomoto.pl samochody z angli i nie tylko
|
|
Chcesz do karaoke? Jesli tak to daj mail, podesle ci podklady i programik do karaoke.
|
|
To co napisałem jest wstępem i tłem do historii ŁTW po jego ostatniej reaktywacji. Zagadnienia, które zasygnalizowałeś mogłyby być przedmiotem obszernej, dogłębnej, odrębnej rozprawy. Piszę na inny temat, jednak opisująć ŁTW nie sposób nie zasygnalizować tła, warunków jego działania. O tym jednak wspomnę w następnych odcinkach. Tomy01, bądź cierpliwy będzie o tym, może nie bardzo dogłębnie, ale będzie.. Decyzje polityczne i administracyjne o których napisałem poprzedziły powstanie wymienionych w Twoim poście instytucji oraz rozwój już istniejących do rangi wojewódzkiej, budowę obiektów i sukcesy sportowców. Pamiętam to i znam, bowiem żyłem w tym środowisku i zgadzam się z Tobą. Zawsze podziwiałem zapaleńców działających w sporcie w poprzednich latach i obecnie. Staram się przedstawiać zagadnienia głównie faktograficznie. W większości opisów ocenę pozostawiam czytającym. W ogromnym skrócie mogę powiedzieć, że obecnie najbardziej przydałoby się znaczne zwiększenie środków przeznaczanych w budżecie miasta na sprawy kultury fizycznej do poziomu miast gdzie kwitnie kultura fizyczna oraz zrozumienia tego przez planujacych i uchwalających. Cały czas mam nadzieję, że wśród ważnych spraw doceniona zostanie kultura fizyczna. Również jest to obszerny temat wymagający poważnej debaty i analizy (ewaluacji dotychczasowych działań i stanu) z wyciągnięciem wniosków do lepszej koncepcji. Nic bowiem nie jest wiecznie dobre, doskonałe, wszelkie koncepcje, plany, programy winny stale być ewaluowane w celu ich doskonalenia. Pozdrawiam.
|
|
Wrzuć jego fotkę to go prędzej rozpoznają.
|
|
W foto gabsie robią na poczekaniu.
|
|
co sądzicie o biadoleniu notariuszy na wieść o zapowiadanej obniżce taks? bo mnie ogarnia tylko pusty śmiech!!!
|
|
jedz do zbymaru na wojska polskiego. tam robia i mechanike i elektryke tylko w skodach.
|
|
Notariusz to zawód zaufania publicznego, czego się spodziewałeś? Tego, że notariusz będzie zarabiał tyle co robol?
|
|
adwokat i sedzia też zawody zaufania publicznego. a jednak ludzie nie mają o nich najlepszego zdania. nie mogą zarabiać tyle co robol ale skoro mamy demokrację to na grom robić tak duże rozwarstwienie społeczne??jeden ma wszystko a drugi marzy o kromce chleba
|
|
moze :P Zbych
|
|
Już był taki temat na forum. Użyj opcji szukaj lub google :) http://www.google.pl/search?hl=pl&q=nadruki+na+koszulce
|
|
Za stacją Prima - powinni ci pomóc. Kiedyś na przeglądzie mi pomogli.
|
|
Notariat jest niezbędnym uczestnikiem tworzenia i urzeczywistniania struktur prawnych wolnego rynku. Notariusz wykonuje funkcje publiczne i jest wyposażony przez Państwo w moc nadawania charakteru urzędowego oświadczeniom osób, które się do niego o to zwracają oraz w moc nadawania takiego charakteru innym czynnościom przewidzianym przez prawo. Notariusz zapewnia stronom bezpieczeństwo obrotu, a swoją pracę wykonuje w ramach wolnego zawodu, stosując przepisy obowiązującego prawa i przestrzegając zasad etyki i praw człowieka oraz dbając o godność zawodu. Dlatego w oparciu o art. 40 § 1, pkt 7 Prawa o notariacie Krajowa Rada Notarialna uchwala Kodeks Etyki Zawodowej Notariusza.
|
|
Trasa koncertowa toples idzie przez Łomże. To sprawdzone źródło informacji. :) Po escype czas na chwilę zapomnienia.
|
|
Co do Atomu bot01, to sie z Tobą nie zgodzę :) DJ grał przecudnie :), ale nie wytrzymałem decybeli, trochę dla mnie za głośno było ;/ Pozdrawiam Magdę :)
|
|
hehhe jak wam tak to przeszkadza to zadzwoncie 997 i zgloscie przestepstwo.
|
|
Solidnie nadruki na koszulki robia przy dworcu PKS w takim starym budynku z czeronej cegly a ceny nie podam tobie bo nie pamietam (sorki za pisownie) z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
ludzie wiecie co to swap?? to nie robota dla zwyklego mechanika, jedz tu, jedz tam, jest kilka zakaldow w Polsce a wy raptem w Łomży już wymieniliście więcej niz w samej Wawie :P
|
|
W Polsce panuje taka wykoślawiona mentalność Robin Hooda: "Zabrać bogatym i dać MNIE" Nieważne ile ten bogaty poświęcił czasu i energii na dorabianie się.
|
|
dajcie proszę znać do kogo warto się zapisać w Łomży , kto potraktuje po ludzku i bez totalnej obojętności ? dzięki
|
|
Na ulicy Zawadzkiej (w tym samym budynku co poczta i british school) jest przychodnia Remedium. Przyjmuje tam trzech lub czterech lekarzy.
|
|
http://effekt.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvMzYyOTcuaHRtbA== Proponuje wejsc na ta strone.
|
|
Również polecam Remedium. z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
ja osobiscie polecam Remedium,pani dr.Kulesza bardzo miła osoba i dobry lekarz.pozdrawiam Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
Jak mówilam: sa ludzie mili i niemili. WSZĘDZIE. Jeżeli ktoś czuje się oszukany przez lekarza, dał łapówkę i nic za nią nie dostał, itp, to trzeba to zgłosić organom ścigania. Ja nigdy nie musiałam dac łapówki, nigdy jej nie dałam, nigdy nic takiego mi nie sugerowano. I to chyba dobrze. Powiem coś jeszcze: oceny lekarzy typu: "Napewno chciał łapówkę" itp są krzywdzące. Nie warto oceniać całego środowiska. To tak, jakby powiedzieć, że wszyscy rolnicy to nieuki; Rumuni to brudasy albo urzędnicy - łapownicy. Spójrzmy na to z lepszej strony. Z pozdrowieniami: AnnaMira.
|
|
Dzisiaj w TVP 2 o godz. 22.40 emitowany będzie program Warto rozmawiać - na temat sytuacji w polskiej piłce nożnej, m.in o naszym ŁKS. Jednym z gości ma być były trener J.Engel Jr. Ciekawe czy powie coś miłego o naszym mieście? Warto oglądać?????
|
|
oooOO trzeba obejrzec :) z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Kiedys w Atlanticu to byly imprezy... Teraz juz tego nie ma... NIe Ci ludzie.. nie ten klimat... Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
Trzeba odczytywać tekst w kontekście całości, pozostałych odcinków. Nazewnictwo spartakiada nie funkcjonowało w polskiej tradycji, po 1945 r. przejęto ślepo, bezkrytycznie wzory upowszechnione w Związku Radzieckim. Zgadzam się z etymologią słowa spartakiada i temu nie przeczyłem. Tak, sport zdecydowanie lepiej funkcjonuje bez ideologii, jednak ta zmiana nazewnictwa to był wpływ ideologii. Wdrożono po wojnie nawet system motywowania do zdobywania odznak "Sprawny do pracy i obrony" z elementami sprawności fizycznej i obronnej identycznie jak w Związku Radzieckim. Dopiero później powrócono do znanej w Polsce Powszechnej Odznaki Sportowej. Ideologię było zawsze trudno oddzielić od sportu. W II Rzeczypospolitej wykorzystywały sport do uatrakcyjnienia swoich programów partie i stowarzyszenia, prawicowe i lewicowe. Po II wojnie światowej podobnie, ale jednak dominowala w tym opcja lewicowa, która do pomocy miała ideologię urzędową narzucaną z mocy prawa. Czy nie słyszałeś o zamykaniu klubów, przekształcaniu ich w kluby związkowe, wprowadzaniu do klubów organizacji Związku Mlodziezy Polskiej z jej aktywistami. Często taki aktywista był ważniejszy od dyrektora w zakladzie pracy, czy klubie i paralizował jego pracę. Organizowano miesięczne wyjazdy dla kierowniczych grup dzialaczy do Związku Radzieckiego w celu zapoznania się z organizacją i metodami pracy, które następnie wdrażano w kraju. Chodziło o zerwanie z rodzimymi wzorami, i narodowymi tradycjami utożsamianymi z burżuazyjnymi, i zbliżenie organizacyjne polskiej kultury fizycznej do modelu obowiązujacego w Związku Radzieckim. W latach powojennych szefem GKKF był dzialacz partyjny np. Lucjan Motyka, później Józef Faruga, a z - cą były pułkownik UBP Apolinary Minecki. Byli to ludzie nie mający wiele wspólnego z kulturą fizyczną, a tym bardziej z profesjonalnym zarządzaniem. Kultura fizyczna w Polsce tak jak w Związku Radzieckim była w tym czasie pod ścisłym nadzorem ideowo - politycznym i policyjnym. Zdecydowanie oslabiło to wpływ czynnika społecznego na rozwój i funkcjonowanie klubów. Skutkowalo to ubezwłasnowolnieniem, oslabieniem czynnika społecznego, uzależnieniem od instytucji finansującyh i nadzorujących. W dużo dalszym czasie po 1989 r. z powodu braku adaptacji do nowej sytuacji, z powodu zerwania z powszechną tradycją dzialania społecznego, ubywania doświadczonych działaczy zastępowania ich etatowymi pracownikami, brakiem finansowania przez państwo nastąpił upadek wielu klubów. I to jest faktem taka była rzeczywistość. Wśród tych minusów plusem stało się znaczne upowszechnienie kultury fizycznej, jednak było ono niewystarczające w stosunku do postępu w tej dziedzinie w stosunku do innych krajów. Polska bardzo slabo wypadała w igrzyskach olimpijskich. To również ("temat - morze") rozlegle zagadnienie nadające się na odrębna rozprawę. Tomy 01, ożywiłeś te tematy, ciekawie wymienia się poglądy z Tobą, cieszy mnie że udało mi się wywołać refleksje i wspomnienia. Pozdrawiam. rudy błazen z druhem
|
|
Nazewnictwo przyjęło się i często funkcjonuje nadal. Zamiast Spartakiady używa się obecnie terminu Olimpiady Mlodzieży. z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
smacznie i nastrojowo raczej nie da się tego pogodzić. jak bedzie smacznie to nie nastrojowo.według mnie smacznie jest w yam cafe i oberży pod baranem.a nastrojowo to napewno w baranowskim. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Polecam: Karczma P. Kurpiewskiego w Chojnach Młodych przy CPN Smaczne potrawy, czysto, atmosfera przyjemna MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
Chyba jednak troche przesadzasz. Zarówno w przypadku notariuszy, jak i prawników, wykoślawieniu uległy wszelkie zasady, nie tylko ta Robin Hooda. Uczciwość tych zawodów pozostawia wiele do życzenia. I nie przekonują mnie uwagi dotyczące wkładu z wykształcenie, czas spędzony na opracowywaniu i analizie dokumentów. Usługi są bardzo drogie, choć i tak potaniały w ostatnim czasie. Inna rzecz, że obniżenie cen na usługi notarialne właśnie w okresie przedwyborczym sa czystym populizmem.
|
|
polecam RETRO. super obsluga, bardzo mila i a co najwazniejszedba o klijenta. monu w prawdzie jeszcze nie jest zbyt duze ale mozna naprawde smacnei zjesc. jest tam niesamowity klimat. muzyka i dekoracje przenosza kilkadziesiat lat do tylu. rewelacja. w dodatku lada moment bedzie tam mozna wynajac pokoj. niestety jeszcze nic nei wiem o cenie ani o standarcie.
|
|
znam angielski,jesli bedziecie sie chcieli ze mną skątaktowac to piszcie na adres mailowy krzysztofstaniorski@o2.pl , czekam na wiadomosc!!!!
|
|
kiermusy ale nie drooooooooogo jak cholera..... a na nocke po kolacji polecam chate bartnika ;) pelen wypas :)
|
|
zgadza się :/ jak przestanie padać i wieczory będą w miare cieplejsze to moze ponownie coś ruszy. Zapraszam: http://lomza.go.pl
|
|
Nie ma to jak facet sam przyrządzi kobiecie wystawną kolacyjkę w domu :) Sama bym tak chciała. Zapraszam: http://lomza.go.pl
|
|
|
Do wszystkich byłych i obecnych posiadaczy A3. Czy sprzęt ten jest godny zainwestowania własnych pieniędzy? Czy jakośc technicza wozu dorównuje jego wyglądowi zewnętrzemu? Jak w praktyce sprawdza się ten pojazd na naszych polskich drogach.
|
|
Mozna rowniez zapisywac sie w klubie ŁKS w godzinach od 19 do 20
|
|
|
www.wartorozmawiac.tvp.pl Powtórka programu podobno ma być dzisiaj na tvp polonia o 22... Zbych
|
|
W Kielcach zbudowano stadio. Żeby w łomży powstał przynajmnie połowe mniejszy.... Zobaczymy, może ktoś dzięki programowi nam pomoże, oby... Nigdy więcej PiS!
|
|
O Boshe co ten świat nie wymyśli jakieś dzieci neostrady stopGG i co jeszcze rozumiem STOP PIS . No ja tu nie widze dzieci jak narazie a z neostrady to zazwyczaj jakieś pedofile kożystają ... A tak pozatym ToMek25 wymień mi ile jest dzieci na tym forum . Ja mam nowo kategorie .......PEDOFILOM STOP NA FORUM! ....... Zbych
|
|
co ten facet wygaduje.... . Samorząd powinien włączyc sie w sport. jego partia ma na to program ustawy????!!? a przepraszam bardzo czyjej partii członkiem jest prezydent Brzeźiński i ten jego zastępca jak nie Platformy Obywatelskiej??co on wygadywał?!?macie władze w ręku i nic się nie dzieje się w sprawie boiska. dlaczego on sie nie przyznał że jego koledzy z partii rządzą w Łomży? Engel jr mógł powiedzieć o tym to od razu przestał by głupoty gadać Kosecki. wstyd
|
|
teraz trzeba sie przyzwyczaic... + jest brak komentarzy btw. ciekawe czy autirzy z wielka checia by sie na to zgodzili... zadnej pomocy przy robieniu ej strny nie otrzymali... z drugiej strony byloby wiecej wiadomosci z pierwszej reki
|
|
ta stronka jest zaje***ta Nigdy więcej PiS!
|
|
to niemożliwe :/ Nigdy więcej PiS!
|
|
A "łomżyczka" pod jednaczewiakiem byla czysta -można się było w niej kąpać:) Zbych
|
|
A ja tam sie ciesze że wszystkie chamy bawią sie w Jeziorku :) I nie wazne ilu ich jest, wazne ze nie przyjezdzają do Atomu :)) Pozdrawiam. Zbych
|
|
wombat - jaki greenpoint?!
|
|
A ja remont wieży do programu wyborczego wpiszę HEJ!
|
|
Najlepszą odpowiedź dał OT. W Łomży ciężko znaleźć dobrego fachowca. Znam 2 naprawdę dobrych, ale nieoficjalnych, tzn. nie mają zakładów, ani w tym aktualnie nie pracują, ale mają ogromną wiedzę na ten temat. Ktoś wcześniej wspomniał o panu Dębowskim. Taki wcale najlepszy to on nie jest. Znam człowieka (jeden z tych nieoficjalnych), który za pana Dębowskiego naprawiał telewizory, bo pan Dębowski ręcę rozkładał przy tym, a ten człowiek to zrobił, więc to o czymś chyba świadczy. am - jeśli chcesz mieć porządnie zrobiony TV, nieważne czy stary, czy nowy pisz na gg: 668233
|
|
Oglądałem kiedyś ten film w Kinie Polska ale to już z rok temu było. W cyklu dokumentów Ewy Borzęckiej. Mam prośbę do was, poświęćcie te pół godzinki, wrzućcie ten film ma jakiś serwer, aby wszyscy mogli go sobie ściągnąć.
|
|
Słyszałem ze można takowy program zainstalować i przebija on ceny w ostatniej chwili co pozwala na wygraną w ostatniej chwili zaraz puszczę pawia
|
|
3:1 dla nas bedzie:] Ma zowsze Łomża
|
|
Witam, mam problem, przydarzyła mi się wpadka. Chciałam się zapytać, czy jest jakaś kobieta, która używała leku Pomen, jeśli tak to chciałabym odkupić jakieś 2 tabletki, bo nie ma kasy na całe opakowanie, ani tez prędkiej wizyty u lekarza żeby dostać recepte. Zostało mi 24 h.
|
|
Najlepiej jest kiedy każdy sam o sobie decyduje i sam za to odpowiada, a nawiedzeni "duszpasterze" z zewnątrz niech nie pieprzą andronów młodym ludziom ("Życie jest krótkie, czy warto za tę chwilę ziemskiej przyjemności pogrzebać szczęśliwą wieczność?"). Skoro życie jest darem- jak twierdzą- to przykrość Bogu sprawiają ci, którzy tym darem (a więc i seksem) gardzą. Taka pogardą jest właśnie celibat i próby nadzorowania życie intymnego ludzi przez pokręconych idiotów rodem z teorii "mierzenia lepkości porannej". Pewnie myślą, że upowszechniając swoją głupotę uczynią ją mądrościa. A niedoczekanie wasze! Zbych
|
|
Gratuluję ci rozsądku, silnej woli, serca i życzę wszystkiego najlepszego. Naprawdę mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Twojej myśli. Wczoraj długo się zastanawiałam co zrobisz. Wg mnie podjęłaś słuszną decyzję, której jeszcze raz ci gratuluję.
|
|
najlepszy ginekolog to facet, a najlepszy fachowiec to dr Poppe mimo całego szumu wokół niego
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |